Cím nélkül
- Attila
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Angwen
- Témaindító
- Nem elérhető
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
- Attila
- Nem elérhető
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Orsie
- Nem elérhető
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
- Angwen
- Témaindító
- Nem elérhető
- tramit
- Látogató
Én egy nagyon megszeppent elsőtáborozó vagyok, aki nagyon örül, hogy dalnok lehetett, és egy hegedűvel és egy furulyával tudna beszállni a közös alkotásba, meg a hangszálaival.
- Angwen
- Témaindító
- Nem elérhető
Attila írta:
Angwen írta: Missy: listentoyoutube.com/
Attila: Bevállalod a dallamot furulyán?
A The River Sing-et?
Az Arran Boat Songot!
- Attila
- Nem elérhető
Angwen írta: Missy: listentoyoutube.com/
Attila: Bevállalod a dallamot furulyán?
A The River Sing-et?
- Angwen
- Témaindító
- Nem elérhető
- Missy
- Nem elérhető
Ezt nem tudnánk valahogy elkövetni? Akár az angolt egy kis quenyára váltva, hogy tolkienhűbb legyen.
Tudom, nem túl könnyű, meg Enya is (többek közt azért nem könnyű), de... ütne az biztos. Csak valami akkusztikus tér kellne neki, ha van ott olyan, meg a szintetizátor a mély hangokhoz és dob. Jó sok dob. Olyasfélére gondoltam, mint amit a Rajaton szokott művelni, csak jóval felturbózva.
És S E G Í T S É G !
Yotuberól hogy lehet letölteni mp3-ba?
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Missy
- Nem elérhető
Angwen írta: Missy, nagyon tetszik ez a dal, feltétlen hozd a kottáját! Az alapdallam, alap akkordok viszonylag egyszerűnek és hangzatosnak tűnnek, kiváló kiindulási pont, szerintem remekül fel tudnánk turbózni úgy, hogy mindenki választott hangszere beleférjen. És valóban sokféle keretjáték-eseményhez hozzá lehet illeszteni. (Akár szöveget is lehetne majd írni rá - bár tudom, nem írórend vagyunk.)
Oké, közben találtam egy gitáros verziót is, ami azért jobb.
... re=related
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
- Angwen
- Témaindító
- Nem elérhető
Dóri: ha ez megnyugtat valamelyest, nem szoktunk első táborozókat sütögetni az esti tűznél! Úgyhogy üdv köztünk, szívesen látunk!
- Missy
- Nem elérhető
Ez az Arran Boat Song.
Szerintem gyönyörű, tehát, ha lehet kérni, hogy esetleg mit adjunk elő, vagy én mit szeretnék,akkor szerintem ezt mindenképp.
Még kottám is van hozzá.
Hegedű, furulya, akár fuvola is (de az nem muszáj), meg hárfa kell hozzá. És tényleg olyan a hangzása, mint a víz hullámzásának, ahogy a kövekhez csapódik. (legalábbis hárfán)
Akár lehetne a Bakacsint kettészelő Folyó is(elnézést, nincs nálam a térkép, fejből meg nem tudom és csak a Vásárfalvás térképet találtam, de arra emlékszem a Hobbitból, hogy van folyó, és ez a folyó még Thranduil palotája alatt is folyik-asszem ott menekülnek ki hordókban a törpök Bilbóval ), de az Anduin is akár, ami úgyis közel folyik Vásárfalvához.
De tetszés szerint akármi másra fel lehet használni, mert inlább tündéket, és regéket, mondákat idéző dallama van.
Vagy lehetne sirató az időközben elhullott harcoskonak, ha lesznek ilyenek. Igenigen, siratónak kéne lennie. Vagy akár.... , de ezt majd ott mondom.
De, ha lennének elhullottak, akkor rendezhetnénk temetést is (najó csak szimbolikusat) és azalatt mehetne. + Fáklyás menetet hozzá. Meg néhány máglyát(tűz nélkül, de felőlem be is durranthatjuk Najónem, csak vicc volt... ), amire mondjuk akár egy egyszerűbb asztallapon hordozva rápakolnák a holtat sirató alatt.
Ehhez pesze együtt kéne működni a két harcosrenddel.
Ha sirató lenne, akkor viszont kellene bele egy kis dob is hangulatképpen, meg valami kürtféle, de azt az elejére. (Elder lehet hoz.)
Vagy sikerült picit túlságosan elrugaszkodnom, úgy, hogy már földet se érek? De végsősoron szerintem ez is minimális akaraterővel és még minimálisabb munkaráfordítással meglenne, mert nem nehéz, de veszettül látványos sőt még tolkieni is.
- Missy
- Nem elérhető
Ezt töröltem, mert ez még titok.
- Angwen
- Témaindító
- Nem elérhető
Ötleteljetek csak bátran, jó látni a pörgést!
Bátyám is hoz majd gitárt - remek, remek, gyűlik a nagyzenekar!
- Dorottya
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Köszönetek: 3
- Missy
- Nem elérhető
Dorottya írta: Hali!
Dóri vagyok, és ez lesz az első táborom, eléggé izgulok is miatta.
Eddig még nem jártam erre, mivel nyáron elég keveset kerülök internet közelébe...
Nagyon tetszik ez az akusztikus, középkori hangzás. Még csak egy-két éve gitározom, de szívesen elviszem a gitárom, egyszerűbb kíséreteket el tudnék játszani.
Szia!
És majd megtanítasz engem is? Mindig úgy tetszett, de sose jutottam a közelébe, csak a barátnőmének, de az övé is csak papírból volt bolondballagáson, mert neki se mertek a kezébe adni igazi gitárt.
Majd úgy csináljuk, hogy te fogod én megy pötyögtetem, jó?
- Dorottya
- Nem elérhető
- Köszönetek: 3
Dóri vagyok, és ez lesz az első táborom, eléggé izgulok is miatta.
Eddig még nem jártam erre, mivel nyáron elég keveset kerülök internet közelébe...
Nagyon tetszik ez az akusztikus, középkori hangzás. Még csak egy-két éve gitározom, de szívesen elviszem a gitárom, egyszerűbb kíséreteket el tudnék játszani.
- Missy
- Nem elérhető
Csak ének van bennük, dob meg furulya, meg mintha fuvolát is hallottam volna.
Jajés, csak hangulatképpen (a háttér a léyneg):
home.comcast.net/~mithrandircq/i ... findel.jpg
- Missy
- Nem elérhető
Attila írta:
Missy írta: Az Éotheodoktól Ingweának van fuvolája, amit ő saját elmondása szerint mindenhova visz, tehát ide is. Szóljak neki, hogy hozza?
Mert így lenne, dob, hegedű, furulya, fuvola és hárfa.
Nincs valakinek olyan háromszögalakú izéje, ami pici és ütögetni kell? Az olyan aranyos. Jó, ez csak vicc volt.
Az MTT-nek van trianguluma, ha arra gondolsz, tekintve, hogy a Civilek Éjszakáján még meg volt.
OFF
Jaaaaaj, annyira imádom ezt a kort...:zsongzsongzsong:
ON
Igen, arra.
- Attila
- Nem elérhető
Missy írta: Az Éotheodoktól Ingweának van fuvolája, amit ő saját elmondása szerint mindenhova visz, tehát ide is. Szóljak neki, hogy hozza?
Nincs valakinek olyan háromszögalakú izéje, ami pici és ütögetni kell? Az olyan aranyos. Jó, ez csak vicc volt.
Az MTT-nek van trianguluma, ha arra gondolsz, tekintve, hogy a Civilek Éjszakáján még meg volt.
OFF
Jaaaaaj, annyira imádom ezt a kort...:zsongzsongzsong:
ON
- Missy
- Nem elérhető
- Attila
- Nem elérhető
- Missy
- Nem elérhető
gillz írta: hozok hegedűt, ill. lehet, hogy dobot is. és próbálok találni neten kottát középkori (jellegű) zenéhez. ezek szerint hangszerből egy hárfa és egy hegedű lesz?
[/youtube:3jawqogj]
u.i.: találtam is kottákat . ... ez a VIII. Henrik tudott zenét írni
[youtube=480,385:3jawqogj]
asszem én ilyesmikben próbálnám ki magam szívesen.
Nekem kottám nincs hozzájuk, mondjuk a dame Jolie-hoz van, de nem tudom, hogy milyen, mert az a helyzet, hogy nem hárfakotta.
De a te kottáid tökjók Gillz, végre látok valami basszust is.
Néztem én is középkoriasat.
2 francia: Veszett sok hajlítás van mindkettőben.
Faun: Unicorne
Ez olyan tündés szerintem.
Douce Dame Jolie
Ez egy 14. századi dal Machauttól. en.wikipedia.org/wiki/Douce_Dame_Jolie
És szokott itt valaki Medieval babest hallgatni? A múltkor akadtam rájuk, egész ritmusosak.
Erthe upon Erthe
www.youtube.com/watch#!v=9eUWs1t ... re=related
Vigyázat, ez fülbemászós.
Salva nos
www.youtube.com/watch#!v=dVKLo9Y ... re=related
Az utolsó kettő nekem jobban tetszik, mint a franciák, de az Unicorne szép ettől függetlenül.
Henrikéktől én csak a Greesleavest ismerem, az meg már a könyökömön jön ki, jóvolt hallani mást is.
- gillz
- Nem elérhető
u.i.: találtam is kottákat . ... ez a VIII. Henrik tudott zenét írni
[youtube=480,385:102fc3mn][/youtube:102fc3mn]
asszem én ilyesmikben próbálnám ki magam szívesen.
need more brainz. yourz. now.
- Angwen
- Témaindító
- Nem elérhető
Egyéb: lehet gondolkozni olyan (lehetőleg tolkieni vagy hangulatában kapcsolódó) versen, verssoron, stb. aminek a hangulata megfogott, és szerinted üvölt a megzenésítésért, vagy aminek szerinted jó a ritmikája, stb...
- Fio
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Az elektronikus hangzás mellőzésével én is egyetértek, nem illik a képbe.
Ha kell kotta, akkor tudok néhány egyszerűbb kánont hozni, amit karvezetés órán vettünk.
Fio
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Rákos Olivér
- Nem elérhető
S.P.Q.L.
- Missy
- Nem elérhető
Rákos Olivér írta: először csak azt néztem, hogy az orrom alá toljátok a füvet, néztem, hogy MI?
de a parlagfűtől nem nagyon tüsszögök, de mondjuk a borsot kipróbálhatjuk:D
Az lesz a legjobb, ha a kettőt egyszerre nyomatjuk, akkor talán kétszólamban is menne a tüsszögés Olivél.
- Rákos Olivér
- Nem elérhető
de a parlagfűtől nem nagyon tüsszögök, de mondjuk a borsot kipróbálhatjuk:D
S.P.Q.L.