Ismerkedés

Több
13 éve 3 hónapja #401957 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: Ismerkedés
Örülök, hogy most már mindannyian itt vagyunk. :)

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 3 hónapja #401872 Írta: Anglachel/Gurthang
Anglachel/Gurthang válaszolt a következő témában: Ismerkedés
Mae govannen! (:

AURE ENZULUVA!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 3 hónapja #401817 Írta: carel.prvni
carel.prvni válaszolt a következő témában: Ismerkedés
Hi people, sorry for delay (I am late again) but I was travelling a bit - and now I am back and connected to the Internet and can write something about me.
Name: Petr Novák, nickname Carel Prvni. But usage of my normal name is ok.

Studies of the librarianship and information studies at Faculty of Arts and Philosophy (Charles Uni), now I work there as librarian ( :-) - electronic information resources, databases etc.

Second MTT camp this year, last year visited in Szanticska for 5 days.

3 years of accordion at Primary Art School (alapfokú művészeti iskola), can read musical score. I am looking forward to sing in Hungarian :-) I play mostly with friends as an accompaniment to the guitar, then I play by ear. 2nd instrument = african djembe (everlasting novice) + some percussions (metal triangle forever!). 3 minutes ago I tried my first tones on harmonica. And Apple MacBook with GarageBand app, of course.

See you!

Több
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #399796 Írta: Rózsa
Rózsa válaszolt a következő témában: Ismerkedés

Attila írta: Az MTT egyszerűen olyan, mint egy drog. :mrgreen:

Anglachel írta: Egyszer eljössz és rászoksz, aztán hiába próbálsz leállni...

:lájk:

Sziasztok, itt egy öreg drogos szeretne bemutatkozni, és más oldaláról, mint amit a többség ismer. :-) A valódi koromat ne firtassuk, de valszeg a legidősebb MTT-s vagyok. ;)

2002 óta vagyok a MöTöTö-nek a tagja, eddig minden táborban voltam, egy kivételével, ahol csupán az elején és a végén tudtam részt venni holmi ÁFA bevallások elkészítésének kötelezettsége miatt. :evil:

A múlt évben Angwen Dalnok Rendjében vettem részt, remekül éreztem magam. :lájk:
Attilával együtt ott mestervizsgáztunk is. Nem mint előadó-énekes, hanem mint dalszerző. A Gyűrűk Ura történetében Aragorn énekel egy verset, amelynek - sokszor elolvasva - hallani véltem, "kitaláltam" a dallamát, és Attila furulyakíséretével adtuk elő.

Ének-zeneibe jártam 8 évig, furulyázni, zongorázni tanultam, de ezt már inkább hagyjuk... :-) Nagyon szeretem a népzenét, a folklórt, néptáncos is voltam, "kalocsai lány". :-) Tudok kottát olvasni, szolmizálni, és bárkit szívesen (meg)tanítok, mert tanítani is szeretek. :-)

De legfőképp énekelni szeretek, annak ellenére, hogy nincs különösebben képzett és szép hangom. MERT ÉNEKELNI JÓ!! Vallom, hogy az éneklés nem azok privilégiuma, akik "tudnak" énekelni, hanem a lélek öröme. Kár, hogy a mai világban az éneklés nem természetes, mindennapi dolog. Szerencsére itt a táborban most erre ismét lesz alkalom. :-)
Dó-ré-mi-fá-szó-lá-ti-dó, a táborban dalolni jó!

Amúgy imádnivaló a csapat, az újakkal és a régiekkel együtt!!! :P

Nekünk arról kell döntenünk, hogy mire használjuk az időt, ami megadatott"
Utolsó szerkesztés: 13 éve 4 hónapja által.

• Pillangó
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 4 hónapja #399668 Írta: Pillangó
Pillangó válaszolt a következő témában: Ismerkedés
Szebwrusztok, Dalnoktársak!

Becsületes nevem Deák Adri. Szinte mindenki Pillangónak szólít, de hallgatok én még a gyereidé-re is. Cinniával össze leszünk nőve a táborban, mint "nagyon félénk" első táborozók (...nyilván nem vagyunk félénkek :) ). Egyiptológusnak készülök az ELTE-n, főleg kopttal foglalkozom, és két évvel ezelőttig pécsi gyerek voltam, innen ismerem pl Tímár Bogit is. Meg még pár másik embert sok-sok külön szálról, akikről eddig nem is tudtam, hogy emtétések, úgyhogy ez a sors vagy mi.

Bár tanulni sosem tanultam zenét, kórustag voltam csak 12 évig -úgy-ahogy. 2-3 éve zenekarban énekelek, fél éve egy akusztikus zenekarom van, ahol az ének mellett elég gyatra módon csörgőzöm is. Egyébként kimondottan slágereket játszunk, amiket mindenki ismer, elég sok stílust megszólaltatva. Gyatra csörgő-tudásomat a táborban is kamatoztatom majd, sokak örömére, még a Tanci bácsi is buzdított erre.

Sajnos a táborba csak 7 napra tudok jönni (hétfőtől), mert előtte törököket boldogítok Stanbulban. Azért remélem, így is lesz időm megismerni titeket, mert eddig nagyon érdekesnek tűntök, és várok már mindent, ami az mtt-vel/Tolkiennal kapcsolatos.

Pillangó

Több
13 éve 4 hónapja #399448 Írta: Eorin
Eorin válaszolt a következő témában: Ismerkedés
Hellóbelló!!

Kiss Luca Júlia a böcsületes nevem, de általában csak Lucának szólítanak, és ez így jó :)
Az idei lesz a 2dik táborom, ami meglepő annak fényében hogy a fél családom évek óta meglehetősen aktívan tevékenykedik az MTT-ben... de ami késik, nem múlik!
Tavalyi táborban is dalnok rendi voltam, és irtóra élveztem, biztos vagyok bennem hogy ez az idei se lesz másként, sőt!!
Ének-zenei tudásom sajnos meglehetősen gyatra, bár énekeltem 5 éven keresztül gimis kórusban, sőt alsó tagozatban furulyáztam is (ebből maradt azért vmi tudásféle), de sajnos kottát olvasni nem tudok. Mindent hallás után tanulok meg, szeretnék majd tam-tam dobon megtanulni dobolni, illetve érdekelnek az egzotikus ütőhangszerek, mint taiko, sámándobot igazán szívből jövően megszólaltatni, ugyebár a tam-tam, a darbuka, és a konga.
Ahogy elnézem a csapatot, nagyon erős lesz a felhozatal, remek emberkék gyűltek össze! Az újaknak meg nagyon örülök, gyertek sokan, mert az MTT egy fantasztikus dolog, olyan mint vmi jóféle drog, csak ebbe nem halhatsz bele, sőt életet ad^^

Több
13 éve 4 hónapja #399400 Írta: Grt
Grt válaszolt a következő témában: Ismerkedés
Én is egyetértek. :D Még nagy szemekkel tekintgetsz körbe, hogy tényleg létezik ilyen, dejóóó, aztán már tábort szervezel. Durva. :mrgreen:

"Az ember azokra a történetekre emlékszik, amelyek jelentenek valamit."

Több
13 éve 4 hónapja #399379 Írta: Attila
Az MTT egyszerűen olyan, mint egy drog. :mrgreen:

Anglachel írta: Egyszer eljössz és rászoksz, aztán hiába próbálsz leállni...

:lájk:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
13 éve 4 hónapja #399364 Írta: Anglachel/Gurthang

Cinnia írta: ...és a kedves tanci bácsi volt olyan meggyőző, hogy rábeszéljen, hogy a tábor egy olyan jó dolog, hogy ott kell lennem...

Igaza volt a kedves tanci bácsinak, tényleg jó dolog :D Egyszer eljössz és rászoksz, aztán hiába próbálsz leállni...

spojler

AURE ENZULUVA!

Több
13 éve 4 hónapja #399279 Írta: Cinnia
Cinnia válaszolt a következő témában: Ismerkedés
Sziasztok!

Első táborozóként még alig ismerek az MTT-ből pár embert, többek között csak a szintén dalnok Adrit (aki asszem lairenda néven fut a fórumon, és szintén első táborozó), tehát illene bemutatkoznom: Cinniának hívnak. Ez furán hangzik, és még lefogadom, hogy nem hallottátok ezt a keresztnevet soha, de ez az igazi nevem. =)

Most fejeztem be az első évemet az ELTE bölcsészkarán, ahol volt szerencsém részt venni az Ankalimon által tartott előadáson illetve szemináriumon, és a kedves tanci bácsi volt olyan meggyőző, hogy rábeszéljen, hogy a tábor egy olyan jó dolog, hogy ott kell lennem.

Bár 8 évig jártam zeneiskolába, és ugyanennyi ideig tanultam furulyázni majd alt furulyázni, az azóta eltelt évek során az összes ott tanult kottaolvasási és zenélési képességemet elfelejtettem. Énekelni viszont rettenetesen szeretek (és sokan kegyesen azt hazudják, tudok is kicsit), bár valószínűleg mostanra könnyebben megy hallás után mint kottából.

A táborban találkozunk! ^^

Cinnia

Több
13 éve 4 hónapja #399230 Írta: Anglachel/Gurthang
Sziasztok!

Anglachel vagyok, és 2004 óta járok táborba. Idén leszek először dalnok rendben, eddig táncos, harcos és bölcs voltam már. Gyűjtöm az [achi]t, aki érti :twisted: Egyébként borzalmas hangom van, nem tudok énekelni, nem is azért jelentkeztem. Gitározni szeretnék majd, ha lesz időm a két családvezetés (egy nagy tábori és egy kisebb maszek család vezetése) mellett. Egyébként olyan 8 éve gitározom.

A gitáromat, Bélát egy Tolkien táborban kereszteltük meg annó Velemben. Őt is elhozom, csak már szegény öreg, és belefáradt az életbe, úgyhogy nem szereti a zajt meg ricsajt. Pengetőkkel sincsenek már olyan jóban mint régen. Egyébként Bélával főleg a gonosz vérfolyatós öngyi zenéket kedveljük lehetőleg skótdudával meg hasonló népzenés hülyeségekkel a háttérben lehetőleg valami érthetetlen nyelvű szöveggel.

Anglachel és Béla

AURE ENZULUVA!

Több
13 éve 4 hónapja #399225 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Ismerkedés
Halihó!

Esgal vagyok, és az alapítás óta rontom az MTT levegőjét résztvevőként, szervezőként mindenfélében. Egyébként civilben 26 éves, recepciós-mindenes, eredetileg textiltervező.

Ja, idén nemzetségvez is leszek, reszkessen, aki hozzám kerül majd! :)

Dalnokrendben most leszek először. Ennek az egyik fő oka, hogy bár nagyon szeretem a zenét, mindig hallgatok valamit, és nagyon fontos a számomra - mégsem tudok se hangszeren játszani, se nincsen különleges hangom. Ezért úgy éreztem, ezen a területen lesz mit fejlesztenem, ezért vagyok itt :) Mindig irigyeltem azokat, akik képesek zenét csinálni, hátha most nekem is sikerül :)

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
13 éve 4 hónapja #399195 Írta: Attila
Most, hogy megvoltak a dobogós helyek, az egyik kedvenc számommal a néggyel én is bemutatkozom.
Civilben Besse Attilának hívnak, és kb. még két és fél hónapig biztosan Székesfehérváron fogok lakni. A helyzet az, hogy most érettségiztem, illetve érettségizem, mert a szóbelik majd csak a 20-i héten lesznek.
Nyugodtan szólítsatok Attilának, illetve lesz majd egy IN-es nevem - elvileg - igyekszem majd arra is hallgatni.

12 éve zongorázom, 10 éve éneklek, 4 évet játszottam furulyán.
Az MTT-be 2006-ban léptem be. Az első két évben nem igazán vettem részt szervezői feladatokban. Aztán 2009-es és 2010-es MTT Születésnapnak én voltam az egyik főszervezője. A 2010-es LEP-en, a Civilek éjszakáján énekes foglalkozást, a KÖMF-ön pedig kórust vezettem. Az idei LEP-nek én voltam az egyik főszervezője. Azt hiszem ezeket tudhatom magaménak. :)
Ja, és hangszerként csak egy furulyát tudok vinni, mert a boldogkőváraljai tábornak nincsen koncertzongorája, meg egyébként is, kicsit nehezebb, mint egy furulya. :P

Mellesleg ez lesz a 3. táborom, az első kettőben is dalnok rendben voltam, hiszen mindig lehet újat tanulni. :)

Bármilyen kérdésetek van, tegyétek fel nyugodtan!

Több
13 éve 4 hónapja #399141 Írta: Grt
Grt válaszolt a következő témában: Ismerkedés
Polgári nevem Farkas Tünde, de itt mindenki Grt vagy Tucsi néven ismer. Azt használjátok amelyik szimpatikusabb. Ez lesz a harmadik táborom és dalnok rendben nem voltam még soha, de biztos vagyok benne, hogy nagyon jó lesz. Szeretek énekelni és itthon szoktam is, főleg amikor csak én hallom. Kottából csak zenélni tudok, azt is csak lassan, mert bár négy éve gitározom, a zenesuliba csak szeptemberben mertem betenni a lábam. Énekelni inkább hallás után. Imádok zenélni, dalolászni, vagy csak két bottal vagy kanállal ütni a ritmust. Minden, ami muzsika. :D Mindenféle hangszerem van itthon, pánsíp, doromb, két gitár, furulya, régebben volt szájharmonika is, csak valahová eltüntettem. No meg a szemem fénye, a citerám. Ugyan szépet játszani még nem nagyon tudok rajta, de igyekszem megtanulni, ahogy időm engedi.

"Az ember azokra a történetekre emlékszik, amelyek jelentenek valamit."

Több
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #399139 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Ismerkedés
Sziasztok, rendtársak! ;)

...és én a második? :roll: Polgári nevem lényegtelen, Estel leszek ebben a táborban is, ahogy azt már a régiek megszokhatták. :) A két szanticskai dalnokrendet hagytam eddig ki én is, akárcsak Olosta, előtte viszont a két kácsárdiban mestervizsgáztam illetve rendvezsegédkeztem Póknál illetve Aminál, és a tavalyi Angwen-féle hagyományőrző-dalnok koprodukcióban is szerepet vállaltam, nem beszélve a réges-régi emtétés kórusról, állandó basszusként 8-) ; mindemellett autodidaktamód képzem magam szorgalmasan tovább gitáron és szintin (utóbbin relatíve kevésbé gyakran), és Lyonának, valamint a kölcsöncsellójának hála egy év óta fel-felelevenítem az egykori zeneiskolás gordonkatudásomat is. :lájk: A fentieken kívül rendszeresen találok egy vagy több előadnivaló dalt a KÖMT-ökre is, és azt hiszem, ezek után csak keveseket lepek meg azzal, hogy élek-halok a zenéért, azon belül is az éneklésért. :D Ennyit rólam, az emtétén kívüli valamikori dalolászós tevékenységeimet már úgyis reklámoztam eleget a korábbi évek bemutatkozásaiban. :lol:

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
Utolsó szerkesztés: 13 éve 4 hónapja által.

Több
13 éve 4 hónapja #399114 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Ismerkedés
Jujjujjjujjjj..... lehetek első? :D

Olosta vagyok (polgári néven Mónika, de itt úgyis Olostaként fogtok szólongatni), 3 éve nem énekeltem.... mmint dalnok rendben, egyébként szoktam, főleg ékszerelés közben, meg a zuhany alatt, meg sokszor dúdolgatok magamban csak úgy, mert a zene az kell.
Az elmúlt két évben kézműves rendet vezettem, ez idén az érdeklődés hiányában elmarad, de legalább pihenhetek, meg danolászhatok helyette. Szerintem ez azért nem olyan rossz csere. :)
Civilben könyvtárosként dolgozom, és a kevéske szabad időmben a ZsaMo fantázianéven futó vállalkozásomban ékszerelgetek, meg ilyesmi (pfujj.... undorító reklám, boccs :P ).
Míg egyetemre jártam, két évig tagja voltam a Szegedi Egyetemi Kórusnak, alt szólamban. Korábban általános és közép iskolában is énekeltem kórusban. Hangszeren játszani sajnos nem tudok, max. az ütemet verni valami arra megfelelő eszközön. A kottaolvasási képességem meg kimerül annyiban, hogy ha megadják a kezdőhangot, akkor úgy nagyjából sejtem, hogy hogy fog kinézni (hangozni) a dolog, de inkább hallás után tanulok.
Asszem ennyi. :)

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
13 éve 4 hónapja #399078 Írta: Attila
Ismerkedés téma létrehozva Attila által
Kedves leendő dalnok rendtagok!

Ezt a topikot arra szánnám, hogy mindenki bemutatkozhasson. Elvégre is együtt leszünk sok-sok napon keresztül. Szeretném, ha mindenki írna magáról pár mondatot, hiszen köztünk is vannak olyanok, akik újak lehetnek - nekem pl. van :D -.

Moderátorok: GandalfAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.165 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére