Vezetőségi megbeszélés 2006. február

Helyszín: Batthyány Alapítvány, Budapest, Eötvös u. 24.

Résztvevők: Füzessy Tamás, Kaszás Péter, Szalay Zsófia, Molnár Gyula, Királyházi Csaba, Fazakas Anna, az 5. napirendi pont előtt érkezett Sándor Éva

A legutóbbi személyes vezetőségi megbeszélés 2005. nov. 14- én volt, utána volt egy msn- es 2006. jan. 24- én.

1. Beszámoló a LEP szervezéséről és pénzügyi zárásáról
A LEP-re nagyjából ezer ember látogatott el, a költségek és bevételek megközelítőleg egyenlők, Ted Nasmith vendégüllátására utólag felmerült egy kisebb összeg, ami veszteséget jelent.

2. Beszámoló a TolkienCon- ról
A 3-napos prágai rendezvény egy iskolában volt, kifejezetten rajongók számára, jelmezesek, zenészek önfeledt bulija. Egy hasonló esemény valószínűleg Magyarországon is népszerű lenne, az MTT szervezhetne ilyet a jövőben, bővebben az 5. napirendi pontban.

3. Tagreform
A 2005. novemberi közgyűlés alapszabály-módosítása alapján a 2006. januárjában 1 évnél régebbi tagdíjtartozással rendelkező tagok tagsága megszűnik. Az írásbeli értesítést ezen a héten postázzuk. A tagreform után megmaradó tagok számáról e-mailben tájékoztatja a vezetőséget Fazakas Anna és Vass Rózsa.

4. Tábor
A csapatvezetők és segítők képzése hamarosan megkezdődik.
Füzessy Tamás, a jelenlegi főszervező kérte, hogy az előkészítés során ne legyen főszervező, hanem 3 egyenlő szervező, akik teljes felelősséget vállalnak mindenért (a másik két szervező Kaszás Péter és Kovács Krisztina Anna). A helyszínen 1 főszervező lesz, ennek személye a 3 előkészítő szerevző közül kerül ki. A vezetőség elfogadta a kérést 5 igen szavazattal.

5. Programterv 2006- ra
Tudományos
Végleges döntés született arról, hogy 2006. tavaszán nem lesz tudományos konferencia, de a 2007. tavaszi konferencia szervezése megkezdődhet. A szervezés előkészítésére jelentkezett és az elnökség 6 igen szavazattal megbízta Krieger Tamást és Uhrmann Ivánt.
Szeptember 22-én lesz tudományos program is.
Közösségi
A tavaszi találkozó szervezésével feltételesen Krieger Tamást bízza meg az elnökség, ha ő elfogadja az MTT- s programok szervesésére vonatkozó általános és a közösségi programok szervesésére vonatkozó alapelveket és bemutatja a program-, helyszín- és költségvetés- tervezetet. (6 igen szavazat).
Lesz Tolkien- tábor.
Az MTT-születésnap szervezésére pályázati kiírás lesz.
A nyári egynapos, tábortüzes találkozókat remélhetőleg újra megszervezi Krieger Tamás, a vezetőség nem szól bele, de szükség esetén segítséget nyújt.
Az őszi találkozó szept. 22-én lesz, a megbízott szervezők Kaszás Péter és Szalay Zsófia (4 igen szavazat, 2 tartózkodás).
Téli találkozót szervezését pályáztatja a vezetőség. A találkozó lehetőleg nem Kismaroson lesz, és december második felében kell lebonyolítani. (Minden közösségi negyedéves találkozó az évszak első havának második felében lesz, tehát dec., márc., jún. és szept. végén.)
Kreatív
Kapolcsra pályázunk, illetve Királyházi Csaba megkeresi a Millenárist (ők koordinálják a civil szervezetek szereplését) és foglalkozik az előszervezéssel. Kellenek színpadi jelenetek, tánc, kézműves foglalkozások, bábszínház.
Tavasszal lesz színiest a Synithos szervezésében, mely kérhet segítséget az MTT-től. Lehet, hogy ketté bontva, a Tolkien Klubok alkalmain lépnek fel.
A szintén tavaszi táncest anyagi segítséget nem kér, de a szervezés megkönnyítése érdekében az MTT nevében szervezik. Az anyagi felelősséget Ladis vállalja.
Novemberben lesz egy zenei- és versest, ahol bemutathatók a próza-, zene- és verspályázatra érkezett művek. A pályázatot kiírja Szalay Zsófia, díjátadó a szept. 22-ei találkozón lesz.
A 2007es LEP-re kell komoly és humoros darab, zene és tánc.
Ismeretterjesztő
A következő LEP- en és szept. 22- én leszznek ismerettejesztő programok.
Tolkien Klub
A felhívásra érkezett egyetlen pályázatot 5 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett az elnökség elfogadta. A költésgvetést még be kell mutatniuk a vezetőségnek; és 3 alkalommal szervezhetnek. A főszervező Barna Bálint, a programok neve Tolkien Fogadó lesz. Helyszín a Batthány alapítvány,egy kávéház/teázó, szabadtér vagy a Millenáris lesz (velük egyeztet Királyházi Csaba). Az MTT különböző csoportjaira épülő program a közösségi találkozások havi alkalma lesz, a tavalyinál kevesebb ismeretterjesztő előadással.

6. Anyagi erőforrások 2006-ra
Klubhelyiséget és raktárat továbbra is keresünk, Királyházi Csaba ezügyben is beszél az Millenárissal és az Átjárósokkal.
Az ifjúsági alap, a NKÖM és az NCA pályázatai nagyon fontosak, ezekkel foglalkozik a pályázatíró csoport. Emellett olyan pályázatíró cégeket keres Királyházi Csaba, amik az elnyert összeg bizonyos százalékáért dolgoznak, előre nem kell fizetni. Ha az utóbbi módon intézzük a pályázatokat, Füzessy Tamás foglalkozik vele.
A jelenlegi raktár (Budapest 19. ker., Bercsényi u. 82) bérleti díját (10e Ft) emelni akarják, ha ez valóban megtörénik, a raktárban lévő dolgokat ideiglenesen tudja tárolni Vass Rózsa Szigetszentmiklóson.


7. Egyéb
A nagyrészt MTT- tagokból alakult Synithos színtársulat szeretné saját honlapját a Tolkien.HU-hoz kapcsolni. Erre engedélyt kaptak, ha nem felel meg nekik az a megoldás, hogy a tolkien.hu-n a Kreatív részt használják. (A Fanficet át kell nevezni kreatívra.)
A tolkien.hu tudományos részében szerkesztési jogot kaphat Uhrmann Iván.
A tavaszi közgyűlés máj. 20-án lesz, délelőtt, délután pedig egy szabadtéri Tolkien Klub. (Közgyűlést évente egyszer kell tartani az alpszabály értelmében, de mivel ilyenkor fizetnek a legtöbben tagdíjat, rendezünk tavasszal is.)
A Lassi lapzártája ápr. 14., mert a közgyűlás meghívóival együtt postázni kell máj. 5-én.
Tagdíj-elengedési kérelem érkezett Szuroczki Pétertől. Arra hivatkzott, hogy vidéki, ritkán utazik Budapestre, így a programbelépők kedvezményét nem használja ki, ellenben szervezne egy Baranya- megyei MTT- csoportot. Az elnökség 5 igen, 1 nem szavazattal 33% kedvezményt ajánl neki a diák tagdíjból, tehát negyedévente 1000 Ft- ot fizet az 1500 Ft helyett.
A Farsangon átadandó Mathom- díjról az elnökség titkos szavazáson döntött, a díj beszerzésével Királyházi Csaba foglalkozik.

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére