Kajatopic
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kevesebb
Több
14 éve 3 hónapja #390979
Írta: Nóli i linantea
If I promise not to kill you, can I have a hug?
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Kajatopic
Én beszereztem egy üveg nutellát a palacsintákhoz
Téma zárolva.
- mogy
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
- Eorin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Kevesebb
Több
14 éve 3 hónapja #390954
Írta: Eorin
Nah, ezt is megtudtuk, hogy lesz közös nyeranyagbeszerzés
viszont ettől függetlenül Koppánydrága összevásárolt nekem is egy csomó mindent (sasliknyárs, tálka a mártogatósoknak, fűszerek, mustár) ezek mennek le. Meg a csintasütő, ugyebár
off* Nem fogok megszakadni, Nóli kedves, ettől ne félj, kollégista voltam 5 évig, akkor sem szakadtam meg soha, szerintem most sem fogok *off
öö, ezt a számolgatós dolgot, engedelmetekkel, megbeszélném Koppánnyal, elvégre ő szakács, és konyít az ilyen "balra5dekamínuszjobbra5deciplusz"-dolgokhoz...
viszont ettől függetlenül Koppánydrága összevásárolt nekem is egy csomó mindent (sasliknyárs, tálka a mártogatósoknak, fűszerek, mustár) ezek mennek le. Meg a csintasütő, ugyebár
off* Nem fogok megszakadni, Nóli kedves, ettől ne félj, kollégista voltam 5 évig, akkor sem szakadtam meg soha, szerintem most sem fogok *off
öö, ezt a számolgatós dolgot, engedelmetekkel, megbeszélném Koppánnyal, elvégre ő szakács, és konyít az ilyen "balra5dekamínuszjobbra5deciplusz"-dolgokhoz...
Téma zárolva.
- Newra
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
- mogy
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
14 éve 3 hónapja #390889
Írta: mogy
"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"
mivel a fözes elött lesz bevasarlas, a hust es egyeb romlandokat nem hiszem, hogy nekünk kellene lecipelni )) az viszont jo lenne, ha valaki, akinek van gyakorlata sok emberre fozesben, akkor kiszamolja, hogy mibol mennyi hany meter, hogy ugy tudjuk leadni a rendelest a tesco commando reszere.
minden csapat magara foz, viszont lesznek olyan vendegek, akik nincsenek csapatban (tabvezek), ök aranyosan eloszlanak az összes nep között, tehat plusz fökent velük kell majd szamolni.
csók nektek Osztrákiából:)
minden csapat magara foz, viszont lesznek olyan vendegek, akik nincsenek csapatban (tabvezek), ök aranyosan eloszlanak az összes nep között, tehat plusz fökent velük kell majd szamolni.
csók nektek Osztrákiából:)
Téma zárolva.
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
14 éve 3 hónapja #390888
Eorin: Ahogy fészbukon is írtam neked, ne szakadj majd meg a zsákod alatt A hozzávalókat meg fogják majd nekiünk hozni, csak azért mondtam hogy a fűszereket mi hozzuk, mert nem lesz túl nagy pénz-keretünk a bevásárlásra, ezért a kisebb dolgokat amik mindenkinek megvannak otthon és nem nehezek, hozhatjuk mi is, és egy kicsit ezzel is olcsósul a beszerzés.
Téma zárolva.
- Eorin
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
14 éve 3 hónapja #390880
Fűszereket mindenképpen viszek! Nóli a grillfűszersó szuperjó, én a köményt kihagynám, majoranna mindenképpen, viszek még bazsalikomot meg fokhagymaport, egy félüveg mézet... esetleg tegyünk a nyársra konzervgombát is? vagy inkább ne...? lilahagymát is érdemes ráhúzni a nyársra, bár én nem szeretem a sülthagymát, tagadhatatlan, hogy remek ízt ad neki
öö, nemtom a többi hozzávalót - mint husi, tejföl, joghurt, krémsajt (én ezt nem merek hozni mert megbuggyan az 500 fokban amíg busszal odaérünk ), palacsintatésztához alapanyagok - mikor és hogyan szerezzük majd be? mégegy kérdés: milyen mennyiségben fogjuk elkészíteni a csintát meg a nyársat...? ettől is függnek a mennyiségek, ugyebár...^^" csapatszinten vagy más csapatok is belekontárkodhatnak majd?
(ha esetleg ezek az infók le vannak már írva, és én vagyok a vakegér, akkor bocsánat a bénázásért...^^""""")
curry-s és fokhagymás szósz teljesen támogatva, én a paradicsomosba tennék egy kis fűszert, mondjuk bazsalikomot, mézet, szerecsendiót (ezeket mind vinni fogok!!) és nem lesz olyan nagyon "csakparadicsomízű"
ződfűszereshez kell 1 vagy 2 doboz natúr krémsajt, azt meg telepakoljuk mindenféle fűszerrel, mint petrezselyem, foghagyma, oregánó, koriander, kakukkfű (ilyeneket is viszek ) , beleborítunk egy doboz natúr joghurtot és kész.
Viszek egy-egy kisebb tubus kecsupot is meg majonézt, nehogy a hedonizmus vádjával illessenek minket a sok jóság miatt
mézesmustáros szósz nagyon könnyű... csak a megfelelő arányokat kell eltalálni mustárból mennyit érdemes vinni? egy nagyobb tubus elég lenne vagy legyen egy üvegnyi... vagy kettő?
palacsintához kellene kis zacskó (elég lesz? Oo) Nesquick, én amit a polcon találok lekvár repül a táskámba... eszembe jutottak még mindenféle fahájas-cukros palacsinták, de az már sok lenne^^""
Ui.: bocsánat hogy csak keveset tudok foglalkozni a csapattal, de sajna rengeteget dolgoztam/dolgozom tábor előtt és csak éjszaka van időm fórumozni :''(((
Ui2.: palacsintasütőt is viszek mindenképpen!!!!!
öö, nemtom a többi hozzávalót - mint husi, tejföl, joghurt, krémsajt (én ezt nem merek hozni mert megbuggyan az 500 fokban amíg busszal odaérünk ), palacsintatésztához alapanyagok - mikor és hogyan szerezzük majd be? mégegy kérdés: milyen mennyiségben fogjuk elkészíteni a csintát meg a nyársat...? ettől is függnek a mennyiségek, ugyebár...^^" csapatszinten vagy más csapatok is belekontárkodhatnak majd?
(ha esetleg ezek az infók le vannak már írva, és én vagyok a vakegér, akkor bocsánat a bénázásért...^^""""")
curry-s és fokhagymás szósz teljesen támogatva, én a paradicsomosba tennék egy kis fűszert, mondjuk bazsalikomot, mézet, szerecsendiót (ezeket mind vinni fogok!!) és nem lesz olyan nagyon "csakparadicsomízű"
ződfűszereshez kell 1 vagy 2 doboz natúr krémsajt, azt meg telepakoljuk mindenféle fűszerrel, mint petrezselyem, foghagyma, oregánó, koriander, kakukkfű (ilyeneket is viszek ) , beleborítunk egy doboz natúr joghurtot és kész.
Viszek egy-egy kisebb tubus kecsupot is meg majonézt, nehogy a hedonizmus vádjával illessenek minket a sok jóság miatt
mézesmustáros szósz nagyon könnyű... csak a megfelelő arányokat kell eltalálni mustárból mennyit érdemes vinni? egy nagyobb tubus elég lenne vagy legyen egy üvegnyi... vagy kettő?
palacsintához kellene kis zacskó (elég lesz? Oo) Nesquick, én amit a polcon találok lekvár repül a táskámba... eszembe jutottak még mindenféle fahájas-cukros palacsinták, de az már sok lenne^^""
Ui.: bocsánat hogy csak keveset tudok foglalkozni a csapattal, de sajna rengeteget dolgoztam/dolgozom tábor előtt és csak éjszaka van időm fórumozni :''(((
Ui2.: palacsintasütőt is viszek mindenképpen!!!!!
Téma zárolva.
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
14 éve 3 hónapja #390859
Mártogatósnak:
Paradicsomos szósz: tejföl+joghurt, bele: kis paradicsomsűrítmény, cukor, majoranna
Fokhagymás szósz: tejföl+joghurt, bele sooook fokhagyma, só
Currys szósz: tejföl+joghurt, bele: curry, só
Ezek általam kipróbált, tuti kis mártogatósok héjában sült krumplihoz isssssteni (azért kell tejföl ÉS joghurt, mert úgy könyebb, lágyabb lesz)
Akkor amiket hozni kéne:
Saslikra milyen fűszer kell? Én aszondanám hogy hús alapfűszerek: só, bors, kömény, majoranna, de lehet hogy van aki mást is tenne rá... Opp, nekem van grill fűszerkeverékem, amit alig használok, szívesen felajánlom a köz javára.
palacsintába betét: kakó, lekvár, nutella, akármi...
Paradicsomos szósz: tejföl+joghurt, bele: kis paradicsomsűrítmény, cukor, majoranna
Fokhagymás szósz: tejföl+joghurt, bele sooook fokhagyma, só
Currys szósz: tejföl+joghurt, bele: curry, só
Ezek általam kipróbált, tuti kis mártogatósok héjában sült krumplihoz isssssteni (azért kell tejföl ÉS joghurt, mert úgy könyebb, lágyabb lesz)
Akkor amiket hozni kéne:
Saslikra milyen fűszer kell? Én aszondanám hogy hús alapfűszerek: só, bors, kömény, majoranna, de lehet hogy van aki mást is tenne rá... Opp, nekem van grill fűszerkeverékem, amit alig használok, szívesen felajánlom a köz javára.
palacsintába betét: kakó, lekvár, nutella, akármi...
Téma zárolva.
- Cueddo
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Kevesebb
Több
14 éve 3 hónapja #390854
Írta: Cueddo
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
Saslik + héjábansültkrumpli az egyik tűzön,
a másikon pedig palacsintaüzem.
Luca, fűszereket tudsz hozni, meg mártogatós-alapanyagot? Én viszek majd párat. Ha bármiben tudok segíteni, szólj!
a másikon pedig palacsintaüzem.
Luca, fűszereket tudsz hozni, meg mártogatós-alapanyagot? Én viszek majd párat. Ha bármiben tudok segíteni, szólj!
(Dylan Thomas)
Téma zárolva.
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
14 éve 3 hónapja #390831
El kéne dönteni jól, hogy mit fogunk csinálni, mert mindjárt itt a tábor. Vagy eldöntődött csak én nem vettem észre?
Amúgy olyan felsőbb infó is jött, hogy jó lenne ha hoznánk magunknak a fűszereket, mert hogy az jó lenne Vagyis kell hogy mit főzzünk, és ahhoz milyen fűszer kell és azokat ki hozza/ kik hozzák?
Amúgy olyan felsőbb infó is jött, hogy jó lenne ha hoznánk magunknak a fűszereket, mert hogy az jó lenne Vagyis kell hogy mit főzzünk, és ahhoz milyen fűszer kell és azokat ki hozza/ kik hozzák?
Téma zárolva.
- Cueddo
- Témaindító
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
- Eorin
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
14 éve 3 hónapja #390743
nem kell ide grillrács, fogunk 6 darab hosszabb botot, 2-2 botot leszúrunk egymással szemben a tűz fölött természetesen, ráfektetünk 1-1et és arra pakoljuk a grillnyársakat Én majd viszek jó sok hurkapálcát meg sasliknyársat, azokra tudunk ráhuzogatni mindenféle finomságot
meg igyekszem keríteni majd szép zöld-fekete mintás tálakat vagy ha találunk Koppal olyat, ami több rekeszes, az még jobb lenne... abban lesznek a márogatósok, de ezen még agyalok, hogyan legyen ez a mártogatós dolog ^^"
meg igyekszem keríteni majd szép zöld-fekete mintás tálakat vagy ha találunk Koppal olyat, ami több rekeszes, az még jobb lenne... abban lesznek a márogatósok, de ezen még agyalok, hogyan legyen ez a mártogatós dolog ^^"
Téma zárolva.
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
14 éve 3 hónapja #390735
Saslikkal lehetnek gondok szerintem, mert nem hiszem hogy van grillrácsunk Pedig én azt borrrrzasztóan szeretem.
Szerintem a mindent bele pörkölt vagy batyu és a másik tűzön palacsinta a legtutibb
Szerintem a mindent bele pörkölt vagy batyu és a másik tűzön palacsinta a legtutibb
Téma zárolva.
- mogy
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
14 éve 3 hónapja #390684
Írta: mogy
Na kicsi info a főzésről. A szervezés úgy lesz, hogy családok szintjén főzünk, de együtt fogunk enni. Ez azt jelenti, hogy lesz lehetőség kétféle dologra.
Vagyis az egyik tűzön le lehet sütni pár palacsintát (sőt, ha parázson sül, talán a serpenyő sem sínyli meg annyira), és a másik tűzün pedig készülhet valami normális kaját alkotni, ami laktatóbb. Én valami ragura szavaznék, akár húsmentesen is, mert akkor abból kenyérrel viszonylag jól be lehet lakni, és akkro a palacsinta tényleg elég csak desszertmennyiségben. És időben kb egyszerre lenne kész....vagy batyu, és akkor az mindenkienk egyéni, hogy mit tesz bele.
Vagyis az egyik tűzön le lehet sütni pár palacsintát (sőt, ha parázson sül, talán a serpenyő sem sínyli meg annyira), és a másik tűzün pedig készülhet valami normális kaját alkotni, ami laktatóbb. Én valami ragura szavaznék, akár húsmentesen is, mert akkor abból kenyérrel viszonylag jól be lehet lakni, és akkro a palacsinta tényleg elég csak desszertmennyiségben. És időben kb egyszerre lenne kész....vagy batyu, és akkor az mindenkienk egyéni, hogy mit tesz bele.
Téma zárolva.
- Cueddo
- Témaindító
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
14 éve 3 hónapja #390665
(Dylan Thomas)
Luca, a puszta olvasástól annyira megéheztem, hogy hűha
Meggyőztél! (Megsúgom, a zöldfűszer és a mézes-mustáros a gyengém... )
És köszi a palacsintasütőt - akkor lesz olyanunk is, desszertnek, a fő cucc viszont akkor lehet a saslik. És ha többféle a szósz, akkor lehet sima is, vagy sikítós-csípős is, amilyet csak szeretnénk.
Mellé meg főzhetünk rizst, vagy süthetünk krumplit héjában... szintén fűszerrel, mmm
Meggyőztél! (Megsúgom, a zöldfűszer és a mézes-mustáros a gyengém... )
És köszi a palacsintasütőt - akkor lesz olyanunk is, desszertnek, a fő cucc viszont akkor lehet a saslik. És ha többféle a szósz, akkor lehet sima is, vagy sikítós-csípős is, amilyet csak szeretnénk.
Mellé meg főzhetünk rizst, vagy süthetünk krumplit héjában... szintén fűszerrel, mmm
(Dylan Thomas)
Téma zárolva.
- Orsi_
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Kevesebb
Több
14 éve 3 hónapja #390432
Írta: Orsi_
A szeretet fény a vakoknak, hang a némáknak, dal a süketeknek.
hát én körülbelül mindent megeszek, a lényeg, hogy ne legyen csípős, mert azt nagyon nem szeretem:)
palacsintasütésbe én is szívesen besegítek majd:)
a batyuzásnál talán azért lenne jobb a saslik-javaslat, mert mindig nehéz eltalálni, hogy jól átsüljön, úgy hogy ne szakadjon szét a fólia:) nekem eddig legalábbis ez volt a tapasztalatom...
palacsintasütésbe én is szívesen besegítek majd:)
a batyuzásnál talán azért lenne jobb a saslik-javaslat, mert mindig nehéz eltalálni, hogy jól átsüljön, úgy hogy ne szakadjon szét a fólia:) nekem eddig legalábbis ez volt a tapasztalatom...
A szeretet fény a vakoknak, hang a némáknak, dal a süketeknek.
Téma zárolva.
- Eorin
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
14 éve 3 hónapja #390402
én vállalom a palacsinták megsütését, elvégre palacsintázóban dolgozom kétésféléve, szal nem fog annyira gondot okozni a dolog. viszek csintasütőt is
meg csinálhatunk sasliknyársat, amit belemártunk pácba és úgy sütünk meg és lesz mellé egy csomó féle mártogatós is pl. zöldfűszeres mártogatós, mézesmustáros szósz, de lehet mezei mustár, kecsup, majonéz, tartár, ilyenek
Na?
meg csinálhatunk sasliknyársat, amit belemártunk pácba és úgy sütünk meg és lesz mellé egy csomó féle mártogatós is pl. zöldfűszeres mártogatós, mézesmustáros szósz, de lehet mezei mustár, kecsup, majonéz, tartár, ilyenek
Na?
Téma zárolva.
- Lyona
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
- Cueddo
- Témaindító
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
14 éve 3 hónapja #390205
(Dylan Thomas)
Külön kérésre.
Eddig, ha emlékezetem nem csal, felmerült a
- batyuzás
- palacsintázás
- egész csirke megsütése nyárson
(A palacsintázást közben átgondoltam: azt hallottam én is, a serpenyő megsínyli, de nem is ez a gond, mert ha kicsi tűzön csináljuk, túléli. Csak a palacsinták minősége nem lesz az igazi, egyenetlenül sülnek meg, néhol meg oda is égnek egész könnyen. Megcsinálni persze vicces, de azzal nem lakunk jól. )
Eddig, ha emlékezetem nem csal, felmerült a
- batyuzás
- palacsintázás
- egész csirke megsütése nyárson
(A palacsintázást közben átgondoltam: azt hallottam én is, a serpenyő megsínyli, de nem is ez a gond, mert ha kicsi tűzön csináljuk, túléli. Csak a palacsinták minősége nem lesz az igazi, egyenetlenül sülnek meg, néhol meg oda is égnek egész könnyen. Megcsinálni persze vicces, de azzal nem lakunk jól. )
(Dylan Thomas)
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.182 másodperc