Beszélgetések

Több
15 éve 4 hónapja #380604 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Beszélgetések

Mírrand / Verinen Enkeli írta: (/me ezesetben sürgősen elszégyelli magát új hajszínével, és elbújdosik a tábor körüli erdősségekben...
bár... jobban meggondolva... inkább maradok felvágós-különcködő-pozőr tünc ^_^)

Ugyan, a családfádba be-becsusszanhatott egy-egy nolda is elvétve, legfeljebb nem reklámozzuk! :D :D:D
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380602 Írta: Mírrand / Verinen Enkeli
Mírrand / Verinen Enkeli válaszolt a következő témában: Beszélgetések
(/me ezesetben sürgősen elszégyelli magát új hajszínével, és elbújdosik a tábor körüli erdősségekben...
bár... jobban meggondolva... inkább maradok felvágós-különcködő-pozőr tünc ^_^)

"Alarms will ring for eternity
The waves will break every chain on me"
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380593 Írta: Gandalf
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380488 Írta: nido
nido válaszolt a következő témában: Beszélgetések
azt tudom, h nem tudni, milyen színű volt a haja, de glom azért (jobbára) igyekeztek nem nagyon direktbe szembemenni a korpusszal (tudom, boromir).
nekem a _csak_ a vanyák ellenkezett az emlékeimmel.
de tökmindegy, aki mostanában festi vagy festette a haját, annál ez valószínűleg nem a legfontosabb szempont.
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380454 Írta: Gandalf
Legolas sinda, nem nanda. Nagyapja, Oropher doriathi szürketünc a tábori keretjáték idején.
Thranduilról azt írta Tolkien A Hobbitban, hogy aranyhaja volt, de A Hobbitban nem minden infó egyeztethető össze feltétlenül a végleges kánonnal, noha a Prof. ezt sohasem javította ki a későbbi kiadásokban sem (ellentétben sok mással).
A Gyűrűk Urában nincsen semmilyen utalás Legolas hajszínére, ergo vagy apja "nem kanonizált" aranyhaját örökölhette (de csak ha elfogadjuk A Hobbitot, mint ennek forrását), vagy fekete hajú volt, mint általában a sindák.

A nandák a sindák és telerek rokonai, ergo ezekre a népekre "hajazhattak". :P
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #380442 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Beszélgetések
Mert _csak_ a vanyáknak volt szőke hajuk.

És igen, Legolast durván elszúrták... :rolleyes: (és ha még a hajszíne lett volna a legkisebb baj...)

Our knees do not bend easily
Utolsó szerkesztés: 15 éve 4 hónapja által.
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380440 Írta: nido
miért, a két fa kiszívta a hajukat?
nekünk miért nem lehet szőke hajunk? le van ez valahol írva? és akkor legolast is elszúrták a filmben?
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380435 Írta: Felagund
Khömm....

Ezüst vagy aranyszín haj csak noldáknak/vanyáknak...

Mi, zöldtündék maradunk a feketénél...

Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380412 Írta: Gandalf

Nóli i linantea írta: táborfőmuflon :lol:
Ovis gmelini musimon taboricus.

BiGFooT aszonnya szívesen befesti a haját zöldre. Én támogatom az ötletét egy hajspray-el ha a nemzetségfő nem kap tőle sikítófrászt.

:D

Nem tervezem a sikítófrászt mint nemzetségi tevékenységet beépíteni identitásomba.

Lehet zöld a haja, ha szeretné. :P
Bár az ezüst vagy arany hajszín autentikusabb, az tény. :lol:
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380410 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Beszélgetések
táborfőmuflon :lol:
Ovis gmelini musimon taboricus.

BiGFooT aszonnya szívesen befesti a haját zöldre. Én támogatom az ötletét egy hajspray-el ha a nemzetségfő nem kap tőle sikítófrászt.

If I promise not to kill you, can I have a hug?
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380394 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Beszélgetések
Suilad, Laegrim!

Jómagam táborfőmuflon lennék, ahogy Mírrand mondaná :-)

Mivel öten vagyunk ilyenek, és öt nemzetség van, és nem lehettünk maiák :P , ezért mindegyikünk tartozik az egyik nemzetséghez. Az elvonuló seregek ránk bízták a tábor vezetését.
Rám a közösségi élet és a tudásunk, mesterségeink ápolásának serkentése és felügyelete jutott, így én kapcsolatban állok majd rendszeresen a családfőkkel, nemzetségfőkkel, és a rendek vezetőivel.
Ellenben és pont ezért nem sok időm jut majd a nemzetségben zajló dolgokra, praktikusan nem is leszek körötökben. Nagyon jó lenne ugyan, de hív a kötelesség.

Legyetek ZÖLDEK! Ezt őrizni fogom táborvezetőként is.

u.i.: Jah, Ádám vagyok.

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380315 Írta: Felagund
Engem ismer mindenki.

Aki nem, az addig örüljön :P :D

Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380272 Írta: Gandalf
A "Történelem, kultúra, jellem, keretjátékos identitás"-topic jelenleg azért van, hogy MINDENKI alaposan végigolvassa életében legalább egyszer (lehetőleg még a tábor előtt), és ha valami nem tiszta, nem érti, vagy egyéb kiegészítése, kérdése, óhaj-sóhaja lenne, akkor tegye fel. :)

A "Fanfiction"-jellegű részt Alyr már jóváhagyta előzőleg, így az már része a keretjátéknak, de bármit akarnánk népünknek kitalálni, az addig nem lép érvénybe, amíg Alyr ÉS Ankalimon rá nem bólintanak mindketten. ;) Úgyhogy csak óvatosan a további fanficekkel!

Inkább a meglévőket igyekezzünk adoptálni, feldolgozni, élővé tenni, beleépíteni a kultúránkba, identitásunkat ezáltal továbbcsiszolni!

Az itt lényeg, hogy az a sok minden, amit leírtam, miként tehető nemzetiségi identitássá, ezt hogyan jelenítsük meg, hogyan ültessük át a gyakorlatba! :cool: Ezt lehetne odaát megdumálni.
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380243 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Beszélgetések
Zőccségecskék, az "IN"-topic kussol, mint az a bizonyos a fűben, rongyoljunk át oda, és szerkesszük meg, kik vagyunk, és honnét jöttünk, és miféle tragédiák magyarázzák, hogy ilyen idióták vagyunk :D

mars!!!
(szerepjátszós kollégák előre!)

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380238 Írta: Mírrand / Verinen Enkeli
Mírrand / Verinen Enkeli válaszolt a következő témában: Beszélgetések

nido írta: Bár én voltam 2003-as táborban, de... nehogy már azon nosztalgiázzunk, h hű, de jó volt, amikor még nem ismertük egymást...

Vagy Mírrandot ^_^ De a boldog idők is véget érnek, mint az ovi, és a gyereknap. Kézfeltartásos úton (és papíron is) jelzem hovatartozásom, és sorstársakként köszöntöm a két könyvespolcok után vágyó ( www.profession.hu/hu/allas/291428 ez kell vlkinek?) sorstársamat. Szintén leendő csőlakó volnék, csak én majd az ötvös-aranyműves papíromat fogom sétáltatni vinni a munkanélkülibe ^_^
Ha esetleg Dodie kissebségben érezné magát, amiért csak őt kínozza becses körünkben a heveny szófosás, jelezném, "jelen"... (de ezt asszem kezdik az újak kapisgálni... a régieknek... hát... részvétem.)
Előre is elnézősdi játékot szeretnék kérni az összes főmuflontól, meg nemzettség górétól, meg családfőtől, meg családsegítőtől, meg párterapeutától... Nem vagyok 1xű eset ^_^ Amúgy szabad időmben a műhelyben izélem a rezet és az ezüstöt, zenélek, énekelek, elszántan keresem a hangos zajkeltés egyéb módjait, a függőágyamban egy AnitaBlake könyvvel a kezemben lopom a frisslevegőt, munkát keresek, buliban ropom, otthon tökéletesítgetem konyhatudományom (omlett és sushi már megy ^_^), próbálok felnőni az élethez (esélytelen!), csocsózok a törzshelyünkön, sok művészetet kipróbálgatok, hülyeségeket beszélek, nem próbálok meg leszokni, purgatív módom képlem a szavakat, mindig egy adott színbe öltözök (ált. fekete v. zöld ^_^), és csak úgy mellesleg próbálom amatőr ám annál lelkesebb módon kitölteni a Jacopo hiánya okozta űrt - társalgási szinten (több-kevesebb sikerrel) ^_^
Hát dióhájban asszem ^_^
No de majd még IRL bárkit szivesen tovább rémiszgetek ^_^ pápáládé

"Alarms will ring for eternity
The waves will break every chain on me"
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380193 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Beszélgetések
Akkor én is bemutatkozódom :)
Dodie lennék, ne zavarjon meg senkit hogy a fórumon két e-vel vagyok regelve, hosszú, régi és nagyon buta történet egy regisztrációs gixerről :) Dodie egy e-vel, esetleg Dodáj, a régebbieknek. :) Amúgy 25 éves leszek októberben (fúj), Olostához hasonlóan frissen végzett diplomás munkanélküli, szintén könyvtáros szakon :) a legújabb mérések szerint 158 cm mély vagyok, ezt általában hadarással, poénkodással, és alapvetően dumás jellemmel igyekszem kompenzálni :) Vidám jellem vagyok, ugyanakkor hajlamos vagyok bizonyos célok mellett harciasan kiállni, majd leüttök ha ez zavaróvá válna :) Barna haj és zöldes szem jellemez. Kedvenc színem (minő öröm) a zöld, szeretem az állatokat(azaz minden állatot aminek 4, vagy annál kevesebb lába van), a verseket, szeretek olvasni, rajzolni, énekelni (tehetség nincs, lelkesedés annál több), lustulni. Elég "régi" tagnak számítok, de a jelenlétem meglehetősen ingadozó a társaságban :) Idegenekkel való első találkozáskor általában erős zavarban vagyok, ami vagy vad és megállíthatatlannak tűnő szófosásban, vagy kukaként való béna gubbasztásban nyilvánul meg. Röhögni nem ér!
Azt hiszem rólam ennyit :)

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380182 Írta: Nibeniel
Nibeniel válaszolt a következő témában: Beszélgetések
Noakkor itt is szia nemzetség, én jelenleg itt vagyok (informatív, tudom), és lelkesedem amúgy szokás szerint. :D Keddtől majd igyekszem is szorgalmatosabb lenni, de ha addig valaki huzamosabb ideig itt találna, nyugodtan pöcögtessen vállon, hogy ejnye.

Életkori sajátosságaimnál fogva az ilyen bemutatkozásba írogatható dolgaim kb kéthetente változnak (jó, talán a 160 cm-s testmagasságot kivéve), de általában szeretem a világot, meg mindenféle élő- és nemélőlényt. És most épp nem jut eszembe semmi értelmes, valószínűleg megint sétálgat az agyam valamerre. :)
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380161 Írta: Nóli i linantea
nekem tetszik a kép Olosta :)

Még mindig sokan nem jelentkeztek be, kik vannak a hol?

Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380153 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Beszélgetések
Na, én is bemutatkozom:
Olosta vagyok, az egyik legkedvesebb lakótársam szerint mesterasszony, a másik szerint (ez Nellas) béka. :lol:
24 éves, frissen végzett, egyenlőre még állástalan, ámde reménykedő könyvtáros lennék. Nagy vagyok, ezért néha kisebbségben érzem magam, bár Gandalf mellett még én is eltörpülök némileg. :P
Állítólag ügyesek a kezeim, és többek szerint kreatív vagyok, én minden esetre minden ilyen vádat tagadok! Szeretek énekelni, olykor csak úgy dalra fakadok, ha valakit ez netalán zavarna, nyugodtan szóljon rám. ;)

A zőőőd jó, szeressük (a kép meg ehhe-ehhe) :P :lol:

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #380135 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Beszélgetések
Valahogy nekem majd minden évben tök király csapatok jutottak eddig :D

ja, és SZIA MOMOOOOO *nosztalgia2006* és SZIA NÓLIIIII, SZIA PATISZOOON *lila*

És Olosta, Veled is végre sikerült egy csapatba kerülnöm, nahátnahát...

És SZIASZTOK, KÓSZÁÁÁK!

Éjjen a Ződ!

Mi leszünk az Elitizmusmentes Tündetentikus Greenpeace NyRt. :D

Amúgy engem mindenki ismer, ugye? De a hangomat mindenki hallotta már...

Artemisz vagyok, immár óvónéni, és a gyerekek között se törtem meg, és nem szívták le az energiáimat, ami a jó társaságban amúgy is korlátlanra sokszorozódik, úgyhogy HAJRÁ, ZÖLDTÜNDÉK!

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380088 Írta: Patiszon
Patiszon válaszolt a következő témában: Beszélgetések
Akkor én is bemutatkoznék:
Patiszon vagyok, alias Hödl Patrícia (a keresztnevemből lett a nicknevem, Anyum hív így). Ötödéves vegyészmérnök, 23 éves, vízöntő, középmagas (175 cm). Barna haj és barnás-zöldes (vagy fordítva, napszaktól függően) szem, szemüveg. Vidám, mosolygós ööö... ennyi :)
Képek:
Lesi fotó :P
Mobilos
Ha tünde-énem találkozik a sötét oldallal :)
Iwiwen megtalálható vagyok, bár ott sem vagyok bőbeszédű :P

A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380071 Írta: Gandalf
Zsír, akkor a névjegykártya-ötletekkel majd átköltözünk az Előkészületek-topicba, ahová továbbra is várom a póló-méreteket! :)

No, egész szép sokan becsekkoltak már, és van élet is a topicokban, örvendek.

Szeretettel várjuk a többiek életjeleit is! ;)

Addig is egy bemutatkozás-szerűség tőlem:

"Közvetlen és melegszívű volt... szembeszállt a mindent fölfaló és elpusztító lánggal, feltűnt mindenhol, ahol szükség volt rá, és alig pislákolt a remény; ám jókedvét, haragját vagy örömét örökre elrejtette a hamuszürke köntös, amely mögött csak azok látták meg a ragyogást, akik jól ismerték őt. Vidám és kedves volt a fiatalokkal és nyíltszívűekkel, de fürge és éles volt a nyelve, ha ostobával akadt dolga. Mégsem lett önhitt, mégsem kereste a hatalmat vagy a dicsőséget, ezért közel s távol tisztelte és szerette mindenki, aki maga sem volt dölyfös. Soha nem fáradt el: leggyakrabban gyalogszerrel, botjára támaszkodva járt..."

Konkrét paraméterek:
27 év, 204 cm magasság, vékony testalkat, nutella-színű szemek huncut csillogással, barna haj, szemüveg, szóviccek, író-rend, jegygyűrű, hol komor, hol mosolygós arc, tünde-istar-hobbit lelkület keveredése.

Fotók:
1.
2.
3.

Kérdésekre válaszolok. ;)
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380063 Írta: nido
Nekem is tetszik az ötlet, van épp elég új, h mindenkinek jól jöjjön. :)

Bár én voltam 2003-as táborban, de... nehogy már azon nosztalgiázzunk, h hű, de jó volt, amikor még nem ismertük egymást...
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380041 Írta: Nóli i linantea
Bár én ismerem az embereket és elég régi sem vagyok a nosztalgiához, de tetszik az ötlet :)

Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380040 Írta: Gandalf
Sanda helyett max. nanda gyanúnk lehet. :P

Adanedhel, ha szeretnéd, szívesen írunk ide bemutatkozásokat magunkról! :)

Egyébként gondoltam arra, hogy a legelső velemi tábor (2003) hagyományait feltámasztandó, az első pár napokra az új táborozók kedvéért (akár a mi nemzetségünkben vannak, akár nem) szép és tündés névjegytáblácskákat gyárthatunk magunknak (akár levél-formájút). Nem kell végig hordani, csak amíg nagyjából mindenki tudja, hogyan kell szólítani a másikat.
És a "régieknek" lenne a velemi párhuzam miatt egy kis nosztalgia-íze is.
Hm?
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380025 Írta: Klau
Klau válaszolt a következő témában: Beszélgetések
hali mindenkinek:)
remélem jó lesz a nemzetségünk.. :) örülök, hogy a zöld tündékhez kerültem!

még én sem igazán tudom, hogy kit fogok megjelölni, mert hiába tudom szinte mindenkiről, hogy kicsoda sok embert még nm ismerek annyira, szóval erre jó lesz ez a fórum:)

~Heaven isn't a place that you go when you die - it's that moment in life when you actually feel alive.~
*We can't call people angels without wings, so we call them friends :) *
°Life without danger is just a waste of oxygen°
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #380015 Írta: Nóli i linantea
Hmmm ebben az esetben szerintem figyelj itt a fórumon, hogy ki mit ír, ki szimpatikus. Esetleg végezhetsz személyi kutatásokat, iwiwen vagy miegymás. :)

De ha teljességgel úgy gondolod hogy mindegy, szerintem akkor is írd meg ezt a tábor fő-fő-szervezőségének, hogy akkor így kalkuláljanak. :)

Ahogy nézem a nemzetségi listát, te leszel nálunk az egyetlen új, úgyhogy akár be is mutatkozhatsz, sőt a többiek is írhatnak pár sort magukról.

Megpróbálok jó példával elöljárani:
Nóli vagyok, uncsibb körökben Szentpétery Zsófi, állatorvostan hallgató. Egy nyuszi és egy csincsilla gazdija, BiGFooT/Maverick párja. Környezetemben általában a kék szín dominál. Erősen végletes ember vagyok, aki nem szerei ha valamit túlbonyolítanak. :)

oppá, kicsit floodolom a topikokat

Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #380011 Írta: Adanedhel
Adanedhel válaszolt a következő témában: Beszélgetések
üdv mindenkinek :)
ha nem baj nem írom meg kivel akarok egy családban lenni mert nem nagyon ismerek senkit :)
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #379988 Írta: Nóli i linantea

Olosta írta: Van egy olyan sanda gyanúm, hogy jó kis nemzetség leszünk mi! ;)

Sanda gyanú? Talán tény!:D

Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #379984 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Beszélgetések
Csókoltatok mindenkit!

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy jó kis nemzetség leszünk mi! ;)

3 hét múlva már ott leszünk!!!!! :D

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.236 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére