Előkészületek

Több
15 éve 6 hónapja #380035 Írta: nido
nido válaszolt a következő témában: Előkészületek
tejfölösből kicsi-nagy-közepes? ha öntőformának kell, akkor a dizájnosabb pudingoss poharak a legjobbak, de végülis mindenféle van...
Téma zárolva.
Több
15 éve 6 hónapja #380010 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Előkészületek

Nóli i linantea írta: Lehet egyszerre minden foglalkozáson részt venni? :D

Egyszerre mindig két foglalkozás fog menni: egy ezek közül, és egy Annis kínálatából. Ha a rendi idő vége előtt befejezed, amit elkezdtél, vagy megunod, és nem zavarsz be a másik foglalkozás menetébe, átmehetsz a másik rendrészhez, így lesz rá lehetőség, hogy mindent kipróbálj. ;)

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
Téma zárolva.
Több
15 éve 6 hónapja #380005 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Előkészületek
Engem minden érdekel :D Tavalyelőtt olyan béna voltam a dróthajlításban hogy tavaly inkább énekelni mentem, de most ismét lelkes vagyok, úgyhogy Olosta meg kell tanítanod!
Lehet egyszerre minden foglalkozáson részt venni? :D

If I promise not to kill you, can I have a hug?
Téma zárolva.
Több
15 éve 6 hónapja #380003 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Előkészületek
Engem az az ékszerkészítős cucc érdekelne ezek közül leginkább, pláne hogy a nemzetségem messze földön híres fémművességéről (nem lehet véletlen, hogy a rend kb 1/3-át mi tesszük ki :P ). És még a vörösréz mint anyag is maximálisan illik hozzá. :D

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
15 éve 6 hónapja - 15 éve 6 hónapja #379998 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Előkészületek
Mint ismeretes, a kézműves rendnek idén két vezetője van, Annis és jómagam. Ellenben ez nem jelenti azt, hogy két külön rendre szakadunk! Annis és én is különböző foglalkozásokat fogunk tartani (lejjebb kifejtem, hogy én konkrétan miket), ezek közül bárki arra megy, amire szeretne, egy kérésünk van csak: kb. fele-fele arányban oszoljon meg a nép. Ez azért lesz jó, mert így két kis csoportban tudunk dolgozni, és sokkal jobban oda tudunk figyelni egymásra. ;)

Nálam az alábbi foglalkozások lesznek:

Ékszerkészítés
Elsősorban vörösréz drótot fogunk kombinálni gyöngyökkel, nemezgolyókkal, út porából kimentett kövekkel, meg mindennel, amiről úgy gondoljátok, hogy betekerhető.
Természetesen, ha valaki roppant ellenszenvesnek találja a drótot, a meglévő alapanyagokból bármilyen ékszert készíthet. ;)

Varrás
Nem, nem ruhákat varrunk (még mielőtt elkezdenétek örülni). Kisebb használati tárgyakat fogunk készíteni: táskát, szütyőt, párnahuzatot, stb. Mivel nem jut mindenkinek varrógép, így kézzel is fogunk varrni. A kész tárgyainkat pedig hímzéssel is díszíthetjük.

Horgolás
Ilyen, ha jól emlékszem, még nem volt. :) Ezzel a technikával is főleg szütyőket csinálunk majd, esetleg csipkét is horgolhatunk.

Gyertyaöntés
Ez is új dolog lesz. Mindenféle szép, színes világítóalkalmasságot csinálunk, mert az jó, és szép, és színes. :D

Lenne néhány kérésem felétek:
Szeretném, ha gyűjtenétek kiürült tejfölös-joghurtos-pudingos-túrós-nemtommilyenes műanyag bödönöket, hogy legyen elég öntőformánk a gyertyákhoz.
Ezen kívül ha van otthon félig leégett fehér színű gyertyátok, amit már nem gyújtotok meg, de sajnáljátok kidobni, hozzátok el, mert ezekből készítünk újakat (tipp: aki temető környékén lakik, kimehet oda vadászni leégett gyertyákat). Hozhattok még fehér teamécseseket is.
Ha lehet, ne hagyjátok otthon a szerszámaitokat. Persze nem kell elhozni a nagysatut, de ha van horgolótűtök (inkább ilyen kicsi, csipkehorgolásra való, mert nagy az van az emtétének is), fogótok (lapos-, kúpos-, és csípőfogó kell, de nem ám az a bazinagy, hanem ilyen kis műszerészfogók), ill. egyéb eszközötök, amit úgy gondoljátok, hogy jól jöhet, hozzátok magatokkal. ;)
Ezeken kívül hozhattok mintákat, ötleteket, bármit, ami úgy gondoljátok, hogy a rendünk hasznára válik.

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
Utolsó szerkesztés: 15 éve 6 hónapja által.
Téma zárolva.
Több
15 éve 6 hónapja #379911 Írta: Ulmo
Előkészületek téma létrehozva Ulmo által
2009-es évi tábor topicja
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfOlostaAnnisAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.146 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére