- Köszönetek: 0
Zene
- Patiszon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Ismerd meg magad!
Daeron írta:
Patiszon írta: Köszönjük szépen, letöltöm, és meghallgatom.
Mellesleg 2007-ben Londonban is bemutatják...
Utánaolvastam egy keveset: a kritikusok nincsenek elájulva. 'Kissé' hosszú lett - 3 és fél óra! - viszont rendkívül látványos - volt rá vagy 27 millió dollárjuk!
Nem hinném, hogy Magyarországon bemutatnák valaha is...
Majd az MTT talán ? mondjuk nektek nincs 27 milliótok....
Még forintban sem hinném, hogy van annyija, meg persze nem is erre költené, meg nem a társaság feladata, hogy színre állítsa
Meghallgattam. Háááát... nem erre számítottam. Lothlórien a címe, és meghallgatva egyáltalán nem a tündék jutnak eszembe róla... Ahhoz képest, hogy 4 perces, nem sok dallam van benne. Vagy hogy is mondjam. Remélem, a többi dal ennél azért jobb...
A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Daeron
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Patiszon írta:
Konyhatünde írta: Nemtom, ki hallott róla, de nemrég musical készült a GYU-ból. A brit Tolkien Társaság honlapján is fenn van hír. A musicalt a múlt pénteken mutatták be Torontóban. Már egy kis kritika is megjelent róla, továbbá egy részlet is letölthető a zenéből (demoverzió). Meghallgattam... hát, nemtom, mindenki döntse el, tetszik-e neki.
entertainment.timesonline.co.uk/article/...4936-2100281,00.html
Ha nem nyitja meg, akkor:
www.tolkiensociety.org/
itt klikk a LOTR musical downloadra
Remélem, ez itt nem off (néha sikerül mellétrafálnom topicokat illetően...).
Köszönjük szépen, letöltöm, és meghallgatom.
Utánaolvastam egy keveset: a kritikusok nincsenek elájulva. 'Kissé' hosszú lett - 3 és fél óra! - viszont rendkívül látványos - volt rá vagy 27 millió dollárjuk!
Majd az MTT talán ? mondjuk nektek nincs 27 milliótok....
Auta i lóme!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Patiszon
- Nem elérhető
- Ismerd meg magad!
Konyhatünde írta: Nemtom, ki hallott róla, de nemrég musical készült a GYU-ból. A brit Tolkien Társaság honlapján is fenn van hír. A musicalt a múlt pénteken mutatták be Torontóban. Már egy kis kritika is megjelent róla, továbbá egy részlet is letölthető a zenéből (demoverzió). Meghallgattam... hát, nemtom, mindenki döntse el, tetszik-e neki.
entertainment.timesonline.co.uk/article/...4936-2100281,00.html
www.tolkiensociety.org/
Köszönjük szépen, letöltöm, és meghallgatom.
A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
- Kar_sa
- Nem elérhető
- Konyhatünde
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
entertainment.timesonline.co.uk/ ... 81,00.html
www.tolkiensociety.org/
Namárie! Nai hiruvalye Valimar.
Nai elye hiruva. Namárie!
- Kar_sa
- Nem elérhető
Most fogom magam, és elkezdek rajtuk dolgozni
00
értem, csak valahogy annyira nem akartam belerondítani a fődallamba, úgyhogy végül csaak valami nagyon szolídat akartam beletenni, de tény, hogy elég lapos lett...
01
egyetértek veled, ahogy átdolgoztam, egyre rémesebb lett, csak nomtom mit rontottam el vele, de próbálkozom helyrehozni a rombolásom.
02 Örülök, hogy ez tetszik, mert egy picit disszonanciára építettem (szeretek a disszonanciára építeni )
03 Sajnálom, hogy ez nem tetszik, mert énnekem ez a dallam az egyik kedvenc sajátom, legalábbis a kb. 1:10-kor kezdődő része.
04 Igen, azt hiszem vissza kéne térnem a vonósokhoz a fafúvósok helyett, vsz. az lesz a legjobb, ha nem ragaszkodom görcsösen a 11 hangszerhez, amit kiválasztottam, hanem egy kicsit szabadabb leszek.
05z4 Egyetértek, próbáltam ebbe is belerakni szólamokat, de nem egészen jött össze
07kh-ff Yep, az eleje nagyon lassú, vontatott (ezt igazándiból egyfajta "filmzeneszerűségnek" szántam, azért)
08 pedig ezzel én nem vagyok elégedett...
09rft szerintem szintén kivánnivalót hagy maga után, de lehet csak azért érzem így, mert picit agyonhallgattam.
11 nem szántam keletinek, "mlin"-nek szántam, de
12mrff Igen, nagyon dühös vagyok, hogy ezt egyszerűen nem bírom feldobni, mentségére legyen szólva, ez is "filmzene".
14hin órakattogás? ez tetszik
15tm teljesen igazad van, ehhez nem illenek a fúvósok.
16b igen, kicsit túl lassú lett, mert különben élőben elrontottam a kétkezest, de asszem inkább kicsit gyorsabbra veszem, és gyakorlok
17q yep, oda tudtam csak berakni a fúvósokkat
Összességében azt hiszem nagyon igazad van, és rohanok átdolgozni mindent szabadabb hangszerválasztással.
És köszi, még egyszer...
Kārātārānen a áirâë...
- Sudhia
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Kar'sa, meghallgattam a darabjaidat, és azt kell mondjam, borzasztóan tehetséges vagy. Én magam is írogatok zenéket (na nem ilyen jókat), később talán majd teszek is fel. Kérted, hogy valaki írjon elemzést, hát nekem átfutott pár gondolat a zenék hallgatása közben, így leírom.
00 - Nagyon szép lett, de a középrész egy kissé mintha lapos lenne - remélem, érted, mire gondolok. Olyan érzésem volt, mintha többet is ki lehetett volna hozni ebből a darabból. A befejezés viszont tetszik.
01 - Őszintén megmondom, az eredeti változat jobban tetszett. Ettől függetlenül nagyon jó lett ez is, a befejezés pedig meglepően jó.
02 - Ez szinte tökéletes. Tetszik, hogy nem hagyod lankadni a dallamot - épp mielőtt megszületne a fejemben egy gondolat, hogy ez már majdnem unalmas, mindig jön valami fordulat.
03 - Hm. Igazából maga a dallam nem tetszik, de a kidolgozása mégis jól sikerült. Nem igazán fogott meg, kicsit olyan, mintha lógna a levegőben az egész. De ez csak a fő dallam miatt van, arról pedig te nem tehetsz, hogy ez nem az én világom
04 - Sajnálom, hogy megint ezt kell mondanom, de az előző változat megintcsak jobb volt. Viszont ha azt nem ismertem volna, erre azt mondanám, hogy tökéletes. Pár résznél mondjuk javítottál ahhoz képest, de a hangulata annak jobban megfogott.
05 - Jaj, ez nagyon-nagyon jó. Nem tudok negatívumot mondani.
05z4 - Ez viszont nem a legjobb műved. Nehezen indul el. A vége felé nem rossz.
06 - Ez nagyon tetszik, különösen a vége.
07gh - Az eleje fantasztikusan jó, a fuvolaszólam pedig nagyon feldobja.
07kh-ff - Az eleje nem igazán tetszik. A közepe felé viszont már, mikor kibontakozik a dallam, nagyon jó, a befejezés is.
08 - Elejétől a végéig nagyon tetszik, nincs rossz része.
09rft - Gyönyörű a dallam, és a kidolgozás, a "körítés" is nagyon tetszik. Időnként komoly érzelmeket váltott ki belőlem, gratulálok.
10 - Ez is jó. A közepe táján válik igazán jóvá - ott, amikor még 1 perc 34 másodperc van hátra Jól eltaláltad.
11 - Csak nekem van keleties hatása a dallamnak, vagy annak is szántad? Mindenesetre lelki szemeim előtt japán kislányok hajtogattak színes papírsárkányokat, miközben Pikachuk ugrándoztak. (Na jó, Pikacsu nem volt.) Amúgy nagyon jó ez is.
12mrff - Ahogy Pély barátunk mondaná: Nem jött át. Egyes részei tetszettek, de nem tudtam átvenni a hangulatát.
13 - Az egyik legjobb műved, nagyon szép.
14hin - Eszméletlen. Az alap olyan, mint valami folytonos órakattogás, mégis nagyon nyugtató.
15tm - Nagyon szép darab, nekem csak a hangszerválasztás nem tűnik sikeresnek. De ettől függetlenül gyönyörű.
16b - Nem rossz. Olyan, mintha időnként kissé unalmassá válna, de aztán mégse.
17q - Az eleje varázslatos, a befejezés viszont nem a legjobb.
Összességében gratulálok, csak így tovább!
"If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is: infinite." /William Blake/
- Kar_sa
- Nem elérhető
00 - A Veranda Ablak
01 - A Titkos Kapu
02 - Éjszakai Túra
03
04 - Élet Halál Között (Keringő a Halállal)
05
05z4
06g-e-a
07gh
07kh-ff
08
09rft
10
11 (1-1)
12mrff
13lullaby - Altató (Remény)
14hin - Az Éjszakai Hárfás
15tm
16b
17q
öhm... Őszintén hálás lennék, ha valaki írna nekem egy kis elemzést, hogy mi tetszett neki, és mi nem, különös tekintettel a MI NEM-re, mert kíváncsi lennék, min kéne még javítanom. (Lugdúsnak köszönöm a befejezéseket illető kritikáját, már próbáltam javítani őket)
Kārātārānen a áirâë...
- november
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Missy
- Nem elérhető
Már sokatok profiljában olvastam, hogy nem hagy benneteket hidegen az igényes zene, Enya zenéje, így bátorkodtam közzé tenni a köv. levelet. Az Enya Hungaryn szárnyra kapott egy olyan elképzelés, hogy mi lenne, ha mi magyar rajongók összefognánk és készítenénk majd elküldenénk nekik egy könyvet, amolyan köszönet képpen. De inkább bemásolom a levelet.
"Kedves Enya Rajongók!
2005 nyarán az Enya Hungary weboldal fórumán egy csapat lelkes rajongó elhatározta, hogy köszönetet mond Enya-nak azért, amiért eddigi élete során dolgozott, amit alkotott a világ számára: a csodálatos zenéért. Mi, rajongói tehát elhatároztuk, hogy ezt egy könyv képében háláljuk meg neki. Ebbe a könyve rajzok, versek, fordítások kerülnek be, melyeket eddig a fórum néhány tagja igyekezett készíteni. Ezt a levelet abban a reményben küldöm Nektek, hogy további embereket találjak, akik akár egy általuk festett/rajzolt Enya, vagy más témájú képpel, vagy saját költeménnyel, esetleg versek fordításával segítenének nekünk ebben. Várom mindazok jelentkezését, akik szívesen segítenének nekünk, hogy elkészüljön ez a kis ajándék, melyben az Enya iránti szeretetünket és tiszteletünket fejezzük ki. Aki úgy gondolja, velünk tart, az írjon nekem egy levelet a machelo@cellkabel.hu címre, vagy látogassa meg az Enya Hungary ( enyahungary.hu ) Fórum részlegét, ahol részletesebb tájékoztatást kaphat.
Előre is köszönöm, minden fórumozó nevében:
Machelo "
u.i.: Ahogy Machelo is említette minden témában lehet alkotni, annyit azonban elárulok, hogy-észrevételeim szerint- a könyv magyar -kelta tartalmú lesz. (Már lefordították Aranytól a Rege a csodaszarvasrólt, de szerintem még Gárdonyinak Éjjel a tiszán c. versét is lekéne, dehát ez egyéni problem, na mindegy.
Szóval, ha érdekel a dolog, akkor gyertek az enya hungaryra.
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Kar_sa
- Nem elérhető
- Irunien
- Nem elérhető
Ezennel bejelentjük, hogy a Magyar Tolkien Társaság ezévi Farsangi Bálja február 25-én lesz.
A Bál helyszíne: Ipartestületek Székháza, Wesselényi utca 73. (1077, Bp.)
A Bál kezdete: szombat délután 5 óra.
Szeretettel várunk Mindenkit, aki szeretné fergetegesen eltölteni az aznap estét
A már megszokott módon, lehetőleg elegáns öltözékben való megjelenés ajánlott.
A jegyár: MTT tagoknak: 750 Ft.
Nem MTT tagoknak : 890 Ft.
A helyszínen: 950 Ft.
Emellett felhívjuk minden kedves érdeklődő figyelmét, hogy aki kedvet érez magában a szerepléshez, bármilyen műsorszám előadásához (tánc, ének, vers, humoros illetve komoly előadás) az jelezze nekünk a jelentkezes_farsang@yahoo.com email címen február 20-ig!!
Valamint szintén felhívjuk mindenki figyelmét, hogy ezennel elkezdődik a szokásos szavazás, a Mathom-és a Gandalf-díj ügyében.
A Mathom-díjat az az MTT tag kapja, aki a legtöbbet tette (szavazataitok alapján) az elmúlt évben a Társaságért. A szavazatokat a gumipok@tolkien.hu email címre lehet küldeni.
A Gandalf-díjat pedig az a vezetőségi tag kapja, aki szerintetek, a legtöbbet tette a Társaságért az elmúlt évben. A szavazatokat a gandalf_farsang@yahoo.com email címre várjuk.
A díjakat a Farsangon adjuk át.
Valamint kérünk Benneteket, hogy aki szeretne részt venni a Farsangi Bálon, az jelezze jegyvásárlási szándékát, ezen az emailcímen: jegy_farsang@yahoo.com.
Legyen benne: Polgári név, Nicknév, hány jegyet kíván venni. Aki a magáén kívül másnak is szeretne vásárolni (család, stb.) az írja oda az illető státuszát. (MTT tag, Nem tag)
Valamikor napokban még várható egy programokat leíró hozzászólás is a Farsang 2006 topicban.
"Nincs értékesebb egyetlen napnál"- Goethe
- november
- Nem elérhető
- Missy
- Nem elérhető
Kar'sa írta:
Nem is tutdtam, hogy énekel... Tök jó...Narbeleth írta: Sziasztok! Ted Nasmith dalai szerintetek beszerezhetőek?
Két új darab, az előző három nap termékei:
15tm
16b
Úgy eléggé meg vagyok elégedve velük, mindekettőt zongorára írtam eredetileg, de mivel mikrofonom nincs, nem vettem fel őket, hanem inkább átdolgoztam a mindenféle hangszerekre.
A 15tm úgy tetszik. tényleg mintha szemerkélne az eső! Nagyon tehetséges vagy.
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Kar_sa
- Nem elérhető
Nem is tutdtam, hogy énekel... Tök jó...Narbeleth írta: Sziasztok! Ted Nasmith dalai szerintetek beszerezhetőek?
Két új darab, az előző három nap termékei:
15tm
16b
Úgy eléggé meg vagyok elégedve velük, mindekettőt zongorára írtam eredetileg, de mivel mikrofonom nincs, nem vettem fel őket, hanem inkább átdolgoztam a mindenféle hangszerekre.
Kārātārānen a áirâë...
- Narbeleth
- Nem elérhető
- Kar_sa
- Nem elérhető
- Kar_sa
- Nem elérhető
- november
- Nem elérhető
8, vagy 9 húrja van, ebből 4 a hegedűhöz hasonlóan használatos, a többi pedig csak egy együttrezgő húr, amiből vonóhúzással nem lehet hangot kicsikarni, viszont mikor valaki a 4 húron játszik, a többi húr is rezeg, ezzel egy "környezetet" kialakítva a megszólaló hang számára.
Nincsen meghatározott hangolása a húroknak, ez az adott régiótól függ.
Az egyik legkorábbi példány 1651-ből való, Ole Jonsen Jaastad munkája, és a norvégiai Hardangerből származik.
Ezt használták a Gyűrűk ura: A két torony című filmben a rohirok témájának fő hangszereként.
„szép s hideg, mint egy koratavaszi reggel, mely még a tél jeges fuvallatát hozza”
- november
- Nem elérhető
- gillz
- Nem elérhető
- Koko
- Nem elérhető
- Kar_sa
- Nem elérhető
- Ar@gorn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Légyszi nagyon fontos lenne.
"A light from the shadow shall spring,
Renewed shall be Blade that was broken.
The crownless again shall be King. "
- Kar_sa
- Nem elérhető
Apropó, ha már hozzászólok:
hangszerek hangtartományait honnét tudnám megtudni?
Kārātārānen a áirâë...
- Kar_sa
- Nem elérhető
Akkor tehát elemzem néhány zeném:
01
Ez eléggé új darab, 2005. május 26-án kottáztam le, és azt hiszem körülbelül akkora datálható az is, amikor az eszembe jutott, maximum egy hét eltérés van köztük. Nagyjából alig változott, a kísérőszólamokat cifráztam csak egy kicsit.
02
Ezt is 2005. május 26-án kottáztam le, és ha emlékezetem nem csal, tulajdonképpen amint kibontakozott, már rohantam is a gépemhez, hogy lejegyezzem, majd utána a korábbi "01"-est. A második vibrafonszólam később kérült hozzá, és akkoriban lett kicsit hosszabbra írva is.
03
2005. június 17-e a kotta létrehozásának dátuma, és ez szintén azonnali lejegyzés volt. Ez nagyjából nem is változott, csak egy korábbi "08m" számmal jelölt darab egy variációját hozzáfűztem, és aláfestő vibrafonszólamot írtam hozzá.
04
2005. június 3-a van feltüntetve a kottánál, de azt hiszem vagy 1-3 nappal korábban írtam. (Ki tudja már?) A fuvolaszólamot jóval később írtam hozzá, de sejtelmem sincs mikor.
05
2005. június 30-a van a kottázás dátumához írva, de ez tulajdonképpen egy nagyon régi szerzeményem. Talán fel sem tűnik annyira, hogy ez a "05z"-s egy nagyon eltérő variációja, ami 2004. november 27-én lett lekottázva, de még ez sem fedi azt, hogy ez az egyik legrégebbi darabom, valamikor még 7-9 évesen írtam.
A fuvolaszoló ehhez a variációhoz jóval később került, a kotta lejegyzése után kb. egy hónappal.
Idáig egyébként ennek az írását élveztem a legjobban
05z_v4
Ahogy az előzőben írtam: "2004. november 27-én lett lekottázva, de még ez sem fedi azt, hogy ez az egyik legrégebbi darabom, valamikor még 7-9 évesen írtam."
06g-e-a
2005. január 6-án kottáztam le, de ez egy bolondosabb, vidámabb variációja egy korábbi "06-g-k-t"-ként jelzettnek, aminek 2004. november 7-e van lejegyzési időnek feltüntetve, de ez is sokkal régebbi, talán 8-10 évesen írhattam.
07gh
Ez életem második szerzeménye, de csak 2004. november 24-én jegyeztem le. Fogalmam sincs, mikor írhattam, de valamikor 7-8 évesen. A fuvolaszólam természetesen ehhez is később íródott, valamikor 2005. október 19. körül.
Ezt átdolgozni is nagyon élveztem.
07kh-ff
A "07gh"-val azonos számkód egy téma szerintiséget mutat. Ez nagyjából követte a "07gh"-t, de talán egy hónappal később jött elő, de max annyival. Szintén 2004. november 24-én kottáztam le. Mondanom sem kell, hogy a fuvola és a maracas-szólam később került hozzá, valamint a bevezető hárfa-cselló párbeszéd is akkortájt keletkezett.
08m
Ezt már említettem, de azért röviden: 2004. november 7. Ez kb. helytálló minden szempontból.
09rft
2004. november 22-én kottáztam le, de ez benne van az első 10-ben amit írtam, ebben biztos vagyok, ez 7-9 éves koromat takarja. Nagyjából azóta változatlan, csak egy nagyon picit hangszereltem át.
10t-v-f5
Ennek a témának írtam a legtöbb variációját, és legtöbb szólamot hozzájuk. 2005. január 31-én született meg az alaptéma, sorban március 2-án, július 10-én és július 26-án pedig a mellékszólamok.
A lezáró 4 üteme az Eclipse-hez hasonlóan keletkezett.
10t-p-t
Ez eléggé kidolgozatlan, csak a rá való hivatkozás miatt tettem be.
1-1
2005. április 1-én írtam (innét az "1"), majd 9-én lekottáztam.
00v
Utolsónak írok róla, pedig ez a legeslegelső szerzeményem. Csak 2004. október 25-én kottáztam le, pedig, ha elolvastad a fentieket, ez már vagy egy évtizedes (vagy több) volt akkor.
Feltettem egy " 00v-vf " kódú gyorsabb, magasabb verziót is.
Néhány így utólag:
Plusz egy kis ráadás:
11lullaby
Ez egy altatódal. Egyébként egy Enya szám ihlette. Aki kitalálja, melyik, az ügyes, bár nem nagy kunszt.
Perpill fogalmam nincs mikor írtam...
12mr
Ez szintén korai darab, de még elég kidolgozatlan, de sebaj...
Kārātārānen a áirâë...
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Esgal
- Nem elérhető
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Kar_sa
- Nem elérhető
Ez, ha minden igaz zenében kreatív embereké (zeneszerző, zenész (palánta))
A Filmzene csak a filmzenével kapcsolatos a Kórus pedig csak az énekléssel.
Estel: hmmm.... nem nevetek, mert nem vagyok vicces hangulatomban.
Remélem azért idővel aktivizálódik ez a topic.
Kārātārānen a áirâë...
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN