Relax táboros beszámoló

MTT- Relax Tábor
2005. aug. 21- 27.
(Szigliget)


Idén nyáron az eddigi hagyományoktól eltérően a Magyar Tolkien Társaság két nyári tábort szervezett, a nagy érdeklődésre és a különböző igényekre való tekintettel.
Míg a Nagy Nyári Tábor a keretjátékra és a szellemileg jobban megterhelő közös programokra fektette a hangsúlyt, addig a Relax Tábor inkább a kötetlen, laza szórakozásról szólt, szigorú szabályokkal vállvetve.

Sajnálatos módon az első pár napban az időjárás teljesen ellenünk fordult, már a megérkezés első perceiben szakadó eső köszöntött minket. Így a sátrazás aznap este meg is hiúsult, még szerencse, hogy volt elég hely a faházakban, - egy kisebb összeg fejében mindenkinek volt hol aludnia. A kezdeti nehézségek dacára a hangulat mégis végig derűsnek mondható.
Ami a keretjátékot illeti, természetesen itt is volt, de korántsem olyan kötött formában: az alapja egy egyszerű Gyilkosos játék, csak kapott egy Umbari kalózdemokráciát mímelő körítést, a végén egy királyválasztással. A lényeg tehát a szavazatok begyűjtésében keresendő, ez három módon volt lehetséges:
- megvesztegetéssel,
- kompromittáló fotó készítésével,
- "erőszakkal" való eltulajdonítással - sok lúd disznót győz. Mindezek tetejében és hogy ne legyen senkinek se túl könnyű dolga, ezért mindenki személyre szabott áldozatot kapott, természetesen nem nick név, hanem polgári név formájában. Ez persze okozott némi kavarodást, de mint kiderült megvesztegetéssel minden könnyedén kideríthető, hisz mindenki lefizethető, még a játékvezető is! A bérgyilkos banda létrejötte szintén nem meglepő következménye ennek a rendszernek.

Minden nap többféle program közül lehetett választani, semmi nem volt kötelező jellegű, az étkezések között mindenki úgy foglalhatta el magát, ahogy neki tetszett:
- A kreatív sarok reggeltől estig várta a gyöngyötfűzni, arcot festeni vagy éppen üveget festeni vágyó lelkes érdeklődőket.
- A közösségi házban rendelkezésre állt egy csocsó és egy ping- pong asztal is. A játékos kedvűeknek köszönhetően ebből már egyértelműen következtek a bajnokságok, amelyeket még a rossz idő sem tudott megakadályozni!
- Reggelenként Melyan jóvoltából bárki kipróbálhatta a meditáció és a csikung jótékony hatásait. Tapasztalatból mondom, hogy egy ilyen aktív ébredés után sokkal könnyebben indult a nap.
- Amikor az időjárás engedte lehetőség nyílt kisebb- nagyobb kirándulások megszervezésére is. Ennek köszönhetően bárki megismerkedhetett Szigliget környékével, a Szigligeti várral, és ki- ki túrázó kedvéhez mérten megmászhatta a Bujdosók lépcsőjét, ami a Badacsony tetejére vezet. Ezeken a kis sétákon én is aktívan részt vettem, ha már ilyen gyönyörű természeti értékekkel megáldott környéken vagyunk érdemes azokat megnézni, akár többször is, még jó, hogy ezt nem csak én gondoltam így, mert szép számmal akadtak, akik minden napfényes időt e módon használtak ki. A legemlékezetesebb talán a Badacsony hard túra marad, hiszen már az indulásnál sikerült egy balesetnél némettolmácsként segédkeznünk, - sajnálatos módon a helyi polgármester nem állt a helyzet magaslatán és még a mentőt is nekünk kellett kihívni szegény pórul járt, biciklis kissráchoz. A hegy meghódítása után pedig behatóbban megismerkedhettünk a balaton- felvidéki borok egyedi zamatával, - ezt csak és kizárólag 18 év felett, természetesen. A legnagyobb létszámmal lebonyolított kirándulásnak mégis a keszthelyi számított, ahol a bazársor megtekintését követően a Kastélykert virágokkal körülvett szökőkútjánál gyűltünk össze újra.

A vidámság fokozása végett egyik este egy mókás vetélkedőt tartottunk, itt 5- 6 fős csapatok mérhették össze MTT- s műveltségüket és egyéb izgalmas feladatokat kellett végrehajtaniuk a közönség nagy örömére. Had említsek meg néhányat közülük: WC- papír múmiakészítés, kekszevő verseny, a felöltözős vagy inkább levetkőzős viadal, embertorony...

Az utolsó előtti nap fénypontjának mindenképp a látogatók érkezése mondható, még igen tisztelt elnökünk (Ankalimon) is eljött közénk. Az illő fogadtatásról már jó előre gondoskodtunk, volt is meglepődés! Már az érkezésünk óta gyűjtöttük az üres alkoholos üvegeket, hogy meggyőzően tudjuk alakítani az alkesz/ zülött bandát. Hatásnövelőnek erre a rövidke időtartamra még a tábor területén is lehetett dohányozni, plusz bónuszként Remzy meg Zizzo őrült transzfesztitává vedlett és akkor még nem is említettem a közösségi házban zajló vetkőző pókert. Az előadás tökéletesen sikerült, a meghökkenés leírhatatlan. Úgy hiszem mi magunk lepődtünk meg a legjobban azon, hogy nem is kételkedtek abban, hogy ez a valós helyzet...

Mindezek után még az utolsó este sem múlhatott el eseménytelenül, hiszen elérkezett a királyválasztás ideje. Előtte még a sör- virsli verseny kellőképpen felborzolta a kedélyeket, majd elérkeztünk a végeredmény kihirdetésének pillanatához: a királyunk Remzy lett és mindenki csodálkozására a holtversenynek köszönhetően egy királynét is avathattunk Dodie személyében, ezzel derülhetett fény a titokzatos Hobbit kampány jelöltjére!


Szigligetet végül fájó szívvel és rengeteg emlékekkel gazdagodva hagytuk el, hiszen az étel finom volt, mindig volt melegvíz és még az időjárás is megjavult végül, de azt hiszem, hogy nem csak a magam nevében nyilatkozom, ha azt mondom: jövőre egy tábort szeretnénk!

Készítette:

Timona
(Kurucz Gabriella)

Az illusztrációként szolgáló felvételeket Alison, Newra, Ulmo és jómagam készítettük.

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére