Tolkien Szabadegyetem 2012
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
www.tolkien.hu/index.php?option=com_thcm...ntId=2800&Itemid=466
Belépődíjak:
www.tolkien.hu/index.php?option=com_thcm...ntId=2802&Itemid=466
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
- Elrenor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 1
Rabyn írta: Nem mondtam, hogy MOST rakjátok át, hanem, hogy eleve nem lehetett-e volna úgy intézni, hogy az MTT most már egyre nagyobb %-át kitevő dolgozók is eljussanak rá?
Csak nekem beszél az "egyetem" szó olyan tartalomról, ami tanítási időben létezik?
Szerintem teljesen logikus időpontban van, de mondjuk megértem a te álláspontodat is :/
"Yksi sormus löytää heidät, se yksi heitä hallitsee,
se yksi heidät yöhön syöksee ja pimeyteen kahlitsee
maassa Mordorin joka varjojen saartama on."
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Silcucc
- Nem elérhető
"...valamiben hinni kell, akkor is, ha nem felel... melléd ül és koccint veled az Isten..."
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Vénia
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Köszönetek: 0
"Vajon bekerülünk-e valami regébe vagy
énekbe, fel fogják-e olvasni vaskos
könyvekből hosszú-hosszú évek múltán
is"
- Laurelen
- Témaindító
- Nem elérhető
Jelentkezzetek:)
Felhívás!
Tolkien Szabadegyetem 2012
ELŐADÓKAT keresünk a Tolkien Konferenciát megelőző Szabadegyetemre, amely öt nagyobb területet ölel majd fel: Tolkien tanulmányok, Középfölde, mitológiai háttér, nyelvek és vizuális értelmezés. Az előadók jelentkezését a következő témákban várjuk:
Irodalmi elemzések („felzárkóztató” kurzus Tolkien tanulmányokból, fontosabb könyvek ismertetése)
Tom Shippey: Road to Middle Earth című könyvének bemutatása
Összefoglaló a HoME kötetekről
J.R.R. Tolkien életének és munkásságának bemutatása Humphrey Carpenter: J.R.R. Tolkien élete című munkájának alapján
A The History of the Hobbit című könyv bemutatása
Középfölde
mitológiai,
filozófiai,
teológiai,
történelmi,
természeti,
társadalmi háttere
Nyelvi szekció (Tolkien nyelveinek ideális esetben három alkalmas (naponta egy) nyelvtanfolyam jellegű ismertetése írásoktatással egybekötve)
Mitológiai források
klasszikus (görög, római, makedón, kis-ázsiai) és közel-keleti (egyiptomi, mezopotámiai)
északi germán (viking) ésnyugati germán (angolszász)
kelta
finn
Biblia
Tolkien képekben (Tolkien saját vizuális világa, Tolkien illusztrátorok, filmes felfogás, Tolkien/fantasy rajzoktatás)
Egy előadó természetesen több előadásra is jelentkezhet! Egy-egy előadás a fenti témák valamelyikének teljes körű feldolgozását jelenti.
A szabadegyetem célja, hogy átfogó tudást adjon Tolkien világáról, valamint ráhangolja és felkészítse a konferenciára az érdeklődőket. Három napon keresztül, hétköznap délutáni és esti időpontokban szeretnénk művelni a publikumot. A előadóktól 60 perces előadásokat várunk, melyeket a Károli Gáspár Református Egyetem osztálytermeiben lesz lehetőségük megtartani. Projektort biztosítunk.
A szabadegyetem időpontja: 2012. június 11-13.
Helyszíne: Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar (Budapest, 1088 Reviczky u. 4)
A jelentkezéseket a választott téma megjelölésével, valamint egy 750 szavas (3-4 oldal) előadásvázlattal a következő e-mail címre várom: tolkienszabadegyetem’kukac’gmail’pont’com
Határidő: 2012. február 25.
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Laurelen
- Témaindító
- Nem elérhető
2012-ben 10 éves a Magyar Tolkien Társaság.
Ennek keretében kerül megrendezésre a jubileumi rendezvénysorozat június 11-16. között a Károli Gáspár Református Egyetemen.
A rendezvények szervezői: Ankalimon, Bonácz Ági, Silcucc, Gumipók, Lau
A rendezvények:
Tolkien Szabadegyetem
Június 11-13. délutánonként/esténként
Tudományos Konferencia
Június 14.du.-16.de.
Születésnapi Party
Június 16. este
Részletek később illetve itt: www.tolkien.hu/konferencia
- Namarie
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Laurelen
- Témaindító
- Nem elérhető