fbpx
 
 

Brisa: Egy valóra vált álom

Egy valóra vált álom
(ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ A FARSANGRÓL)

Iru álmodott, az ő álmát én álmodtam tovább. Végül pedig néhány más álmodó segítségével megvalósítottuk ezt a nagy, közös ábrándot: így született meg a 2003. év március havának első napján a ’Koronázási Bál’, amely reményeink szerint hagyománnyá válik majd.
Az ünnepséget az MTT elnöke, Batti nyitotta meg rövid és velős köszöntőjével, majd Telcontar, az est házigazdája vette át a szót, hogy felkonferálja a műsoros est fellépőit. Valamivel több, mint fél óra alatt gyönyörű dalokat, lenyűgöző táncprodukciókat és egy igen élvezetes hobbit-paródiát láthattunk, hallhattunk. Az előadóknak köszönhetően nagyon színvonalas műsort élvezhettünk. Az estnek ezen szakaszát az MTT kórusa zárta az In Dreams című számmal, amely szerintem sokkal jobb volt, mint az eredeti.
A jelmezbemutató következett a kórus után. Összesen 23 versenyző (ill. csapat) indult a megmérettetésen. Láthattunk hobbitokat, tündéket, embereket (kószákat meg Éowyneket) és egy nazgúlt is. A bemutató utáni szünetben szavazhatott a nagyérdemű a legjobb jelmezre. Még az eredményhirdetés előtt került sor a vetélkedőre. Kilenc 4 fős csapat mérte itt össze tudását és képességeit. Először minden csoportnak felajánlást kellett tennie, amit vereség esetén még az est folyamán „elkövet”. Itt a Cica-feldobálástól kezdve a hamisan éneklésig egészen a Gyűrűvers mordori nyelven való előadásáig minden előfordult. Én magam is játszottam. Csapattársaimnak (Ancalimon, Svin és Virág) sikeresen el is mutogattam az „Elrond Nagytanácsa” kifejezést. Virág meg „Bugát”, annak ellenére, hogy úgy kezdte, „én ezt nem tudom”. A kérdezz-felelek részeknél viszont már nem sikerült túl sok pontot begyűjtenünk, így történhetett, hogy Svin és Ancalimon mordori nyelven szavalta el a Gyűrűverset. (Ez idő alatt Virággal a szavazócédulákat számolgattuk…) Aralataion, Cica, Estel és Fin nyerte a vetélkedőt, így a „Cica-dobálás” sokak bánatára elmaradt.
Ezután a jelmezverseny eredményhirdetése következett. A harmadik helyezet Galadh lett Frodóként. A lábait mindannyian megcsodáltuk. A képzeletbeli dobogó második fokára egy újabb hobbit léphetett: Onering, aki nagyon jól mutatott pipával a kezében. Csak a füstkarikákat hiányoltuk. A félszerzetek uralmát az első helyezett csapat (!) törte meg: Áfi Aragornként feszített Arwen (Angi) és Éowyn (Vewy) között. Jelmezük ötletessége lenyűgözte a társaságot, így nem csoda, hogy ők gyűjtötték be a legtöbb szavazatot.
A díjkiosztók után kezdődött meg a tánctanítás. Két keringő-tanárunk is volt Árnyelf és Oisin személyében. Sok lelkes tanítvány követte a lépéseiket. Fél-egy óra tanulás és gyakorlás után jött a 4 perces táncverseny, melynek során Árnyelf és Oisin kritikus szemekkel járt a párok között. Én is köztük voltam. Svinnel lelkesen próbáltuk egymás és más (bocs Peti ezúton is) lábát nem eltaposni. Rájöttem, hogy a táncpartnerek egyik legjobb tulajdonsága – sok más egyéb mellett természetesen -, hogy nem hagyják orra esni az ember lányát…
Végül a kéttagú bizottság meghozta a döntését. Miután kiválasztottuk a megfelelő méretű koronákat (Fin fején próbálva!), és a tánctanárok kezébe nyomtam őket néhány eligazító mondat kíséretében, leültem, hogy most aztán szusszanok és tapsikolok egy kicsit, ugyanis a verseny alatt is kellően sokat bénáztunk Svinnel, így aztán nyugodt lélekkel bújtam ki a cipőmből. Amikor aztán Telcontar a „harmadik helyezet” felkiáltás után Svin és az én nevemet mondta, egy kicsit meglepődtem… Az ezüstérmet Kriszana és Brandír gyűjtötte be. Ezen már nem volt mit csodálni. Telcontar – jókora hatásszünet után – bejelentette a táncverseny első helyezettjeit, a bál királyát és királynőjét, akarom mondani Aragornját és Arwenjét: Estelt és Fint! Az „álompár” az est során minden babért learatott, amit csak lehetett, így mindenképp a legméltóbb fejekre kerültek a koronák. Jövőre ők lesznek a II. Koronázási Bál házigazdái. (Feltéve, ha lesz olyan…) Addigis szeretnék a szervezők nevében ezúton is gratulálni nekik, valamint ezzel a cikkel és a képpel tisztelegni előttük.
Az est további részén már nem volt kötött program: lehetett táncolni, énekelni, beszélgetni és enni-inni. Hajnali 2-3-ig tartott a mulatság. A hazajutások kalandos történetei már egy újabb írás témái lehetnének…
Számomra nagyon emlékezetes volt a bál. Szeretnék itt köszönetet mondani két embernek, akik sokat tettek azért, hogy ez a farsang megvalósuljon: köszönöm Virágnak és Telcontarnak a „közös álmodást”, a támogatásukat, az értékes ötleteiket és a segítségüket! Hálás vagyok még Irunak, Jocinak, JaMaN-nak, Battinak és a jegyszedőknek. Köszönöm nekik is!
Végül, de nem utolsó sorban külön köszönet illet meg még valakit. Ő az, aki személyesen gondoskodott a jó kedvemről és megint valóra váltotta egy álmomat! Köszönöm Kedves!


Becenév - Nicknév - Rendes név
Áfi - Áfonya - Szőllősy Lívia
Angie - angelina - Terján Nóra
Ari, Aral, Peti - Aralataion - Veréczi Péter
Árnyelf (Seth) - Árnyelf - Csanádi Zoltán
Batti - Batti - Blahota Attila
Brandír - Brandír - Kaszás Péter
Cica - Cicafül - Csávás Viktória
Estel - Estel Adániel - Lőki Dániel
Fin - Finduilas - Veréczi Gabriella
Galad - Ithilgalad - Hrtyan Mónika
Iru - Iruinen - Szabó Orsolya
JaMaN - JaMaN - Horváth Krisztián
Joci - Jocii - Tóth József
Kriszana - Kriszana - Kovács Krisztina Anna
Oisin - Oisin - Sághi Csaba
Onering - Onering
Svin - Svindler - Kiss Zoltán
Tamás - Ancalimon - Füzessy Tamás
Telcontar - Telcontar - Krieger Tamás
Vewy - Vewilyaiel - Buki Gabriella
Virág - Szanten - Nagy Elvira Virág

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére