Schreiner János beküldte:
Sziasztok!
Ismét aktuálissá vált a könyvtár kérdés. (A Hurin Gyermekeit közben szerencsére újra kiadták. Be is szereztem.

) Meg van-e nektek Michael Martinez Középfölde életre kel c. műve? Ha igen, hogyan tudnám kölcsön kérni?
Megvan. (Személyesen vadásztam le a tavalyi könyvtárbővítés keretében.

)
A Magyar Tolkien Társaság könyvtárából díjmentesen kölcsönözhet a Társaság bármely (rendes, pártoló, támogató, tiszteletbeli) tagja, illetve a Társaság egy tagjának kezességével bárki, aki tudományos munka vagy rendezvényszervezés kapcsán Tolkiennal foglalkozik, amennyiben a könyvtár használói közé a szükséges kapcsolattartási adatok megadásával regisztráltatja magát, és a könyvtárhasználati szabályzatot elfogadja, ezt aláírásával igazolja.
A "regisztráció" után nagyjából hasonló mértékben macerás a dolog, mint bármilyen más raktárhasználati ügynél (tekintve, hogy a Könyvtár is a raktárban van): annyi a különbség, hogy nem az Elnökségtől kell kérni a kivitelt, hanem a könyvtárostól (aki asszem én vagyok), de a kölcsönzés engedélyezése után ugyanúgy egyedileg kell egyeztetni Rózsáékkal/Kincsőékkel, hogy mikor lehet átvenni a könyvet (nyilván nem feltétlenül személyesen, meg lehet beszélni valakivel, aki a raktárban jár, hogy vegye át: viszont a "regisztrációt" mindenképp személyesen kell aláírni a kölcsönzőnek és nem tag kölcsönző esetén a felelősséget vállaló tagnak is).
(Megjegyzem, a folyamat ugyan ki van már találva, de még sose próbáltuk.)
Köszönöm. Ezek szerint, lehet, hogy enyém lesz a 001. sorszámú MTT Könyvtár olvasójegy?