Filmzene
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Én még soha nem hallotam ezt az együttest,úgyhogy gondoltam most meghalgatom.Csakhát ez némi akadályba ütközött.Az egyik,hogy nem sokat értek a számítógépekhez,a másik,hogy nem tudok oroszul. Namármost így sehogy sem megy a dolog.A kérdés az lenne,hogy ha erről az oldalról le lehet tölteni valamelyik számot,azt hogyan kéne?
Szia,
ugyanez volt a problémám. Válaszd ki az albumot és a számot, kiad egy pár adatot (cím, hossz, stb), ez alatt közvetlenül vagy egy orosz szó, errej jobbgomb és letöltés. Érdemes FlasGet-et használni, bár így nagyon lassú néha. Sok sikert!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
1. Kiválasztod az albumot: rákattintasz a nevére vagy a borítójára. Ekkor kiírja, hogy milyen számok vannak rajta.
2. Rákattintasz a kiválasztott szám címére. Ekkor kihoz egy táblázatot a szám adataival.
3. A táblázat alatt van egy orosz nyelvű link, ami közvetlenül az mp3-ra mutat, azon jobb egérgomb, cél mentése más néven. (Ha nem megy, használj GetRight-ot vagy FlashGet-et, ekkor nem Cél mentése..., hanem jobb egérgomb, "Download with GetRight" vagy valami hasonló...)
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nilraen
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Én még soha nem hallotam ezt az együttest,úgyhogy gondoltam most meghalgatom.Csakhát ez némi akadályba ütközött.Az egyik,hogy nem sokat értek a számítógépekhez,a másik,hogy nem tudok oroszul. Namármost így sehogy sem megy a dolog.A kérdés az lenne,hogy ha erről az oldalról le lehet tölteni valamelyik számot,azt hogyan kéne?Sil írta: Egyéb ajánlatok:
Blind Guardian - A Nightfall in Middle-Earth c. album Tolkien-rajongóknak melegen ajánlott. Vagy úgy is mondhatnám, hogy kötelező... (A Szilmarilokra épül.) De még rengeteg Gy.U.-s számuk van. (És semmiképp ne az A Night at the Opera-val kezdjétek az ismerkedést, mert az a legnehezebben emészthető albumuk!)
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
(Mi egykor fénylett
Most Homályba hullt
Hol szeretet volt-
A szeretet kihunyt...
tudom hogy nem tökéletes, de próbáltam tartani a rímeket.)
Galadh: nagyon jó fordítás!
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ilweran
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
Ahol valaha fény volt,
Oda most sötétség hull.
Ahol valaha szeretet volt,
Nincs már többé szeretet.
Ne mondd, hogy ég veled,
Ne mondd, hogy nem próbáltam meg.
Esőként hullanak le
Azok a könnyek, miket elsírunk
Azokért a hazugságokért
Amiket nekünk mondtál.
Sírni fogunk,
És egyedül leszünk.
Elveszünk!
És sosem érünk haza.
Így, a végén,
Leszek, ami leszek.
Sosem voltak
Hű barátaim.
Most azt mondjuk: Ég veled!
Most azt mondjuk: Nem próbáltad meg!
A könnyeid, amiket most elsírsz,
Túl későn jöttek!
Vondd vissza a hazugságaidat,
Amivel megsebeztél!
És sírni fogsz,
Amikor a végén egyedül maradsz.
Elveszel!
És sosem érsz haza.
Tears unnumbered
- Ilweran
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
Ulmo fordítása:
Úgy legyen
Legyen, hogy egy esti csillag
Fénye hulljon rád
Legyen, hogy ha a sötét leszáll
Megmaradj, mint igaz barát
Magányos úton jársz
Messziről vajon hazatalálsz
Mornie utúlië (Eljött a Sötétség)
Higgy, és megtalálod utad
Mornie alantië (A Sötétség leszállt)
Egy ígéret él már lelkedben
Legyen, hogy a homály szavát
Elvigye a szél
Legyen, hogy útnak indulj
Ha új nap kél
Ha elmúlt már az éjjel
Keresd a Napot a fénnyel
Mornie utúlië (Eljött a Sötétség)
Higgy, és megtalálod utad
Mornie alantië (A Sötétség leszállt)
Olórin fordítása:
May It Be - Úgy legyen
Vajha esti csillagok
Vonnák fénybe léptedet
Sötétség, midőn leszáll,
Erő tartsa szívedet;
Magányos úton jársz,
Ó, mily távoli honod.
Mornie utúlië (Eljött a Homály)
Bízz, és bizton utadra lelsz;
Mornie alantië (Lehullt a Homály)
Lelkedben már ígéret él.
Rémek árny-sikolyát
Szaggassa szét a szél,
Legyen fény az útadon
társ, míg hajnal kél;
Az éj felett győztesen
Majd a Napra rátalász.
Mornie utúlië (Eljött a Homály)
Bízz, és bizton utadra lelsz;
Mornie alantië (Lehullt a Homály)
Lelkedben már ígéret él.
Lelkedben már ígéret él.
Tears unnumbered
- Ilweran
- Nem elérhető
Lenne egy kér(d)ésem: a May it be és a Gollum's song szövegének a fordítása megtalálható valahol? Vagy ha van köztetek jó angolos, lefordíthatná, mert én nem boldogulok velük
Köszi!!!!
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Arden Borough
- Nem elérhető
van közük a GYU-hoz.van néhány számuk ha jól tudom amiz Szilmarilok témájú...Nimrodel Melian írta: Meg van egy Galadriel nevű banda is, de nem tudom, hogy a nevükön kívül van-e közük a Gyűrűk Urához. A dalszövegeket ugyan is nem értem, annyira meg nem szeretem, hogy legfordítgassam őket.
Örökké nem eshet...
- Coralie
- Nem elérhető
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- Obi-Wan Kenobi1
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
"Az Első Király emlékében él még Szauron, a végső végzetes veszély..."
- Sil
- Nem elérhető
De azt hiszem, ideje bemutatnom egy viszonylag új felfedezésemet: az Audiofind.ru-t. Ez egy orosz oldal, rengeteg ingyenesen letölthető zenével, és még regisztrálni sem kell. Egyszerűen kiválasztjátok az albumot és a számot, és amikor kihozza a számról a részletes infókat, alul van egy orosz nyelvű link, azon jobb egérgomb - cél mentése más néven. Persze nem árt, ha letöltésvezérlőt használtok hozzá (pl. GetRight, FlashGet), mert van, amikor foglalt a szerver.
FotR filmzene
TTT filmzene
Egyéb ajánlatok:
Blind Guardian - A Nightfall in Middle-Earth c. album Tolkien-rajongóknak melegen ajánlott. Vagy úgy is mondhatnám, hogy kötelező... (A Szilmarilokra épül.) De még rengeteg Gy.U.-s számuk van. (És semmiképp ne az A Night at the Opera-val kezdjétek az ismerkedést, mert az a legnehezebben emészthető albumuk!)
Enya - Róla ugye nem kell semmit mondanom...
Loreena McKennitt - Na, őt meg majdnem kifelejtettem...
Nightwish - Nekik ugyan igen kevés közük van Tolkien-hez (néhány utalástól eltekintve), de sokan szeretik itt...
Rhapsody - Szintén előkelő helyet foglal el a fórumozók kedvenc együttesei között, ha jól emlékszem...
Blackmore's Night - Legújabb kedvencem. Ez az az együttes, aminek a koncertjére nemrég Melyanna invitált mindenkit a Találkozások topicban.
Tears unnumbered
- Obi-Wan Kenobi1
- Nem elérhető
"Az Első Király emlékében él még Szauron, a végső végzetes veszély..."
- Gandalf
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Gandalf
- Nem elérhető
Az Erdő-tündék éneke (a könyvben Gildorék) a filmből, amit a táborban magyarul is énekeltünk ( )és a Gandalf siratóéneke Lórienből!
Az eredeti, filmben szereplő szövegük kéne!
Előre is köszönöm!
- Celia
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Celia írta: Arra kiváncsi lennék. De gondolom, akkor az apja is elő fog kerülni...
Nem biztos... nem hiszem...
Nagy váltás lenne a készítők részéről ha Steven Tyler is énekelne benne...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Celia
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Sil
- Nem elérhető
Annie Lennox, az Eurythmics nevű együttes énekese.kovacstimi írta: Lenne egy amatőr kérdésem:
Ki adja elő a 3. rész betétdalát???? Az eddigi kettő elég jó volt, remélem a harmadik is azu lesz....
Valamint még január körül nyilatkozott egy olyat Liv Tyler, hogy ő is énekelni fog...
Tears unnumbered
- Ilweran
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
- Kar_sa
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
katt ide
Bár ahogy így elnézem, kizárólag a Gy.U. által ihletett zenékre koncentrál, meg sem említi pl. a Blind Guardian-tól a Nightfall in Middle-Earth albumot (ami ugye Szilmarilok témájú)...
Tears unnumbered
- Sil
- Nem elérhető
A fájlnévből ítélve ez ugyanaz, mint ami Hirgon oldalán van :Elessar király... írta: Semmi gond. nem tudtam.
Viszont itt a The Gondor Theme eredeti változata a Fotr-ből:
eta.gicclient2.com/~dbzsc/mp3/ne ... orHorn.mp3
www.sa-matra.pwp.blueyonder.co.uk/lotr/
Tears unnumbered
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Viszont itt a The Gondor Theme eredeti változata a Fotr-ből:
eta.gicclient2.com/~dbzsc/mp3/ne ... orHorn.mp3
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- Ithil
- Nem elérhető
Hirgon oldalán már jártam, meg a filmzenék is megvannak, én a mostani trailer zenéjére gondoltam, de látom még sehol nincs meg. Kicsit naív feltételezés volt, hogy már fent van valahol.
"Ar sindarnóriello caita mornie,
Ar ilye tier unduláve lumbule..."
- Sil
- Nem elérhető
Ithil: Van ott pár link, pl. a Gothic Powert le lehet tölteni, egy másik részletbe bele lehet hallgatni... Legalul van egy link, Hirgon oldalára, ahol fent van a Gondor téma eredeti változata (meg még egy pár, a filmzene-albumokról kimaradt szám, meglepően jó minőségben, ahhoz képest, hogy a filmből vannak kiszedve). De amúgy a megfelelő filmzenéket kell meghallgatni, vagy letölteni valahonnan. Azt hiszem, a tesómnak van a gépén ezek közül, majd utánanézek. A Requiem for a Dream és a Gothic Power amúgy fent van az én honlapomon is.
Tears unnumbered
- Ithil
- Nem elérhető
Sil: nagyon jó ez az oldal. Ezek a trailer alatt hallható számok (részletek) nincsenek fenn sehol?
"Ar sindarnóriello caita mornie,
Ar ilye tier unduláve lumbule..."