Beszélgetések

Több
14 éve 5 hónapja #389095 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Beszélgetések
Viszlát, szófaragótársak! Találkozunk egy másik időben, másik helyen, más identitással! ;)
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #382313 Írta: Gandalf
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #381924 Írta: Szofi
Szofi válaszolt a következő témában: Beszélgetések
Hát no. Vagyok. Visszatérőben. A többit majd meglátjuk.

"Ölelj örömödbe, Fényhozó!"
/W.S.: Médeia/
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #381683 Írta: Alew
Alew válaszolt a következő témában: Beszélgetések
A többit szóban. Olvastam, amiket e-mailben küldtél, nagyon jók lettek.

Alew

Hozzáadva 07.05.2009 19:43:21:

Angwen írta: [...]
And here I am, as free as ever,
Laughing at the changing weather,
[...]
Budapest, 2002. tavasza

Ez nagyon jó. Bírom látni.

Alew

War is Peace
Slavery is Freedom
Ignorance is Strength
---
A kevesebb több.
Téma zárolva.
Több
15 éve 4 hónapja #381676 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Beszélgetések
Az aktivitás kapcsán egy kérdés: a többit szóban? :)
Téma zárolva.
Több
15 éve 5 hónapja #380320 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: Beszélgetések
Here I am, lonely as always,
Staring at the passing days,
Grateful for the things that are the best,
And caring not about the rest.

And here I am, as free as ever,
Laughing at the changing weather,
Ever restless under Moon or Sun,
Waiting for some better days to come.

Budapest, 2002. tavasza

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
Téma zárolva.
Több
15 éve 5 hónapja #380225 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Beszélgetések
SÚ vagyok. Elég rövid? :)

Az irodalom nekem is szabadidős foglalkozás, vers, vagy próza egyaránt közel áll hozzám. Mostanában a szavak jelentése foglalkoztat, főleg az, hogy a szótárban mi minden nincs benne. Az, hogy a szavak mennyire nem alkalmasak a gondolatok kifejezésére, és hogyan lehet mégis alkalmassá tenni őket. Érdekel, hogy mitől lesz a szónak ereje, vagy mitől nem. Ez gyakran abban nyilvánul meg, hogy szójátékokban gondolkodom, félre- és átértelmezek szavakat, és figyelem a hatásukat. Jó játék!

Még valamikor 1986-ban megjelent két novellám az akkori Galaktikában, azóta óvatosabb vagyok. :) Azért a verses topikban garázdálkodom néha-néha, ha már topikgazdi lettem Szofi mellett, és próbálok hasznos és használható dolgokat mondani. Hogy mennyire, azt majd Miri megmondja - az új fórumon kicsit leült a topik, és azóta szinte csak neki osztom az eszem. :)

Imádom Ecót, Vonnegutot, Sir Terry Pratchettet, Neil Gaimant, Örkényt és József Attilát. Egyiptomániás vagyok (kórosan), így az eredeti Szinuhe nálam az elsők között van (mostanság olvastam a Mika Waltari-félét, ami szintén jó, de nem elég régi :) ), karöltve Ptahhoteppel. Egyik legnagyobb bevállalkozásom az volt, amikor eredeti (óegyiptomi) nyelvből (némi angol nyelvtani segítséggel) lefordítottam a Khufu és a varázsló című történetet.

Én zsarnokoskodom a Lassi verses rovata felett, és remélem, hogy a táborban jó anyagokat gyűjthetek bele. ;)

Zenében szélsőséges vagyok, két Bach is a kedvenceim között van: Johann Sebastian Bach és a Laibach. De hallgatok - gyakran - Chicane-t, Café del Mart, Agricantust (ismeri valaki?), Fields of the Nephilimet, Queent, Mike Oldfieldet, Dead Can Dance-t, Prodigyt, Jethro Tullt, Simon and Garfunkelt, Blackmore's Night-ot, Vivaldit. És szeretem a csendet.
Téma zárolva.
Több
15 éve 5 hónapja #380147 Írta: Elemmíriel Gilluin
Elemmíriel Gilluin válaszolt a következő témában: Beszélgetések
Hajjahó!

Pillanatnyilag örvendezem, illetve nem percnyi az öröm, mivel egy ideje már tart, egy napja, vagy kettő, nem is tudom bizonyosan (mivel az időérzékem nem igazán funkcionál mostanság), ámde reményeim szerint majd még hosszan elnyújtható lesz, mivelhogy nektek szól, azaz hogy ama ténynek, hogy Szófaragó lettem. Hmm...Hogy bemutatkozás...

Nos, mint az kikristályosodott már az első mondatféléből is, lelkesedésemben szokásom hadarni, zagyválni, pillézni, szálldosni, szóban-írásban egyaránt. Hol gatok-getek, hol intenzíven létezem, valamit folyvást írok, versfélét, novellát, szösszeneteket. De sajnálatosmód a tervezésben jobb vagyok, mint a megvalósításban, és gyakorta megmaradok az álmodozásnál cselekvés helyett. Szertelen, szeleburdi, szétszórt vagyok, valamint nyugodt, csendes, határozatlan, csukottóriáskígyó-nyitottóriáskígyó. "Ha így nézed homorú, ha úgy nézed domború" Ez sem így volt, de hogy hogyan is, arra már nem emlékszem. Valószínűsíthetően kihagytam egynémely lényegeset. Inkább kérdezzetek!:D

Ó, és az Elemmíriel kicsit nagy rám, pláne Gilluinostól, tehát szépenkéretik a Miri megszólítást alkalmazni :)

"Ha majd felnövök,
azon leszek, hogy senki
ne vegye észre."

/N.B.A./
Téma zárolva.
Több
15 éve 5 hónapja #380026 Írta: Alew
Alew válaszolt a következő témában: Beszélgetések
Üdv!

Ahogy Gandalf elkezdte - s ahogy én folytatni fogom - arra kérek mindenkit, akit önnön választása, vagy a szerencse közénk sodort, hogy röviden mutatkozzon be.

A szavak, mondatok és gondolatok eltökélt rajongójaként és védelmezőjeként nekem jutott a lehetőség, hogy idén irányítsam az író-költő rendet, és minél több szóviccet, versikét és novella-töredéket tegyek le veletek együtt az asztalra. Kicsit vajszívű vagyok, de a munkában kicsit szigorú, kicsit türelmetlen, de nagyon segítőkész, lassan végzős építész. Az irodalommal mindig csak szabadidőmben foglalkoztam, legyen az akár a befogadása, akár a kibocsátása. Nagyon szeretem a klasszikus lírát, a romantikus és realista epikát, és szinte mindenféle drámát. Szeretek színházba járni, regényt olvasni (az ólomsúlyú orosz klasszikusoktól Harry Potterig), versekkel és dalszövegekkel (melyek közt alig van különbség) kelni és feküdni, és néha idézetekben beszélek.

Alew

War is Peace
Slavery is Freedom
Ignorance is Strength
---
A kevesebb több.
Téma zárolva.
Több
15 éve 5 hónapja #379949 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Beszélgetések
"Üdv Rád és házad népére, Te jó szántó-vető!" - köszönt a költő egy archaikus világban, ám eme forma ma már csak a népdalban él. A napjaink szlengje alapvetően tömörebb, lényegre törőbb. Ma az előző köszönést így öntik formába: "Szervusz paraszt!" :P

Igen, én a szóviccek szeretője vagyok, kakukkfióka a fűzfapoéták között, de a nyelvi játékok alázatos szolgája. Fórumon sokat beszélek, élőben kevesebbet fogok, ígérem. :D
Téma zárolva.
Több
15 éve 5 hónapja #379920 Írta: Ulmo
Beszélgetések téma létrehozva Ulmo által
2009-es évi tábor topicja
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.161 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére