Irodalmi pályázat

A Magyar Tolkien Társaság és a Tokaj-Hegyalja Fesztivált szervezo Deltafest Kft. közös irodalmi pályázatot hirdet.

Nevezés:
A pályázatra olyan magyar nyelven írt, nyilvánosan korábban meg nem jelent novellával vagy verssel lehet nevezni, amelynek témája J. R. R. Tolkien Középföldéje. A mű nem ütközhet A Gyűrűk Urában (The Lord of the Rings), A Babóban (The Hobbit) és A Szilmarilokban (The Silmarilion) foglaltakkal, kivéve, ha azt más, Tolkien által írt szöveg alátámasztja. A témaválasztás szabad, a terjedelem maximum 15.000 karakter (kb. öt oldal). A műnek nem kell Középföldére korlátozódnia, de Tolkien Ardájának keretein belül kell maradnia, a teremtés és a negyedkor elejének (Elessar Telcontar király uralkodásának vége, Legolas hajóra szállása) közötti időszakban.

Ki pályázhat?
Minden olyan amatőr, magyar állampolgárságú vagy Magyar Igazolvánnyal rendelkező természetes személy, illetve ilyen személyekből álló csoport (egy csoport nem lehet több három főnél) pályázhat, aki nem hivatásszerűen ír. Nem pályázhat olyan személy, aki a Bírói Testület vagy az Értékelési Bizottság tagja. Mindenki csak saját szerzeményével pályázhat.

A művek beküldése:
A műveket jeligével ellátva, Word dokumentumként az irodalmipalyazat@freemail.hu címre vagy kinyomtatva a Magyar Tolkien Társaság címére (Budapest, 1073 Városligeti fasor 3.) kell küldeni. Kérjük, hogy feltétlenül írja meg nevét, életkorát, pontos címét, és e-mail címét.
A postai beküldés határideje 2003. június 30. Az e-mailen történő küldés határideje 2003. július 2.
Egy pályázó bármennyi munkát beküldhet, de mindegyiket külön, egymástól markánsan eltérő jeligével kell ellátnia. Ha ciklust küld, az egy műnek számít.

Értékelés és díjazás:
A beküldött művek négy kategóriában kerülnek értékelésre, kategóriánként a legjobb három kerül díjazásra.
1. kategória: Vers, 16 éven aluliak
2. kategória: Vers, 16 évesek és idősebbek
3. kategória: Novella, 16 éven aluliak
4. kategória: Novella, 16 évesek és idősebbek

Csoport esetén a csoport legidősebb tagjának életkora számít.
A legjobb pályamunkák díjazásban részesülnek és megjelennek a Magyar Tolkien Társaság honlapján, valamint a Társaság saját újságjában, a Lassi Laurie-ban.

Eredményhirdetés:
Az eredményhirdetés helye és idopőntja: Hegyalja Fesztivál, Tokaj, 2003 július 12. A nyertesek írásban kapnak értesítést.

Pályázati feltételek:
A pályázó a pályázat beküldésével elfogadja a jelen Pályázati kiírásban és az Értékelési útmutatóban foglalt szabályokat. Kijelenti, hogy a pályázat feltételeinek megfelel, nincs olyan ok, amely a pályázásból kizárná.
A Magyar Tolkien Társaság fenntartja magának a jogot, hogy a beérkezett pályázatok anyagát nyilvánosságra hozza, azt saját kiadványában és elektronikus médiában megjelentesse. A harmadik fél által a művekért fizetett esetleges jogdíjak a szerzőt illetik.

Kapcsolat:
A pályázattal kapcsolatban további információ Krieger Tamástól kérhető a telcontar@freemail.hu mailcímen, illetve a 30/236-44-13 telefonszámon.

Sok sikert kíván a Magyar Tolkien Társaság és a Deltafest Kft!

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére