Volt egyszer egy Musical est

A Magyar Tolkien Társaságot mindig a kreatív és tehetséges emberek olvasztótégelyének tekintettem, - úgy hiszem, ezzel nem vagyok egyedül - erről nyújt tanúbizonyságot a Musical est névre keresztelt rendezvény is (mindehhez az Ipartestületi Székház biztosította a helyszínt). Ahol a fő cél nem csak a baráti társaság és a fórumlakók szórakoztatása, hanem sokkal inkább egy művészi élmény nyújtása a külvilágnak, családnak, rokonoknak és mindenkinek, aki szereti a zenét, táncot, verseket, komoly- "komolytalan" színészi megnyilvánulásokat.



A 2004. november 4- ei paletta a szivárvány minden színében pompázott annak ellenére, hogy a program fő gerincét eredetileg a musicalek alkották volna, de a sok igényes produkcióval jelentkező miatt az egész inkább volt tekinthető egy szűk körű Ki mit tud? -nak, ahol mindenki kiélhette előadóművészi ambícióit.
A klasszikusok közül hallhattunk részleteket az Operaház fantomjából , az István, a királyból és a Jézuskrisztus Szupersztárból ; a keretbe belefért néhány rajzfilm sláger is. Az akkor még aktívan működő énekkar is kitett magáért,- sajnos per pillanat a kórus nem üzemel, de reménykedjünk a legjobbakban...

Itt békésen megfértek egymás mellett a humoros és komoly darabok egyaránt. A vidámsághoz nagyban hozzájárult a Hallo NewLine nevezetű telefonos rádiójáték MTT feldolgozásban előadva (Ankalimon, hol vagy???) , vagy éppen a Háztűznéző névre keresztelt jelenet, ahol Brandirt láthattuk szoknyában és parókában sziporkázni; hogy a komolyabb hangvételre is említsek példát: hallhattunk Pilinszky verset és láthattuk a Szkítákat. A látvány tetőpontja természetesen a táncokban nyilvánult meg, melyek hol gyertyás fényjátékkal lettek tűzdelve, hol pedig nem, de káprázatosra sikerültek és ez tény.

Olyan kulturális esemény volt ez, ahol mindenki élvezhette a fáradságos munkával előkészített, jobbnál jobb produkciókat, miközben ismerős arcok vették körül. Én a magam részéről, a műsorok végeztével elégedetten és büszkén távoztam.

A szervezésért köszönet illeti Kriszanát, aki mindezt levezényelte és sokak örömére folytatás is lesz, előreláthatóan 2006. októberében várható a következő ilyen megmozdulás, de immár, érthető okok miatt Művészeti est néven.


Bp., 2006. 02. 27.

Visszaemlékezett és a fényképeket készítette:
Timona
(Kurucz Gabriella)

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére