MTT vezetőségi döntések

1.

A vezetőség felosztotta tagjai között a feladatköröket. Íme:

Lamorak - Tudományos tevékenységek (kutatás, publikálás, könyvtár, konferenciák stb.)
Brandir - Ismeretterjesztés (ismeretterjesztő rendezvények - pl. Tolkien Klub, LEP, publikálás stb.)
Lau - közösségi tevékenységek (közösségi programok, táborok, kirándulások stb. , csoportok koordinálása stb.)
Gumipók - Kreatív tevékenységek (kreatív csoportok és nem csoportok munkájának összefogása, publikálás, rendezvényeken való megjelenés, kreatív programok szervezése stb.)
Ery - Raktározás és logisztika (raktár, helység, pályázatok, szponzorok stb.)
Brisa - Kommunikáció és PR (információáramlás az MTT-n belül, tájékoztatás, Lassi, TolkienHU, külső kapcsolattartás - sajtó, külföldi Tolkien Társaságok stb.)

Ankalimon - a fentiek összefogását, koordinálását végzi.

Ezen kívül:
Morgana - a tagnyilvántartás és a tagsággal kapcsolatos kérdések (és még sok-sok egyéb feladat)
Rózsa - pénzügyi kérdések (tehát a tagdíj kérdésekkel lehet hozzá fordulni)



2.

A vezetőség döntésének értelmében a Magyar Tolkien Társaság minden aktív (vagyis nem felfüggesztett tagságú) tagja jogosult e-mail postafiókot kérni a Tolkien.HU levelező-rendszeréhez.
Kérlek titeket, akinek még nincs ilyen postafiókja (név@tolkien.hu), és szeretne ilyet, az juttassa el az erre vonatkozó igényét mailben az ulmo@tolkien.hu címre, a következő formában:

- Valódi név
- fórumon használt nicknév (ez lesz a postafiók neve is)
- egy e-mail cím, ahol értesíteni lehet, ha elkészült a postafiók



3.

Felkerült végre a Tolkien.HU-ra az új belépési nyilatkozat, amely már az e-mail címet és a nicknevet is elkéri: http://www.tolkien.hu/mtt/csatlakozas.doc

A vezetőség az alábbi határozatot hozta az újonnan belépők értesítéséről: Minden új tagot postai levélben fognak köszönteni, mellékelve megküldve a tagsági kártyát is. (A levelet Brisa írja, a postázást Morgana intézi.)

Határoztak a Lassi kézbesítésről is. Minden MTT-tag évente kétszer (tavasszal és ősszel) kap egy csini kis paksamétát, azaz A4-es postai levelet, amely terveink szerint az alábbiakat tartalmazza majd: meghívó a közgyűlésre, tájékoztató a tagdíjadról (+ csekk), összefoglaló (féléves) hírlevél és a frissen megjelent Lassi, valamint a tagsági kártya azok számára, akik még nem kapták meg.

Az InfoCsoport közreműködésével valamikor egy havonként megjelenő Hírlevelet fognak eljuttatni a tagsághoz. Ehhez viszont arra van szükség, hogy mindenki olyan e-mail címet írjon a belépési nyilatkozatra, ami működik (tessék olvashatóan írni!) és amit rendszeresen néz. Kérjük, hogy Morgananál mindenki ellenőrizze, hogy jó cím van megadva, ill. a változatásokról tájékoztassátok őt (pl. ha kaptok tolkien.hu-s címet).



4.

A vezetőség határozata értelmében hivatalosan csak úgy lesz tag valaki, ha a kitöltött belépési nyilatkozat beérkezett az MTT hivatalos postacímére vagy valamelyik elnökség taghoz ÉS a számlánkon megjelent a minimum egyhavi tagdíj . Mihelyst Rózsa és Morgana jelzi, hogy mindkét dolog ki van pipálva, postázzuk az üdvözlő levelet.



5.

A vezetőség döntése értelmében a Tolkien.HU főszerkesztője Brisa lett. Legfontosabb feladata, hogy szeptemberre a szerkesztőségi csoporttal feltöltsük a honlapot tartalommal. Ez nem kis munka, úgyhogy kérünk mindenkit, aki kedvet érez az íráshoz, illetve a nyár folyamán tud időt szakítani a dologra, az jelentkezzen ezen a címen: brisa@tolkien.hu. Sürgősen szükség lenne olyan emberkékre is, aki tanultak újságírást (az elméleti tudás elég).



6.

A Magyar Tolkien Társaság Vezetősége pályázatot hirdet a Lassi Laurië főszerkesztői posztjára. A pályázatot (és a szerkesztőségi csapat tagjainak bemutatását tartalmazó leírást * ) a vezetoseg@tolkien.hu címre várjuk 2005. július 24. éjfélig .

Tudnivalók : A Lassi Laurië lapigazgatója (aki a lap szerkesztéséért, kiadásáért felelős) a Vezetőség döntése értelmében Királyházi Csaba (Gumipók). A főszerkesztő és csapata a Lassi tartalmáért felelős.

A főszerkesztőnek és csapatának az alábbi szerkesztőségi elvek alapján kell majd dolgoznia:
1. Az MTT-rovaton belül tudósítani kell a Társaságunk tevékenységéről,
2. Minden számban kell lennie legalább egy tudományos cikknek (tudományos rovat),
3. A Lassi kb. 1/3-át az ismeretterjesztő cikkek,
4. a másik 1/3-át pedig a (nem humoros) kreatív alkotások tegyék ki,
5. Valamint legyen egy külön Humor-rovat is.

A Lassit évente kétszer (bővített tartalommal) kell megjelentetni október és április elején.

A kijelölt főszekesztőnek és a 4-6 fős csapatának * kell előkészíteni a Lassi alapfeltételeit, megírni, megrendelni és begyűjteni a cikkeket, valamint a többi anyagot a szerkesztőségi elveknek megfelelően. Feladatuk, hogy biztosítsák a lap határidőre való megjelentetését. A következő Lassi lapzártája szept. 15.!!!

* A szűkös időkeretek miatt javasoljuk, hogy a főszerkesztőjelöltek állítsák össze a csapatukat mielőbb. A pályázatnak azonban nem kötelező része a csapat megléte és bemutatása.

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére