Tolkien Levelező Verseny

A Magyar Tolkien Társaság (mely olyan országos közhasznú kulturális szervezet, amely J.R.R. Tolkiennek – a híres A Gyűrűk Ura című regény szerzőjének, Középfölde megálmodójának és neves nyelvészprofesszornak – magyarországi népszerűsítését és műveinek ismeretterjesztését tűzte ki célul) levelező versenyt hirdet általános és középiskolás diákoknak .


Tudnivalók a versenyről:

Kategóriák

A verseny az alábbi három plusz egy kategóriában zajlik:
I. A Gyűrűk Ura
II. A Gyűrűk Ura és A hobbit
III. A Gyűrűk Ura, A hobbit és A szilmarilok
IV. A film (egyéni!)

Az első háromban legfeljebb négy (esetleg kevesebb) főből álló csapatok indulhatnak, melyek tagjai a kategória nevében megadott könyveket már olvasták, de Tolkientől egyebet még nem. A csapattagoknak egy iskolába (de nem feltétlenül egy osztályba) kell járniuk.
A negyedikbe olyan egyéni versenyzők nevezését várjuk, akik még csak a filmet ismerik, de most szívesen belevágnak a könyv olvasásába: a hat forduló feladatai - mintegy játékos "olvasónaplóként" - a mű hat könyvét dolgozzák fel.

Általános tudnivalók

A verseny hat fordulóból áll, januártól júniusig tart.
A feladatsorokat minden hónap első napjaiban postázzuk a versenyzők iskolájának címére (ezért a jelentkezési lapon fel kell tüntetni egy összekötő tanár - vagy más iskolai dolgozó, például könyvtáros - nevét is).

A beküldési határidő minden hónap 25-e (vagy az azt követő első munkanap). Az egyes fordulókban elért pontszámról postai levélben két fordulóval később (illetve a www.tolkien.hu webcímen folyamatosan) tájékoztatunk.
A verseny élő döntővel zárul az elegendő pontszámot elért csapatok/versenyzők részvételével; a helyszínről és időpontról levélben értesítjük a bejutottakat. A döntőben résztvevő csapatok értékes díjakban részesülnek.

A nevezésről

A nevezési díj at kizárólag a postaköltségre és egyéb szervezési költségekre fordítjuk. Összege csapatonként (I-III. kategória) 1200 Ft , egyéni versenyzőknek (IV. kategória) 500 Ft . Amennyiben egy iskolából több nevezés is érkezik , a versenyzők kedvezményes nevezési díjat fizethetnek, melynek összege 1000 Ft/csapat illetve 300 Ft/egyén.

A nevezési díjat az első forduló feladatsoraihoz mellékelt CSEKKEN kell befizetni a Társaság bankszámlájára, a kézhezvételtől számított nyolc napon belül . (Amennyiben ez nem történik meg, a versenyző(ke)t automatikusan kizárjuk a versenyből.)

A mellékelt jelentkezési lapot hiánytalanul kitöltve 2007. január 5-ig kell elküldeni a következő címre: Magyar Tolkien Társaság, 1701, Budapest, Pf. 79 . (Javasoljuk és kérjük, hogy aki teheti, már a szünidő utáni első héten adja postára a jelentkezését, hogy minél előbb küldhessük az első (januári) forduló feladatsorait.)



FIGYELEM! VÁLTOZÁS! A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTVA JANUÁR 10-IG!!



Az alábbi dokumentumok szabadon terjeszthetőek:

Jelentkezési lap letöltése (word formátum) - Figyelem! A jelentkezési lapon még január 5-i időpont szerepel, de már a január 10. érvényes!!!

Hivatalos plakát (jpeg formátum) - Figyelem! A plakáton még január 5-i időpont szerepel, de már a január 10. érvényes!!!

Hirdetés (word formátum) - Figyelem! A hirdetésen még január 5-i időpont szerepel, de már a január 10. érvényes!!!

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére