Hírlevél 2005. november

MTT Hírlevél
(2005. november)



VEZETŐSÉGI DÖNTÉSEK

Az elnökség november 14-ei ülésén döntött a 2006-os táborszervezői posztok betöltéséről . A tábor főszervezője Ankalimon (Füzessy Tamás), programfelelős Brandir (Kaszás Péter), logisztikáért felelős Kriszana (Kovács Krisztina Anna).
A programszervezői alposztokról a döntési jogkört az elnökség Ankalimonra és Brandirra ruházta át. Keretjáték-felelősnek Alyrt (Tóth Gergely) nevezték ki. A szervezők továbbra is várják azok jelentkezéseit, akik elég aktivitást éreznek magukban a csapatvezetői szerepre.

Határozat született arról, hogy az Egyesület ezentúl csak olyan rendezvényre ad anyagi támogatást , aminek elkészült a költségvetése. Ehhez Rózsa nyújt segítséget egy mintaköltségvetés elküldésével.

A tudományos munka koordinálásáért felelős elnökségi tag Ery (Molnár Gyula) lett, mert a feladatot Lamorak (Nagy Gergely) személyes okokból kifolyólag időlegesen nem tudja ellátni.


BESZÁMOLÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL

Ankalimon, Ery, Brandir és Brisa megtartották beszámolójukat az előző Közgyűlés óta eltelt időszakról.

Alapszabály-módosítás történt a tagdíjfizetés kérdésében: 2006. januárjától negyedévente kell tagdíjat fizetni , ezzel megkönnyítve a fizetés módját és az adminisztrációt. Az önálló keresettel rendelkezőkhöz képest 50% kedvezményt kapnak a diákok, 40%-ot a pedagógusok . Az új belépőknek belépéskor be kell fizetni egy negyedévet, de ez a belépés utáni negyedévre érvényes, az első negyedévet ingyen kapják. Amennyiben valaki első negyedévben egy összegben befizeti az egész évi tagdíjat, csak 80 %-ot kell befizetni . Erről, és minden más kedvezményről a tagoknak joguk van lemondani, és a teljes összeget befizetni az MTT számlájára.

Megszavaztuk a 2006-os költségvetést (tervezett bevételek és kiadások), ennek része volt, hogy a tagdíj negyedévre 3000 Ft az önálló keresettel rendelkezőknek , a többi ehhez viszonyul.

Döntés született arról, hogy az MTT folyóirata, a Lassi Lauriënak évente 2 száma jelenik meg.

Ankalimon, a tábor főszervezője tájékoztatta a résztvevőket a táborszervezés jelenlegi helyzetéről. Majd beszélgetés kezdődött a csoportokról és az MTT jövőjéről. A fórumon nyílt egy A csoportokról című topic, ott lehet még véleményt nyilvánítani, beszélgetni.


RENDEZVÉNYEK

Immáron hagyományosnak mondhatóan október 31-én megrendezésre került a Samhain (Mindenszentek Éjszakája). A rendezvényen készült képek a következő címen érhetők el: http://www.kep.tar.hu/mttkepek/50174852#2

November 5-én, szombaton a GOMUNCS jóvoltából került sor egy beszélgetés re, melynek témája az MTT feladatai, annak szerepe az ide tartozó emberek életében, a társaság jövője, valamint a közösség jelenlegi állapota volt. A tervek szerint ennek még lesz folytatása.

November 18-án délután az érdeklődők részt vehettek a hagyományos teaházas találkozón .

Az MTT egyik idei nagyszabású rendezvénye volt a november 26-ai A Gyűrűk Ura 50. évfordulóját megünneplő programsorozat. A programok 21-én vették kezdetüket a budapesti Központi Szabó Ervin Könyvtárban. A jelentkezők felolvasták elejétől a végéig az ünnepelt művet a kedves érdeklődőknek, hétfőtől szombatig félóránként váltva egymást. A résztvevők oklevelet kaptak a maratoni felolvasás emlékére. Szintén az előzetes programok közé tartozott a TolkienHU főoldalán meghirdetett vetélkedő, melynek döntője 26-án került levezetésre. A döntőbe jutott három csapat játékos kvíz feladatokban mérhették össze tudásukat. A szombati központi rendezvényre ellátogatók megtudhatták Ankalimon előadásából, hogy "Miért Nagy Könyv A Gyűrűk Ura". Majd a haradiakról esett szó, valamint Melian A Gyűrűk Ura könyvek kiadásáról mesélt érdekességeket. A látogatók megtekinthettek egy Tolkien meséiről szóló bábelőadást, és tünde hajfonatokat szerezhettek maguknak. Megtalálhatóak voltak még a társasjátékok, valamint a "kreatívkodni" vágyók készíthettek fakanálbábokat, festhettek címert, és gyöngyékszereket készíthettek. A kitartóak kipróbálhatták az óriás sakkot, valamint részt vehettek Alyr vívásoktatásán, és ízelítőt kaphattak a közös tánc élményeiből. A rendezvényen készült képek a következő webcímeken tekinthetők meg:
http://www.kep.tar.hu/mttkepek/50180000#2
http://kep.tar.hu/timona/50179902#2


MÉDIA

Megjelent a Lassi Laurië legújabb száma (4. évfolyam 2. szám), melyet a közgyűlésen átvehetett minden aktív (nem felfüggesztett) MTT tag. A lap beszámolókat, ismeretterjesztő cikkeket, interjúkat, verseket és humort is tartalmaz. A régebbi számok továbbra is megrendelhetőek interneten keresztül. A megrendelt példányokat a postaköltség felszámításával, postai utánvétellel küldjük. Részletes információk a TolkienHU főoldalán és a Lassi Laurië kategórián belül (http://www.tolkien.hu/category.php?m=218) olvashatók.

A TolkienHU oldalára hetente kerülnek fel régi és új vezetőségi tagokkal készített interjúk. Ezenkívül más cikkekre is számíthatnak az érdeklődők! A szerkesztőség várja szorgalmas és lelkes cikkírók, riporterek, újságírójelöltek jelentkezést különböző feladatokra a tolkien.hu@tolkien.hu e-mail címen, illetve az alábbi topicban: http://www.tolkien.hu/forum/viewtopic.php?t=266.

Az MTT minden aktív (nem felfüggesztett) tagja továbbra is jogosult e-mail fiókot igényelni a TolkienHU levelezőrendszeréhez (@tolkien.hu), mely a következő címen érhető el: http://www.onlinemail.hu/src/login.php (egyszerűbben: www.onlinemail.hu).
Akinek nincs még ilyen, írjon az ulmo@tolkien.hu címre az alábbi adatokat megadva: polgári név, fórumos nick-név, egy jelenleg is élő e-mail fiók címe!


AZ MTT HIVATALOS CSOPORTJAI

A csoportok felelőse Sándor Éva (Brisa) lett. A csoportokat általánosan érintő kérdések megbeszélésére, az információk szabadabb áramlására, a hasonló érdeklődésű emberek egymásra találásának segítésére, valamint az új ötletek felvetésére a Fórumon új topic született A csoportokról néven.

Olosta (olosta@tolkien.hu) jelezte, hogy szeretne egy csoportot létrehozni szegediek és Szeged környékiek számára; Noredhel (feketemamba5@freemail.hu) pedig a Sopron és Szombathely környékieket tömörítené össze egy Nyugat-Dunántúli Szövetségbe. Jacopo (jacopo.belbo@freemail.hu) felvetette egy zeneszerző csoport alakulásának ötletét, Telcontar (telcontar@tolkien.hu) pedig a Kósza Kommandó-ba várja a lelkes kirándulni szerető embereket. Jelentkezni a fent említett topicban, illetve az e-mail címeken lehet.

Fontos még, hogy a vezetőség szeretné támogatni a csak átmenetileg, egy-egy konkrét feladat miatt megalakuló csoportokat is. Tehát nem kell minden csoportnak évekig, évtizedekig működnie.

Néhány könnyítés, segítség a csoportok alakulásának támogatására:
Brisa kéri, hogy ha valaki úgy érzi, segítségre, információra vagy bármi másra van szüksége, az forduljon hozzá,
olyan problémákkal is meg lehet keresni őt, mint pl. "nem működik a csoportom" vagy "nem tudom felrázni az embereket", esetleg "a csoportnak égetően szüksége van erre és erre".
A vezetőség arra kér mindenkit, hogy senki ne szüntessen meg csoportot úgy, hogy azt nem beszélte meg velük, vagy legalább Brisával.
A továbbiakban elegendő Brisa e-mail címére (brisa@tolkien.hu) elektronikus formában elküldeni az alakulási papírt (ami tartalmazza a célokról szóló leírást, a csoporttagok listáját - kiemelve az 5 MTT-tagot, a koordinátor nevét, és az esetleges topic nevét).
Nem követelmény a havi egy személyes találkozó, de javasolt. (A vezetőség dolgozik azon, hogy helységet találjunk, akkor talán már lesz esélye a havi találkozóknak.)

Az eddig hivatalosan megalakult csoportok:
- Pályázatíró (logisztikai) Csoport
- Kreatív Művészeti Csoport
- HNE
- Verses Csoport
- InfoCsoport
- MTT Színjátszókör
- Humor Csoport
- MTT Kórus
- Gyerekszoba
- GOMUNCS

Megalakult a Pályázatíró (Logisztikai) Csoport , melynek célja - az MTT anyagi helyzetének javítása érdekében - pályázatok írása és egyéb anyagi források feltárása, valamint székház keresése. Topicja: Logisztikai Csoport. Koordinátor: Ery. December 10-én vagy 11-én (szombat, vasárnap) a csoport egy találkozót szervez, melyen Telcontar előadást tart a pályázatírásról. Aki szeretne jönni, az írjon Telcontarnak e-mailt (tkrieger@infinitumx.hu). "Cserébe" fog kapni egy kis anyagot, amit előzetesen át kellene nézni, és lehetőség szerint kinyomtatva elvinni a találkozóra. Az anyag tartalma néhány link lesz, ahol pályázatokat lehet találni (itt lehet böngészgetni), és néhány nyomtatvány..


PÁLYÁZATOK ÉS FELHÍVÁSOK

 A Magyar Tolkien Társaság 2006-os Tolkien Születésnaphoz kapcsolódó Vizuális Művészeti Pályázatának leadási határideje december 4-e , éjfél! Bővebb információk: http://www.tolkien.hu/view.php?&c=1&a=1890

9 napunk van arra, hogy A Gyűrűk Urát visszajuttassuk a döntős könyvek közé. Egy kis kampánnyal szeretnénk ezt elősegíteni. Olorin.papa elvállalta ennek levezénylését, de számítunk a ti aktív részvételetekre is. Biztassátok a körülöttetek lőket is arra, hogy szavazzanak.

Az InfoCsoport várja olyan lelkes emberek segítségét, akik részt vennének a csoport munkájában!

Akik jelentkeztek statisztá nak az Aldarion és Erendis című darabba, írják meg az eruntale@gmail.com címre vagy küldjenek egy privát üzenetet Eruntale/Hanna nickre , hogy mikor tudnak járni próbákra! A hivatalos próbák az ELTE Ajtósi Dührer sori épületében vannak kedden (18:00-19:45) és csütörtökön (16:00-19:00). Mindenki figyelje rendszeresen a TolkienHU fórumán a Színművek topicot (http://www.tolkien.hu/forum/viewtopic.php?t=111)!

Kérünk mindenkit, hogy a Király visszatér című filmből küldjétek el a gumipok@tolkien.hu címre a számára leghumorosabb, legbizarabb, legérdekesebb, legütődöttebb, legkétértelműbb valamint a legszebbnek tetsző képeket.

Aki még nem fizette ki a kismarosi részvételi díj at, sürgősen pótolja az elmaradását!

Brisa továbbra is várja azok jelentkezését, akik kedvet éreznek magukban cikkek írásához .

Felhívás: Kérünk mindenkit, akinél bármiféle MTT-tulajdonú tárgy van, az mielőbb küldjön egy e-mailt Ery címére (ery@tolkien.hu), melyben nevezze meg pontosan, mi van nála!


A következő hírlevél 2006. január 1-én jelenik meg.


2005. december 1.


A hírlevelet az InfoCsoport írja és szerkeszti, a terjesztéséért Sándor Éva (Brisa) felelős.
Elérhetőségek: infocsoport@tolkien.hu és brisa@tolkien.hu

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére