Interjú Gumipókkal

Mondanál magadról pár általánosságot bemutatkozás gyanánt?

Királyházi Csabaként láttam meg a napvilágot az Úr 1976- odik esztendejének hajnalán. Az ikrek jegyében és a Sárkány évében sikerült létrejönnöm, amit nem bánok különösebben.

Mivel foglalkozol a hétköznapokban?

Leginkább lélegzéssel próbálom fenntartani az élet látszatát a tagjaimban. Amikor erre nincs időm, akkor a Razor Point Reklámgrafikai Stúdióban dolgozom. Munka mellett kevés szabadidőre nyílik lehetőség, de azt igyekszem hasznosan tölteni: mondjuk további munkával az MTT keretein belül, vagy mindenféle hobbiszerű alkotással.

Mikor lettél MTT tag és miért?

Alapító tagnak számítok, vagyis benne voltam abban a 20- 30 ember alkotta csoportban, akik megdolgoztak az MTT létrejöttéért. A miért már kicsit érdekesebb téma: anno elsősorban a középföldei nyelvek érdekeltek volna, és ez vezetett a tolkien.hu- ra. Később viszont rájöttem, hogy ez a társaság remek lehetőség a képességeim kamatoztatására, ezért a nyelvekkel csak felületesen foglalkoztam és inkább a szervezői feladatokban vállaltam nagyobb szerepet.

Tehát akkor így kerültél be az elnökségbe, ha jól tudom, azóta már újra is választottak. Mi a feladatod a vezetőségen belül jelenleg, és mi volt korábban?

Az első időkben nem nagyon osztottunk ki feladatokat az elnökségen belül. Ha akadt tennivaló, akkor azt mindig magára vállalta az, aki a legmegfelelőbbnek érezte magát a feladatra, vagy akinek volt rá ideje. Akkoriban elsősorban a társaság bürokratikus döntéseinek meghozatala volt a feladatunk. Manapság persze minden profibb körülmények között zajlik: az MTT vezetősége egy gépezethez hasonlít, amit közösen működtetünk. Úgy is mondhatnám, hogy olyan az egész, mint egy vállalat. Az elnök a cégvezető, mi meg az üzletág igazgatók, megvannak a magunk szakterületei, ahol eredményesnek kell lennünk a társaság érdekében. Hogy ez jó-e így? - nem tudom, mindenesetre hatékonyabb, mint az eddigi működése a vezetőségnek. Amúgy jelenleg a közösségi rendezvények felügyelete és segítése a feladatom.

Mi a soron következő esemény, amivel most foglalkozol?

Hogy foglalkozom, az túlzás. Mint vezetőségi tag a kismarosi rendezvényt sasolom "felülről", hogy minden szépen és jól menjen. Mint MTT tag a 2006- os LEP (Tolkien tiszteletére rendezett születésnapi összejövetel) főszervezésével vagyok megbízva. Sok munkával jár, de a többi szervezővel együtt igyekszünk a legtöbbet kihozni a lehetőségeinkből.

Mesélnél egy kicsit a mostani LEP koncepciójáról?

Az Átjárósok kerestek meg pár hónapja azzal az ötlettel, hogy a Millenárisban rendezzük meg, az ő közreműködésükkel. Az, hogy ilyen nívós helyszint kaptunk - ja és mellékesen "pár" forintot is a szervezéshez - olyan lehetőség, ami remek alkalom arra, hogy ismét több ezres látogatóval számoljunk, úgymint az első két LEP alkalmával. Remélem, ki tudjuk hozni a maximumot a helyből és magunkból. Ha így lesz biztosan sikeres lesz a rendezvény.

Ebben biztos vagyok!
Most beszéljünk egy kicsit az MTT- re épülő közösségről: hogyan látod az évek alatt végbement változást a fórumon és a közösségi életben?


A fórumról inkább nem nyilatkoznék. Nem vagyok nagy fórumolvasó. Inkább csak a fontos információk beszerzésére használom, meg, hogy pár dologban naprakész legyek. A közösségi élet az elmúlt 3 és fél, 4 évben elég látványos változásokon ment keresztül. Emberek jöttek- mentek, rendezvények, bulik, összejövetelek zajlottak le egymás után számtalan alkalommal. Barátságok, szerelmek szövődtek a szemünk előtt, és gyermekek cseperedtek fiatal felnőttekké a társaság berkei között. Gondolom ez minden közösségben így folyik nap, mint nap. Ettől persze még a leg fontosabb dolog nekünk, akik ragaszkodunk hozzá, és hozzátartozónak érezzük magunkat.

Van valami, amit csak ennek a közösségnek köszönhetsz?

Persze, a rengeteg szép emlékről, vidám percről, örömkönnyes pillantról sosem fogok elfeledkezni. Azt hiszem az életcéljaim megvalósítása érdekében szükségem volt arra, hogy rátaláljak erre a társaságra. A barátaim is túlnyomórészt itt botlottak belém.

Egyesek szerint a társaság már szétesőben van, mi erről a véleményed?

Nekem leginkább úgy tűnik, hogy a társaság nagy része már inkább a közösség és nem Tolkien miatt jár ide. Baráti körök alakultak, amik természetesen fontosabbnak tartják a közösségi értékeket a társaság céljainál. Ezek valójában nem tartoznak a társasághoz, hanem annak tagjaiból alakultak, és a rendezvényeink nyújtanak lehetőséget számukra a találkozáshoz. Ezek a körök előbb vagy utóbb utat találnak maguknak arra, hogy mindezt ezen kívül is megtehessék. Úgy érzem a társaság magja mindig megmarad, szétesni nem fog. Maximum lemorzsolódik az a része, ami eddig is csak a felületén forgolódott, mint a szilvás gombóc: a tészta és a szilva is "szétfőhet" idővel, a mag mégis megmarad végül. Persze lehet, hogy az magában nem olyan finom.

A mag kemény héja tényleg nem túl finom, de a benne megbúvó magban mindig ott a remény az újabb csírázásra.



Készítette:
Timona
(Kurucz Gabriella)

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére