Kik leszünk?

Több
12 éve 3 hónapja #406520 Írta: fqqdk
fqqdk válaszolt a következő témában: Kik leszünk?
Hat ez inkabb igy 'kik voltunk', de azert bemasolom ide, hogy meglegyen:

Élt egy törzs, a távoli Keleten, még a Keleti hegységen is túl. A sors úgy rendelte, hogy a gyermekek számára, akik e törzs soraiba születtek, nem adatott meg a színek látásának képessége. Ismerték a fák és felhők formáját, és a virágok illatát, de nem ismerték sem az erdő zöldjét, sem az ég kékjét, sem a mezők tündöklő tarkaságát. Egy szürke világban éltek, egészen addig, míg el nem jött életüknek azon szakasza, melynek kezdetét gyermekük első szava jelezte. Ekkor nyílhatott meg csak számukra a színek világa.

Tán nem is lehet nehéz elhinni azt a számotokra talán furcsa szokást is, hogy gyermekeiket emberemlékezet óta úgy nevelték, hogy ne csak szemeikre hagyatkozva vadásszanak, és ne színeik alapján különböztessék meg a bokrokon az ehető bogyókat a mérgezőektől.
Az sem lehet meglepő, hogy mély barátságot ápoltak az erdő neszeivel: a patak csobogásával, a harkály kopácsolásával, sőt a fák lassú életének ritmusát is értették.

E törzs büszke volt, és tiszta, míg egy napon meg nem érkezett közéjük egy furcsa, vak vándor. A Nyugat nyelvét beszélte, mit a törzsbéliek akkor hallottak először, és annak zengése, és hajlításai megigézték lelküket, és vágyakozást keltettek bennük. Ám nem tudhatták hogy a jövevény hosszú útja során a vadonban mily sötét hatalmakkal nézett farkasszemet. Márpedig a vándort egy különösen gonosz sárkány babonázta meg, és hogy a jó hatalmak az ő aljas befolyását ne törhessék meg, a vándor szeme világát is kioltotta.

A törzs tagjai pedig eltanulták tőle különös beszédét, és cserébe megtanították neki saját titkos nyelvüket, mely nem hangokból és szavakból állt, hanem mozdulatokból, és táncból. Az idegen így, kétféle hatalom birtokában hamar kiterjesztette a sárkány befolyását a törzs tagjaira. Ám a tánc és a fák nyelve olyan nyelv, melyet a lélek lassan kibomló tüze táplál, és ahogyan a magból a csíra öntudatlanul, de mindig a fény felé törekszik, a törzs tagjai még megigézve sem voltak védtelenek a gonosz ellen.

code a rat the monster on doom in it

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hónapja #406398 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: Kik leszünk?
Már csak 5 nap!!!
És annyira mi leszünk a legmenőbbek, hogy még!
Esetleg ötlet pluszban, amit még meg kéne venni/valósítani, akármi? :)

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hónapja #406377 Írta: Narbeleth
Narbeleth válaszolt a következő témában: Kik leszünk?

Milendoria írta: Arra gondoltunk, hogy egy egységes póló legyen, van egy nagyon egyszerű címerre tervünk is, íme:

Igyekszem digitalizálni ezt a motívumot mihamarabb, amennyiben ez tetszik nektek, mint szimbólum. ;)

"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"

Avartho i gadw, hebo i faer!

Több
12 éve 3 hónapja #406351 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: Kik leszünk?

Milendoria írta: Na, közben összedugtuk a fejünket a lányokkal: minden nőnemű csapattag fog kapni 1 darab fehér hosszú pólót, ilyet . Ebből fogunk szép mell alatti övvel ruhát csinálni.

Szuper 8-)

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
12 éve 3 hónapja #406334 Írta: Milendoria
Milendoria válaszolt a következő témában: Kik leszünk?
Na, közben összedugtuk a fejünket a lányokkal: minden nőnemű csapattag fog kapni 1 darab fehér hosszú pólót, ilyet . Ebből fogunk szép mell alatti övvel ruhát csinálni. A srácok egy jó minőségű fehér pólót kapnak, normál, rövidujjas kivitelben. Oké? elvileg a jelentkezési lapon megadtatok pólóméreteket, remélem az jó, mert azalapján rendelünk ;)

Tán nem javaslom az egész tábort egy pólóban végigtáncolni, csak a saját és környezetünk testi és lelki épségének érdekében :P

igykeszünk közben minden kiegészítőt beszerezni, ha valakinek van tuti tippje, mit hol érdemes beszerezni, ne tartsa magában! ;)

In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.

Több
12 éve 3 hónapja #406329 Írta: Archybald
Archybald válaszolt a következő témában: Kik leszünk?
Én csak magamnak akartam még 1-2 training kiegészítőt venni, azért nem szerettem volna az egész tábort 1 pólóban végigtáncolni ... :D , szóval semmi olyanra nem fogok költeni pénzt.
Mellesleg néztem a ruhatáramat, és találtam egy ilyen ezüst szalagot, ami még farsangról maradt meg, és ami szerintem pont alkalmas egy derékövnek, csak meg kell kötni, majd elviszem, és ha kell, akkor felhasználjuk, ha nem, akkor nem. Ja és van egy ilyen fehér szoknyám is, térdig érő, vagy én nem tudom mi az, az Apollón jelmezem része volt, de azt is elviszem.
Én szeretnék csapatpólót, méretem L-es.

Több
12 éve 3 hónapja #406283 Írta: Idhren
Egyrészt ez nektek nem fog plusz pénzbe kerülni :)
Másrészt akarunk fehér pólót, de sokan nem válaszoltak a feltett kérdésre :)

Több
12 éve 3 hónapja #406281 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Kik leszünk?
Én még sose hordtam mell alatti övet :P ahhoz milyen fölső illik?
(Az ilyen beszerzésekre értettem, h. időm és pénzem is kevés lesz rá.)

És akkor akarunk fehér pólót, amire a logót festjük? Azt is ti szerzitek be tábori pénzből? Érdemes lenne gyorsan dönteni, hiszen még a méreteket össze kell írni, és páran folyton vidéken vannak...

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
12 éve 3 hónapja #406279 Írta: Narbeleth
Ezüstöt én is csak abszolút kiegészítő színnek gondoltam, elsősorban pl. arcfestésnél, vagy egy-egy szalag formájában. Csak azért írtam, mert ha pl. valalkinél előfordul olyan, mint nekem a standard táncos gyakorló szoknyám, ami éppenséggel ezüst színű és hat éve lóg a szekrényben, de most jó lesz :lol: akkor hozza. ;)

Több
12 éve 3 hónapja #406277 Írta: Milendoria
Nektek semmi plusz kiadást nem szeretnénk okozni, van egy kerete a csapatnak, amiből beszerezzük a póló/öv/bot stb kiegészítőket. ismétlem: a tábordíjon kívül egy plusz fillért sem kell a táborra költeni annak tökéletes élvezetére! ;)
valószínűleg az ezüst lesz az, amiből kevésünknek van használható, tényleg szép ruhadarabja, és nem valami flitteres csőtop :D

Amire gondoltunk, hogy lányok próbáljatok meg hozni valamilyen egyszerű fekete/fehér felsőt vagy ruhát, amihez mondjuk illene a mell alatti öv. Ilyen gumisra gondoltunk, amihez mondjuk valószínűleg csak fekete vastag gumiszalagot kapunk, de esetleg ezüst festékkel ki lehet dekorálni - igény szerint. Srácoknak rendes derékövre gondoltunk. Csatként még meglátjuk mit tudunk szerezni, egyszerű féldrágakövet szerettünk volna, de az elég macera, meg drága, lehet hogy majd alkotunk rá valami kreatívat.

Lennének még széép "sámán"botjaink, színes szalagokkal, mindenkinek egyénire dekorálva. van még esetleg már ötlet/óhajsóhaj/kívánság?

Több
12 éve 3 hónapja #406271 Írta: Archybald
Köszönöm, most már értem (legalábbis nagyon úgy remélem :D ). Amúgy meg szerintem csak az volt a zavar okozója, hogy még most megyek először táborba, és nem nagyon látom/láttam még át, hogy akkor most pontosan mi és hogy van, meg még az is bekavart, hogy na most régen így, de most meg már így lesz, de már remélem, hogy nagyjából tiszta. :D (ha valami nem okés, akkor majd úgy is rákérdezek).
A ruhák után most fogok utánanézni, hogy mim van, mit kéne még beszerezni stb.
Egy problémám van: júl. 27-én pénteken elutazom, és onnan megyek majd a táborba, remélem majd valahogy azért csak fogom tudni követni a topicot, és addigra elintézni, beszerezni a táborral kapcsolatos fontos dolgokat...

Több
12 éve 3 hónapja #406267 Írta: Kincső
Fekete meg fehér cuccom még csak akad, de ezüst nem igazán :)
Az öv viszont jó gondolat lehet, esetleg venni egy nagyobb ezüst anyagot közösen, és szétszabdalni öveknek?

Ha közös pólót is szeretnénk, azt viszont nagyon gyorsan el kéne dönteni, mert akár közösen vesszük, akár mindenki magának hoz, 1,5 hét elég kevésnek tűnik a beszerzésére. (Idén a dolgozó, tehát kevés szabadidővel rendelkező, ámde csóró emberek táborát erősítem :D /ezt úgy hoztam össze, h. még a tábordíjért dolgozom.../ Szóval jó lenne, ha minimális pénzt és időt kellene a csapatkellékekre szánni.)

Cipőből pedig ír sztepp light shoe-m van, amúgy zokniban szoktam próbálni, de ez szabadtéren nem biztos, h. ideális. Esetleg tud valaki egy 38/39-es balettgyakorlót kölcsönadni?

Több
12 éve 3 hónapja #406263 Írta: Narbeleth
Nos, igen, akkor én is pontosítok, bocsánat.

- A tréningeken nem kell jelmezben lenni. Ott lehettek mittomén kistehénkés pólóban, meg a sufni tunningoláshoz használt összetrabantozott melegítőben felőlem, ami kényelmes, csak azért írtam, hogy legyen fekete meg fehér (meg ezüst :) ha van valakinek ) tréning cucc, mert eddig a tánc rendekben (amiben eddig még nem volt benne ez az identitás dolog, vagy nem így, csak előadás koncepciók) előfordult, hogy nagyon külön vált a hozott jelmez amikor fellépések, előadások voltak, meg a tánccucc és a helyszínen derült ki, hogy pl. szép ez a fűző, csak éppen mozogni azt nem lehet benne. :D

-Bocsánat, ha nem vagyok egyértelmű, légyszi szóljatok, és nagyon örülök, hogy írtál Archybald. :) Tényleg kérdezzetek, mert nem vagyok egy zseni írásban kommunikálásban és ami nekem egyértelmű, másnak nem biztos, hogy az. :oops:

-A jelmez pedig egyrészt ún. keretjáték eseményekhez kell, amikor a keretmese elemeinek megnézéséhez vagy átéléséhez / közös eljátszásához felvonul az egész tábor, és ilyenkor szokás felvenni a csapatra jellemző attribútumokat; másrészt pedig a fellépéshez vagy fellépésekhez. Egy nagyobbat mindenképpen szeretnénk (aka rendi bemutató) de rajtatok múlik, hogy mennyit szeretnétek még, akár ilyen esti kis etűdöket és nem feltétlenül kell az egész csapatnak részt vennie benne, lehetnek akár egyéni páros stb. produkciók is.

Több
12 éve 3 hónapja #406257 Írta: Idhren
Teljesen érthető a zavarodottságod :)
Az eddigi táborokban alapvető volt, hogy az embereket csapatokba osztották be, amik külön-külön egyfajta identitást tükröztek. Volt tábor, ahol pl voltak Maedhros nolda követői, Fingon követői, Erdőtündék, Tündebarát emberek, és Keleti emberek. Mindez persze a Tolkieni mitológia szerint jelent meg. Mindenki játszotta a saját szerepét, csak nem egyénileg, hanem a csapatok voltak az egység. És eszerint alkották meg a saját címereiket, kinézetüket, kitalálták, hogyan fognak viselkedni.
Ez a része lesz nálunk ez a papos/papnős dolog.

A Tánc pedig a szintén pár éve tartó "rendek"nek a folytatása, amiből ugye választhattatok már a jelentkezéskor.

Idén azért ilyen sokféle a dolog, mert most összevontuk a rendeket a csapatokkal, és amellett, hogy saját csapatunk van, identitással, pólóval, miegyébbel, és kitaláljuk, hogyan viszonyulunk dolgokhoz, amellett végig táncoljuk a tábort :D

Amúgy gondoltunk közös dolgokra, pl az egyen fehér póló, amit kicsit meghekkelnénk, vagy akár mindenki hoz egy fehér pólót, az is jó. Illetve ahogy Mil említette, lehetnének botjaink, amolyan 1,40 m magasak, amivel egyrészt a táncot is fel lehet dobni, másrészt pedig nagyon pozőr :D
Illetve esetleg lehetne a lányoknak mell alatti, fiúknak deréköv, és ilyesmik.
Ha van ötletetek, jöhet még, és kiválasztjuk a legtöbbünknek tetszőt :)

De azt már most előre mondjuk, hogy hozzatok SOK fekete és fehér ruházatot, lehetőleg egyszínűt, vagy nem bonyolult mintázatost. A Metallicás póló nem az igazi :D Akinek nincs, szóljon, párunknak biztos lesz elfekvőben, kölcsön, stb.

A jelmez az lehet a címeres póló, de ha van autentikusabb cuccotok, akkor az is. Pl lányoknak fehér hosszúruha fekete övvel, kámzsával, vagy mittudomén. Fiúknak pedig zeke, stb.

Egyenlőre ennyi, segítsetek ötletelni :)

Több
12 éve 3 hónapja #406255 Írta: Archybald
Fúú ez egyszerre sok volt nekem... :D Az ötlet az rohadtul tetszik :lájk: jöhet ez a keltás, papos dolog. A logó is jó. Csak egy valamit nem értek: most amit Narbeleth felsorolt cuccokat, az csak a traininghez-tánchoz-próbához ajánlott felszerelés, vagy az már a jelmez része lenne? és most a logós póló az nem a jelmez része? ááá ebbe nagyon belekavarodtam... :D
Vagy amúgy meg van, hogy mi okoz olyan nagy zavart nekem. Most majd mi ott a táborban fogunk táncolni , tanulni stb. és majd az utolsó nap előadunk egy előadást? vagy az egész tábor ideje alatt el kell játszani ezt a pap/papnő szerepet? és akkor emiatt kellene már minden egyes alkalomra kinézni úgy mint egy "pap" (tehát training cucc=jelmez), vagy pedig amit az előbb mondtam, és akkor külön training, külön fellépős cucc.
Segítsetek, mert már nem értem! :? :D

Több
12 éve 3 hónapja #406248 Írta: Narbeleth
Cuccok: Ha benne vagytok a fekete-fehér (és igen-nem helyett) ezüst kombinációban, akkor annyit szeretnék kérni, hogy ezen színekből (vagy ha erős az ellenvetés, amit választanátok e helyett színekből) rendelkeznétek kényelmes, saját, táncolásra alkalmas darabokból. Gondolok itt pl. melegítő (hűtő? :D ) szóval tréning nadrágra, (amiben tudtok leguggolni/terpeszben állni, anélkül hogy pl szétreccsenne vagy kényelmetlen lenne) pólókra, adott esetben hosszú ujjú felsőkre is (ki tudja milyen idő lesz alapon.) Mert ebben nem biztos hogy tudunk egymásnak kölcsönözni, és a raktár sem esélyes. A többi, jelmez szerűbb dolgokat pedig igyekszünk megoldani a közösből/raktárból.

Cipő: Javaslom mindenki szerezzen be tornapapucsot / balett gyakorlót, mert bár táncszőnyegen leszünk és elvileg mezitláb is vígan el lehet lenni, gyakorolni azért kényelmesebb is hatékonyabb. Fiúknak, ha ez para, javaslom a nem túl bolyhos nyűhető vékony pamutzoknit erre a célra. :)

+1: Én nem támogatnám a hierarchiát. (Az anarchoszindikalista papnők pártján állok :lol: - csak vicceltem) szerintem nem leszünk sokan. Abban igazad van, hogy nem a klasszikus pap dolgokra gondoltunk, már csak azért is, mert ha jól tudom a LORE szerint Ilúvatarnak nem voltak papjai, tehát nem a vértolkienita vonalat célozzuk, de nem is nagyon szeretnénk kilógni azért a tolkieni vonalvezetésből. ;) Ez a cél, a konkrét elképzelésekbe pedig várjuk a Ti ötleteiteket (is).

Több
12 éve 3 hónapja #406244 Írta: Milendoria
Arra gondoltunk, hogy egy egységes póló legyen, van egy nagyon egyszerű címerre tervünk is, íme:

mit gondoltok? milyen? Narb már a rajzolás után kifejezte szeretetét a terv iránt, ebből következik a nyíl és a szívecske :P

Ezt ráfestenénk a pólóra, (lányoknak kicsit átalakított-szabdalt verzióra gondoltunk) - nem venne sok időt igénybe, és mégis látványos az egyenpóló.
A többi kiegészítő meg öltözet az egyéni legyen szerintem, kinek-kinek ízlése szerint.

Kincső, mi is inkább a sámán-vonulatra gondoltunk, az a fajta 'papnő', aki igazából nem is papnő, hanem egy kicsit nem evilági, misztikus lény, szemében idegen tűz lobog, és hatalmas erő sugárzik belőle. lennének botjaink, benne vagytok? a pozőr bevonuláshoz igen szorosan kapcsolódóan. nem muszáj mindenkinek, még nem tudom mi lenne az optimális arány.. van aki hevesen igen/hevesen nem mellett szavaz?

A tábor létszámához képest végülis nem vagyunk olyan sokan, de lehet egyébként hierarchia, inkább oly módon hogy mindenkinek lesz külön feladata/címe a csapaton belül, nem alá-fölé rendeltségi viszonyra gondolok.

Több
12 éve 3 hónapja #406242 Írta: Rayan
Gondolkodtatok közös cuccban, vagy rögtönzünk a helyszínen saját ruhatárból+raktárból?
Én az utóbbit preferálom

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
12 éve 3 hónapja #406230 Írta: Kincső
Hmm egyelőre nekem még kicsit homályos ez a koncepció :) de kiindulópontnak remek!
Jól értem, h. inkább fanfic-fantasy vonalon elképzelhető ez a papos/papnős identitás, mint vééértólkienin?

Nekem az a benyomásom a leírásból, Idhren, hogy ez kifejezetten komoly-ünnepélyes vonalat tesz inkább lehetővé. Ahhoz viszont erős rítuselemek kellenek, hogy jól működjön szvsz :) Akarjuk/tudjuk ezt végigvinni? Vagy hogyan tudunk valami "könnyedséget" is belecsempészni az identitásunkba?

Hmm, bár belegondolva, lehet h. a "pap(nő)" szó viszi félre az asszociációimat. Ha egy kicsit samanisztikusabb módon képzelem el (és a tánc miatt az nagyon is beleférne, h. gyakorlati-mindennapi bölcs/varázsló, nem annyira elvont rituális személy! - talán a keltákkal az eredeti ötletetek is ilyesmi), akkor az már nem túlünnepélyes-túlmisztikus, hanem megfoghatóbb, alkalomtól függően akár könnyedebb :)

Arra gondolnék még, h. nem sok-e "pap(nő)ből"/"sámánból"/"varászló(nő)ből" 15? Lehetne hierarchia közöttünk, tehát a csapvezek maguk a "sámánok", mi pedig a beavatott "segítőik", a "varázslórend" alacsonyabb rendű tagjai.

Azonban ezek csak első ötletek, csatlakozzatok bátran, mondjátok, mi tetszik, mit lehetne másképp! :)

Több
12 éve 3 hónapja #406222 Írta: Rayan

Idhren írta: Szóval amolyan igazi kelta papos-papnős dolgot képzeljetek el, akik kivételesen tánccal működnek :)
A színre pedig egy nagyon kontrasztos, élet-halálhoz illő fekete-fehér-ezüstre gondoltunk.

Nagyon jó ötlet!

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
12 éve 3 hónapja #406214 Írta: Idhren
Nos, leírom az első dolgokat, amiből már talán tudunk tovább menni.

Amire mi gondoltunk, az afféle papos-papnős identitás, akik az emberek hétköznapjaiban jelen vannak ugyan, de általában a születéseknél-esküvőknél-halálnál jelennek meg, és művelnek tisztító-segítő-ünneplő rituálékat. Az Ősi tudás Őrizői vagyunk mi, akik a régi Keletről jött emberek emlékeit őrizzük, és alkalmazzuk táncainkban.

Azt a levélből talán már leszűrtétek, hogy egy favágó faluban élünk régóta, az Éothéodok leszármazottaiként, és évente egyszer vesszük elő különleges „képességeinket”, most, a nyárközép ünnepén. De az sztem teljesen belefér, hogy mi évközben is gyakoroljuk második hivatásunkat, és emiatt egy kicsit „idegenek” vagyunk a faluban, hiába vagyunk szerves részei a társadalmuknak.

Szóval amolyan igazi kelta papos-papnős dolgot képzeljetek el, akik kivételesen tánccal működnek :)
A színre pedig egy nagyon kontrasztos, élet-halálhoz illő fekete-fehér-ezüstre gondoltunk.

Kíváncsi vagyok, nektek hogy tetszik a dolog, és mik az ötletek.
A szimbólumot, amit találtunk, majd Mil felrakja nemsokára, de persze feel free to make one :)

Több
12 éve 4 hónapja #406100 Írta: Idhren
Kik leszünk? téma létrehozva Idhren által
Itt lehet ötletelni arról, hogy amellett, hogy táncolunk, kik leszünk, mi az identitásunk, stb.
Nekünk már vannak ötleteink, reméljük tetszeni fog nektek :)

Moderátorok: GandalfNarbelethAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.183 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére