MTT Hírlevél (2006. február)

MTT HÍRLEVÉL
(2006. Február)


Köszöntő

Kedves Tagtársunk! A február a Farsangi Bál körül forgott, amelyről majd részletesebben olvashattok a Rendezvényeknél. Megjelent végre a várva-várt Nyári Tábor és a Tavaszi Találkozó meghirdetése, és már gőzerővel készülünk az első Tolkien Fogadóra is. Ezekről szintén a Rendezvényeknél olvashatjátok a részleteket! Mindenekelőtt azonban nézzük meg, hogy a vezetőségi megbeszéléseken mikről is volt szó!
Észrevételeidet, véleményedet várjuk az infocsoport@tolkien.hu címre!


Vezetőségi döntések

A novemberi közgyűlés határozata alapján a 2006. januárjában 1 évnél régebbi tagdíjhátralékkal rendelkezők tagságát megszüntették , erről írásbeli értesítést is küldtek az érintetteknek.

Elfogadták a 2006-os év programját :
Tudományos - 2006-ban nem lesz tudományos konferencia, a jövő évi tavaszi konferencia szervezésével Uhrmann Ivánt és Telcontart bízták meg, de a szeptember 22-i Őszi Találkozón is lesz tudományos program.
Közösségi - A Tavaszi Találkozó szervezésével Telcontart bízták meg. Az MTT Születésnap megszervezésére pályázatot ír majd ki a vezetőség. A nyári egynapos, tábortüzes találkozókat Telcontar szervezi a hagyományoknak megfelelően. A vezetőség szükség esetén segítséget nyújt ebben. Az Őszi Találkozó szeptember 22-én lesz, szervezői Brandir és Lau. Téli találkozót szervezését pályáztatja a vezetőség.
Kreatív - Kapolcsra pályázni fogunk, ezzel Gumipók lett megbízva. Tavasszal lesz táncest a Táncos csoport-, és színházest a Synithos előadásában. Novemberben megrendezésre kerül egy zenei- és versest, ahol bemutathatók a próza-, zene- és verspályázatra érkezett művek. A pályázatot Lau írja ki, díjátadó az Őszi Találkozón lesz. A 2007-es Tolkien Születésnapra kell készülnünk komoly és humoros darabbal, zenével és tánccal is.
Ismeretterjesztés - A következő Tolkien Születésnapon és az Őszi Találkozón is lesznek ismeretterjesztő programok.
Tolkien Fogadó - A tavaszi félévben három alkalommal lesz Tolkien Fogadó, amely elsősorban közösségi rendezvény, de egyben kreatív és ismeretterjesztő jellegű is, ahol a különböző csoportok foglalkozásaira épülnek a programok. A főszervező Gandalf lett.

A tavaszi közgyűlés május 20-án, szombat délelőtt lesz, délután pedig valószínűleg a Tolkien Fogadó májusi, szabadtéri foglalkozására kerül sor.Rendezvények

Január 24-én könyvbemutató volt az Alexandra Könyváruházban. Andrew Murray: Az egyetlen eredeti Tolkien-kvízkönyv című könyvét mutatták be az MTT közreműködésével, volt kvízverseny könyvnyereményekkel és beszélgetésekkel.

Február 25-ikén ismét megtartottuk hagyományos Farsangi Bál unkat az Ipartestületi Székházban. A többórás program igen színvonalas volt, az előadásokat tánctanítás, tombola, a húszas évek világát idéző kaszinó, jelmezverseny, karaoke és sok egyéb ötletesség követte. Ismét volt királyipár-választás helytartóválasztással. A Mathom-díjat idén Gandalf kapta, aki az elmúlt évben rendkívül sokat dolgozott a Társaságért. A Tagág szavazatai alapján a vezetőségben Gumipók érdemelte a Gandalf-díjat a tavalyi évben végzett tevékenységéért. A programok után hajnalig tartott a buli. A vártnál jóval nagyobb volt az érdeklődés, így 136 jegyet sikerült eladni, ráadásul a társaság igen jól érezte magát a vidám arcok látványa alapján. A képek hamarosan felkerülnek a Tolkien.HU Galériájába. Addig is egy kis ízelítő belőlük:
http://musicen.fw.hu
http://kep.tar.hu/alcar/50233552#2


"A Magyar Tolkien Társaság 2006. július 14-23. között nyári tábor t szervez Szorospatak on (Nógrád megye). A táborba várjuk az MTT tagjait, a Tolkien.HU regisztrált felhasználóit illetve mindenki mást, aki érdeklődik a Tolkien által megalkotott világ iránt, és szeretne hasonló érdeklődésű emberek között eltölteni tíz felejthetetlen napot.
A helyszín Magyarország egyik legszebb területe, Budapesttől 100 km-re, a Mátra északi lábánál, egy ifjúsági tábor Bátonyterenyétől 6 km-re, Ágasvártól 3 km-re – sok-sok kirándulási lehetőséggel, gyönyörű természeti tájjal hegyek ölelésében: klikk ide.
A tábor a szorospataki Gyermeküdülőben kerül megrendezésre, természetes környezetben fekvő faházakban, és a körülötte elterülő zárt parkban. Az elhelyezés 6 ágyas faházakban, illetve sátrakban történik. A faházakban 70 személy elhelyezésére nyílik lehetőség, és ezen kívül akár 100 fő is lakhat a ház körül sátrakban. A sátras elhelyezés esetén a sátorról és egyéb szükséges felszerelésről (matrac, hálózsák, stb.) a résztvevőnek kell gondoskodnia.
Jelentkezni lehet az alábbi formanyomtatvány kitöltésével és visszaküldésével. A tábori jelentkezéseket vagy kinyomtatva hagyományos postai levélként várjuk a 1701, Budapest, Pf. 79. címre (a borítékra írjátok rá: MTT Nyári Tábor), vagy word fájlként kitöltve e-mail-ben az mtttabor@tolkien.hu címre (a tárgy mezőbe írjátok bele: MTT Nyári Tábor jelentkezés). A jelentkezés határideje 2006. április 30. Korhatár nincs. Jelentkezési lap letöltése.
A jelentkezések elbírálásakor túljelentkezés esetén figyelembe vesszük az MTT tagságot (március 15. előtti belépett, és tagdíjfizetési hátralékkal nem rendelkező tagok esetében), a Tolkien.HU fórumában való aktivitást, és lehetőségek szerint a tolkieni mitológiában való elmélyültséget is.
A jelentkezések elfogadásáról 2006. május 10-ig értesítünk mindenkit.
A tábor részvételi díja MTT tagoknak faházas elhelyezés esetén 25 000 HUF, nem MTT tagoknak 29 000 HUF. Sátrazás esetén MTT tagoknak 21 000 HUF, nem MTT tagoknak 25 000 HUF. A részvételi díj tartalmazza a szállás és a teljes ellátás (napi 3 étkezés) díját, valamint a tábori szabadidős programokkal kapcsolatos valamennyi költséget, de nem tartalmazza az utazás költségét. Az egész tábori program egy egységes keretjátékba fog beilleszkedni, amely az összes programpontnak sajátos, Középföldei hátteret fog biztosítani."

További részletek:
http://www.tolkien.hu/view.php?&c=1&a=1992Március 18-án végre megnyitja kapuit a Tolkien Fogadó ! A közösségépítő-, kreatív- és ismeretterjesztő csoportfoglalkozásokra épülő rendezvényre mindenkit várunk szeretettel, régieket és újakat egyaránt, legyenek tagok vagy barátok.
Az első alkalommal lesz társasjátékozás (az ADIM-féle tolkienes játékokkal), kreatív kézműves blokk és Középfölde-szeminárium a HNE csoport lebonyolításában, valamint élő "Gondolatok-topic" beszélgetés és egy közös dalárda. A programokkal párhuzamosan végig rendelkezésetekre áll majd a teázó-sarok mindenféle rágcsálnivalóval és természetesen teával.
Helyszín: Batthyányi Alapítvány terme (Budapest, Eötvös utca 24. - az Oktogon közelében).

Időpont: Március 18. szombat, 13-17 óra.
Topic:
http://www.tolkien.hu/forum/viewtopic.php?t=294Az idén is lesz Tavaszi Találkozó , Telcontar szervezésében. A helyszín ezúttal Csobánka (Cserkészház), a Pilisben, Pomázhoz közel. A program: kirándulások Holdvilág-Árokba és Nagy-Kevélyre, buli, valamint a már megszokott közösségi programok. Időpont: március 31. - április 2. (péntek-vasárnap) .
Ár két éjszakára
Márc. 20 előtt befizetve:
MTT tag ellátás nélkül 2000 Ft
MTT tag teljes ellátással 4600 Ft
MTT tag teljes ellátással, ágyneművel 5100 Ft
Nem tag ellátás nélkül 2800 Ft
Nem tag ellátással 5400 Ft
Nem tag ellátással, ágyneművel 5900 Ft
Márc. 20 után befizetve:
MTT tag ellátás nélkül 2400 Ft
MTT tag teljes ellátással 5000 Ft
MTT tag teljes ellátással, ágyneművel 5500 Ft
Nem tag ellátás nélkül 3200 Ft
Nem tag ellátással 5800 Ft
Nem tag ellátással, ágyneművel 6300 Ft

Férőhely: max. 90 fő. Jelentkezés: pénzbefizetéssel. Határidő: március 20, hétfő. Aki ezután fizet - mint látható -, annak magasabb lesz a díj. Jelentkezni Telcontarnál lehet: tkrieger@infinitumx.hu!
Média

A Tolkien.HU fórumán szavazás indult A Gyűrűk Ura könyv új magyar kiadásával kapcsolatban. A szavazás kérdése:
Megvennéd-e A Gyűrűk Ura könyv javított és kicsit bővített kiadását, ha már megvan neked egy korábbi magyar kiadás? Megkérünk minden fórumozót, hogy szavazzon. A tét nem csekély: meggyőzhetjük a kiadót, hogy érdemes megjelentetni a Gyűrűk Ura javított kiadását, amely tartalmaz olyan részeket, amelyek a korábbi magyar fordításokból valamiért kimaradtak.
Szavazni csak a fórum regisztrált tagjai tudnak.
A szavazás itt érhető el:
http://www.tolkien.hu/forum/viewtopic.php?t=292

Keresünk olyan emberkéket, akik szívesen feldolgoznák a Középfölde topicjait cikkek formájában a Tolkien.HU számára.
Körülbelül így: http://www.tolkien.hu/view.php?&c=1&a=1932. De az írói fantázia sokszínű, így sok lehetséges mód elképzelhető a bemutatott példán túl is. Jelentkezni Brisánál lehet priviben vagy e-mailben (brisa@tolkien.hu).


Csoportok

A GOMUNCS élő találkát tervez március 4.-re a "kreativitás mibenlétéről, hollétéről és jövőképéről, avagy hogyan ne dögöljünk bele a kedvtelésünkbe. Továbbá arról, kiknek, mit és milyen szinten adjunk elő; igények és elvárások tisztázása; az elkötelezettség kérdéséről; szervezési, próbamenedzselési kérdések; dramatizálásról és Tolkien-történetek lehetőségeiről és csapdáiról; az "öltözői káoszról" stb." A beszélgetés 15 órakor kezdődik, a helyszín: Bp. Rákosliget, XVI. utca 14/a. A topic: http://www.tolkien.hu/forum/viewtopic.php?t=236
Április utolsó hétvégéjén (29. vagy 30.) ismét hulladékgyűjtési akció lesz, együttműködve a Gyerekszoba és a Kósza Kommandó csoportosulásokkal.

A Kósza Kommandó folytatja a túrasorozatát, a kirándulások részleteiért olvassátok rendszeresen a topicjukat: http://www.tolkien.hu/forum/viewtopic.php?t=290 .
A tervezett túrák, programok
Március 12, vasárnap, 10 óra, Moszkva tér metró kijárat
Normafa, János-hegy, hazafelé libegő (könnyű túra)
Március 19, vasárnap, 10 óra, Kolosy tér, 65-ös busz megállója
Árpád-hegyi kilátó, Oroszlán Szikla, vitorlázó repülőtér (könnyű túra)
Március 26, vasárnap, 9 óra, Árpád hív HÉV megálló
Szentendre, Kő-hegy, Lajos-forrás, Pilisszentkereszt (közepes túra)
Március 31-április 2, Csobánka, tavaszi buli
Április 9, vasárnap, 9 óra, Árpád híd HÉV megálló
Holdvilág-Árok - Dobogókő - Rám Szakadék (nehéz túra)
Április 15, szombat, hajnalban a Keleti Pályaudvaron
Gerecse 50 teljesítménytúra (nagyon nehéz túra)
Április 29 szombat, délután 3 óra, Kolosy tér, 65-ös busz megálló
Beltaine, szabadtéri bográcsozós-szalonnasütős-ottéjszakázós buli


Pályázatok és felhívások

Februárban Kincsőnek és Rózsának köszönhetően elkészült egy táblázat, ami megmutatja társaságunk aktív tagjainak számát . A statisztika szerint február 7-én 196 emberből 67 aktív, 36 tartozás miatt felfüggesztett és 93 "kiléptetendő" tagunk volt. Reméljük ezek az arányok, azóta javultak! A tagdíjhátralékokról érdeklődni Kincsőnél lehet a következő e-mail címen: kincso@tolkien.hu

A Lassi szerkesztősége cikkeket, lelkes jelentkezőket vár a tavaszi szám összeállításához. Jelentkezzetek e-mailben (morgana@tolkien.hu) vagy a fórumon (http://www.tolkien.hu/forum/viewtopic.php?t=122), ha lehet konkrét ötletekkel!

Talált tárgyak osztálya:
LEP: drót fejdísz 1 db, fekete póló szíjakkal és fémkarikákkal 1 db, fekete vászonnadrág madzagos 1 db, gumikés 1db, ing 6 db (vörös, lilás, barna-drapp kockás, kék-barna kockás, olajzöld enyhén katonai beütéssel, fehér magyaros).
50. évforduló: két pár női cipő (fehér, fekete)
Tábor: pár póló és alsónemű.
A tárgyakért jelentkezni Erynél (ery@tolkien.hu) lehet. A gazdátlan darabokat március 31. után a kukába kerülnek.

Kérjük, hogy amennyiben lehetőséged van, utald személyi jövedelemadód 1% -át a Magyar Tolkien Társaság (adószáma: 18178209-2-42 ) részére. A mellékelt rendelkező nyilatkozatot a leírtak szerint külön borítékban kell mellékelni adóbevallásod mellé.
Természetesen a legjobb az lenne, ha az 1% felajánlására meg tudnád kérni családodat, barátaidat is (a nyilatkozat fénymásolható).
A rendelkező nyilatkozat letölthető innen:
http://www.nonprofit.hu/szerv/nyilatkozat.html
A kedvezményezett adószáma: 18178209-2-42
A kedvezményezett neve: Magyar Tolkien Társaság Kulturális Egyesület

Következő Hírlevelünk 2006. április elején jelenik meg.

2006. március 2.


A hírlevelet az InfoCsoport írja és szerkeszti, a terjesztéséért Sándor Éva (Brisa) felelős.
Elérhetőségek: infocsoport@tolkien.hu és brisa@tolkien.hu

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére