Tolkien Fogadó - Első felvonás

Aki vett már részt Tolkien Klubon az jól tudja, hogy a hangsúly eddig főleg a tolkieni világ tudományos megközelítésén volt; előadások és viták keretébe foglalva. Mindez egyre kevesebb érdeklődőt vonzott, mert a nagytöbbség sokkal inkább a baráti társaság és nem az ismeretterjesztés végett látogatta ezeket a rendezvényeket. Az igények megváltozásának felismerése révén született meg az ötlet, hogy ehhez idomuljon maga "szolgáltatás" is. Természetesen az eredeti összetartó erő, vagyis a Professzor munkásságának terjesztése nem került ki a repertoárból, de most már nem feltétlenül ez játssza a főszerepet.

MTT- s szokásokhoz híven a meghirdetett időponthoz képest kb. negyed órás késéssel érkezett meg az érdeklődők serege. A bejáratnál - a stílusosan pincérnőnek öltözött - Eruntale invitálta beljebb a népes társaságot. Egy szerény összegű belépőjegy megvétel után mindenki kedvére körülnézhetett és bátran fogyaszthatott forró teát, különféle rágcsálnivalókat. A belső teremben már elő voltak készítve a különböző ügyességi, logikát megmozgató társasjátékok,- természetesen szigorúan Gyűrűk Ura ihletésre készült mindegyik, ADIM jóvoltából. Mikor már mindenki nagyjából elhelyezkedett, akkor Gandalf egy kis üdvözlő beszéddel hivatalosan is megnyitotta a Tolkien Fogadó kapuit a nagyközönség előtt.
(A magam részéről kifejezette örültem, hogy olyanok is eljöttek, akik nem alkotják a társaság "kemény magját", vagyis először merészkedtek el köreinkbe. Remélhetőleg nem ijesztettük el őket!)
Ezután mindenki választhatott számára megfelelő elfoglaltságot:
- aki kreatívkodásra vágyott az Olostával készíthetett harisnyavirágot, ami már a LEP- en - (Tolkien születésnapján rendezett ünnepélyen) - is nagy sikert aratott;
- a másik lehetőséget a Középfölde szeminárium szolgáltatta, egy mondhatni kötetlen beszélgetés által, Ankalimon vezénylésével.
A szervezők meglepetésekkel is készültek, szám szerint kétfélével: az egyiket ADIM érdemelte ki azzal, hogy a Fogadó számára meghirdetett logo pályázatot Ő nyerte meg, így kiérdemelte annak 3D- s változatát, vagyis egy MTT logoval és két dobókockával ellátott teáscsészét; a másik meglepetés az volt, hogy mindenki, aki márciusban ünnepelte/ünnepli születés ill. névnapját, az kapott egy kis mézeskalácsot ajándékba.
Sajnos az idő szűkössége és kisebb csúszások miatt az Élő Gondolatok topic elmaradt, csak egy kisebb bizalomjátékra volt lehetőség, de biztos vagyok benne, hogy legközelebb már ez sem fog kimaradni a programokból.
Miután a Fogadó bezárta kapuit egy kisebb csapat átvonult a Hősök terére, hogy másik 3500 emberrel egyetemben részt vehessen a Békejel fáklyákból való kirakásában, ezzel koronázva meg az együtt töltött délutánt.

A szervezők igencsak kitettek magukért, ettől függetlenül nem kis rizikót vállaltak magukra azzal, hogy a megszokottól eltérően mertek valami újat létrehozni számunkra. Többek véleményét meghallgatva mindenképp úgy érzem, hogy jól sikerült összejövetelt tudhatunk magunk mögött és kíváncsian várjuk a folytatást.


Bp., 2006. 03. 29.


Készítette:
Kurucz Gabriella
(Timona)


(Fotók by Remzy_mama, ADIM)

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére