Felhívás - Nyári Tolkien Tábor

A Magyar Tolkien Társaság 2005. július 22-31. között nyári tábort szervez Várgesztesen (Komárom-Esztergom megye). A táborba várjuk az MTT tagjait, a Tolkien.hu regisztrált felhasználóit illetve mindenki mást, aki érdeklődik a Tolkien által megalkotott világ iránt, és szeretne hasonló érdeklődésű emberek között eltölteni tíz felejthetetlen napot.

A helyszín Magyarország egyik legszebb területén, kis hegyi falu mellett a Vértes hegység erdeiben megbúvó valódi középkori vár.
http://www.tolkien.hu/view.php?m=8&c=1&a=1626
http://www.gesztes.hu/


Az elhelyezés 15-25 ágyas nagy szobákban történik. A várban összesen 140 személy táborozására nyílik lehetőség.

Pontos helyszín:
Műemlék Vár, Várgesztes (2824, HRSZ.096/2), Komárom-Esztergom megye
(Gesztes vára, a Komárom-Esztergom megyei Várgesztes községtől délre, 1,5 km-nyi távolságra lévő hegy kúpján, a tengerszint felett 376 m magasságban az Észak Vértesi Természetvédelmi Terület mentén, sűrű erdőktől övezve található. )

Időpont:
A tábor programok kezdete :
2005. július 22. 15 óra
A tábor programok befejezése:
2005. július 31. 14 óra.

Részvételi díj:
MTT tagok részére:
I. részlet. június 10. - diákok: 9000 Ft; nem diákok: 10 800 Ft
II. részlet: július 10. - 16000 Ft
Nem tagok részére:
I. részlet: június 10. - diákok: 11 000 Ft; nem diákok: 12 800
II. részlet: július 10. - 18 000 HUF
A befizetési kötelezettséget banki átutalással kell kiegyenlíteni (amihez bankszámlával kell rendelkezni), vagy az OTP Bank bármelyik fiókjában lehet befizetni.
A kedvezményes részvételi díj a 2005. március 30. előtt belépett, és a tábor kezdetekor tagdíjhátralékkal nem rendelkező MTT tagok számára áll rendelkezésre.


Jelentkezni lehet az alábbi formanyomtatvány kitöltésével és visszaküldésével.
http://www.tolkien.hu/mtttabor2005/jelentkezesilap2005.doc
A tábori jelentkezéseket vagy kinyomtatva hagyományos postai levélként várjuk a 1701, Budapest, Pf. 79. címre (a borítékra írjátok rá: MTT Nyári Tábor), vagy word fájlként kitöltve e-mail-ben az mtttabor@tolkien.hu címre (a tárgy mezőbe írjátok bele: MTT Nyári Tábor jelentkezés). A jelentkezés határideje 2005. május 15.
(E-mail-ben csak a 18 év felettiek küldhetik be a jelentkezést, mivel 18 év alatt a szülői beleegyezést is igazolni kell.)

A jelentkezések elbírálásakor túljelentkezés esetén figyelembe vesszük az MTT tagságot (március 30. előtt belépett, és tagdíjfizetési hátralékkal nem rendelkező tagok esetében), a Tolkien.hu fórumában való aktivitást, és lehetőségek szerint a tolkieni mitológiában való elmélyültséget is.
A jelentkezések elfogadásáról 2005. május 30-ig értesítünk mindenkit.

A részvételi díj tartalmazza a szállás és a teljes ellátás (napi 3 étkezés) teljes díját, valamint a tábori szabadidős programokkal kapcsolatos valamennyi költséget, de nem tartalmazza az utazás költségét.

Várgesztesre vonattal, autóbusszal, autóval egyénileg is könnyen el lehet jutni, de a javasolt forma egy közös utazás lenne, Budapest-Tatabánya között csoportos kedvezményű vonatozással, illetve Tatabánya-Várgesztes között különbusszal.

NÉHÁNY SZÓ A PROGRAMRÓL

A tábor célja, hogy a tolkieni hagyományok iránt érdeklődők minél több ismeretet szerezzenek Középföldéről, és miközben jól érzik magukat, átérezzék, magukévá tegyék a Tolkien műveket átható, a természet értékeit, és az alkotó munkát középpontba állító életfelfogást.
A tábori program 5 fő programtípusból áll össze:
- A tolkieni mitológiára közvetlenül vonatkozó ismeretterjesztő programok (előadások, foglalkozások)
- Játékok, vetélkedők, könnyed szabadidős programok
- Természetjárással egybekötött természetismereti, természetvédelmi programok
- Alkotó/kreatív jellegű tevékenység (zene, irodalom, képzőművészet, kézművesség)
- Komoly és könnyed elemeket egyaránt felvonultató, közösségi jellegű az összetartozást, együvé tartozást erősítő programok.

Az egész tábori program egy egységes keretjátékba fog beilleszkedni, amely az összes programpontnak sajátos, "középföldei" hátteret fog biztosítani.



A Másodkor 835. évében Aldarion király, Númenor Ura megalapítja Lond Daer kikötőjét, és a telepesek egy része behatolva a szárazföld belsejébe létrehozza Fortirios erődvárosát. A városba Númenor minden zegéből-zugából áramlanak a kíváncsi és elszánt emberek, hogy megismerjék Középföldét, és a nyugathoni tudással, értékekkel és hagyományokkal segítsék azokat az ember-népeket, akik nem jöhettek Númenorba és a tündékkel sem találkoztak. Aldarion király célja, hogy ez legyen a szigetkirályság egyik előretolt helyőrsége, mely közvetítheti majd a númenori tradíciókat és kultúrát Középfölde népei felé - nehéz életükhöz tudománnyal, szakértelemmel nyújtva támaszt, és legendákkal, mesékkel enyhítve elhagyatottságukat...

Fortiriosba a napokban érkeznek meg a hat jeles nép küldöttei. Hyarnustar, Andustar, Forostar, Orrostar, Hyarrostar és Mittalmar népei Númenor öt csücskében és középső vidékein élnek, egymást ritkán, idegent még ritkábban látva életük során. Most azonban egy városban, együtt kezdenek neki Középfölde megsegítéséhez - és egymás megismeréséhez...

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére