- Köszönetek: 0
Díjak
- aieless
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-Hát a smink, az röhej.
-És van tippetek, hova lett az operatör kategória??? mert én az operatöri Oscart már elsö látásra is a TTT-nél tudtam, azt hihetetlenül megérdemelte volna.
-Ja, és díszlet kategória sincs most, nem? Vagy ahelyett lett az art direction?
Azt nem vártam, hogy a rendezöit megkapja, de azért igazán jelölhették volna PJ-t! És még egypár kategóriáról ez a véleményem.
De az mindenesetre tuttttti , hogy a visual effectsben elviszi! (Ha nem, felrobbantom a Kodak Theatre-t )
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain
- Narië
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- hódica
- Nem elérhető
A sminkkel még mindig nem vagyok kibékülve(a Time Machine tényleg kaki volt), PJ pedig...reménykedjünk jövőre (amugy a vizuális effektusok szerintem tuti a miennk-nehogy má' a SW leelőzzön )
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Lominas és a többiek!
Ha az amerikaik nem adnak annyi Oscart a TTT-nek, az kevesebb lesz tőle?
Narie!
Ne sértesegesd az animációs filmeket... [size=9:2g1o3g91]Ugyanis én szeretem az IGÉNYES rajzfilmeket...[/size]
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
Kedves Lominas, erre én is csak azt tudom mondani, amit Gandalf. Ez egyéni magánvélemény. Eszedbe sem jut, hogy sokan körülötted ezt nem így gondolják?Lominas írta: Minden bizonnyal elfogultak vagyunk. És azok a filmek, amiket említesz, tényleg nagyon jó filmek - megeshet, hogy jobbak akár a TTT-nél, akár a FotR-nél.
De mind a TTT, mind a FotR egyértelműen kiemelkedik abból a Oscar-jelöltek mezőnyéből, és megmondom őszintén, szerintem nem csak egyszerű ˝attrakciók˝, hanem a mai mozikultúrához képest rengeteg szép, igazán emelkedett elem van a filmben is - és ebben hű a könyvöz is. Nem egyszerű fantasy, hanem jóval több annál. Pontosan ezért kell többször megnézni, mert a LÉNYEG csak harmadszorra, negyedszerre jelenik meg.
Éppen ezért lenne logikus, hogy JÓVAL több Oscarra jelöljék és kapjon.
Pl. nem hinném, hogy a Gladiátor jobb film ennél. Mégis 8 Oscart tett zsebre.
Ne legyetek elfogultak, és főleg, ne legyetek telhetetlenek!
A LOTR jó film, senki nem vonja kétségbe. Nem kell ezen a díjon így fennakarni!
De ha megengeded kedves Lominas én Spielberget továbbra is jó rendezőnek tartom - bár ezzel kétségkívül csökken az irántam való rokonszenved...
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Narië
- Nem elérhető
Nem is igazán az a problémám,hogy "csak hat" ,hanem hogy olyanokban nem jelöltek,amit én már borítékoltam volna alapból.Pl.smink.Én láttam az Idôgépet(szvsz elég kaki volt),és nyugodt szívvel kijelenthetem,hogy a smink meg sem közelíti a TTT-ét.Különben meg a morlockok teljesen olyanok voltak mint az orkok...Vajonmiért?
Meg én Almodóvart naonnaon jó rendezônek tartom,és mondjuk az is megérdemelne egy külön hozzászólást,hogy a Talk To Hert miért nem jelölték külföldi filmmel,de hogy Almodóvarnak kb annyi esélye van így a rendezôknél,mint a TTT-nek a filmnél,az sajnos biztos.Szóval én nem értem,hogy miért nem jelölhették helyette PJ-t (vagy Spike Jonze-is ugyanígy kimaradt,de azért inkább PJ )
De azért ha legalább a technikai kategóriákban nem arat le minden díjat,akkor nem nézek több amerikai filmet Nehogymá az SW nyerjen!!!!SW-t az animációs film kategóriában kellett volna jelölni
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
1. Nem egy világhírü énekes adja elö,
2. Ha jól tudom, mindezidáig nem készült el a videoklipje, szóval nem csaptak neki óriási reklámot, az pedig kel...
A smink, jelmez és zene azonban teljesen érthetetlen és felháborító! Gondoljatok csak Grímára! És lehet, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, de olyan lenyügözö ruhákat, amiekt ezek a filmek felvonultatnak, én még sehol sem láttam.
Gollam az Akadémiánál szerintem csak "vizuális effektus" kategóriába tartozik. Viszont azt 99%, hogy elvisszük, szvsz. És az is díj ám!
Egyébként én kezdek félni, hogy a végén még a RotK sem kapja meg a legobb filmet - rendezöt. És ha jön valami hösies, Amerikát dicsöítö film :
Mellesleg voltak a TTT-ben négerek, a haradi sereg...
I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
- Sesy
- Nem elérhető
Ezek a **** amcsik hova tették a szemüket meg a fülüket???!!!! Könyörgöm! Ezek nem tudják értékelni a jót... persze, nem láttam a többi filmet, de pl. egy musical akkor sem lehet jobb nála...
Jó, arra nem is számítok, hogy a legjobb film-et megnyeri, azt nem is reméltem, hogy lesz legjobb fő-vagy mellékszereplői oscar (bár Andy Serkist nyugodtan lehetett volna jelölni m.sz.-ként... szvsz...) de a sminket, a jelmezt, a zenét és a Gollum's song-t mi a jó fenéért nem jelölték??? :rmad2: :down: Komolyan, ez.....
Csak mert nem amcsi film és mert "fantasy"... ugyse fog a RotK sem nyerni, mert ezek nem tudják értékelni....
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Lominas
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Minden bizonnyal elfogultak vagyunk. És azok a filmek, amiket említesz, tényleg nagyon jó filmek - megeshet, hogy jobbak akár a TTT-nél, akár a FotR-nél.
De mind a TTT, mind a FotR egyértelműen kiemelkedik abból a Oscar-jelöltek mezőnyéből, és megmondom őszintén, szerintem nem csak egyszerű ˝attrakciók˝, hanem a mai mozikultúrához képest rengeteg szép, igazán emelkedett elem van a filmben is - és ebben hű a könyvöz is. Nem egyszerű fantasy, hanem jóval több annál. Pontosan ezért kell többször megnézni, mert a LÉNYEG csak harmadszorra, negyedszerre jelenik meg.
Éppen ezért lenne logikus, hogy JÓVAL több Oscarra jelöljék és kapjon.
Pl. nem hinném, hogy a Gladiátor jobb film ennél. Mégis 8 Oscart tett zsebre.
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Nagyon elfogultak vagytok ám!
Szerintem még az is csoda, hogy ennyit kapott ugyanis film világban nem tekinthető nagy alkotásnak! (Na, jó csak a technicailag.)
Ha egy kicsit megpróbáltok kívülállóként nézni a dolgokat, mindjárt másként fogjátok látni... Ez komoly!
Én csak a zenét, Gollamot (azt olvastam, hogy van legjobb animált szereplő és hogy Dobbyval együtt ment vona (ennyit arról a Pestiest c. újságról) tartom igaszságtalannak.
Igenis menjenek rá a művész filmekre! Hajrá Amelia csodálatos élete és A múlt nélküli ember (igaz ezt még nem láttam, de nagyon jó azt hallottam)!!! :hello:
- Lominas
- Nem elérhető
- hódica
- Nem elérhető
Viszont ha már nincs Howard Shore(várható volt, sztem), PJ,(stb.) akkor legálább Alan Lee-éknek szorítsunk
Ja, és Mr. Lee ebben az évben kap életműdíjat
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- Lominas
- Nem elérhető
Mond, miféle ˝remek˝ filmekről beszélsz Te?
Az Oscar díjat sajna egyre inkább nem a remek filmek kapják, hanem a NAGY KASSZASIKERNEK kikiáltott AMERIKAI filmek! A jó film, az egy más kategória.
Azért erre a Chicago-ra kíváncsi leszek...
De én pl. se a Titanictól, se a Csodálatos elmétől nem voltam elájulva... az amerikai mezőnyből kiemelkednek, de ez nem nagy szó (ahol a Pókember produkálja minden idők legjobb nyitását ).
Ami tényleg bántó ebben, hogy hiányzik az ELISMERÉSE ennek a rengeteg munkának. Az pedig, hogy olyan TELJESEN KÉZENFEKVŐ kategóriákban, amikben az egész mezőnyből kiemelkedik (zene, smink) nem jelölik, NEM indokolható azzal, hogy ˝majd jövőre˝.
Azok után, hogy tavaly jelölték PJ-t, ez teljesen érthetetlen, és indokolhatatlan.
Mindezzel együtt én is valószínűnek érzem, hogy majd a RotK után naaagyon nagy kaszálás lesz, de LEGALÁBB JELÖLNÉK több díjra... és erre 6 jelöléssel szúrják ki a szemünket.
Persze kétségtelenül igaz az is: ˝Ki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli.˝
Szóval annak örüljünk, hogy egyáltalán rászánták magukat a jelölésre :up:
Ja, és még valami Spielbergről:
jóóóó rendezőőő??????? na neeeeeeeee legyünk már ilyen ízlésficamosak!!! A jó rendező tudjátok hol kezdődik: Franco Zeffirelli.
Spielberg az amerikai (és sajnos mostmár magyar) tömegigények kielégítésében élenjár, de a jó rendezőtől messze van.
SZERINTEM!
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
Nagyon kellene örülnünk ennek a hat jelölésnek is, és annka méginkább, ha kap belőle egyáltalán valamit!
Mert a mezőny nagyon erős, és nem látom be, mi értelme van szidni a többi alkotást (pláne akkor, ha még nem is láttátok őket) hisz a pl. a Chicago-t még be sem mutattásk itthon.
Ráadásul Spielberg igenis jó rendező, és a Catch me, if you can filme fergeteges - mondhatni eddigi talán legjobb filmje!
Ne értsetek félre, én LOTR rajongó vagyok, és tisztelem, becsülöm, Imádom PJ-t, és az egész bandát,amiért ezt létrehozták.
De legyünk reálisak. Ha PJ meg is kapja az Oscart,akkor az csak a ROTK után lehetséges. És azt gondolom,hogy úgy stílusos is, hisz még mi sem ismerjük az egész trillógiát, nem tudjuk, mit hozott ki belőle. S ha jól sejtem, a java még hátra van.
2. részeket - ilyen esetekben - nagyon ritkán szoktak díjazni.
Ezért azt gondolom, hogy legyünk hálásak ezért is. Befoghatjuk a szánkat, mert Amerika így is kitett magáért,hogy egy olyan filmet, ami nem náluk készült 6 díjra jelölt!
Másrészt pedig ott volt múlt évben Enya, akiről mindannyian tudjuk,hogy zseniális énekes és zenész, mégsem kapott oscart. De ettől még mit sem veszít értékéből.
Nem hiszem,hogy számunkra az Oscar bármennyire is értékmérő lenne.
Talán kevésbé szeretnétek e művet (filmet, könyvet) ha egyetlen Oscart sem kapna :
Bocsánat, hogy kicsit hosszúra nyúlt mondanivalóm, de nem foghattam vissza magam
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Prisca
- Nem elérhető
- Az erő velem van!
De én is hiányolom a Legjobb rendezőt és a Legjobb zenét és Legjobb sminket...
Valaki azt írta, hogy Gollamot nem is jelölhették volna, mert nincs négy másik computeranimált szereplő... nem kellett volna még négy... más kategóriákban sincs meg az öt jelölt!
AMi pedig általában az OScart illeti... "lüke amcsik mennek a művész(ies)filmekre"... VAgy a Chicago vagy a The Hours fogja kapni a Legjobb filmet!Ez holtbiztos!
"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Gondoljatok bele ugyanis hogy tegyuk fel megse olyan seggfejek ezek az amik (ami monnyuk meglepeteskent hatna), es telleg el akarjak ismerni ezt a filmtrilogiat.
Akkor melyik a logikusabb? Az elso vagy masodik resz utan adni a legfontosabb Oscarokat vagy inkabb a lezaras, a befejezo resz utan?
Persze hogy a lezaro resz utan. Maskent nagyon hulyen jonne ki.
Ugyhogy szerintem a jovo evi Oscar atadas lesz a mi idonk es gyanitom hogy valami extrat is tartogat PJ szamara a dolog.
Beleg
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- Haldír Lórien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Köszi Lili!Ezt még nem hallottam,de nem az IDEI gálán kapjaLili írta:
Innen :Haldír Lórien írta: "Azért azt viszont ne feledjük el,hogy Christopher Lee életműdíjat fog kapni az idei Oscar-gálán!"
Ezt honnan veszed,Lili?
Rayan írta: Jó hírem van, srácok!
Nagyon nagy örömmel tudatom veletek, hogy a jövő évi Oscar-díjkiosztón a Szarumánt játszó Christopher Lee Életmű-Oscart kap!!!
Viduljunk, viduljunk, ugyanis ez fantasztikus dolog! :bounce: :bounce:
Lefogadom, hogy végig fogom bőgni Lee köszönőbeszédét :_)
És szerintem a jövő évi sem biztos,legalábbis úgy tudom,hogy pár hónappal előtte szokták kihidetni,hogy ki kapjon életmű dijat.De remélem igaz a hir. Én csak örülni tudok neki.Bár Sir Ian McKellen is megérdemelné már
Emlékezünk, hull szívre jel
E fák alatt, távoli tájon,
Nyugati Tenger, csillagod látom!
- Ery
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Nem értem, minek fikázzák egyesek ezért a többi filmet.. rendkívül elvakult és korlátolt hozzáállás. Ahelyett, hogy örülnétek ennek a sok remek filmnek!
Gollam nem kaphatott Oscart, mert nem volt olyan kategória, amelyben eliindulhatott volna. A digitális szereplőknek NEM jár Oscar, nem értem, egyesek miből gondolták, hogy új kategóriát hoztak létre ezért.... Ez még csak terv, de még nem elég időszerű ötlet (ugyan, melyik másik négy szereplőt tudnátok jelölni?)
Szerintem óriási szó, hogy MÁSODIK rész létére 6 jelölést kapott. A folytatások mindíg jóval kevesebbet szoktak kapni.
És egyébként még az sem kizárt, hogy több Oscart zsebel be végül, mint a FOTR....
- Ery
- Nem elérhető
Nem akarom azt mondani, hogy boroitékoltam az erdményt - mert ilyenkor útálom ha igazam van - de ez várható volt.
Mindegy. Helyezzük reményünket a jövőbe, azaz a RotK-ba.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- erwianne
- Nem elérhető
- Lili
- Nem elérhető
Innen :Haldír Lórien írta: "Azért azt viszont ne feledjük el,hogy Christopher Lee életműdíjat fog kapni az idei Oscar-gálán!"
Ezt honnan veszed,Lili?
Rayan írta: Jó hírem van, srácok!
Nagyon nagy örömmel tudatom veletek, hogy a jövő évi Oscar-díjkiosztón a Szarumánt játszó Christopher Lee Életmű-Oscart kap!!!
Viduljunk, viduljunk, ugyanis ez fantasztikus dolog! :bounce: :bounce:
Lefogadom, hogy végig fogom bőgni Lee köszönőbeszédét :_)
- Elrond
- Nem elérhető
Ghargoqurk írta: Hát a pofám leszakad és eldobom az agyamat. Na most gyűlöltem meg végleg a büdös paréj amerikaiakat. Még szerencse hogy van USa zászlóm amit megpörkölhetek egy kicsit.
Mindegy a siker magárt beszél. Csak egyszerűen sajnálom az egész stábot amiért nem kapnak ekismerést a filmjükért. A filmért amiért kb 4 évet dolgoztak. Szóval ennyit az amerikaiakról.
Mit ér néhány kis 5% arany 95% ezüst szobrocska?
Annál sokkal többet ér többszáz millió ember lelkesedése!!!
The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine
- Haldír Lórien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Ezt honnan veszed,Lili? 8O
Emlékezünk, hull szívre jel
E fák alatt, távoli tájon,
Nyugati Tenger, csillagod látom!
- Lominas
- Nem elérhető
Szerintem ezt a rendezés dolgot a lehetőségekhez képes a legjobban sikerült megvalósítani!!! Lehetett volna jobban? nem nagyon hiszem...
De nekem az egész filmről ez a véleményem: nekem is sok változtatás fáj, de a filmszakma lehetőségeihez képest 99 %-osan megcsinálták!!! Az dobja PJ-re az első követ, aki utána csinálná!!!
De ez az Oscarosoknak tök mind1!!! nekik a sztáááááááááárok kellenek, a Spielbergek, George Lucasok, stb.
Peter Jackson? az meg ki a franc??
végülis tök sz*r a többihez képest nem? tulajdonképpen semmit nem tett le az asztalra!
ha nem csalnak emlékeim, mintha annak idején a SW megkapta volna a legjobb rendezés díját... a SW-szal kapcsolatban pedig érdemes megnézni az ehavi cinema kommentjét a TTT kritikája végén (100% - Lucasnak lenne mit tanulnia )
De ŐK az ilyen Titanicocra buknak... sajna az amcsi közönség meg a Pókemberekre és a HP-re
Kedves Ghargoqurk!
NAAAAAGYON tetszett a hozzászólásod :up:
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Azért ne keseredjünk el és ne legyünk elfogultak!
Legjobb rendezőt és filmet jövőre várhatunk!
Viszont, ha nem jelölték Gollamot a legjobb animált szereplőre (alig bírom kimondani)... Ugye Dobby-t sem jelölték! Ugye nem?!?!
Mindegy! Mindez azért van, mert nem mi voltunk a zsűri!!!
- Ghargoqurk
- Nem elérhető
Mindegy a siker magárt beszél. Csak egyszerűen sajnálom az egész stábot amiért nem kapnak ekismerést a filmjükért. A filmért amiért kb 4 évet dolgoztak. Szóval ennyit az amerikaiakról.
Vita Verus Nunquam Com Morte Sum