- Köszönetek: 0
A TTT melyik idézete tetszik legjobban?
Szavazás: A TTT melyik idézete tetszik legjobban? (was ended 0000-00-00 00:00:00)
A testőröd? (Faramir) - A kertésze. (Samu) |
|
16 | 13.9% |
Nem hagyom, hogy egy hegyesfülű lekörözzön! (Gimli) |
|
8 | 7% |
Osztoba, dagadt hobbit! (Gollam) |
|
12 | 10.4% |
Meséltem rólatok a tanácsban és egyetértettünk abban, hogy nem vagytok orkok. (Szilszakáll) |
|
17 | 14.8% |
E gonosz napok jutottak nekem. Az ifjú meghal, az öreg tengeti napjait. (Théoden) |
|
6 | 5.2% |
Nem lesz több hajnala az embernek. (Szarumán) |
|
5 | 4.3% |
Olyan szép. Olyan fagyos. Mint a sápadt tavaszi hajnal, mit a tél fagyos emléke kísért. (Gríma) |
|
9 | 7.8% |
Bizony nem örülünk neki. (Gríma) |
|
4 | 3.5% |
Tűnj el, ész ne gyere vissza! (Gollam) |
|
14 | 12.2% |
Mikor legutóbb körbenéztem, Théoden és nem Aragorn volt Rohan királya. (Théoden) |
|
9 | 7.8% |
A régi világ elenyészik a nagy igyekezet tüzében. (Szarumán) |
|
4 | 3.5% |
És mi van a lábukkal? Úgysincs szükségük rájuk! (Gríshnák) |
|
7 | 6.1% |
A tündék ideje lejárt. Arwen ideje lejárt. (Elrond) |
|
4 | 3.5% |
Szavazók száma: 29 ( mîr, Larch, Leara, Bonnie, nephilim ) Bővebben
Legolas01, Reinatha, Szilmaril, Enna Silme, Cassie, sorriso, Eliza, Gandalf The White, lunepierre, birefi, Corwin, Vewy, shark, gorangae, Erendil, Supersonica, Telcontar, Lora, Thalionhirion, Theia, Lucifer, Patiszon, Elryn, Szú
|
|||
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak |
- Erendil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Nai tiruvantel ar varyuvantel i Valar tielyanna nu vilya!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Erendil
- Nem elérhető
szerintem ez a legaribb..
Nai tiruvantel ar varyuvantel i Valar tielyanna nu vilya!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ryana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
(És én is nehezményezem, hogy egyetlen Legolasos idézet sincs... )
Na de így Szilszakáll viszi a pálmát. Édes volt, mikor ezt kijelentette.
Hmmm.. Szilszakállos emotikon nincs? Mind1, csinálok. *Szilszakállos emotikon*
Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!
- Antares
- Nem elérhető
Épp most szavaztam Grishnák beszólására. Hogy milyen ártatlan pofát vág, amikor ezt mondja!
A könyvbol is közzéteszem kedvenc idézetemet:
" A huséges szív joga a kemény beszéd" (Gandalf mondja Éomerrol Théodennek)
Tégy amit akarsz, csak ne árts másoknak
- Ringbearer
- Nem elérhető
De erősen gondolkodtam a másik Szarumánoson is!
"Be the change you want to see." Gandhi
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Én egyértelműen Szméagol "Menj el ész ne gyere többé vissza!", mivel "Gollam fan vagyok", de minden idézet, melyben jelen volt a költészet csodás lett.
Hát Grisnáktól már ez is jöhetne: "Lyukat vájok a hasadba a kukacoknak!" Bloah. :crap:
Jut eszembe! Ki volt az a piros szemű ork? Kiváncsi lennék, hogy hol készült a contac lencséje.
Nkem is el tudná küldeni a verseket valaki, akár magyarul, akár angolul?
- lunepierre
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Persze a többi idézet sem rossz, ám nálam ez a nyerő.
[size=9:njes6fr3]"Ha pokolra jutsz, legmélyére térj. Az már a menny, mert minden körbeér."[/size]
- mîr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
("Vajon ez miért nem lep meg...")
mîr
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
Az sem semmi,amit Theoden mond: "Mikor legutóbb körülnéztem, Theoden és nem Aragorn volt a király..."
Ezen nagyon jót nevettünk a premieren
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Lamorak
- Nem elérhető
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
De sok egyéb is tetszett, a felsoroltak, és a kihagyottak közül is...
A Szarumán első idézetéről pedig eszembe jutott a jelenet, ahogy a tízezer ork Orthanc udvarán - hmm... mondjuk - "döngicsél", Grimának pedig legördül a szeméről egy könnycsepp... hát, ez mindent elmond! :agree:
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Telcontar
- Nem elérhető
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
De nagyon jó a "dagadt hobbit" is:-)
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Legolas01
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Böszi írta:
Supersonica írta: Tényleg, szeretnék harcolni én is a Legolas Arany Köpései (LAK) szavazó topikért
ÉN IS!
Már hárman vagyunk!!!!
Zöldelombfi Legolas
"...Ha a partról sirályrikoltozást hallasz,
Vadonán nyugvó szív többé nem maradhatsz!"
- Böszi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Supersonica írta: Tényleg, szeretnék harcolni én is a Legolas Arany Köpései (LAK) szavazó topikért
ÉN IS!
Böszi
"Govannas vîn gwennen le, Haldir o Lórien."
- Rayan
- Nem elérhető
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Ragoran
- Nem elérhető
- Narië
- Nem elérhető
- Supersonica
- Nem elérhető
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Brisa írta: Jelentem, hogy Szilszakáll-ra szavaztam.
[size=9:2g7u3hnd]ÉSzAH, Morgie, Pennie és a többi Legolas-rajongó, miért nem egyből egy külön "Legolas aranyköpései közül melyik tetszett a legjobban?"-ért harcoltok? [/size]
Á, Brisa, azzal esélytelenek lennénk. A "Power for Legolas" elnevezésű frontunk egyik fő alapelve az, hogy elérhető célokért küzdjünk!
Svin, ismételten tiltakozunk!!!
Birefi, neked ajánlom a "Boyfriends against Legolas" klubbot. (Ha lány vagy, akkor ne haragudj, a nick-edből nem derült ki.)
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
- birefi
- Nem elérhető
-Tyűűű! (és a nyíl kiröppen)
vagy egy kis tájleírás.
Egyetlen ami kicsit poénabb. A "Meséljem el mit látok, vagy kerítsek egy ládát?" (Csak sajna ez része volt a túlragozott, bár elsőre vicces, gimli szivatásnak. )
De mondjuk, ha melyik a legcsinosabb szereplő szavazás lenne... )
(Ugye láttátok, hogy még harcközben is milyen jól állt a frizurája. )
Gimli beszólás jó, csak nem ez a kedvencem, hanem:
"Dobjál közéjük!" (majd elröppen az élő tömegpusztító fegyver)
avagy a "Ez az. Küldjétek hozzám őket!"
)
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
Ulmo írta: A felsoroltak közül nekem Szméagol "Tűnj el, ész ne gyere vissza" mondata volt a favorit. De a feliratos változatban nagyon szép a vers is, amit Théoden idéz: "Where is the horse and the rider..."
Egyetertek. De az osszes vers nagyon jo lett. Amiket Gollam mond (a Holt lapon, es aztan a Tiltott Tonal) azok is.
Sajna csak angolul tudtam volna beidezni oket, ugyanis a filmbe nem a forditasban szereplo versek kerultek be, hanem ujra forditottak oket.
Mindenesetre szerintem a Theoden szavalta vers rohan lovasairol jobb lett meg forditasaban is mint a konyv beli.
Ha valakinbek megvannak ezek a versek magyarul kuldeje at nekem!!! Koszi.
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Az ötlet nem rossz, bár leginkább azt nehezményezzük, hogy a fentiek között egyetlen Legolas idézet sincs!Brisa írta: [size=9:2jf7d3uy]ÉSzAH, Morgie, Pennie és a többi Legolas-rajongó, miért nem egyből egy külön "Legolas aranyköpései közül melyik tetszett a legjobban?"-ért harcoltok? [/size]
- Brisa
- Nem elérhető
[size=9:1mjhcffz]ÉSzAH, Morgie, Pennie és a többi Legolas-rajongó, miért nem egyből egy külön "Legolas aranyköpései közül melyik tetszett a legjobban?"-ért harcoltok? [/size]
Brisa
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Egyébként pedig biztos, hogy "halacka", mert ebben az idézetben van (természetesen ez nincs szó szerint):
G: Mit művelsz, osztoba, dagadt hobbit! Elrontani a finom nyuszikát!
S: Még hogy elrontani! (...) Bárcsak lenne egy kis kolompérom!
G: Mi az a kolompér, drágaszág, mi az a kolompér?
S: BUR-GO-NYA! Főzve, törve, levesbe főzve! (...)Vagy aranyszínű hasábburgonyák sült hallal!... Még Te sem mondhatnál nemet!...
G: Már hogyne mondhatnék nemet! Elrontani a finom halackát! Add nekem a halackát moszt, frisszen, cccapkodószan... a kolompérodat meg tartsd meg!
S: Reménytelen vagy...
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Hunnai
- Nem elérhető
Ezek közül, amik nagyon tetszettek:
Nem hagyom, hogy egy hegyesfülű lekörözzön! (Gimli)
Osztoba, dagadt hobbit! (Gollam)
Meséltem rólatok a tanácsban és egyetértettünk abban, hogy nem vagytok orkok. (Szilszakáll) ->ez nagyon aranyos volt
E gonosz napok jutottak nekem. Az ifjú meghal, az öreg tengeti napjait. (Théoden) ->ez meg olyan szép és szomorú
Tűnj el, ész ne gyere vissza! (Gollam) ->ez is nagyon aranyos
Mind halott. Mind rothadt. Tündék, emberek és orkok. Nagy cata volt, régesz-régen! (Gollam)
Végül Théodenre szavaztam. Szerintem ő nagyon jó lett. És a vers tényleg szép, nekem magyarban is tetszett, bár úgy éreztem, angolul még jobban kivette magát (amennyire megtudom ítélni egy előzetes alapján )
Én vagyok az, aki nem jó, fellegajtó-nyitogató - Jaj!
Nyitogatom a felleget, sírok alatt eleget - Jaj!
- Ragoran
- Nem elérhető
Area írta: a nyuszi nem csaokod.
Hát..egen,de ez csak fogalmazás kérdése!
- Cicaful
- Nem elérhető
Ulmo írta: A felsoroltak közül nekem Szméagol "Tunj el, ész ne gyere vissza" mondata volt a favorit. De a feliratos változatban nagyon szép a vers is, amit Théoden idéz: "Where is the horse and the rider..."
Egyet kell, hogy értsek, a Vizek valájával!
Mondjuk én az idézethez tartozó jelenet alapján választottam - amelyik a legjobban tetszett. Filóztam a "Khirály vagyok" jellegu utaláson, de végül nem...
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"