Keretjáték, avagy miért mi vagyunk a legf... legmenőbbek.

Több
11 éve 4 hónapja #409802 Írta: Schreiner János
Csapatzászlónk lesz? (Esetleg mindjárt Finrod zászlaja?)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja #409797 Írta: Orowan/Gery
15-éig még összeszedjük a megoldásokat, mindegyikre számolunk egy körülbelüli keretet (pénz és idő), és az alapján írom majd ki a szavazást. Sosem csináltam itt a fórumon, nem tudom, hogy lehet-e többet jelölni, de majd valahogy megoldjuk :D

Lányoknak kimonó-szerű dologról lenne szó, srácoknak tunika (majd a tervek alapján meglátjuk, hogy milyen).
Szerény véleményem szerint bőröv meg vállvédő ide vagy oda, furán néznek ki egy Balaton Sound/Ed Hardy/akármi más, nem egyszínű pólóra felvéve, és ezért még az egyszerűbb, hasznosabb és látványosabb jelmez-darabok lennének.

Bo-nak göcsört- és elhajlás-mentes botok felelnek meg (próbáltatok már görbe bottal harcolni? :D ), de azok közül szerintem közel mindegy, akár ez is lehet egy egyéni választás, hogy kinek milyen anyagú, színű és keménységű lesz.
A fém vég túl balesetveszélyes, fabottal véletlenül megütni valakit még nem nagy dolog, de ha az illető bo-tulajdonos hadonászik, és fejbe talál a fém véggel egy szerencsétlen arra járót, abból kórházi eset is lehet. Egyébként inkább Bór népének harcosai híresek a lándzsáról, mint jelképről.

"The purpose of life is a life of purpose. "
(Robert Byrne)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja #409794 Írta: Schreiner János
Az öv jó ötlet, csak egy "apró" probléma lesz vele(m): a derekam kerülete 150 cm. Cipész árat és zsákvarró tűket tudok hozni, színes fonalat szintén. Ha mindenki magának hozza a botot, akkor azt is jó lenne megbeszélni, hogy esztergált vagy természetes keresztmetszetű legyen-e? A kerek bothoz legegyszerűbben mezőgazdasági boltból lehet jutni, a gereblye nyelek tökéletesen megfelelnek, kb. 400-600 Ft-ért kaphatók. (Mi a Barantához is ezeket használjuk.) Ezen felül kérdezném még, hogy fém vége lehet-e (lándzsa, ostrom kasza, stb...)?
Sajnos a hajamat BIZTOSAN nem fogom tudni addig megnöveszteni. ;)

Több
11 éve 4 hónapja #409791 Írta: Nimloss
Hú, a bőrövet és a vállvédőt támogatom!! A bot is jól tud kinézni. :-)

Nem az az erős, aki sosem bukik el, hanem az, aki mindig föl tud állni.

A minden a semmi, és a semmi a minden.

Több
11 éve 4 hónapja #409785 Írta: Elbereth
Amúgy, nem muszáj csak egyet megszavazni, mert attól függően, hogy mennyi fér bele a keretbe, több csapattárgy is lehet.

Több
11 éve 4 hónapja #409784 Írta: Elbereth
Szerintem én nem olyan tunikára gondoltam, mint amilyenre Totó...de majd Crisold feltölti, amit ő tervezett, mert én kb olyanra gondoltam; nem is annyira tunika, inkább ilyen köpeny szerű akármi...áááá, nem tudom, majd feltölti ő és kitaláltok rá egy jobb szót, vagy terveztek egy jobbat, ha végül mellette döntünk

Több
11 éve 4 hónapja #409780 Írta: Éogil
Szerintem az öv nagyon király lenne! Esetleg lehetne úgy is, hogy nem festeni, hanem "kihímezni" akár vékony bőrszíjakkal, akár (főleg ha nagyon élénk színeset akarunk) vastag hímzőfonallal. Mondjuk ezekhez kell jelölőár meg elég erős tű, de szvsz ezen semmi nem múlik.
Amúgy a tunika is nagyon jó ötlet, szuper egységes, és lehet egyedileg díszíteni is akár.

Aurë Entuluva!

Több
11 éve 4 hónapja #409779 Írta: Antathor
Hali,

Bot überepic és sztem must have :) Én személy szerint a bőrövet és a Vállvédőt (vagy Elberethnek Válvédőd :) (ja és igen tudom ezért letépi a fejem :D )) támogatom mert ezek elég egyediek és tunika már volt pár több táborban is, az nem annyira egyedi. Ha távol keleti lesz a design (más megoldást erre a szóra szerintem nem lehet elfogadni :D ) szerintem lehetnének vörös-barna-sárga, vagy ezek árnyalatai és/vagy kombinációi, esetleg kiegészítve feketével vagy fehérrel.

Szerintem ha tartani akarjuk a Elf (tünctünctünc) Boss által jelölt határidőt, szerintem mielőbb szavaznia kéne minél több embernek.

Ja és ha megszavazzuk a botot (remélem) akkor akár ha vészesen fogy pénzbeli keret megbeszélhetnénk hogy mindenki hoz egyféle színből valami anyagot ami esetleg van neki, vagy beszerez, mert bot díszítéshez minimális anyagok kellenek csak több szín, jobban mutat és ez minimális ráfordítás lenne szerintem.

- Charm is a learned art.
- So is murder.

Több
11 éve 4 hónapja #409777 Írta: Elbereth
Sziasztok!

Crisold postja végre rávett arra, hogy írjak arról, milyen dizájnt (ezt a szót így leírva én is csúnyának tartom, ne haragudjatok) találtunk ki hárman a csapat számára (egyben eldöntötte azt is, hogy ezt az infós vagy a keretjátékos topikba írjam).

Alapvetően a Távol-Kelet kultúrájára gondoltunk, azon belül is főleg a szamurájokra. Ruháink tehát kimonó szerűek, ám nem túl díszesek, hiszen díszítésül inkább aprólékos munkával elkészített kiegészítőink (ékszerek, övek, hajfonat etc.) szolgálnak. Harcosaink főleg bőrvértet viselnek (akinek nagyon sok ideje van, ilyet is készíthet magának, de - nyilván - ezt nem várjuk el mindenkitől), ám szinte mindenki számára kötelező darab a vastag, festett bőr öv. Pontosan ezért arra gondoltunk, hogy az (egyik) közös csapattárgy egy bőr öv lenne (alapanyagát majd mi megvesszük az erre szánt csapatpénzből), amit közösen megfesthetünk. Arra is gondoltunk, hogy esetleg vállvédőt is készíthetnénk, ha marad anyag.

Volt egy olyan ötlet is, hogy készítsünk mindenkinek egy tunika szerű ruhadarabot, erre készültek már vázlatok, de ha van ötletetek, azt tegyétek fel ide és akkor együtt kitalálhatunk valamit (feltéve, ha szeretnétek ilyet).

Utóbbiak viszont mind csak ötletek eddig, amiket igyekszünk megvalósítani, de mivel nem biztos, hogy mindre van keret, ezért jó lenne, ha megírnátok ti is (minél hamarabb), hogy melyik tetszik jobban, melyik kevésbé, és ha van új ötlet, azt is nyugodtan dobjátok be.

A csapatunk ereklyéje egy vadászkürt lesz, aminek történetét majd Angwentől hallhatjátok, illetve olvashatjátok.

Itt van pár kép, ami szerintem hangulatos és nagyjából hasonlít arra, amit elképzeltünk (nyilván, ha jelmezben gondolkodtok, akkor nem pont ilyeneket kell összehozni, csak stílusban és hangulatban hasonlót):
[attachment=3:jzxsqmdp]<!-- ia3 -->ruha02.jpg<!-- ia3 -->[/attachment:jzxsqmdp]
[attachment=2:jzxsqmdp]<!-- ia2 -->ruha03.jpg<!-- ia2 -->[/attachment:jzxsqmdp]
[attachment=1:jzxsqmdp]<!-- ia1 -->ruha04.jpg<!-- ia1 -->[/attachment:jzxsqmdp]
[attachment=0:jzxsqmdp]<!-- ia0 -->ruha01.jpg<!-- ia0 -->[/attachment:jzxsqmdp]

Ha ti is találtok hangulatos képeket, azt nyugodtan osszátok meg, hogy mindenkibe beépüljön (no meg kialakuljon) a nargothrondi stílus.

Csapatszínt (színeket) még nem választottunk, tehát lehet vadul írogatni és bombázni mindenkit az ötletekkel.
Mellékletek:

Több
11 éve 4 hónapja #409775 Írta: Orowan/Gery
Hű, egy közös, mindenfélével felaggatott bot iszonyú kúl lenne.
Viki hamarosan bepötyögi, hogy dizájn területén eddig mit ötleteltünk össze hárman, mindenesetre elöljáróban annyit róla, hogy kicsit távol-keleti jellegű hangulatot képzeltünk el.

Mivel mi nem annyira vándor, mint harcos, barlangban élő nép vagyunk, és a távol-keleti fegyverek között nagyon előkelő helyen áll a bot, ezért kicsit vehetjük harciasabbra a dizájnt. A bo, vagyis harci bot ajánlott hossza kicsit kisebb, mint a testmagasság, nekem egy 180 centis drága üldögél a szobámban, a két kéznek szánt helyeken, 60 és 120 centinél megjelölve (fehér szigszalaggal :oops: ).
Tanultam két év kyokushin karatét, nem sok, de egy néhány egyszerű suhogtatásból álló mozdulatsort meg tudnék tanítani, ami iszonyú jól nézne ki a zászlófelvonásokon, miután alakzatban levonultunk a többi nép mellé, és egy harci kiáltás keretében megvillantjuk :D
A díszítést pedig meg lehet oldani szalagokkal, akár a kézhelyeken, akár a bot végein, bele lehet farigcsálni, estébé.

Összesen 20 000 forint áll rendelkezésünkre, mint csapatpénz, amiből összeállíthatjuk a csapat dizájn-repertoárját, de még hármunknak is, meg biztos néhányatoknak van egy pár jó ötlete, amiből szemezgethetünk. Mondjuk egy hétig, 15-éig még mindenkinek kiristályosodik a keretjátékos elrendezés és a mi szerepünk az egészben, addig ötletelünk és építően kritizálunk, aztán megszavazzuk itt, hogy mi legyen, és az alapján elkezdünk készülni a táborra.

(Robert Byrne)

Több
11 éve 4 hónapja #409767 Írta: Crisold
Szervusztok!

Volt vala egy ötletem, melyet megosztanék veletek, Elbereth szépleány tanácsára! A csapatkiegészítőhöz gondoltam, hogy csinálhatnánk önköltségre egy kis pluszt, hogy mi legyünk a legepicebbek és legyen valami, amit részben mindenki saját magának csinál és megmarad emlékbe.
Namármost... arra gondoltam, hogy ha megszavazzuk, akkor készíthetnénk magunknak egy vándorbotot, melyet leginkább rattanrúdból lehetne megvalósítani. Ebben az epic az lenne, hogy a tábor alatt mindenki megrajzolhatná magának a bot mintáját, amit én egy faégető szerkezettel (nem ilyen lidlis gagyi, hanem egy komoly (bár homemade)) véglegesítenék a boton... + aggathatunk rá bőr, vagy vászon ill. egyéb dolgokat tetszés szerint... árban ez úgy nézne ki, amit én eddig találtam, hogy a rúd folyómétere 1000 pénz, a vágást előkészítést én megoldom és kb mindenkinek a saját magassága lenne a legmegfelelőbb, de ez is szavazható...

Több
11 éve 4 hónapja #409705 Írta: Angwen
Hű, Gery, még nem tudod, mit szabadítottál a világra! :twisted: Ez itt az én birodalmam, irány a világuralom! Ja nem, az egy másik játék. Szóval hamarosan híreink következnek, száz százalékkal több Nargothronddal, mint eddig! Maradjanak velünk!

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)

Több
11 éve 4 hónapja #409630 Írta: Orowan/Gery
Következzék Angwen birodalma :D

Itt fogjuk megbeszélni, hogy honnan jöttünk, mit keresünk itt, milyen a szemünk színe, és szeretjük-e a mordori lekvárt. (mmm)

Ugyanitt kellene eldöntenünk sok dolgot, kezdve azzal, hogy mi legyen a csapatunk neve (legyen-e), azon kívül, hogy Nargothrondiak, hogy ne csak a Feanorita tündék vagánykodjanak a Vörös Holdjukkal.

Angwen be fogja pötyögni, hogy mi a szetting, amiben elhelyeztek minket, mit tudunk eddig, illetve hogy hárman egyelőre milyen ötletekkel rukkoltunk elő, mindez után pedig kezdődhet az agyviharzás!

(Robert Byrne)

Moderátorok: GandalfAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.157 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére