- Köszönetek: 2
- Közösség
- Fórum
- Tábori Archívum
- MTT Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
- Dol Amroth büszke népe
- Kalandozások Dolamrothföldön ;)
Kalandozások Dolamrothföldön ;)
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Adrahil egy bajtársa szorult ápolásra, aki a Kapu védésénél kapott sebet; közel volt már a Fekete Kapitány, s Denethor magára hagyta a várost - csak sebesült fiával volt elfoglalva. Adrahil gondolatai is messze jártak a Fehér Toronytól - felesége halálhíre óta félig-meddig megszűnt számára a külvilág; csupán az térítette vissza figyelmét az ostromra, amikor fegyvertársát, aki eddig mindig mellette harcolt, nyíl érte, és magatehetetlenül feküdt az Ispotály egyik ágyán. Adrahil maga vitte fel őt a gyógyító asszonyokhoz, és betegágya mellett ülve figyelte, ahogy ellátják sebeit; ekkor találkozott Elerínnel, egy fiatalabb gyógyítóval, akit odakint, a falakon is látott már néhányszor - amikor nem a sebesültek ápolásával foglalatoskodott, maga is részt vett a harcban, íjával és nyilaival. Elerín, és öccse, Tirithín messzi földről származó, rendhagyó gyógymódokkal segítettek az Ispotály sebesültjein: míg Elerín a lélek sebeit is enyhítette különös erejű énekeivel, addig Tirithín tápláló főztje a testi erőt hozta vissza egykettőre a sérüléseik folytán legyengült harcosok tagjaiba.
Adrahil Eleríntől tudta meg, hogy az énekek nem csupán esztétikai értékkel, hanem valós gyógyító erővel is rendelkezhetnek. Amikor bajtársa felett a lány kántálni kezdett, Adrahil szinte önkéntelenül csatlakozott hozzá, és lantján improvizált kíséretet dúdolásuk mellé - Elerín eleinte furcsán nézett rá, de úgy tűnt, ettől még hatékonyabban működik a dolog... innentől egyre gyakrabban járták együtt a sebesülteket, és közben Adrahil elmondta neki elhunyt hitvese történetét; mindeközben számára is világossá vált, hogy Gilmith átmeneti gyógyulásában mekkora része volt annak, amikor betegágya mellett énekelgetett neki - és rá kellett döbbennie, hogy amikor (nem sokkal indulása előtt) ismét komolyra fordult a helyzet, talán egészen másképp alakult volna minden, ha már akkor tudott volna a zene lélekre gyakorolt hatásáról. Ettől fogva özvegyi kötelességének is érezte, hogy ezen tudás birtokában lanttal és dallal öntsön lelket társaiba a falakon és az Ispotályban egyaránt; Elerínnel pedig szoros barátságot kötöttek, és a megnyert háború után Dol Amroth-i otthonukban is vendégül látta őt, öccsével együtt. Tirithín és Hellaith, Adrahil idősebb lánya első látásra egymásba szerettek, Adrahil pedig boldogan adta áldását eljegyzésükre.
Most pedig, egy évvel a történtek után együtt keltek útra Királyfőbe, hogy új életet kezdjenek Ithilien földjén. Adrahil végigsimított behangolt lantján, aztán felállt, és az erkélyt odahagyva elindult megkeresni lányait.
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Xeophitia
- Látogató
-Hellaith kisasszony, magának a szórakozás helyett nem készülődnie kéne? Hosszú útjuk lesz és sok mindent kell még összekészítenie. A húga szorgosabb, ő már majdnem kész van. Kérem, jöjjön magácska is, mert egyedül én sem győzök mindent összeszedni!
-Igenis! Köszönöm, hogy szóltál. Megyek máris!
Visszatértem a dajka kíséretével a szobámba. Miután a ruháimat összepakoltam indultam a könyvtárba, hogy a fontosabb dolgok se hiányozzanak, mint például az énekeskönyveim.
Húgomat már benn találtam a könyvek között. Ő is a kedvenceit rakta halomba.
-Csakhogy végre előkerültél! Már el sem tudtam képzelni, hogy hol vagy! Ha örökké eltünedezel az erdőbe nélküled megyünk! – nevetett Ialaith.
-Jól van már! Itt vagyok és különben is, mindjárt én is elkészülök.
Kis idő múltán apánk jött értünk, hogy a nagyterembe gyűljünk mi is.
Már elindultunk a hosszú kőfolyosókon, mikor egy ablak mellett elhaladva észrevettem a kikötőben gyülekező kecses hajókat.
-Hé, Ialaith! Nézd! – mutattam a kikötőbe – Menjünk ki és nézzük meg közelebbről, hogy kik érkeztek!
-De hát nekünk… Na jó, nem bánom, menjünk. De siessünk, mert apánk már biztos vár ránk.
Kiszaladtunk a hajók elé. Kellemes idő volt. A nap már magasan járt, de a forróság még nem ülte meg a környéket hála, a hűs tengeri fuvallatoknak.
Alighogy észrevettük Meluit és Hírielt megjelent Tirithín, a kedvesem.
-Siessetek a terembe! Apátok már keres titeket. - majd belém karolt és elvezetett minket eredeti uticélunkhoz.
Nem tudom apánk mi okból hívatott minket, de már nagyon kíváncsi voltam rá. Biztos az elutazásunkkal kapcsolatos… vagy az érkező ismeretlenekkel…
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rina
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Köszönetek: 0
-Miért akarsz ennyi könyvet vinni? Az Ithilien-i kereskedőktől biztos vehetünk olyan köteteket, amiket még egyikünk sem olvasott… Ha tényleg itteni könyvet szeretnél elvinni, akkor dalos műveket hozz! - Válaszolta Hellaith, és már indult is rongyosra olvasott kedvencéhez.
-Csak azért mondod, mert te szeretsz énekelni, én meg nem! – Vágtam rá, és a hatalmas könyvet a többire helyeztem.
- Te meg szereted a históriákat, amiket meg én ki nem állhatok. – Mondta, és ő is makacsul magához szorította a „Gondori énekek”-et.
-Ialaith, Hellaith! Sejtettem, hogy itt talállak titeket...- Mondta dorgálóan apánk a könyvtár ajtajában.- Bepakoltatok minden fontosat?
-Nem! Ezeket még el kell rakni.- Mutattam a nagy kupac könyvre előttem.
- Meg ezeket is!-Mutatta nővérem a daloskönyveit.
-Rendben, hagyjátok itt őket, gondoskodom róla,hogy felkerüljenek a hajóra. Viszont most menjetek a nagyterembe, és üdvözöljétek az érkezőket!
-Rendben.- Sóhajtottunk egyszerre Hellaithal. Bár mielőtt apánk utasítását követtük volna, titokban elmentünk megtekinteni a hajókat. Rengeteg ember sürgött-forgott arra, mindenki a saját feladatait látta el, így nem sokan törődtek velünk.
-Nézd! Ott van Melui és Híriel!- Mutatott nővérem egy hajó felé. Miközben követtem tekintetét én is felfigyeltem unokatestvéreinkre, amint két finoman öltözött férfi társaságában lassan a kastély felé sétál.
-Kik lehetnek ők?- Kérdeztem.
-Nem tudom, de biztos a rokonaink. Emlékszem rájuk valahonnan...
Hirtelen valaki a vállunkra tette a kezét, megpördültünk, de megnyugodtunk, mert csak a nővérem jegyese volt az. Ő biztos nem mondja el Adrahilnak, hogy a kikötőben csavargunk.
-Siessetek a terembe! Apátok már keres titeket.- Szólt, és Hellaithba karolva a nagyterem felé vette az irányt...
"A mosoly egy olyan görbe, amely mindent kiegyenesít."
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Már kora ifjúkorától kezdve - amikor nem a kardforgatást gyakorolta éppen nála pár hónappal idősebb unokatestvérével, Imrahil herceggel - többnyire a szobájában ült és apjától kapott hangszerét pengetve énekelgetett mindenféle innen-onnan hallott, vagy maga-szerezte dalocskákat, mit sem törődve azzal, hogy kinevetik-e miatta kortársai; így aztán mire felcseperedett, legalább olyan jól bánt a lanttal, mint kardjával - ha nem jobban. Hasznos társként szolgált, amikor leendő feleségének udvarolgatva szerenádot adott neki a holdfényes öbölre néző ablaka alatt, egy felhőtlen kora nyári éjjelen; és nála volt akkor is, midőn Dol Amroth ezüst hattyús lobogói alatt hétszázadmagával bevonultak Minas Tirith kapuján Imrahil lovagszázada mögött, a Homály leszálltának előestéjén.
A Sötétség viszont nem csak a Fellegvárra szállt le azon a napon. Osgiliath elvesztése után nem sokkal érkezett a hír otthonról, hogy hitvesén végül elhatalmasodott a gyilkos ragály, ami Galador nemzetségének többi tagjára már korábban lesújtott, s hogy két lánya félárván maradt odahaza; míg Imrahil a lenyilazott Faramirt vitte fel karjában a Fehér Toronyba, Adrahilt a szobájában egy postagalamb fogadta Gilmith halálának hírével. A gyász mélyebben érintette, mint a körülötte zajló események - egyébként is nehéz szívvel hagyta hátra asszonyát, de bízott abban hogy lányai és háza népe továbbra is megtesznek érte minden tőlük telhetőt, amíg ő a háborúban harcol unokafivére oldalán.
Gilmith állapota még akkor fordult egyik napról a másikra válságossá, amikor bátyja, Galador háromnegyed évvel korábban magára haragította a nazgúlt, és az megátkozta őt és egész családját. A láz hamar ágynak döntötte, és napokig élet s halál között lebegett; habár a kitartó ápolásnak köszönhetően egy hét után végre magához tért lázálmaiból, nagyon legyengült, és a nyár hátralévő részében sem volt képes elhagyni ágyát. Ahogy az ősz beköszöntött, mindenki megkönnyebbülésére a gyógyulás útjára lépett, és mire végetért az október, minden úgy volt, mint régen; tavaszelő közeledtével azonban váratlanul újra rátörtek a rosszullétek. Adrahil és leányai felváltva időztek mellette, és istápolták ahogy tudták, de ezúttal úgy tűnt, keveset tehetnek: Gilmith néha egész napokat átaludt, teste lassan hűlni kezdett, arca pedig egye sápadtszürkébb lett. Amikor pedig eljött az ideje, hogy Dol Amroth seregei Denethor segítségére siessenek, és Adrahil útnak indult, vele együtt a zene is elhagyta a házat.
Hogy a dal ereje mennyit jelenthetett volna, Adrahil számára is csak az ostrom alatt derült ki.
/folyt. köv./
(a fenti visszatekintés bevezetőként szolgál annak a kis családnak a háttértörténetéhez, amelyet egy hétfő esti brainstorming alkalmával Xeoval találtunk ki : Adrahil / Imrahil unokatestvére/ nagyjából Bilbó rég várt ünnepélye idején vette feleségül Galador húgát, Gilmith-t, és két lánya született tőle: Hellaith / Xeo / és Ialaith / Sirith /. A gyűrűháború idején a lányok Dol Amrothban maradtak anyjuk mellett, akit előbb-utóbb lebírt az átok, apjuk pedig Minas Tirith ostroma közben ismerkedett és barátkozott össze Luca karakterével, aki aztán a háború után többször is meglátogatta, öccsével együtt. Ő és Hellaith első látásra egymásba szerettek, Adrahil pedig örömmel adta áldását a Királyfőbe való indulásuk előtt nem sokkal az eljegyzésükre. De a részleteket már remélem, tőlük fogjuk olvasni )
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Milendoria
- Témaindító
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
- zs.gothpunk
- Nem elérhető
Az erődnek ebben a szárnyában kapott szállást az összes vendég. A fürdők körül kisebb-nagyobb szobák, néhány erkélyes lakosztály várta őket. Az erőd falain belül több helyütt is apró kertek kínáltak árnyas pihenésre lehetőséget pálmafákkal, rózsakertekkel vagy apró csobogókkal. Szőnyeget sehol sem lehetett látni, legfeljebb a falakon: a még éjszaka is kellemesen langyos időjárás mellett nem volt rájuk szükség, ahogy kandallókra vagy tűztartókra sem. Sok helyütt voltak viszont fali kutak, madár-itatók és apró medencék, ahol a szolgálók, a fegyveresek vagy épp a vendégek megmoshatták arcukat, felfrissülhettek a nyáron napközépkor beálló forróságban.
A legtöbb helységből rálátott bárki a tengerre, ahol most, a háború utáni békét jelezvén kereskedőhajók vitorlái fehérlettek. Nem csak a kikötőben, de messze, amerre csak a szem ellátott. Kecses, hattyú-nyakú dol amrothi vitorlások, lassab, testesebb gályák és más, a hajózásban járatlanok számára ismeretlen, különös hajók ringtak a hullámokon vagy épp szelték azokat kibontott vitorlázatukkal. Gyönyörű látvány volt, Galador rendszeresen figyelte a távolban mozgó vitorlákat és csodálta szépségüket, sebességüket. Most azonban nem a hajók érdekelték, hanem a vendégek, kik talán eljöttek, hogy csatlakozzanak hozzájuk Ithilienbe vezető útjukon...
- Grt
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 3
- Gyere már, pakolni később is ráér, hisz van még pár nap az indulásig!
"Az ember azokra a történetekre emlékszik, amelyek jelentenek valamit."
- Milendoria
- Témaindító
- Nem elérhető
-A nyárelőn érkezünk, remélhetőleg elég meleg lesz ahhoz, hogy a téli vastag csizmát és bundákat itthon hagyhassuk!
-Nem is baj, különben öt szekér sem bírná el a holminkat!
Gondolataimba merülve folytattam tovább a válogatást. Ruhatáram nem mondható szegényesnek, de népem szokásaihoz híven nem rendelkezem díszes, uszályos hercegnői ruhákkal, az egyszerűbb, lágy, könnyű anyagokból készült ruhákat kedvelem inkább. Címerünkhöz illően gondoltam öltözködni - a hosszú kék nyári ruhát és az aprómintás fehér derékfűzőt vettem a kezembe. Gondolatban már Ithilien földjén jártam, a rám váró eddigi legnagyobb feladaton gondolkoztam; egyszerre kell úrhölgyi diplomataként, nemzetségi elöljáróként és harcos asszonyként feltűnnöm. A népem engem fog követni, én lettem a vezetőjük... rettentő nemes feladat de egyben nehéz kihívás is. Fel kell nőnöm hozzá, az biztos... de apám nem véletlenül bízhatta rám a feladatot. Képes vagyok rá. Az ágyon heverő ruhák beleegyező némasággukkal bíztattak.
-Ugye te is csomagolsz lassan?
-Hogyne nővérkém, de előbb fogadjuk a vendégeket!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Legifjabb unokaöcsém, Hirluin, egy fakardot lóbálva vágtatott be.
- Peleglin vagyok, Peleglin vagyok!
Nekiszegezte a kardot Eradan bátyámnak, aki letette a kezéből a könyvet, amit olvasott, és
lenézett rá.
- Múlt héten még Túrin voltál és sárkányokat akartál ölni.
- De mostmál Peleglin úl vagyok, a félszelzet, és nazgûlokat ölök halomla!
- És én egy nazgûl vagyok? - kérdezte a bátyám, amikor a fakard hegye harmadszor
hasbabökte.
- Igen és lekaldozlak! – mondta a fiúcska és negyedszer is le akarta szúrni. Eradan ellépett
a kard hegye elől, elkapta az unokaöcsém csuklóját, és felemelte a karjánál fogva, hogy
egyvonalba kerüljön az arcuk.
- Tanuld meg inkább kimondani az r hangot, mindketten jobban járunk. A nazgûlok rettentő
gonoszak ám, és megfagy a vér azokban, akikre csak ránéznek.
- Mellékesen – jegyeztem meg melléjük lépve – az a félszerzet, akire célozgatsz Trufiádok úr,
nem Peregrin úr. És több tiszteletet, ha róluk beszélsz.
A bátyám letette a megszeppent kisfiút, aki azonmód ledobta a fakardot.
Ekkor lépett be bátyja, Findegil, legújabb divat szerinti ruhájában, szája körül bajusznak
mondott pihékkel. Mélyen maghajolt.
- Üdv néktek, dicső unokabátyáim, Minas Tirith bajnokai!
Eradan halkan felsóhajtott.
- Üdv, Findegil, most éppen melyik dagályos olvasmányodnak köszönhetjük ezt a köszöntést?
- Ím elolvastam a Gyűrűháború történetét, melyet Duilin szerzett legutóbb, s igyekszem úgy
viselkedni, ahogy a Kilenc Hős, kiknek dicsőségét e becses mű zengi.
- S ez a nyakatekert beszéd is hozzátartozik?
- Vajh nem így beszélnek-é ama hősök?
- Vajh nem. – mondta a bátyám. – De neked is több javadra válna, ha a harc gyakorlásában
élnéd ki hősi vágyaid.
- Harc? Hisz’ a háborút megnyerénk. S nem vala többé Sötét Úr aki fenyegesse életünket. A
harc egyébként is oly alantas foglalatosság.
- A Sötét Úr tényleg nem vala, hála Manwenek és Elberethnek. De háború lesz még, ahogy
mindig is volt. Nagyságos szüleitek is jönnek, vagy csak titeket küldtek a boldogításunkra?
- Nagyságos szüleim imént lépének be kastélyod kapuján, s az intézővel beszélgetének fontos
dolgokról. Titeket, dicső rokonok, várnak vala a lovaitok, melyek elröpítenek ama kietlen
Ithilienbe.
Unokaöcsém hangja teljesen megváltozott, ahogy bátyám szavaiból eszébe jutott, hogy
miért is érkeztek. Az ifjabb rokon hangjából gyorsan változott ár az úr hangjává. Kedves, de
kissé már romos, az imént várnak csúfolt lakótornyunkat kénytelenek voltunk az adósságok
fejében a rokonainknak ajándékozni. Celepharn úr ajánlata rettentően kegyes volt, mert többel
tartoztunk neki, mint amit az egész birtok ért várastul, de az ő udvarházukat felprédálták
Mordor farkasai (hogy orkok vagy emberek-e azt nem tudom, mi éppen Minas Tirith felé
vonultunk akkor a Fejedelem kíséreteként, Celepharn pedig igen szűkszavúnak bizonyult, s
azóta inkább meghúzták magukat vidéki házukban, de kapva kaptak az ajánlatunkon.)
A kapunál futottunk össze velük, becsatlakoztunk az intézővel való hosszas beszélgetésbe,
mígnem újra felbukkantak unokaöcséink, Hirluin a karddal, Findegil pedig a képtelen
beszédével.
- Tlufiádok vagyok! – kiáltotta diadalmasan Hirluin.
- Már megint egy hobbit, miért nem vagy inkább Boromir? – szólt rá Ivorwen úrnő.
- A félszelzetek is akkolák mint én, és ezélt én is félszelzet vagyok. Hős félszelzet.
- Ugyan már fiam. Megnősz, és daliás dol amrothi vitéz leszel. Nem holmi félszerzet.
- Trufiádok nem holmi félszerzet. Ha csak a felét meg tudtam volna tenni annak, amit ő,
ünnepelt hős lennék. – mondta Eradan.
- Ünnepelt hős vagy, levágtad a haradi kardmestereket, öcséd pedig – nézett rám – harminc
íjásszal végzett ugyanakkor.
- Eh, hagyjuk.
Pontosan tudtam mire gondol. Imrahil rokonaiként és tisztavérű númenoriként bírtuk a
Gyűrűlidérceket, amíg a levegőben voltak, jobban, mint a Fehér Város őrei, jobban, mint
Gondor más népei. De nekünk is megrogyott a térdünk, amikor belovagolt a Nazgûlok Ura.
Azt a rettenetet csak az értheti, aki ott volt. Ha Mithrandir nem áll neki ellen, valószínűleg
a földre borulva nézzük végig, ahogy Mordor seregei bemasíroznak a Fehér Városba,
beszennyezik tisztaságát és megrontják szépségét.
És Eradan ott volt Imrahil fejedelem mellett, amikor Éowyn úrnőt felfedezték – én addigra
a fent említett haradi íjászok felé lovagoltam - és behozták a városba. És ügyet sem vetett az
apró félszerzetre, aki nélkül sokkal gyászosabb lett volna az a nap. Látta, ahogy bebotorkál a
kapu romjain, de nem törődött vele. Soha nem tudta megbocsátani magának.
A Fekete Kapuknál vívott csata után meglátogatta Trufiádokot és bocsánatot kért, hosszan
beszélgettek, a félszerzet igen kedves volt, még pipafűvel is megkínálta, de ez nem sokat
segített, a bűntudat bizony megmaradt.
Már lovon ültünk, amikor a futár megérkezett.
- Eradan úr itt van?
- Én vagyok. – mondta a bátyám.
- Levél a fejedelemtől. Sürgős.
- Akkor igen nagy szerencse, hogy még éppen itt ért. – mondta miközben átvette a levelet.
Valóban, a fejedelem pecsétje volt rajta, tehát ő küldte személyesen. Eradan feltörte a pecsétet
és átfutotta.
- Nem mehetek veled Galadorhoz, és úgy tűnik Ithilienbe sem. Minas Tirithbe hívattak.
- Nocsak, miért?
- Azt nem írták, de sürgős ügy, az biztos.
- Hát, azért remélem meglátogatsz amint teheted.
- Ebben teljesen biztos lehetsz. Végigharcoltunk egy háborút, a béke sem választhat el,
fivérem. Add át üdvözletem Híriel és Melui úrnőknek.
Így hát egyedül érkeztem meg az apró kikötőbe, hogy Galadorékhoz hajózzak. Ahogy
hajóra szálltam, megkeseredett a szám íze. A hajók miatt lettünk földönfutók, a hajók, és
persze az umbari kalózok miatt, akik elsüllyesztették a hajóinkat és minden árunkat, amíg
mi szövetségeseik ellen harcoltunk. Régen szerettem a tengert, de most nem tudom, szeretni
fogom-e még valaha is. Jobb lesz a hegyek között, azt hiszem.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Grt
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 3
Épp apám szavain gondolkoztam, a családi átkon ami a háború alatt sújtott bennünket. A betegségen, amely megtizedelte házunk népét, a családunkat, ami oly sok életet követelt, főleg a férfiakét. Hazatértek a harcosok a csatából, megfogyatkozva és fáradtan, de szemük a győzelemtől csillogott. Visszatértek, de a bátyám nem volt közöttük. Ő is életét adta a Középfölde szabadságáért, ahogy anyámat is elragadta a betegség. Később hallottunk híreket, minden héten követek érkeztek Imrahil fejedelemhez, aki mint közeli rokonait minket is tájékoztatott. Sok év elteltével pedig, amikor már úgy látszik rendbe jöttek a dolgok, megint felütötte a fejét a betegség. Kevesebb az áldozat, de érezni hogy valami nincsen rendjén.
Már több mint egy hónapja, hogy Imrahil magához hívatta Hírielt, a nővéremet aki átvette apámtól nemzetségünk vezetésének fáradtságos és nehéz terhét. Feladatot kaptunk, vagyis inkább egy lehetőséget. Faramirnak, Ithilien fejedelmének szüksége van ránk Királyfőn, hogy befejezzük azt amit apámék elkezdtek, Középfölde megtisztítását a gonosz hatalomtól. Összeültünk hárman, apám Galador, nővérem Híriel és én, hogy megbeszéljük merre és hogyan tovább. Mindenképp mennünk kell, mert itt már személyes családi ügyről van szó. A melltű, igen, az lesz az. Egy régi, mármár elfeledett könyvben olvastunk róla. Állítólag ez az oka mindennek, fontos hogy megtaláljuk, így azt a veszélyt, az átkot, ami közvetlenül fenyegeti egész családunkat, nemzetségünk összes tagját, meg tudjuk szüntetni és már csak egy rossz emlék lesz. Összehívtunk mindenkit, együtt indulunk majd el Királyfőbe. A család tagjaként én fogom irányítani az egyik hajót. Remélem elegen leszünk Királyfő megtisztításához és megtaláljuk azt is amit keresünk.
Gondolataimból egy fiatal szolgálólány zökkentett ki.
- Melui, Úrnőm, minden rendben? – kérdezte tőlem.
- Természetesen, csak elgondolkoztam egy pillanatra – válaszoltam neki kissé zavartan. – Mi történt, miért jöttél?
- Vendégek érkeztek, azt mondják apád, Galador hívására.
- Köszönöm, hogy szóltál – örültem, valaki végre meghallotta a hívó szót. Talán apám egyik testvére lenne az, vagy unokatestvéreim közül valaki? Mind finom modorú urak és hölgyek, kereskedők vagy nagy harcosok, családjukkal vagy akár csak egymaguk. Ránéztem a kikötőre, ahol több kisebb hajó is horgonyzott, reggel még nem voltak itt. Gyorsan átmentem hát nővéremhez Hírielhez, hogy szóljak neki.
- Híriel, drága nővérem, vendégek érkeztek, bizonyára apánk hívására! - ekkor láttam, hogy nővérkém már nekilátott a csomagolásnak. Bizonyára nagyon izgatott lehet ha ilyen korán elkezdte. Még van pár nap a kitűzött indulásig és különben sem érkezett meg mindenki. - Máris csomagolsz?
"Az ember azokra a történetekre emlékszik, amelyek jelentenek valamit."
- zs.gothpunk
- Nem elérhető
Kalandra hívlak benneteket, fontos küldetésre. Ithilien földje vár, hogy a háború okozta pusztítást munkával és dallal hozzuk helyre. Hiába lengenek ugyanis királyaink zászlói Minas Tirith tornyainak tetején, a gonosz nyomát nem könnyű eltűntetni arról a vidékről.
Mi ott voltunk, harcoltunk a Sötét Úr seregei ellen. Elveszítettünk jónéhányat szeretteink közül, de úgy hiszem, áldozatuk nem volt hiábavaló. Gondoriként, a tündék leszármazottjaiként ott a helyünk Ithilienben, Faramir és Éowyn mellett, hogy büszke népünk befejezze, amit a csatamezőn elkezdett. Visszahódítjuk a sötétségtől Királyfő környékét, megtisztítjuk, hogy újra békesség és gyarapodás legyen az úr a földön.
Én magam belefáradtam már a háborúskodásba, ezért is bízom lányomra, Hírielre, hogy a dol amrothi különítmény élére álljon. Kövessük őt, legyetek társaink az úton, őrizzük együtt a Keresztutat. Ki tudja, talán Beriolt is megtaláljuk, hisz egyes szóbeszédek szerint Ithilienben látták utoljára.
Jöjjetek hát és csatlakozzatok a két hajó legénységéhez!
Galador, Híriel és Melui apja
- Milendoria
- Témaindító
- Nem elérhető
A tábort egy történet fogja végigkísérni, hiszen Ithilien földjére kalandozunk 11 napig. Kicsit szerepjáték-jellegűen lesz minden nap valami újabb fordulat, váratlan esemény, amelyre Dol Amrothiként fogunk reagálni. Ezt előkészítve kezdünk itt egy kicsit belerázódni a hangulatba; abszolút fakultatív jellegűen mindenki eldöntheti, szeretne-e egy kicsit játszani, vagy sem.
Elég egyszerű a szabály: kitalálsz egy karaktert, aki Dol Amroth büszke népéből való. Külseje és belső tulajdonságai csak a képzeleteden múlnak, (természetesen egy ork rablógyilkos nehezen lehet népünk tagja), ezentúl pedig te irányítod és beszélteted őt.
A kérés csak annyi, hogy egyrészt maradjunk meg a normális viselkedés határain belül, ne bántsuk egymást; másrészt fiktív, kitalált karakterekkel játsszunk, így senki ne vegye személyes sértésnek az esetleges nézeteltéréseket.
Kalandra fel!
- Közösség
- Fórum
- Tábori Archívum
- MTT Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
- Dol Amroth büszke népe
- Kalandozások Dolamrothföldön ;)