- Köszönetek: 9
- Közösség
- Fórum
- Tábori Archívum
- MTT Nyári Tábor 2013 - Nan Thurin
- Nyughatatlanok (Nargothrond)
- Nargothrond-i népszámlálás, avagy mi fán terem a tünde?
Nargothrond-i népszámlálás, avagy mi fán terem a tünde?
- Schreiner János
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Felelőtlen ígéreteket kaptam bizonyos csapattalálkozó szervezéséről. Nem akarok türelmetlennek tűnni, de már 3 napja véget ért a tábor, (és a legfáradtabbak is bőségesen kialudhatták magukat,) ideje lenne valami céldátumot legalább közelítőleg megjelölni. (éljenek a zárójelet kedvelők!!!)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
Egyébként én leszek a legidősebb köztetek, civilben számítástechnikus geofizikus. Érdelek viszont minden egyéb: mesék, mítoszok, történelem, politika kötelességből. Természet és annak kutatása, mi miért van, és mi hogyan működik, de nem keresek kincset sötét helyeken, és gyűrűt tavak mélyén... Viszont nem vagyok nagy szervező és központban lévő ember. "Szót" csak akkor fogom gyakran vinni, ha valaki lehozza a táborba. Esetleg Várgesztes óta népes családjával együtt...
Remélem holnap találkozunk.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Éogil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Utolsóelőttinapjelentkezők forever!!! Többnyire én is így csinálomNincs írta: Mint utolsó előtti napon jelentkezőnek, akinek fórumneve miatt is voltak problémái, remélem, elnézitek nekem, hogy csak most írok.
Ami meg a nicknév-problémát illeti, remélem nem lepődtél meg nagyon Akartam is említeni, amikor írtad hogy ez lett, csak elment valahova a téma... vagy én mentem el aludni, mert már este volt...
Aurë Entuluva!
- Nincs
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Szeidl Balázs Vince vagyok, ebből a Szeidlt kevesen szokták megjegyezni, a Vincéről még kevesebben tudnak, maradok a Balázsnál (becézni tilos!). Az Eötvös József Gimnáziumba járok, hamarosan 11.be, és Pesten is lakom. Eddigi pályafutásom során már sokszor fény derült rá, milyen jó vagyok táncban (5 év néptánc, 2 év modern táncok, jelenleg 1 éve ír sztepp) és zenében (5 év zongora, 6 év furulya, jelenleg önszorgalomból doromb), ezért (külső szemlélő számára mindig furának tűnhetek, közelebbi ismerősök szerint ez enyhe jelző) a harcos rendbe jelentkeztem, sikerrel. Tehetséges vagyok még tanáraim szerint matekhoz és fizikához, valószínűleg könnyen bejutnék egyetemre, úgyhogy masszőr akarok lenni (még nem vagyok az, még nem kérhetek érte pénzt, ki lehet használni az alkalmat ), emellett a táncos karrier is foglalkoztat.
Szabadidőmet kitölti a semmittevés, a kockulás, a szerepjáték (M.A.G.U.S), az olvasás, nővérem szívatása, és szeretném, ha kitöltené (de túl lusta vagyok hozzá) a sindarin tanulás.
Megemlítendő még talán, hogy rámaggatták az "osztály lovagja" címet, mert olyan lovagias vagyok (valójában igyekszem nem akkora tahó lenni, mint egyes osztálytársaim, mindezt a lányokkal szemben kiemelten).
MTT-vel és Tolkiennal a kapcsolatom... a 2011/12es TLVre jelentkeztem (Nolda kategória (elég jónak éreztük magunkat, csak az EMK hiányzott a csapat tudásából, meg is lett az eredménye: ) 4. hely), utána kezdtem el TKkra járni, a Hobbit-szülinapra már segítőként jelentkeztem (ott ültem a társasjátékos asztalnál, és nem jött kb senki), és nem mellesleg idén is jöttünk TLVre, idén is Nolda kategóriában, de idén megnyertük. Tervezzük jövőre lazításként a Hobbit kategóriát. Ezek után meg kellett győznöm szüleimet, hogy jöhessek első Tolkien-táboromba, ami (mint első mondatomban már említettem) elég hosszú folyamat volt.
Első körben ennyit magamról, biztos nem írtam le mindent, de rohanok szerepjátékozni (M.A.G.U.S)
Nincs
- Éogil
- Nem elérhető
Addig is az Erő legyen veletek!
Aurë Entuluva!
- Orowan/Gery
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
A tündék lelkiereje legyen veled, hogy túléld eme megrázkódtatást, a szánalmuk és empátiájuk elkísér utadon.Nimelloss írta: Izébigyó, hallelujah!
Szóval csak gondoltam megemlítem, hogy holnap hajnalban elutazom 10 napra, és kizártnak tartom, hogy lesz wifi, de persze minden lehetséges. Azaz csak annyit, hogy nem meghaltam, hanem a tengerparton süttetem a hasam. (Igen, borzasztó rossz lesz nekem... )
"The purpose of life is a life of purpose. "
(Robert Byrne)
- Nimloss
- Nem elérhető
Szóval csak gondoltam megemlítem, hogy holnap hajnalban elutazom 10 napra, és kizártnak tartom, hogy lesz wifi, de persze minden lehetséges. Azaz csak annyit, hogy nem meghaltam, hanem a tengerparton süttetem a hasam. (Igen, borzasztó rossz lesz nekem... )
Nem az az erős, aki sosem bukik el, hanem az, aki mindig föl tud állni.
A minden a semmi, és a semmi a minden.
- Schreiner János
- Nem elérhető
Eddig még mindig lebeszéltem magam arról, hogy véglegesen kiválasszak magamnak egy tolkieni fórumos nevet, lehet, hogy a tábor hatására ez is megváltozik. ("Mostanában olyan határozatlan vagyok! Vagy mégsem?") Amúgy nekem is ez lesz az "első", legyetek elnézőek!
- Nimloss
- Nem elérhető
Nimloss vagyok ( civilben Merkl Orsolya, viszont az MTTben erre a névre nem hallgatok, de próbálkozni persze mindig lehet ), 16 éves és ez lesz a harmadik táborom. Jelenleg Dunakeszin, a Radnóti Miklós Gimnáziumban tanulok -hmm...inkább tanítanak még négy évig. Szeretek olvasni, zenét hallgatni, 'művészkedni' ( írni, rajzolni, kreatívkodni, fényképezni ) - több-kevesebb sikerrel. Elég sok marhaságra vevő vagyok, szóval hozzám lehet fordulni mindenféle hülye ötlettel, ha tudok, segítek
Zárásul még annyit. Igyekszem lelkesedni meg aktívkodni, ugyan lesznek hetek, amikor nem leszek internet közelben.
Nem az az erős, aki sosem bukik el, hanem az, aki mindig föl tud állni.
A minden a semmi, és a semmi a minden.
- Crisold
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Crisold volnék, de szülőanyámtól apám után az Antal nevet kaptam, ez alkalommal a Sebestyének közé történő lejövetelemkor, nagyjából 27 esztendővel ezelőtt. Amióta csak felöltöttem magamra jelenlegi porhüvelyem, hogy veletek együtt róhassam világunk útjait, kedvelem a mások által fantáziavilágoknak nevezett álmok minden fizikai, avagy elbeszélt megnyilvánulását. Bár Tolkien nagymester alkotásai közül néhányat, már a régebbi időkben volt szerencsém megismerni, a Mag népének ezen mondák köré tömörült társaságát, Totó barátomon keresztül leltem meg, mikoron első alkalommal lépett a táborozók sorába. Jómagam nem sűrűn látogattam szerveződéseiteket, ezeddig, két alkalommal vettem részt a KÖMT-ön, szintén két alkalommal a farsangnak nevezett jelmezes bálon valamint egy alkalommal lehetőségem volt a LEP csodálatos programjait és előadásait is megtekinteni.
Mindezekből leszűrhettétek, hogy jelen tábor lesz nekem az első! Lelkem már várva várja az eseményt, de kérek mindenkit, hogy csak óvatosan, figyelemmel avassatok be, hiszen az első mindig nehezebb!
Szerény személyemről még annyit, hogy van némi elhalványulóban lévő, táncokkal kapcsolatos tapasztalatom, de egyéb területeken is hosszabb-rövidebb ideig kipróbáltam magam! Szeretném továbbá azt hinni, hogy kézügyességem is eléri az átlagos szintet s ezáltal volt rá példa az évek során, hogy megpróbáltam alkotni, több-kevesebb sikerrel!
Szabadidőmben ezeken kívül az utóbbi években, természettel kapcsolatos hobbikat választottam, mint a horgászat és a vadászat, bár tudom, hogy ez utóbbiért örülhetek, ha nem köveztek meg, tudom, hogy csak a rossz sajtó miatt ellenségesek vele az emberek... aki szeretne, azzal szívesen vitázom a fórumon kívül Egyenlőre maradjunk annyiban, hogy SAJNOS szükséges!
Vannak még a táborral kapcsolatos ötleteléseim, de azoknak, ahogy látom, van másik fórum!
További szép napot!
- Ille Lórien
- Nem elérhető
Ille vagyok, civilben Anita. Már rég voltam tünde csapatban, úgyhogy örülök, hogy ismét elf (csak azért is) lehetek. (Ezennel pedig csatlakozom a zárójelet kedvelők egyre népesedő csoportjához.)
Angol szakot végeztem, ezzel is foglalkozom (tanítom). Jelenleg a tanári lét örömeit élvezem. Nyááááári szüneeeeet!
Általában színjátszó, táncos vagy dalnok rendekben szoktam "előfordulni", mert szívesen töltöm (tölteném) ilyesmikkel a szabadidőmet. Az idén a harmadikra esett a választásom.
Nagyon várom a tábort!
"Elen síla lúmenn' omentielvo."
- Orowan/Gery
- Témaindító
- Nem elérhető
A tünde népet mindenki jól definiált fogalomnak tekinti, néhány jelzővel elintézik, pedig bőven vannak annyira sokfélék és alkalmazkodóképesek, mint az emberek.
Mi is ilyen tündék leszünk, valamelyest 70 kilogramm feletti elfek, ork-akcentust remekül utánzó elfek, megtévesztően és kontroverzálisan táncoló és éneklő és harcoló és ármánykodó tündék, sokat beszélő tündenépek, hamburgerzabáló elfek, keringőt újra-tanuló tündelfek (egyébként szintén zenész [mármint én {mármint zenész is, de szintén újra és újra meg kell tanulnom táncolni}]), idegeneket rendészgető elftündék, fél jobbkéz-tüncök, zárójeleket és indokolatlan elnevezéseket indokolatlanul túlhasználó tünctündelftündetünctünctünctünctucctucctuccelfek( ).
És ez még csak a csapat fele.
(Robert Byrne)
- Angwen
- Nem elérhető
Angwen volnék (civilben Ürmössy Zsuzsanna), híres a rossz szóvicceimről meg a beszédhibámról. Ha eddig nem is vártam volna nagyon a tábort, a bemutatkozásokat elolvasva akkor is egész biztos megjött volna a kedvem. (Az itt jelenlévők felét se feleannyira mintha kétszer - ööö bölcsész vagyok, jobb ha nem bonyolódom számolgatásokba, maradjunk inkább a zárójeleknél.) A lelkesedésem határtalan - lelkem ellenben nincs, mert már eladtam a multiknak, de a tábor idejére ez sem fog zavarni. Egyébként angol szakot végeztem, és közel áll a szívemhez a zene, tánc, irodalom, szerepjáték és egyéb pozőrködés, meg a harc- és táncművészetek (utóbbiak inkább műkedvelői szinten csupán).
A jelen tábori felállás szerint én leszek a Hősötök. Ez két dolgot jelent: egyrészt én leszek a csapaton belüli bepített keretjáték-felelős, szóval velem nyugodtan bármikor lehet spontán inelni, vagy zaklatni a keretjátékkal kapcsolatos kérdésekkel, vagy bármi; másrészt én leszek hivatott a tábor felé megjeleníteni Nargothrond népét a főbb eseményekben.
János, a tündeség kritériumaihoz annyit, hogy vajon melyik az a beszédhiba, amit Tolkien frankofóbiájának köszönnhetően egyértelműen "ork-akcentussá" nyilvánított? És melyik beszédhibával rendelkezem én, na melyikkel?
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
- Stara
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Stara vagyok, avagy Csilla, kinek hogy tetszik, mindkettőre hallgatok. Civilben jogász vagyok, és még vagy 10 napig idegenrendész, aztán majd meglátjuk, hogy mihez kezdek, először is elmegyek táborozni.
Ez épp a jubileumi 10. táborom lesz (hah), és már nagyon várom. :lájk:
Szabadidőm fent említett munkám miatt eddig nem igazán volt, sem időm semmi másra, mint dolgozni, de majd most.... (na persze..).
Én is táncos rendben leszek, és bár lelkes vagyok, de nagyon rég táncoltam utoljára, majd megértést kérek.
- Elbereth
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Végre-valahára én is megejtem a bemutatkozást (elnézést, hogy csak most, de tegnap nagyon-nagyon-nagyon el voltam foglalva (vitorláztam, én szegény szerencsétlen (haha..zárójel a zárójelben…ezt múld felül Gery))). Tehát, Fehér Viktória vagyok, MTT-s nevemen Elbereth. Én, ha minden igaz, pályafutásomat szeptembertől Skóciában folytatom majd angol irodalom és töri szakon. Imádom az irodalmat és a történelmet (mindenki nagy meglepetésére), előbbi azon is látszik, hogy a „zárójel a zárójelben” részről a „regény a regényben” fogalma és a posztmodern jutott eszembe (bár lehet, hogy ez csak az érettségi utóhatása).
Szeretek táncolni (évek óta argentin tangózom és sok mást is kipróbáltam hosszabb vagy rövidebb időre, de a felsorolást nem folytatom, mert akkor nem fogok tudni újat írni a táncos rendi topikba), olvasni, írni, kutatni (nem, nem a szobámban eltűnt tárgyak után, azoknak keresését elég hamar feladom), társasjátékozni meg úgy en bloc alkotni.
És – hogy nálam se maradjon el a promó – nagyon várom a tábort, szerintem nagyon jó (és epic és kúl és ELF) csapatot alkotunk majd.
Ja és amúgy én leszek majd a táncos rend vezetője (rettegjetek), meg Gery fél jobbkeze.
Totó posztjára reagálva, el kell ismerni, hogy ő nagyon tehetséges táncos, énekes és színész…ezek mind nagyon hasznos képességeknek bizonyulnak az ellenségeivel szemben…
- Antathor
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Szeretek enni, olvasni, kirándulni, zenét hallgatni, társasjátékozni, mozogni sokat, edzeni, meg hasonlókat, ja Adahoz hasonlóan vitorlázni is. Most leszek másodjára táncos rendben, mert mozogni kell és a harcos rend se lehet állandóan az ember
Viki szerint nagyon jól tudok táncolni, énekelni és bonyolult drámai színészi szerepeket eljátszani, de ezt rajta kívül senki se tudja mert nagyon jól titkolom, olyannyira hogy még ő se hiszi el Úgyhogy, first class elf material vagyok , én majd olyan előbb-üt-aztán-gondolkodik-elf leszek, és megtévesztéssel és ármánykodással igyekszem előrébb vinni a népet.
- Charm is a learned art.
- So is murder.
- Éogil
- Nem elérhető
Szabadidőmben (van olyanom?!) zongorázgatok, kirándulok és ásatásra járok (=egyesítem a kellemeset a hasznossal ). Más nem jut eszembe, de idővel úgyis kiderül, ha fontos.
(De a mai napon szerzett új tudásomat még megosztom veletek Fogjuk rá hogy a hamburgerre válaszként. Én mindig azt hittem, hogy a meggy savanykás, ezért nem megy bele a kukac. Ma kimagoztam 10 kilót. És rájöttem, hogy a meggy igenis tud kukacos lenni. Sőt, kétfajta kukac is lakhat a meggyben. És most már nemcsak a cseresznyéről, hanem a meggyről is meg tudom állapítani 10 másodperc alatt, hogy ép-e. Hasznos tudás, nem? )
Aurë Entuluva!
- Schreiner János
- Nem elérhető
Először is: A tünde fán terem??? Vagy csak olyan ,mint a Rózsaszín párduc, ami Terem-Terem, Teremteremteremteremtereeem!
Másodszor: Eddig már voltam törp és ember, de tünde még soha. (Mint ahogy még Rómeót sem játszottam el.) Ha most én is tünde leszek, akkor az alapjaiban fogja megrengetni a tolkieni mitológiát. Szó szerint, főleg, ha le is esek arról a fáról!
Harmadszor: Ha még ezek után is ragaszkodtok ahhoz, hogy tünde legyek, akkor Círdan után fel kell jegyezni a második szakállas tündét is a krónikába. Szóval ez aztán az igazi fából-vaskarika, vagy inkább sánta hústoronyból-légiesen kecses tünde??? Akkor legyen a nevem: Zweihundert-elf!
- Adanedhel
- Nem elérhető
Na de szóval, folytatom, Papp Miklós Leventének neveztek el, de mivel ez is és az Adanedhel is hosszú, maradjunk az "Ada" névnél. Másodéves voltam a SZIE YMÉK-on (hosszú, lusta vagyok rendesen kiírni, bár mintha ezt a zárójeles rész több karakterből állna...), építőmérnöknek készülök. Aki nem tudná, a különbség köztem és egy építészmérnök közt, az az, hogy ő kitalálja hogy nézzen ki, én meg kiszámolom hogy hogy valósítható meg, tehát míg ő dizájnol, én a vázat tervezem. (kb.)
Lássuk csak, szeretem az édességeket, a jó kajákat, a jó zenéket, a jó levegőt, a jó... dolgokat Szeretek kreatívkodni is, meg íjászkodni, meg vitorlázni pontpontpont
Amúgy már lassacskán két éve capoeirázok, de azért van hova fejlődnöm bőven! Remélem tudom majd hasznosítani a táncos rendben, ahova jelentkeztem és elvileg fel is vettek, mert tulajdonképp sose táncoltam, a keringőt is évről évre újratanulom farsangkor... ><
- Orowan/Gery
- Témaindító
- Nem elérhető
Olyan (és akkora!) hamburgert ettem ma 290 Jó Magyar Forintért (JMF), hogy elképesztő. Már ezért megéri eljönni ide a 17. kerületbe, Rákosborzasztóra a világ végére
(Robert Byrne)
- Orowan/Gery
- Témaindító
- Nem elérhető
Ez itt az ismerkedésre szánt topik, ahol bemutatkozunk, mint az udvarias elfekhez illik. (tudom, hogy meg leszek dobálva az elf megnevezés miatt, ez nem a Dungeons and Dragons szerepjáték, de olyan unalmas mindig tündéknek hívni)
Elfelfelf.
Kezdem én, utána pedig ti jöttök, sorfolytonosan, igényessen és szentimentálisan.
Kiss Gergely vagyok, azaz Gery, a műszaki egyetem kockaszakáról (szerencsére már nem olyan sokáig), és a csapatvezér. Like a boss. Nem kell aggódni, a türannoszt már elűzték Rómából, én inkább a demokrácia híve vagyok, ami azt jelenti, hogy a legtöbb dolgot közösen fogjuk megvitatni, amiben mindannyiótok véleményére számítok.
Odavagyok a kutyákért, a gumicukorért, és kockadolgokért (kockacukor számít), ellenben utálom a tejbegrízt, a nagyon kakaós kajákat (igen, a kettő nem zárja ki egymást [brr.]), és a vízhólyagokat.
Sokat zenélek, sok ideje dobolok (a vízhólyagoknak van köze a dobverőkhöz, helyes észrevétel), és kevés ideje szájharmonikázom. Sok zárójelet is használok, ha eddig nem tűnt fel (de).
Jöjjön a szentimentális bullsh*t, jó ideje játszogatok a gondolattal, hogy csapatot vezessek, úgyhogy ez egy valóra vált álom nekem. Zseniálisan jó csapatunk lesz(van), és Angwen-nel és Vikivel mindhárman nagyon várjuk a tábort ^^
Ti jöttök!
Gery/Geri/Dzserájj/sok egyéb (nem haragszom meg semmilyen névért, amíg megértem )
(Robert Byrne)
- Közösség
- Fórum
- Tábori Archívum
- MTT Nyári Tábor 2013 - Nan Thurin
- Nyughatatlanok (Nargothrond)
- Nargothrond-i népszámlálás, avagy mi fán terem a tünde?