Terry Pratchett művei
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- angela1221
- Látogató
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
- Kar_sa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
De a Zsuzsa Sto Helit kicsit jobban megdöbbentett...
Kārātārānen a áirâë...
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Gandalf
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- Kar_sa
- Nem elérhető
Nagyon érdekes, hogy a vatera kérdés nélkül lecseréli a Hogfather keresőszót Godfatherre, és SEMMIT nem lehet ez ellen tenni, nem csak felajánlja, hogy "hé, nem arra gondoltál, hogy 'godfather'?", hanem csak simán automatikusan átvált.
Kārātārānen a áirâë...
- Encsi
- Nem elérhető
Hát, eddig csak a Halál alsorozatból olvastam a Kaszást, meg most a Mortot majdnem... nekem kedvenc a Halál (alap ), meg valamiért az Arkrektor ^^Sötét Úr írta: Hadd kérdezzem má' meg: kinek mi a kedvenc? Melyik sorozat, melyik könyv, melyik karakter?
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Gandalf
- Nem elérhető
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Gandalf
- Nem elérhető
Delta Vision Kiadó fórumadminja írta: Sajnos rossz hírt kell közölnöm: ebben az évben nem kerül a boltokba a Fegyvertársak ( Bár elkészül a könyv, de nem tudja a nyomda olyan határidővel vállalni, amivel még terjesztetni is lehetne.
...Igaz, ez egyben azt is jelenti, hogy jövőre eggyel több Pratchett-kiadvány várható, és mindjárt év elején jön az első közülük, de - tisztában vagyunk vele - ez akkor is késedelmet jelent a rajongók számára, és nem túl nagy vigasz.
Elnézést kérünk mindezért! A jövőben igyekszünk maximálisan tartani az ütemtervet.
- Kar_sa
- Nem elérhető
Emlékeim szerint "Mállotviksz", amúgy igen.Felagund írta:
Kar'sa írta: Granny (bocsánat, tudom ám én, hogy a fordításban ő most Wiharvész Anyó lett )
Mármint Mállottvix néne?
Kārātārānen a áirâë...
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Kar'sa írta: Granny (bocsánat, tudom ám én, hogy a fordításban ő most Wiharvész Anyó lett )
Mármint Mállottvix néne?
Our knees do not bend easily
- Kar_sa
- Nem elérhető
Nem tudom, ki fordítja az újabb könyveket, de már a címek fordításán jókorákat tudok kuncorászni. Konkrétan ez inkább a zseniális "Hölgyek és Urak" szüleménynek szól.Gandalf írta: A MEN AT ARMS úgy néz ki, karácsony környékén jelenik meg, magyar címe FEGYVERTÁRSAK lesz.
Őszintén szólva még nem olvastam (meg lehet nem is fogom) magát a könyvet - mármint a fordítást - de az angol ismeretében nagyon gáz lehet, ha a magyarban Granny (bocsánat, tudom ám én, hogy a fordításban ő most Wiharvész Anyó lett ) valamiféle hölgyekről és urakról suttog.
Kārātārānen a áirâë...
- Gandalf
- Nem elérhető
- Kar_sa
- Nem elérhető
Kārātārānen a áirâë...
- Kar_sa
- Nem elérhető
Morzadály? Nem tudom...Sötét Úr írta: Ma egy, a Nyugati téri aluljáróban túlságosan is szemtelenül viselkedő galambról eszembe jutottak az a-m-i Operaház vízköpői... És erről meg az (ne kérdezd, hogyan), hogy mire lehetne fordítani a GONNE-t? Vagy már megjelent magyarul? (Tudtommal még nem...)
Ellenben a Going Postal is megfilmesítésre kerül, MÉGHOZZÁ MAGYARORSZÁGON!!!
(OMG, statiszta akarok lenni, Jeremy Irons is ott lesz! )
Kārātārānen a áirâë...
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Kar_sa
- Nem elérhető
Nem akadtam én ki, csak ez olyan jó, hogy már fáj. XDSötét Úr írta: Ma Kar'sát sikerült kiakasztanom az MSN-tag-emmel, ami, mint később konstatáltam, a The Unadulterated Cat-ből való.
"Between the cat and the lion, there is a missing lynx."
Kārātārānen a áirâë...
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
"Between the cat and the lion, there is a missing lynx."
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
(Tudtátok, hogy az alt.fan.pratchett-en Pratchett "beceneve", a pterry a Pyramids-ból "származik"?)
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Sötét Úr írta: Hadd kérdezzem má' meg: kinek mi a kedvenc? Melyik sorozat, melyik könyv, melyik karakter?
TERMÉSZETESEN A HALÁL :sungl:
Könyvben meg a Mort. Ritkán van velem olyan, hogy olvasás közben spontán felröhögök BKV-n, de ez abszolút ilyen
Our knees do not bend easily
- Gandalf
- Nem elérhető
Sil írta:
A legelsőből, a Mágia színéből nekem egy 1992-es Pendragonos kiadás van meg, amit Kornya Zsolt és Nemes István fordított. Ebből is van Sohár Anikó-féle verzió? Az első két kötet között nekem egy több éves lyuk rémlik, pedig akkoriban gyűjtöttem mindenféle fantasyt.Gandalf írta: A Korongvilág-könyveket régen a Cherubion adta ki Sohár Anikó fordításában (aki anno Tolkien: A Gyűrű nyomán - Fa és Levél c. könyvét is magyarra fordította), de azóta átalakult a könyvpiac, és a könyvek jogai most a Delta Visionhoz kerültek. Ők próbáltak anno megegyezni Sohárral, de nem sikerült nekik, így jogi okokból kénytelenek voltak az új kötet fordításánál (Hölgyek és Urak) teljesen új terminológiát használni (a új fordító Farkas Veronika), de csatoltak a könyv végére egy terminológiai "szótárt", ami a neveket kétféle fordításban is tartalmazza.
SÚ: nekem természetesen a Halál a kedvencem.
Van bizony! A legrégebbi fordításban Rincewind maradt Rincewind, de aztán magyarították Széltolóra. Nem tudom, az újrafordításánál mi lesz a sorsa...
- Kar_sa
- Nem elérhető
Első kettőt jobban favorizálom. Mármint megnevezések közül. Másik nagy kedvenc meg Susan és a Halál meg a Könyvtáros.
És szerintem a két animációs film adaptáció nagyon jól sikerült.
Különösen jó bennük Christopher Lee Halálként, meg Jane Horrocks Magrat hangjaként a Wyrd Sistersben, meg amúgy is nagyon jó szinkronja van szvsz, mindenkinek eléggé el van találva a hangja.
Filmek közül a Hogfather az amit jónak tartok, ebben Pratchettnek cameo szerepe is van.
Meg ha már Pratchett filmek, akkor ott van a Johnny trilógia is, kettő kötetből is készült film, a régihez (Johnny and the Dead) még nem volt szerencsém, az újabbik film a Johnny and the Bomb-ból szerintem jól sikerült.
Kārātārānen a áirâë...
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
A legelsőből, a Mágia színéből nekem egy 1992-es Pendragonos kiadás van meg, amit Kornya Zsolt és Nemes István fordított. Ebből is van Sohár Anikó-féle verzió? Az első két kötet között nekem egy több éves lyuk rémlik, pedig akkoriban gyűjtöttem mindenféle fantasyt.Gandalf írta: A Korongvilág-könyveket régen a Cherubion adta ki Sohár Anikó fordításában (aki anno Tolkien: A Gyűrű nyomán - Fa és Levél c. könyvét is magyarra fordította), de azóta átalakult a könyvpiac, és a könyvek jogai most a Delta Visionhoz kerültek. Ők próbáltak anno megegyezni Sohárral, de nem sikerült nekik, így jogi okokból kénytelenek voltak az új kötet fordításánál (Hölgyek és Urak) teljesen új terminológiát használni (a új fordító Farkas Veronika), de csatoltak a könyv végére egy terminológiai "szótárt", ami a neveket kétféle fordításban is tartalmazza.
SÚ: nekem természetesen a Halál a kedvencem.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Hadd kérdezzem má' meg: kinek mi a kedvenc? Melyik sorozat, melyik könyv, melyik karakter? (És egyúttal előre is lenézést kérek, mert az első két kötet kivételével - vagy lehet, hogy csak az elsőével? - csak angolul olvastam őket, tehát lehet, hogy majd magyarázni is kell. )
- Kar_sa
- Nem elérhető
De.Sötét Úr írta: Eric még nem jelent meg magyarul?
<b style="text-decoration:line-through;">Faust</b> <b>Erik</b> címen
Kārātārānen a áirâë...
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Gandalf
- Nem elérhető