Hírlevél 2005. május-június

MTT Hírlevél
(2005. május-június)


KÖZGYŰLÉS

A 2005. május 21-én megtartott tavaszi tisztújító közgyűlésen új vezetőséget választottak a tagok. Az elnök Füzessy Tamás (Ankalimon), az alelnök Nagy Gergely (Lamorak), az elnökségi tagok: Kaszás Péter (Brandir), Királyházi Csaba (Gumipók), Molnár Gyula (Ery), Sándor Éva (Brisa) és Szalay Zsófia (Laurelen) . A felügyelő bizottság tagjai: Krieger Tamás (Telcontar), Ürmössy Zsuzsanna (Angwen), Barna Bálint (Gandalf) . A titkári teendőkkel Sándor Annát (Morgana) bízta meg, a pénzügyi vezetőnek pedig Vass Rózsát (RÓZSA) kérte fel az új vezetőség

Az alapszabályt is módosítottuk: alapszabály-módosításhoz innentől kezdve csak olyan közgyűlés dönthet, ahol a tagok fele jelen van, az elfogadáshoz pedig a jelenlevők 2/3-ának a szavazata kell. Az Egyesület feloszlatásához a teljes tagság 2/3-ának szavazata kell. Az elnökség létszámát 7-9 főre módosítottuk, ebben benne van az elnök és az 1 vagy 2 elnökhelyettes. Módosult a pénzügyi vezető és a titkár hatásköre is. Ezentúl a vezetőség ad megbízást a titkári és a pénzügyi vezető teendőinek ellátására.

A tagság megszavazta az új székhelyet (még nem lépett érvénybe): 1211 Budapest, Templom u. 17. fsz. 1.


VEZETŐSÉGI HATÁROZATOK

A felügyelő bizottság elnökévé Telcontart választotta.

Az elnökség felosztotta tagjai között a feladatköröket:
Lamorak - Tudományos tevékenységek (kutatás, publikálás, könyvtár, konferenciák).
Brandir - Ismeretterjesztés (ismeretterjesztő rendezvények - pl. Tolkien Klub, LEP, publikálás).
Laurelen - közösségi tevékenységek (közösségi programok, táborok, kirándulások, csoportok koordinálása).
Gumipók - Kreatív tevékenységek (kreatív csoportok és nem csoportok munkájának összefogása, publikálás, rendezvényeken való megjelenés, kreatív programok szervezése).
Ery - Raktározás és logisztika (raktár, helység, pályázatok, szponzorok).
Brisa - Kommunikáció és PR (információáramlás az MTT-n belül, tájékoztatás, Lassi, TolkienHU, külső kapcsolattartás - sajtó, külföldi Tolkien Társaságok).
Ankalimon - a fentiek összefogását, koordinálását végzi.
Morgana - a tagnyilvántartás és a tagsággal kapcsolatos kérdések (és még sok-sok egyéb feladat).
Rózsa - pénzügyi kérdések (tehát a tagdíjkérdésekkel hozzá lehet fordulni).

Az MTT minden aktív (nem felfüggesztett) tagja jogosult e-mail fiókot kérni a TolkienHU levelezőrendszeréhez (@tolkien.hu). Akinek nincs még ilyen, írjon az ulmo@tolkien.hu címre az alábbi adatokat megadva: polgári név, fórumos nick-név, egy jelenleg is élő e-mail fiók címe!

A vezetőség minden újonnan belépő tagot postai levélben fog köszönteni, mellékelve megküldve a tagsági kártyát is.

Minden tag évente kétszer (tavasszal és ősszel) kap egy postai levelet, amely az alábbiakat tartalmazza: meghívó a közgyűlésre, tájékoztató a tagdíjadról (+ csekk), összefoglaló (féléves) hírlevél és a frissen megjelent Lassi, valamint a tagsági kártya azok számára, akik még nem kapták meg.

Tájékoztatjuk, hogy hivatalosan csak úgy lesz tag valaki, ha a kitöltött belépési nyilatkozat (amely letölthető innen: http://www.tolkien.hu/mtt/csatlakozas.doc) beérkezett az MTT hivatalos postacímére (1701 Budapest Pf. 79.) vagy valamelyik elnökség taghoz ÉS a számlánkon (OTP Bank; 11709002-29900181) megjelent a minimum egyhavi tagdíj.


RENDEZVÉNYEK

Az idei Átjáró Napon (mely egy évente megrendezésre kerülő sci-fi rendezvény) is képviseltette magát az MTT infópulttal, a színjátszó kör Kis Humoros Előadásával, valamint egy tudományos előadással.

A májusi Tolkien Klubon a résztvevők a sötét oldal erőivel ismerkedhettek meg. A résztvevők Morgothról és szövetségeseiről, valamint a Fekete Beszédről hallhattak előadást Ery illetve Ankalimon előadásában. A kellő „kiképzés után” a résztvevők játékban valamint vitában mérhették össze tudásukat.

A havi rendszerességgel megrendezésre kerülő Tolkien Olvasókör (mely az MTT és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár közös kezdeményezése „A Nagy Könyv” program kapcsán) első alkalmán olyan témákról esett szó, mint a "Varázslat és varázslás Középföldén" Füzessy Tamás (Ankalimon), valamint "A legfőbb varázslat: A Gyűrű" Uhrman Iván előadásában. A júniusi alkalom sajnálatos módon elmaradt, a következő augusztus közepén kerül ismét megrendezésre.

Sopronban ünnepelte az MTT a 3. születésnapját. Volt éjszakai buli, városnézés, kirándulás, hivatalos ünnepség, sőt még ajándékot is kapott az MTT Brisától (a Nyugatvégi Sárga Könyv megtekinthető a TolkienHU-n: http://www.tolkien.hu/view.php?m=5&c=1&a=1765). Családias és oldott hangulatban telt el ez a három nap.

Sajnos az idén egyetlen nyári fesztiválon sem veszünk részt, így Kapolcs és a Sziget is kimarad.


TOLKIEN.HU

Az elnökség Sándor Évát (Brisa) bízta meg a honlap főszerkesztői feladatkörével. Az administrator Ulmo, a programozásra Szürke lett felkérve. A rovatvezetők: J.R.R. Tolkien – Well-of-Souls és Lamorak. Könyvek – Lamorak. MTT - Gandalf és Brisa. Filmek - Panda és Brandir. Középfölde – Brandir. Nyelvek és írások - Alcar és Brandir. Fan Fiction - Kincső és Gumipók. Tudomány – Lamorak. Lassi Laurië - Gumipók és Brisa. Galéria – Kriszana. Angol aloldal - Lamorak és Angwen.

A lap frissítése és tartalommal való feltöltése elkezdődött, várjuk még újságírójelöltek jelentkezését priviben (Brisa) vagy e-mailen (brisa@tolkien.hu)!

A szerkesztőség topicja megtalálható a TolkienHU Fórum kategória alatt (http://www.tolkien.hu/forum/viewtopic.php?t=266), az e-mail címe pedig: tolkien.hu@tolkien.hu

Megkezdődött a fórum átszervezése is.


MUNKACSOPORTOK

A színjátszók az Aldarion és Erendis-szel készülnek a következő LEP-re. A Kórus szeptemberben újra felvételit tart. A Lassi Laurië szerkesztősége új lapszámmal örvendeztette meg a tagságot a májusi közgyűlésen. A GOMUNCS szemétszedést szervezett, nem csak tagok számára. A Széchenyi-hegyről mintegy 2160 liternyi szemét gyűlt össze! A Heren Nolmion Endórëo szeptembertől kezd el működni. A verses csoport megtartotta a szokásos évi Verses Találkozót a Margitszigeten. Az InfoCsoport egyeztetett Brisával a kommunikáció problémái kapcsán, a csoport havi rendszerességgel készít hírlevelet, félévente pedig nagyobb összefoglaló hírlevelet az MTT működéséről a tagság rendszeres tájékoztatásának jegyében.

Az elnökség szeretne elindítani egy pályázatíró csoportot , mely pályázatok figyelésével és írásával foglalkozna. A csoportba Erynél lehet jelentkezni priviben, vagy az ery@tolkien.hu címen.


NYÁRI TÁBOROK

Mindkét nyári táborra lejárt a jelentkezési határidő.
A „Nagy Nyári” (Kreatív Közösségi) Tábor (helyszín: Műemlék Vár, Várgesztes, 2824, HRSZ. 096/2) második részletét július 10.-ig kell befizetni, MTT tagok részére 16 000 Ft, nem tagoknak 18 000 Ft, melyet OTP-ben kell befizetni a mellékelt csekken! Aki még nem tette volna meg, az mtttabor@tolkien.hu címre küldje el a diákigazolvány számával együtt az oktatási intézménye nevét és címét! A tábor időpontja: 2005. július 22. 13 óra – július 31. 14 óra. A csapatoknak megnyíltak a Fórumon a topicok.

A "Relax" Tábor (helyszín: Szentes Városi Üdülőtábor, 8264. Szigliget, Külsőhegyi u. 66.) részvételi díját egy összegben kell befizetni július 30.-ig. MTT tagoknak: sátorban 15 000 Ft, faházban 18 000 Ft. Nem tagoknak: sátorban 19 500 Ft, faházban 22 500 Ft. Ezt is OTP-ben fizessétek! Időpont: 2005. augusztus 21. 15 óra - augusztus 28. 14 óra.

A "Relax" Tábor utolsó éjszakáján lesz a nagy MTT-s nyárbúcsúztató buli, melyre nem csak a táborlakók jöhetnek. Hamarosan ki lesz rakva egy jelentkezési lap hozzá, utolsó pénteken lehetne leutazni, s a táborozókkal együtt szombaton hazautazni.


PÁLYÁZATOK ÉS FELHÍVÁSOK

Az MTT pályázatot hirdet a Lassi Laurië főszerkesztői posztjára. A pályázatot (és a szerkesztőségi csapat tagjainak bemutatását tartalmazó leírást) a vezetoseg@tolkien.hu címre várjuk 2005. július 24. éjfélig . A Lassi Laurië lapigazgatója (aki a lap szerkesztéséért, kiadásáért felelős) a Vezetőség döntése értelmében Királyházi Csaba (Gumipók). A főszerkesztő és csapata a Lassi tartalmáért felelős. További részletek: http://www.tolkien.hu/view.php?m=5&c=3&a=1754

Az MTT Kreatív Művészeti Csoportja pályázatot hirdet "Szauron árnyékban" címmel, melynek témája a Sötét Úr harmadkori testet öltésének ábrázolása. A versenyre rendhagyó módon egyetlen kategóriában bármilyen ipar,- és képzőművészeti alkotást vagy ezen kategóriákba hagyományosan be nem sorolható bármilyen anyagból készült síkbeli vagy térbeli formaalkotást várunk. A téma megközelítése éppúgy lehet humoros, mint ahogy komoly is. Beérkezési határidő: 2005 augusztus 31. További részletek: http://www.tolkien.hu/view.php?&c=3&a=1677


A következő hírlevél 2005. augusztusában jelenik meg!



2005. július 8.




A hírlevelet az InfoCsoport írja és szerkeszti, a terjesztéséért Sándor Éva (Brisa) felelős.
Elérhetőségek: infocsoport@tolkien.hu és brisa@tolkien.hu

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére