Tánc
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Az a szomorú hírem van, h. napok óta - hol jobban, hol kevésbé - fáj a derekam (vsz idegbecsípődés-szerű), és ma beszéltem a háziorvosommal. Szerinte minimális esélye van, hogy ezzel szombattól táncolni tudnék úh. megbeszéltem Ringgel és a csapvezekkel, hogy nagy bánatomra el kell hagyjalak benneteket. Legyetek nagyon ügyesek, és remélem, jövőre v. valamikor majd tudok táncos rendbe/csapatba kerülni! Nagyon sajnálom.
puszi mkinek!
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Narbeleth
- Nem elérhető
Persze, ha valaki tudja hol lehet hozzájutni olcsó (2000 HUF alatt) ilyenhez, az ne tartsa magában! Köszi!
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
- Xeophitia
- Látogató
Ami nekem régi nagy álmom az szintén a balett, a modern táncok és ez a zene:
Átolvastam mindent amit irtatok de most csak ennyi jutott eszembe hozzászlni. Ja és a változatosság kedvéért nekem a javasolt két bevonulós zene közül a második naaaaagyon tetszik!
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
fqqdk írta: szerintem erre kellene bevonulos koreot csinalni:
Majd a paródiában :D Az eleje amúgy bejövős De aztán jön a duma
Csinci: tetszenek!
Amit a "szép zenének" írtál, pont olyat kerestünk afféle siratónak!
Bár a bevonulós pont nem annyira jön be, mmint nem a bevonuláshoz, de mindenképp használjuk ezeket a zenéket!
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- fqqdk
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Rayan
- Nem elérhető
apocalypto soundtrack - 14 to the forest 3:41-ig (vmi szép koreót még lehet ki is dolgoznék erre, úú beizgultam most)
apocalypto soundtrack - 7 sacrificial procession 1:08-tól – bevonulós zene (szerintem ez tökéletes, de ez az én véleményem XDDDD)
apocalypto soundtrack - 8 words through the sky, the eclipse 2:43-tól (ez ilyen baljós zene)
apocalypto soundtrack - 2 tapir hunt – ez meg ilyen erőfitogtatós, lendületes
apocalypto soundtrack - 11 frog darts 0:53-tól, törzsi táncszerű cucc
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Milendoria
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Még keressük a bevonulós igazi zenét, de hátha nektek van ötlet még: ilyen jó kis törzsi dobos, sámánisztikus, ének nélküli zenét keresünk, ami jó ritmusos, ütemes, és lehet rá pozőren botokat lobogtatni és csattogtatni.
nekem ma reggel ugrott a fülembe egy, ez lenne az 2:00től kb. 3:00-ig, összevágva jól. hm?
ha van nektek bármi, titkon elrejtett afrikai sámánzene, IDE VELEEE!
Archybald: a Ghymes jóó, én a tánc a hóbant szeretem tőlük nagyon:) viszont most inkább ének nélküli, ősibb zenét keresünk... az irányvonal jó
Balett elemek bizony lesznek, ez az alapja a mindennek (nem durva, nem kell aggódni, de egy-két pozíciót, mozdulatot, alapfogalmat meg fogunk ám tanulni!)
Írszteppre egyébként a néptánc kiváló alap, akiket ismerek hogy elkezdtek néptáncos alappal írszteppelni, szinte mind kint táncolnak Flatley oldalán világhírű showkban! szóval majd meglátjuk
A moondance jó, de talán egy kicsit túl durva.. én valami kortárs ugrásos-szteppes dolgot tudnék rá elképzelni
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
- Archybald
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Köszönetek: 0
- Kincső
- Nem elérhető
Narbeleth írta: (...)két bevonuló zene ötletünk van eddig (...)
1:
2:
Engem az első nem fogott meg annyira, a 2. viszont :lájk: (Az Inception amúgy is jóóóó )
Belinkelem azért a Moondance-t is, ne csak emlegessem: itt van
(szerintem ez nem komor zene, dinamikus és energikus, 0:51-től a halk&lassú rész pedig nagyon szép habár ha jól sejtem, Idhren, vidám alatt könnyedebbre is gondolsz, mint pl. a He lives in you volt.)
Még gondolkozom...
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
- Rayan
- Nem elérhető
- Archybald
- Nem elérhető
Nem tudom, hogy mennyire lesz sámánisztikus ez az egész, de van egy csomó ilyen témájú zene, főleg a Ghymes együttesnek, pl. ez: ... re=related , de említettetek valami nyárközép ünnepét, arról meg nekem mindig a tűzugrás jut eszembe, azt meg nálunk, Nyíregyen (többek között) mindig erre a zenére csinálják: . Meg ez a torokéneklés tökre zsír . De nem tudom, hogy mennyire illik ide ez a táltosos dolog, meg a magyar hagyományok.
Vagy még ennek a Faun együttesnek is jó számai vannak, pl. , ... re=related stb.
- Kincső
- Nem elérhető
Hú meg volt még valami mostanában, na majd gondolkozom, h. mi is volt.
Hogy Mil kérdéseire is válaszoljak:
Én egy kicsit tartok az olyasféle modern-kortárs elemektől, amelyek hajlékonyságot ill. nagy precizitást igényelnek. Mivel kb. 1 éve minimális mennyiségűt nyújtottam (no tánc... helyette úsztam meg néha kenuztam...), most annyira se vagyok laza, mint voltam, de bizonyos irányokba sok nyújtással is béna szoktam lenni és még a "pont ilyen szögben lendítsd a karod, és pont itt állítsd meg" jellegű dolgokra gondolok.
Természetesen az ember kipróbál olyan dolgokat, amik nehezen mennek neki, és egyre jobb lesz bennük, de pl. én tudom magamról, h. fontos h. a kihívások mellett érjen sikerélmény, különben bepánikolok és arra koncentrálok h. jajj énvagyok a legbénább és hátráltatok mindenkit
Ami most eszembe jutott, h. szívesen kipróbálnék, az a flamenco-jellegű mozdulatok.
- Narbeleth
- Nem elérhető
1:
2:
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
Archibald: az egy olyan "vizsga" a tábor végén, amit ha "leteszel", akkor a rended béli mesternek számítasz.
Nálunk valóban lehet az, hogy papi/papnői rangra emelkedsz, vagy tanító/mester leszel.
De idén nem lesz egyetemes mestervizsga, csak amelyik csapat szeretné. Ettől még ugyanolyan komolyan érdemes venni, tehát Te alkotod meg, és lehetőség szerint "profin" előadsz. De lehet mestervizsga egy full megkoreografált tánc, amit a többieknek tanítasz be, ha hajlandóak rá, és Te esetleg nem szerepelsz benne.
Egy fontos kérdés, amit fel szerettünk volna nektek tenni:
Van-e olyan zenétek, amit imádtok, és szerintetek übermenő koreográfiát lehetne rá csinálni, esetleg van egy története a fejetekben, akármi? Mert ha van esetleg pár, ami közös alkotásra felhasználható, szívesen foglalkozunk vele
Hajrá, hozakodjatok elő a kedvenc tánczenéitekkel!!!
- Archybald
- Nem elérhető
- Milendoria
- Nem elérhető
vannak-e nektek ilyen táncos vágyaitok, például figura/mozdulat amit régóta meg akarsz tanulni? vagy akinek a mozgása inspirál, esetleg félelmeitek, amitől a hideg ráz ha meglátjátok... inspiráló filmbetét, klip, zene amire ezer éve akartok alkotni, de sosem volt elég mersz, ide minddel!
nekem az Apocaliptica - Faraway volt sokáig a leginspirálóbb zene, amire azt gondoltam, meg kell halni, aztán végül a társulatunkkal az egyik közös koreográfiában ezt meg is tehettem:)
Jacko mozgását mindig is csodáltam, felfoghatatlan számomra ép ésszel mit művelt az az ember:)
mozdulattal kapcsolatos vágyam sok van, a kézenállás közbeni angolspárga talán az ami mondjuk jelenleg a legelérhetetlenebb, de sok kisebb táncos elem van, amit még szeretnék megtanulni:)
- fqqdk
- Nem elérhető
- Narbeleth
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
Nevessetek, de hasonlót ahhoz, mint amit a Durmstrangosok nyomnak a Harry Potterben Ha nem kezdene mindenki röhögni, mikor arra megjelenünk, tuti felhasználnám azt a zenét :D
- fqqdk
- Nem elérhető
Kiemeltem a szamomra erdekes szavakat.Milendoria írta:
koreográfusi én
test-tudatosság
jól bemelegítünk
eltáncolható történetek
játszunk
nevetünk
hangsúly
kombinációk
tanulunk
elgondolkodtató
ritmus
improvizálás
ötletelés
minden
code a rat the monster on doom in it
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
- Archybald
- Nem elérhető
- Antathor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Milendoria
- Nem elérhető
nem kell megijedni, nem kell kétórás bolerót koreografálni, és rengeteg inspiráló és rávezető gyakorlatot fogunk csinálni segítségképpen. egy kis test-tudatossággal kezdjük majd, rávezető gyakorlatokkal hangolódunk az órákra, jól bemelegítünk és nyújtunk, hogy semmi sérülés ne történjen az órákon. megismerjük az inspiráló erőket, mi minden adhat ihletet; beszélünk majd eltáncolható történetekről, a mondanivaló fontosságáról, a kifejezésről: hogyan, mit, milyen hosszan. játszunk majd sokat, gurulunk és ugrálunk és nevetünk minden nap:) nézünk videókat, meglessük mitől jó és mi már gáz: mi az, amitől elveszti a hangsúlyát vagy éppenhogy megfelelően kiemel.
és táncolunk, táncolunk majd rengeteget. lesz olyan, hogy mi fogjuk mutatni a kombinációkat és ti tanultok, néha pedig majd ti mutattok és mi tanulunk:) lesz közös nagy tánc is, és csapatosdis-páremberes: lesz vidám és szomorú, elgondolkodtató és bohókás egyaránt. megtanuljuk használni azt, amink van, hogy megmutathassuk ami belül rejtőzik: gondolatokat, érzéseket, képeket. amit csak el akartok "mutogatni". ritmussal is fogunk foglalkozni, sokféle zenével, improvizálással, ötleteléssel... minden, ami belefér.
Mi az ami titeket ebből a legjobban megfogott? nagyon érdekelne:)
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető