Galadriel naplója Másodkor 2.

Másodkor 2. év eleje

Ulmo szomorúan úszott vissza, és közölte, hogy nem találják Szauront. Mondtam neki, hogy ez csak jó, mert
-nem kell pánikszerűen menekülni
-ha nem látszik, akkor nem is tevékenykedik (legalábbis remélem, nagyon- nagyon remélem)

Ulmo reakciója: ha mégis csinál valamit, ami látszik is, kapunk segítséget, de azért jobb szeretné, ha hazamennék. KIHEZ????? Se fivérem, se apám, se anyám nincs szerintem. Mert mind Mandosnál lehetnek, Indissel együtt. (Szinte látom magam előtt Feanor vigyorát, amikor meglátta Indist). Habár.. tévedhetek is...

Maradok, márcsak azért is, mert van nekem egy áldott jó lelkű Celebornom, aki scak egy dologban türelemetlen: RETTENETESEN akar gyereket. Nem, még elég nagy a zűrzavar. Majd ha már tényleg nyugi lesz. Fáj szegény párom savanyú képét látni, de logika is van a világon.

32.
Namámeg. Az emberek is népvándorolnak. A valák csináltak nekik egy szép szigetet.

Itt viszont kitört egy mocsok nagy veszekedés Elrond és Elros között. Nagy nehezen sikerült eltalálniok ki mit akar, és egymással kiegyezniök.
Elrond tünde lesz, Elros halandó. Te Szent Iluvatar, még azt a veszekedést!!! Elrond azon pattogott, hogy ő nem akar senkit gyászolni (megértem) Elros pedig azon, hogy nézze a fene végig, hogy pusztul és fakul a világ.(Őt is megértem.)Elrond velünk marad, Elros pedig megy Númenorba királynak. Celeborn szerint legalább lesz jó példa az emeberek előtt. (Hogy meddig tart a jó példa hatása, más kérdés..)

40.


Látott már valaki mérges Celebornt? Nem? Nem csodálom. Akar látni? Akkor csak annyit kell neki mondani, hogy a "fiúk a bányában dolgoznak".Törpök vannak Móriában.

Délután:
Piszkosul fáj a fejem. Ez se gyakori esemény, de Celebornnak megmagyarázni, hogy a törpök nem mind egyformák.....meg hogy akik Doriathot feldúlták, azok mind kinyaffantak az entek által... nos, kimerítő vállalakozás.(Kérdés: Feanor fiat miért nem tudták kinyírni az entek anno?)

Reggel:
Még jobban fáj a fejem. celeborn fél éjjel duruzsolta a fülembe a törpökkel kapcsolatos problémáit. mondtam neki, hogyha nem fejezi be, akkor megyek máshova aludni. hatott a fenbyegetés...

Este.
Reggeli, ebéd, vacsora: törpök és törpök, és törpök. Elegem lett. Kifigyeltem Celebornt, behúztam a szobába, leköttem a hajam, (különben nem arra figyel, amit mondok) bezártam az ajtót, a kulcsot meg zsebre tettem, és nekiálltam Celebornt megpuhítani.

-Celeborn édes, ugye én alapvetően nolda vagyok, igaz,
-Igen drágám.
-Feanor és fiai és noldák,
_Igen drágám.
-hasonlítok rájuk? Gyilkoltam én telert?
-Dehogy, drágám.
-Ha én is nolda vagyok, Feanor és fiai is noldák, és egy azon nép két cspoportjához tartozunk, és megse hasonlítunk, akkor ez lehetséges-e, hogy másoknál is így van?
-Igen, drágám.. de ugye, nem azt akrod mondani, hogy a törpök nem egyformák? Mert a mondandódból ez következik.Ugye nem?-
nézett rám könyörgően.
-De igen.Mondd, szerinted a törpök utálják Melkort?- kérdeztem.
-Rettenetesen drágám.
_Akkor Szauront is utálni fogják.
-Igen, kedves nagyon.Levennéd a kendőt?
-Nem, mert akkor nem tudunk komoly dolgokról beszélgetni.
-De muszáj nekünk komoly dolgokról beszélni???? Csinálhatnánk mást is. Például kisbabát... tudom, hogy nem akarsz még, de akkor is..
-Nézd, Celeborn, amíg meg nem beszéltük a dolgot, addig marad a kendő, utána bármiről lehet szó...na, visszatérve Szauronhoz..
-Igen?
-Ugye, ha utálják Szauront, harcolni fognak ellene.
-Igen, drágám...
-És most elárulok neked valamit. A törpöket Aule csinálta, és a noldák Aule kedvencei. Voltak.
-Na neeeee... ez már tényleg túlzás,.. hogy azoka a szőrös kis izék meg te valakinek a szívében egy helyen legyél.. na ne...- akadt ki teljesen a szerencsétlen, és kínjában még a beszélőtehetsége si felmondta a szolgálatot, de még az egyébként szép hangja is...
-Dede...
-Na jó, egye fene, a kedvedért respektussal viseletetek irántuk. De azt ugye nem várod, hogy én is úgy érezzek irántuk, mint Aule, meg hogy úyg szeressem őket, mint Téged?
-Csak az a kérésem, hoyg ne bántsd őket...még gondolatban sem.. úgyis meglátom...
-Na jó, - sóhajtott fel- egy feltétellel: ha leveszed végre az a kendőt...
-Rendben. Akkor megegyeztünk?
-Meg, Úrnőm.
-Kezet rá, Uram.
Utána a történteket nem kell kommentálni...
Eredmény: törpökre félig-meddig mosolygó Celeborn és fejfájástól megszabadult Galadriel .

45. ötödik havának közepe
Celebornak mondtam már tegnap, hogy ne terjessze folyton, milyen jó szívem van, mert még félreértik.
-De amikor TÉNYLEG az van, Úrnőm...
-De ha folyton mondod, a végén még nem hiszik el, vagy irigykedni kezdenek.
-Na jó, viszafogom magam.
-Hallod, estére lembas, vagy madártej legyen?
-Lehetne mindkettő?
-Jó.
-És még mondod, hogy nincs jószíved-- sóhajtott fel.

Nem tudom mit csináljak vele, komolyan nem tudom.... és a legrosszabb, hogy lassan szedelődzködnünk kéne, hogy valami gyereknevelésre alkalmas helyet találjunk, mert lassan kihal a nép. Nem tudom miért, itt a kikötőben senkinek se akaródzik gyereket vállalni.. de bármit teszek, megbeszélem Ulmoval, annál is inkább, mert ha innen elmegyünk, az azt jelenti, hogy egy időre elbúcsúzunk szeretett bölcs valánkkal egymástól...

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére