Brisa: Anárion története

Vázlat:

A TÖRTÉNET

- 3000. tavaszán Anárion és kósza társai harcba kerülnek egy orkcsapattal. Anárion már egy ideje tudott a készülődésről, így volt ideje szólni néhány kósza-társának. Az 'ütközet' az Öregerdő fölött (a térképen) nem sokkal történik, a Megye határánál. Az orkok 30-an vannak, a kószák először csak 6-an, majd egy kis késéssel érkezik még 5 dúnadán.
(Akit érint: ha nem jó az időpont és a helyszín, szóljatok. Még rugalmas vagyok.)

- A csatába belekeveredik 3 hobbitgyerkőc is. Mindhárom Tuk… Kalandra vágytak, így elszöktek otthonról. A gyerekek: Mira (lány, hk. 2979-ban született), Everard (Mira öccse, 2980-ban született) és Ferdibrand (beceneve: Fredi, fiú és 2983-ban született).

- A csata után a kószák összeülnek, megbeszélik a történteket és híreket cserélnek. (3001-ben megkettőzik a Megye őrségét!!!)

- Anárion megérti a három gyereket, ezért nem viszi rögtön haza őket. Az egyik kószával üzen Tukbányára, hogy ne aggódjanak. (Anárion a Tuk család egyik-másik tagjával igen jóban van.)

- Megkezdődik a vándorlás észak felé, az Esthajnal-tóhoz a határ mentén. Anárion sok történetet, regét és dalt mond el a gyerekeknek. Lesz egy-két váratlan esemény is.

- Az Esthajnal-tónál hajóra (azaz inkább csónakba) szállnak (Anárion imádja a vizet és nagyszerű hajós) és a Borbuggyan vizén ereszkednek le a Megye belsejébe. Így jutnak vissza a gyerekek Tukföldére.

- Az Epilógusban elmondom, hogyan alakult Anárion későbbi élete nagyvonalakban (főleg, hogy ment Aragornak segíteni és végül Gondorban telepedett le). Utalni fogok arra is, hogy a három Tuk-gyerkőc a Megye megtisztításakor ott volt Pippin csapatában, és a ’megszállás’ alatt sem tétlenkedtek.

A SZEREPLŐK

Anárion
Magas (186 cm), karcsú (nem dagad az izomtól, inkább szálkás izomzatú), sötét bőrű (mint aki sokat van a szabad levegőn) férfi. Haja rövid és fekete, a szeme sötét. Arca nemes vonású, legtöbbször komoly, de barátságos.
Nyitott és türelmes ember. E két tulajdonsága által barátságba került a törpökkel és a hobbitokkal. A tündék között is otthonosan mozog, bár nagyon keveset van velük.
Szeret énekelni és a körtesípján játszani. Jól alkalmazkdik a körülményekhez. Alapvetően szűkszavú, szívesebben hallgat másokat. Határozott, képes ellátni a vezető feladatait, de ha csak teheti, háttérben marad. Szereti a humort, szívesen viccelődik.
Imádja a vizet, jól úszik és nagyszerű hajós.
Apja Aldárion, anyja Elenna. Nyugaton, Forlond városában telepedtek le Anárion szülei. Egyetlen gyermekük 2950-ben születik meg. Amikor eljött az ideje, Anárion elhagyta Forlondot. Megismerkedett és összebarátkozott a Kékhegység törpjeivel. Tőlük kapta kardját, és azt a medált, amit a nyakában hord egy láncon. Később tovább ment kelet felé. Találkozott a kószákkal és a hobbitokkal. Ezután szívügyének tekintette, hogy a Megye lakói békésen élhessék a napjaikat. Hosszú éveket töltött a határ őrzésével. Társaihoz hasonlóan ő is Elrondnak meg Gandalfnak szállította a híreket. A 2998-as völgyzugolyi tanács óta ő az Esthejnal-tó és az Öregerdő közötti határszakaszt őrzi (Természetesen nem egyedül. Várom azon kósza-társaim jelentkezését, akik szintén ezt a szakaszt szeretnék vigyázni.)

Mira
Tuk Adelard (mi. 1328-1423) legkisebb lánya.

Everard
Tuk Adelard (mi. 1328-1423) legkisebb fia, Mira öccse.

Fredibrand
Tuk Ferdinánd fia.

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére