Humor
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
SÚ: 2 Aragorn!
A balrog meg ... hmm.... cool!
Ámde sajnos itt vagyok én is és a Középfölde Kurir legeslegújabb száma. Olyan friss, hogy még az újságírók se tudnak róla!
KI KÉM MÉG?
Itt a kémbotrány legújabb fejleménye! A Mécses bizottság gőzerővel dolgozik az adatokon, bár hivatalosan nem mondanak semmit, kiszivárgott, hogy a jelenlegi politikai élet összes főbb szereplője kém volt valahol, valamikor, sőt még most is az.
Bár a saját volt ügynökségét mindenki tagadja a királyon, elnézést Királyon kívül, már semmi sem biztos...
A Mécses bizottság a harmadik fotoriporterünket is kihajította az ablakon, így képekkel sajnos nem szolgálhatunk.
Új Párt Középfölde egén!
Igen! Ami előző számunkkor még kérdés volt, az mostmár tény! Megalakult a Szuperhőspárt! Bár eleinte a pártnevező bizottság nevetségesnek találta a Szuperhobbit javaslatát, ám mint kiderült, bizonyos erők igenis támogatják...
Intésére előtűnt a Pókember, a börtönben dalolni kezdett a Titokzatos Énekes, sőt egy balrog is jött a Ködhegységből. Bár a bizottság még mindig húzódozott, ám ekkor előtűnt Kilen Fekete Lovas akiket a Szuperhobbit jóbarátaiként mutatott be, és ezzel (elérve a min. 10 fős taglétszámot) elhárult minden akadály. A Kilenc Fekete Csuklyás Lovasnak a beiktatás után nyomaveszett.
A Szuperhőspárt vezetője a Minas Anori főplgármester székére pályázik...
Híreink:
Újabb megmagyarázhatatlan halálaesetek Minas Ithilben!
A rendszerváltás óta újra Minas Ithilként hívott Minas Morgulban újabb két turista halt bele abba, hogy virágot szedtek a gyönyörű, életteli Holtmezőn. Két másik turista még múlt hét végén városnézés közben tűnt el...
Egy Rém Bríben!
Immár két kutyát (és gazdájukat) találták széttépve Brí határában. Sebeik egy ismeretlen ám hatalmas állattól származtak. A sárban maradt nyomokon a "Farkasok Szövetsége" felirat volt kivehető. Vajh mit jelenthet?
A Rém legújabb felbukkanása után két titokzatos idegen jelent meg melyek közül az egyik (valószínűleg haradi) megverte az őt megállítani akaró kapuőröket. Az egyiknek kiesett egy lukas foga, egy másiknak helyrejött kibicsaklott bokája, a harmadik pedig kiköpött egy két napja torkán akadt szálkát. Az idegeneket nem tudta szóra bírni Vjty Trvtk helyszínen tartózkodó sztárriporterünk, a Rémmel még tartanak a tárgyalások.
FIDESZ beszédet mondott a Barad dúr romjain!
Az Újjászületett Szauron beszédében elmondta, hogy az ország letért a Denethori útról és a biztos pusztulás felé tart. A jelek immár gyülekeznek.
Az uralkodó csak ennyit fűzött hozzá: Naná, hogy letért, hiszen azóta van egy király Király, én!
FIDESZ megemlítette azt is, hogy újjá kellene építeni a Barad durt, És benne megnyitni a Mordor Plazat. Az épület legalább annyira műemlék mint Osgiliath.
Lapzárta előtt érkezett hír:
Az SZHP-nak új tagja van. A magát "Drágaszág" -nak hívó illető azt nyilatkozta:
Nálam szuperebb szuperhősz ninc ezen a földön, Drágaszágom, ezt jobb ha megjegyzitek. Még eccer bosszút állok, cúna hobbitok, Drágaszágom."
Na milyen?
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Dae/siss
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Oké, bocsánat, ranger tényleg nem vándor:)
Hoztam én is vmit. Nálunk az osztályban hagyomány az ún. levélregény- én vagyok a mama, én írom mindenkinek a leveleket, különféle világokban. Sor került a Gyu-ra is, íme:
Helló lyánkám!
Hogy érzitek magatokat Rohanban? Ugye megmondtam, hogy deszkán alszanak? Meg hogy a kirozsdált lándzsahegyeiket eszik reggelire?? Mi bezzeg a természet lágy ölét nézzük, és nyitott szobácskáinkban szunyálunk; a lágy szellő faleveleket sodor a szobánk padlójára és a szánkba. Jó kis hely Völgyzugoly, nem vitás.
Húgocskáid, Márty, Esztörke, Kacci, Jucus, stb. (hány tesód is van tulajdonképpen?) jól vannak. Élvezik, hogy fajtársak közt lehetnek. Hiába, a magunkfajta tündék kevés helyen érzik jól magukat. Egyszerűen hiányzik a levegő, a fény, az éltető-szépítő energia Középföldéről. De rég is volt, amikor egy gondori szoliban másképp vélekedtem! Csak aztán a cégtulaj azt is eladta a mordori Szauron Motorsnak. A pontos okot senki sem tudta, de napokig járt a pletyka Minas Tirithben, hogy a mordori kft főmotorja, Szauron feltúratta az egész hely vízvezeték-rendszerét. Valami mágikus anyacsavar után kutat, amit véletlenül lehúzott a vécén.
Szóval Völgyzugoly. Csak Elrond sógor lehetett olyan dilis, hogy pont az ablakokon akart spórolni. Smucig volt egész életében. Az addig oké, hogy mi, tündék szoros harmóniában élünk a természettel, meg minden, de ha ez azt jelenti, hogy a mindenféle bogár szabadon röpköd ki-be, akkor nekem kész. Hiába magyaráztam Elrondnak, hogy allergiás vagyok a darázscsípésre, rám se bagózott. Mit csináltam volna? Rendeltem egy szupi szúnyoghálót a Bakacsin Shopból (azt írták, maga Thranduil is ezt használja), és fölszereltem. Elrond nem szólt semmit, amikor meglátta, csak sarkon fordult és elviharzott. Hiába, tökhülye fickó a szentem, semmi érzéke a női lélek finom rezdüléseihez!
Mgismerkedtem egy Bilbó nevű furcsa kis szerzettel. Állandóan elfelejtem, hogy hívják a népét. Azt hiszem, hobók. Bilbó, a hobó. Igen, ez az! Kisebb, mint egy törpe és óriási lába van- amivel folyton mezítláb jár. Önkéntes kilakoltatásban van a falujából, mert mokaszinban járt. A faluja elkötelezett Adidas-hívei körbeállták a házát és követelték, hogy a rongy csuka váltassék le márkás sportcipőre. Tehát kitört a polgárháború, bár nem tartott sokáig- Bilbó közéjük vágta az egész cipőkészletét, azzal felcuccolt és mezítláb kutyagolt ide. Azt mondja, egyedül az unokaöccse (az ő szóhasználatában Frodóka-moróka) miatt aggódik. A kölyök, mikor ő elment, Doc Martens-bakancsban járt, szóval mindkét táborral jóban volt, de most ki tudja.
Sötét fellegek gyűlnek Középfölde felé, érzem. A szakács megint odaégette a vacsorát.
Anyád
- Ody
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Sesy
- Nem elérhető
- Sesy
- Nem elérhető
- Narië
- Nem elérhető
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
(off: Fio... utólagosan nem ér javítani! (nem mintha én nem ezt csinálnám.... *ártatlan tekintet* )
hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.
- Fio
- Nem elérhető
Lotr a'la Montha Phython:
www.arts.ilstu.edu/%7Eguither/lotr/stories/01/mpfotr1.htm
Kizárolag angol tudoknak. Bocsi a németesektől. Együt érzek velük mert én is az vagyok. Röstellem magam de ha valaki tudna nekem ajánlani egy autmata fordito programot azt megköszönném.
Ha a Home Page-re mentek akkor a zenét kine hagyjátok! Haláli
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Narië
- Nem elérhető
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.
- Ithil Iarfeniël
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
...én azsonban csak egy egyserű könyvelő vagyok!
Vmilyen könyvben volt hasonló csak tudnám miben. :closed:
Celeborn kapcsolt először.
- Szánkózni óhajtok!
:up: :biggrin2:
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Egy balrog! - döbbent meg Legolas. - Balrog, itt, Valinorban?
A balrog előlépett a füstből, gyorsan eltette a jegyzetfüzetét, és széttárta szárnyait.
- Elnézséssth, épph a naphlómath írhtam. - mondta, és meghajolt. Hatalmas agyarai jól hallhatóan zavarták a beszédben. - Mormog fia, Dörmög vagyokh. Rhemélem, nem zsavarom a díses tárhsaságoth?
- Legolas, fuss, hozd ide Círdant! - adta ki az utasítást Gandalf. - Mondd meg, hogy hozza el amit Elrondtól kapott! Ti meg maradjatok szorosan mellettem!
- Jé, egy balhorog! - kiáltott vidáman Celeborn.
- Hol? - fordult meg ijedten Dörmög.
- Kétezer éve nem láttam már bokszmeccset. - közölte Celeborn. - hány menet lesz?
- Egy, és az is a fejeden, ha nem fogod be! - dörrent rá Gandalf, szokatlanul idegesen. - És balos anyát tekerek rá, ha még egyszer megszólalsz!
- Rendben, befogtam... - zsörtölődött Celeborn. Galadriel megmarkolta a karját, de nem szólt semmit.
- Ssszép, új colgám márisz megtette a hatászát! - vigyorgott Gollam. - Hova calad a tünde cépfiú? Hiába caladgál, megtaláljuk ész kicináljuk őt isz, igaz, Drágaszágom?
Legolas épp ebben a pillanatban fordult ki az ajtón, nemsokára a Kapuőr tiltakozó kiáltása hallatszott lentről: - Fel ne lökjél már, fiatalúr!
- Ha rosskor jötthem, vissajöhetekh késhőbb... - szabadkozott a balrog.
- Cak maradj itt, ész tedd meg, amit mondok! - utasította Gollam.
- Én a Titkos Tűz Szolgája, Anor Lángjának Őrzője vagyok! - dörögte Gandalf. - Nem győzhetsz le, Bödön Lángja!
- Elnézsésth, de össe tetsik tévestheni valakivel. Atyám volt Bödön Lángja, én Spar-Herd Füsthje vagyokh. Thalán jöjjek vissa máshkor? Atyám shajnos nem thud eljönni, merth valami légi balasheth érthe, és lezsuhant Mória hídjánál.
- Aszt parancoljuk, hogy pusztícd el eszt a vecedelmesz varászlót! - sziszegte Gollam.
- Shajnos nem tehetem. - felelte Dörmög. - Neked Atyámra lenne sükshéged, nem serény semélyemre. Atyám azs őrzső-védő bizsnisben dolgozsott, én azsonban csak egy egyserű könyvelő vagyok!
- De hát balrog vagy, vagy nem? - toporzékolt Gollam. - Pussztícd el őket, gollam! Lehelj rájuk!
- Nem foghnak megharagudhni?
- Asszal te ne törődj! Haragudjanak meg!
A balrog mély levegőt vett, és Gandalfra lehelt. Meglepő dolog történt. Üde mentaillat csapott rájuk, és Gandalf szakálla deres lett. Gollam elkerekedett szemmel nézett. A többiek is, de őket zavarta benne az, hogy a szempillájuk, szemöldökük, Gimlinek pedig a teljes ábrázata tiszta zúzmara lett. Celeborn kapcsolt először.
- Szánkózni óhajtok!
- Esz meg mi volt? - kérdezte Gollam. - Aszt mondtam, hogy pussztícd el őket a lángoddal!
- Mondhtam nekedh, hogy nem thehethem. Én sak egy egyserű könyvelő vagyok, nem tudok tüzset lehelni. A megbízsóim nem seretik, ha elégethem a sámláikat, ezsért folython Winterfrost rághót kell rághnom...
- Akkor távossz oda, ahonnan jöttél, rusznya jócág! - kiabálta Gollam. Ha nem lett volna fekete, akkor rákvörös lett volna az idegtől.
[size=9:112vxs6r]Most egy kis pihi, aztán megin gyüvök! (Elbújni kár...!)[/size]
- Sesy
- Nem elérhető
- aieless
- Nem elérhető
- Szú
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.
- Narië
- Nem elérhető
- hódica
- Nem elérhető
Gollam írta: Sz'atok!
Csak egy kép...asszem magáért beszél....
209.240.152.182/mckellen/images/0843.jpg
Ez DÚÚÚÚÚÚÚÚÚRVA!
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Meg biszony, úgyám! De tudok töltöttkápoctát ész hamubaszült pogácát isz cinálni! - büszkélkedett Gollam.
Radír visszazökkent eredeti mivoltába:
- Gollam, letartóztatlak illegális határátlépésért, fogolyszökésért, gyilkosságért, és jogtalan fokhagymahasználatért! Ebben a főzelékben legalább két gerezd fokhagyma volt!
Gollam megvetően mérte végig a tündét, és valami furcsát sziszegett a fogai között. Radír fájdalmasan összegörnyedt, majd egy hirtelen villanással eltűnt. A teraszon a tál főzeléken két fasírt jelent meg.
- Vigyázzatok, a Gyűrű ereje Gollamba szállt át! - kiáltotta Gandalf. - Ez óvta hát meg a Végzet Katlan tüzétől!
- Cakhogy rájöttél, vén hobbitbuzi! - sziszegte Gollam. - Moszt már nem szegény Szméagol vagyunk! Moszt már a Nagy Gollam Uraszág vagyunk, úgyám!
Az öreg varázsló kikapta Celeborn kezéből a botját. Celeborn orra bukott. Gandalf letépte a botról a mozgássérült matricát, és Gollam felé hajította. A matrica még a levegőben lángra lobbant, és eltűnt. Gandalf oltalmazó kört húzott maguk köré a bottal, Gollam pedig felnevetett.
- Papirosszal dobálószol, vén szemmirekellő? Nem cabad szemetelni, nem tanították neked az iszkolában?
- Régen volt már, elfelejtettem! - vágott vissza Gandalf valami frappánsat.
- Ezért büntetész jár! - vicsorgott Gollam, és újabb bonyolult kézmozdulatot tett. A teraszon gomolygó fekete füst jelent meg, és valamennyiük szívét eltöltötte az iszonyat.
- Mi ez? - kérdezte Gimli, akinek elege volt már a varázslatokból. - Remélem, hogy valami aprítható dolog, mert már nagyon ficánkol a fejszém!
A füstből lángnyelvek villantak elő, majd hatalmas démonszárnyak bontakoztak ki. Óriási, lángoktól övezett sötét tömeg magasodott előttük.
- Egy balrog! - döbbent meg Legolas. - Balrog, itt, Valinorban?
[size=9:1chn5p0m]Remélem, még nem únjátok... Hamarosan folytatom! Addig is, egy rövid kis előzetes a következő részből:
"yok! - dörögte Gandalf. - Nem gy"[/size]
- Narië
- Nem elérhető
- Orlando
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
- Narië
- Nem elérhető
Na nee,azt hittem,hogy a Manitu csak az én beteg elmémet emlékeztette a GyU-ra.....Dae-elena írta: Sziasztok! Talán nem ide való, de én mindenesetre hatalmasat röhögtem rajta a moziban, avagy miben hasonlít a Manitu bocskora a GyU-hoz?
A fo˝ho˝s neve Ranger (Vándor angolul Ranger);
A fo˝ho˝sno˝ (egy vadnyugati csehóban éneklo˝, Husi nevezetu˝ kurtizánhölgy) totál úgy néz ki, mint Arwen (mármint Liv);
A másik fo˝ho˝s tesója, egy ferde hajlamú indián, nevezett Winnitücsök,úgy vernyákol, mikor levágják a haját, hogy egybo˝l Legolas jutott eszembe;
na ennyi...
Tudom, itt elvész a humora, ennek spontán kell gyünnie... de azért nézzétek meg ti is azt a filmet
Különben nem csak ebben,hanem pl.amikor bent vannak a barlangban(?),és a hold rásüt a kôre....Na nekem az naggyon Móriás volt...
Vinnitücsök mint Legsi......Hát ez yoooooooooooo!
- Sesy
- Nem elérhető
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ím itt van egy apró írás a TTT forgatásáról. Hiteles, mert én írtam...
PJ: Na jó, kezdjük!
Ott vagyunk, hogy csatajelenet! Á, a kedvencem! Vér lesz itt bőven!
Nos, hol vannak a színészek?
Sz: Itt vagyunk!
PJ: Nos! Ez itt a vár! Ti itt álltok a vár fokán...
L: A milyén?
PJ: Ormán...
F: Nem állok senkinek az orrára!
PJ: Tetején!
F&L: Jaaaa...
PJ: Ott vannak az orkok...
TH: Öhh-öhh... még szemüveg nélkül is úgy tűnik, mi vagyunk többen...
Ork sereg: Nemigaz! Én többen vagyok!
PJ: Ugyan már, képzeljétek, el hogy ott áll tízezer ork. Mind úgy néz ki, mint ő, és iszonyatosan félelmetesek.
A: Ha mind úgy néz ki mint ő, akkor hogy lesznek félelmetesek?
PJ: Használd a fantáziádat!
A: Ja... Juj! De megijedtem!
(a színészek egöntetűen elkezdenek nevetni, ám ebbe veszélyesen beleremeg a vár...)
PJ: Csöndet! Ez a vár nem omlik le! Ez bevehetetlen! Kezdjük már a forgatást! Csapó!
(elkezdődik a forgatás)
A: nem!
A: Nem!
A: Nem!
(Legolas Gimlinek, csöndben:
Vajon mennyit kaphatott a szövegíró?)
(Próbál minél nagyobb zajt csapni, felborogatja az odakészített fémtárgyakat, aztán nekirohan a kapunak és ütni kezdi)
L (előrelép) : Hiába, te gaz ork, ez a vár bevehetetlen!
(toppant egyet, mire megrepednek a falak és egy nagy szikla az ork fejére esik, aki ájultan rogy össze.
Mindenki: Győztünk! Győztünk! Legolas egymaga elbánt 10000 orkkal!!!
PJ: Halló, mentők, egy döglött ork... Mi? Ez nem állat, intelligens lény csak... Mi az, hogy... Hülye fajgyűlölők!
Na milyen?
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
SÚ: cool!
DE én sem maradok adós, bár az utóbbi időben nem sok átírható esemány történt, ezért meglehet, hogy írok utána még valamit...
Középfölde Kurir
ÁRADÁS!!!!!!!
Az Anduin mindeddig ismeretlen okokból gyorsan árad. Egyesek szerint a felső hegyekben sok eső esett, mások szerint a törpök szórakoznak...
A kormány és a király mindeddig döbbenten figyelte, hogyan árasztja el Osgiliathot a víz, ám tegnap Aragorn Elessar hihetetlen éles eszéről adott újabb tanúbizonyságot.
"Valamit tenni kéne" mondta. Azóta már cselekedtek is: olifántokat hozattak messze délről, hogy felszívják a felesleges vizet. Ám ezzel nem érték el a célt, mivel az olifántok immár mozdulni sem tudnak és a folyó tovább árad.
A FIDESZ bizonyos magasrangú személyiségei szerint csak a tündék szórakoznak, néha szoktak ilyet csinálni, ráadásu előzetes figyelmeztetés nélkül...
Híreink:
Még egy újabb szuperhős?
Már a Megyében is van egy szuperhős! A magát Szuperhobbit -nak nevező illető azonban nemigen tesz igazságot, ám máris felvette a kapcsolatot a Pókemberrel, a Titokzatos Énekessel és a balroggal. Állítólag pártot akar alapítani...
Béke Brível...
A Sárkánypárt és a BB békejobbot nyújtott egymásnak. Meglehet, hogy együtt lépnek föl az Önk. Vál.-on...
Ám máris azon súgdolóznak: vajh hol fogják a békepoharat kiüríteni?
Ennyi ebből, de nemsokára jöve a másik paródia...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Gollam
- Nem elérhető
"...bármi is történjék, hiszen az ember élete túl apró ahhoz, hogy haragot, vagy gyűlöletet neveljen a lelke mélyén!"
- Rayan
- Nem elérhető
Meghoztam a 'second and last' partot
[size=9:3iqs4o8a]Legolas naplója -a tengeren
2.rész
22. nap
Végre! Szárazföld a láthatáron! Igaz, hogy nem Valinor, de attól még stabil, és nem imbolyog a vizen. Sindel azonnal a hullámok közé ugrott, nehogy elveszítse a fogadást, csakhogy akármilyen jó úszó, a cápákkal már ő sem bír. Szerencse, hogy nem esett baja, Gimli még idejében bevetette magát a habokba, és a bárdjával lekaszabolta az összes cápa fejét. Hiába, az én barátom.
Később
Mindenki a homokban fekszik, mámoros állapotban, és halálos csöndben. A hajónk odaveszett egy zátonyon, kezdhetünk építeni egy újat.
23. nap
Megkezdtük a beilleszkedést. Kiválóan halad a munka, már föl is térképeztük a sziget egyik felét. A legénység egy része a parton házat épít, nádból és pálmalevekből. Szokatlan körülmények ezek egy tündének, úgyhogy én inkább elmentem Gimlivel vadászni. Sajnos nem találtunk semmilyen faunára utaló nyomot, így csak jó pár darab kókuszdióval tértünk haza, ám a gyümölcs -mint később kiderült- túlérett volt, így a nap hátralévő részére már nem emlékszem.
30. nap
A nagy buzgóság felemésztette gyönyörű tünde-öltözékemet, ezért újat kellett varnom. Pár krumpliszsákot kimentettem a roncsról, és mivel a törp cuccai is mennek tönkre, hát rá is szabtam valami ruhafélét. Fél órája az egész legénység a röhögéstől fetreng. Megkérdeztem, mi olyan vicces, mire kibökték, hogy Gimli úgy néz ki, mint egy merő zsák, majd folytatták tovább az éktelen kacarászást. Érzéketlen tuskók.
31. nap
Ma végre felderítettük a szigetünk maradék felét is. Bár ne tettük volna! Kedves, vendégszerető őslakosok helyett csak bennszülött orkokat találtunk, akik minden udvarias közeledésünk ellenére agresszívan reagáltak, így kénytelenek voltunk fasírtot csinálni belőlük. Azért van egy jó oldala is a dolognak: az orkoknak voltak háziállataik! Természetesen a tündék sem bírják hús nélkül, tehát önkényesen magunkévá nyilvánítottunk 7 pár kecskét és 46 darab tyúkot.
32. nap
Kezd kifogyni a tintám. A tündék fölajánlották, hogy szednek áfonyát. Kora reggel elindultak, de még mindig nem tértek vissza, pedig már alkonyodik. Gimlivel betegre aggódjuk magunkat.
Később
Megjött a csapat, épségben, de nem látok egy józan matrózt sem. Biztos egész álló nap kókuszdióztak. Kérdeztem, hol van az áfonya, mert anélkül nem tudok majd írni, erre kijelentették, hogy ha áfonyát akarok, menjek, és szedjek magamnak.
33. nap
Tintát főztem az áfonyából, amit Gimli hozott, tehát megint tudok írni. Így legalább a szellemi képességeim nem csorbulnak, ha már az önérzetem egy ork hátsója alatt van.
40. nap
A törp uramat ma lepottyantotta egy sirály, mire Gimli elbőgte magát. Hogy megtoroljam a sértést, lelőttem a madarat, de csak annyira, hogy könnyebb sérülést szenvedjen. Meggyűrűztük, majd egy kis levelet erősítettünk a lábára, és útjára engedtük. Talán a sirályok megértik a sinda nyelvet, és bízom abban is, hogy Galadriel Úrnő nem késik sokat a segítséggel.
80. nap
Reggel a kormányos üvöltözése ébresztett fel. 'Hajó!' 'Hajó!'-kiabálta, pedig állítólag azóta néma, hogy imádott felesége elhajózott Nyugatra. A lényeg, hogy az Úrnő megérkezett.
Később
A fiúk a hatalmas, szürke hajó padlóját, meg egymást csókolgatják, Gimli meg Galadrielt, és törp létére úgy ragyog, mint egy nemestünde. Mindenki boldog, csak én nem. Galadriel első szava ez volt: 'Legolas, hogy nézel ki? Ezt nem vártam volna tőled.'
Még később
Galadriel a kezembe nyomott 3 divatmagazint, 4 'öltözködési tanácsadó' kézikönyvet, egy fésűt meg egy tükröt, és azt mondta, reméli, hogy útban Valinor felé magamra találok. Nos, ez már útban van: kipolíroztam az íjamat meg a nyilaimat, és mikor az Úrnő nem látja, kéjesen az ő fenséges hátsójára célozgatok. Gimli szerint az agyamra ment a hajókázás. Így igaz, tele van a csónakom a tengerrel!Valinorig hosszú az út, de ha még az életben eljutok oda, biztos, hogy többet nem szállok vízre, Ulmo a tanúm... [/size]
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci