A Tolkien-olvasás napja

Márc. 25-e idén a ’Tolkien-olvasás napja’, amely azt célozza, hogy Tolkien műveinek használata szélesebb körűvé váljon az oktatásban, és hogy a tanárok és könyvtárosok is olvassák és használják Tolkient az óráikon és könyvtári programjaikban. Március 25-e Tolkien olvasóinak különben is jelentéssel bír, hiszen A Gyűrűk Urában ezen a napon következik be Szauron bukása. és a Gyűrűháború vége.

INTERNETES OKTATÁSI SEGÉDANYAGOK OLDALA INDUL

A Tolkien-olvasás napjához kapcsolódik a Tolkien Society honlapján az ’Oktatási szekció’ hozzáférhetővé tétele a www.tolkiensociety.org/ed/index.html címen, amelynek tartalmát az oktatásban részt vevő minden Tolkien-rajongó használhatja tanulási és oktatási feladataiban. Az oktatási szférából bárki letöltheti és kinyomtathatja ezeket az oldalakat. Kérjük, tartsák szem előtt, hogy az oldalakon szereplő összes anyag jogtulajdonosa a Tolkien Society és az East Lothian Museums.
Az ’Oktatási szekció’ több különböző szinten alkalmazható anyagot tartalmaz, a ’Father Christmas Letters’ alkalmazásától a Key Stage-i óvodai állampolgári ismeretek-kurzus keretében egyetemi oktatók ötleteiig olyan középangol szövegek tanításához, mint a Sir Gawain és a Zöld Lovag.
Az itt hozzáférhető anyag egy részét olyan kérdésekre adott válaszok alapján készítettük, amiket a Tolkien Society küldött szét iskolás gyerekeknek világszerte. Sok más alapvető kérdés továbbra is a ’Gyakran Feltett Kérdések’ között van jobb helyen, ezért azon a helyen hagytuk őket.

Ki használhatja ezeket az anyagokat?
Bárki.

Milyen oktatási szinteket céloznak meg?
Ötévesektől doktori (posztgraduális) szintig.

Milyen oktatási rendszerekhez lettek kifejlesztve? Általános, de leginkább angol és skót iskolarendszerekhez.

Mennyi helyezhető át belőlük más oktatási környezetbe?
Gyakorlatig minden, az Angol Nemzeti Tantervből vett idézeteken kívül, amelyek lefordításához a jogtulajdonos engedélye szükséges.

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére