Hírlevél 2005. augusztus

MTT Hírlevél
(2005. augusztus 8. - szeptember 1.)


RENDEZVÉNYEK

Az augusztus 28.-ra tervezett - és a rosszidő miatt meghiúsult - "Nagy Nyári" Táboros Találkozó szeptember 3-án, szombaton 10 órakor veszi kezdetét új helyszínen: Eötvös utca 24. I. emelet 16. "Batthyányi alapítvány" kapucsengő . A program: csapatgyűlések, kreatív sarok, vetítés, eszem-iszom, kötetlen beszélgetések. Ételt, italt mindenki hozzon magával (a csapatok topicjában ismertetett rend szerint), valamint ne maradjanak otthon a csapatpólók, csapatkendők, csapatkarkötők sem! A találkozó várhatóan délután 16 óráig tart majd. Részletesebb információk a TolkienHU hírei között.

A soron következő Tolkien Olvasókör , már a megszokott keretek között, szeptember 16-án, pénteken 17 órakor veszi kezdetét. Az előadók és az előadások véglegesített témái néhány napon belül felkerülnek a TolkienHU fórumára. Előre láthatólag egy átfogó jellegű, valamint egy részletesebb előadás lesz. Az októberi Olvasókör időpontja várhatóan 14. péntek, 17 óra.

Szeptember 8-án a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központi könyvtárában képzőművészeti kiállítás nyílik, a Tolkien Születésnapok kapcsán meghirdetett művészeti pályázatok alkotásaiból.

A Magyar Tolkien Társaság hivatalos Téli Találkozó ja Kismaroson lesz december 17-20-ig. 50 fő számára nyújt kikapcsolódási lehetőséget. A programtervezet szeptember 10-én jelenik majd meg a TolkienHU fórumán. Az MTT tagok kedvezményesen vehetnek részt a találkozón. A résztvevők névsorát csak a végleges formában teszik közzé. További részletekért Cueddohoz (cueddo@yahoo.co.uk) lehet fordulni vagy a fórumon a találkozó topicjában (http://tolkien.hu/forum/viewtopic.php?t=273) érdeklődni.

MÉDIA

Augusztus 13-án összeült a TolkienHU szerkesztősége Brisánál. Egy alapos, a sajtóműfajokról és az interjúkészítésről tartott fejtágító után szó esett a szükséges változásokról a honlapon. Átbeszélték a szerkesztőségi feladatokat és egyeztettek az újítások technikai hátteréről az adminokkal és programozókkal. A feladatok kiosztása után most megkezdődik a tényleges munka. Továbbra is várják lelkes cikkírók jelentkezését a tolkien.hu@tolkien.hu címen, illetve a szerkesztőség topicjában (http://www.tolkien.hu/forum/viewtopic.php?t=266)! A szerkesztőség a legközelebbi megbeszélést szeptemberre tervezi.

Az MTT minden aktív (nem felfüggesztett) tagja továbbra is jogosult e-mail fiókot igényelni a TolkienHU levelezőrendszeré hez (@tolkien.hu). Akinek nincs még ilyen, írjon az ulmo@tolkien.hu címre az alábbi adatokat megadva: polgári név, fórumos nick-név, egy jelenleg is élő e-mail fiók címe!

Az első Lassi Laurië szerkesztőségi tájékoztatóra augusztus 15-én került sor, ahol is újraalakult a szerkesztőségi csoport. Morgana továbbra is várja azon lelkes érdeklődőket, akik szívesen vennének részt a munkákban. Jelentkezni a főszerkesztőnél lehet e-mailben (morgana@tolkien.hu). A levélben írjátok le azt is, hogy mely területek érdekelnek, milyen munkákat végeznétek!

A régebbi számok már megrendelhetőek! Részletek a TolkienHU főoldalán olvashatóak.


AZ MTT HIVATALOS CSOPORTJAI

A "Nagy Nyári" táborban a kreatív csoportok tagjai sokrétű alkotómunkát végeztek, és foglalkozásokat tartottak a nem csoporttagok számára. Szeptembertől minden csoport (GOMUNCS, Gyerekszoba, Humor Csoport, Kreatív Művészeti Csoport, MTT Kórus, HNE, Színjátszó Csoport, Tánc csoport, Verses Csoport, Pályázatíró Csoport) újra beleveti magát a munkába és alkotótevékenységbe. A konkrét időpontokról, helyszínekről és tennivalókról a csoportkoordinátoroknál valamint a TolkienHU fórumán lehet érdeklődni! A csoportok jelenlegi tagjaikon kívül várják a lelkes csatlakozni vágyókat is!

A Kórus felvételit tart szept. 5-én, jelentkezés Kriszanánál (kriszana@tolkien.hu). Kóruspróbák hétfőnként lesznek, csak az jelentkezzen, aki mindig tud próbára menni.

A Színjátszó Csoport még az eddigieknél is professzionálisabban fog működni, első nagy megbeszélés szept. 3-án, az első foglalkozás szept. 9- én lesz, és azután minden péntek délután.

A Pályázatíró Csoport szeptember 3-án, szombaton, a Táboros Találkozóval egybe kötve a csoportkoordinátor vezetésével megtartja az alakuló ülését. Kérünk mindenkit, aki részt szeretne venni a pályázatírásban, jelentkezzen Erynél az ery@tolkien.hu e-mail címen. Nem jelent akadályt, ha még nem írtál pályázatot! A pályázatíráshoz minden segítséget biztosítunk!

Az InfoCsoport gőzerővel készül a féléves hírlevélre, melyet postán fog megkapni mindenki a közgyűlésre invitáló meghívóval együtt, várhatóan októberben, az őszi közgyűlés előtt 15 nappal érkezik majd meg.

A Kreatív Művészeti Csoport által meghirdetett Szauron árnyékában c. pályázat határideje lejárt. Jelenleg a beérkezett alkotások feldolgozása folyik. További információk a csoport topicjában fognak megjelenni.

NYÁRI TÁBOR

Az MTT második nyári tábora, a "Relax" Tábor aug. 21- 27. között került megrendezésre Szigligeten. A Balaton parti település sok fürdést ígért volna, de az időjárás sajnos nem kedvezett, mindösszesen egy éjszakai fürdőzésre volt lehetőség. A laza keretjáték bizonyos tekintetben a "Nagy Nyári" tábori játék folytatása volt, a keletlakók visszaköltöztek Umbarba és királyt választottak. A szállás faházakban volt, de sátrazók is akadtak szép számmal. A programok közt szerepelt Keszthelyen a Festetics kastély és parkjának megtekintése, Badacsony és a Bujdosók lépcsőjének megmászása, melyet a balatoni borok kóstolója követett egy hangulatos pincében, továbbá falunéző séta és kirándulások. Ellátogattak Szigliget középkori várának romjaihoz. A tábor területén kézműves foglalkozások, sportversenyek és vetélkedők biztosították a kikapcsolódást. Esténként élő "Gondolatok topic" volt gyertyafénynél, felolvasások, bulik, reggelenként csi-kung meditáció.

A Nyárbúcsúztató buli idejére (aug. 26-27.) még 11 fő látogatott el a táborba és együtt töltötték az utolsó két napot. A tábor utolsó estéjén derült fény arra, hogy ki kapta meg a királyi címet, majd az ő tiszteletére közös éneklés folyt. Mindezt egy éjszakai kirándulás követte és egy éjszakába nyúló bulival zárult a programsorozat. A másnap délelőtt a csomagolással telt, majd a szobák elhagyás után még egyszer elsétáltak a kikötőhöz, végül kora délután indultak hazafelé.

PÁLYÁZATOK ÉS FELHÍVÁSOK

A Magyar Tolkien Társaság Elnöksége pályázat ot hirdet az "Őszi Találkozó" megszervezésére. A pályázatot a vezetoseg@tolkien.hu címre várjuk 2005. szeptember 10. éjfélig ! Tudnivalók: A Találkozó ideje 2005. október. Az Őszi Találkozó egy 2-3 napos, szervezett-programokkal tarkított, a közösségnek szóló hétvége Magyarországon. E 2-3 nap alatt szeretnénk, ha bemutatkozna egy város, egy falu, megismerhetnénk a helyi kulturális, történelmi és gasztronómiai értékeket és jól éreznénk magunkat együtt. A szervezőknek gondoskodniuk kell a szállásról és a szervezett programokról (például kiállítások, fürdők, színház stb.)

Az Aldarion és Erendis című darabhoz statisztákat keresnek. Elsősorban tengerészek, udvarhölgyek, nemesek, szolgák, szerepét betölteni vágyók jelentkezését várják (legfeljebb egy-két mondatos szerepek). Valamint Hallacar szerepére szereplő válogatást írnak ki a közeljövőben. A szerep nem hosszú, viszont annál fontosabb a történet szempontjából. További információk és a szereplőválogatás időpontja hamarosan a fórumon. Jelentkezni Esgalnál lehet e-mailben (esgal@freemail.hu).

Felhívás: Kérünk mindenkit, akinél bármiféle MTT-s jelmez, vagy tábori kreatív holmi esetleg egyéb MTT-tulajdonú tárgy van, az mielőbb küldjön egy e-mailt Ery címére (ery@tolkien.hu), melyben nevezze meg pontosan, mi van nála!



A következő havi hírlevél 2005. október 1-én jelenik meg. A féléves postai hírlevél a tervek szerint szintén októberre várható.



2005. szeptember 1.




A hírlevelet az InfoCsoport írja és szerkeszti, a terjesztéséért Sándor Éva (Brisa) felelős.
Elérhetőségek: infocsoport@tolkien.hu és brisa@tolkien.hu

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére