Második Országos Tolkien Levelező Verseny

Második Országos Tolkien Levelező Verseny

A tavalyi nagy sikerű versenysorozat hagyományát folytatva a Magyar Tolkien Társaság a 2007-2008-as tanévben is levelező versenyt hirdet általános- és középiskolás diákoknak. A Társaság célkitűzéseivel összhangban a verseny célja, hogy a középiskolás korosztály is megismerje a J. R. R. Tolkien, az utolérhetetlen mítoszteremtő és nyelvészprofesszor, A Gyűrűk Ura című világhírű regény szerzőjének munkásságát.

Kategóriák

A verseny három kategóriában zajlik:

I. (Hobbit) kategória
Az ide jelentkezők már olvasták A Gyűrűk Urát, és készek, hogy a verseny során megismerkedjenek A Hobbittal és A Gyűrű keresésével.

II. (Dúnadán) kategória
Ide azok jelentkezését várjuk, akik jártasak a Gyűrűk Ura és A Hobbit ismereteiben, és készek arra, hogy a verseny fordulói alatt elolvassák és feldolgozzák a mitológia alapjának tekinthető, A Szilmarilok című művet.

III. (Nolda) kategória
Az ebben a kategóriában versenyzők már Tolkien professzor összes magyarul megjelent művét behatóan ismerik, a verseny során pedig fel akarják fedni a Középfölde mitológiája mögött meghúzódó bonyolult összefüggéseket, valamint a művek keletkezésének hátterét

Mindhárom kategóriában három-négyfős csapatok jelentkezését várjuk. A csapat tagjainak egy iskolába (de nem feltétlenül egy osztályba) kell járniuk. A versenyre - a feladatok jellegéből adódóan - elsősorban 10-18 éves diákok nevezését várjuk. Mindhárom kategóriában külön értékeljük az általános iskolás (10-14 éves) és a középiskolás (14-18 éves) indulókat.

Általános tudnivalók

A verseny hat fordulóból áll (novembertől áprilisig havonta). Az első öt forduló levelező, a hatodik – a döntő – pedig egy nagyszabású élő rendezvény lesz.
A kitöltött feladatlapokat minden hónap 10-éig (vagy az azt követő első munkanapig) kell beküldeni. (Fontos: két egymás utáni vissza nem küldött fordulót automatikusan a versenytől való visszalépésnek tekintünk, és az adott csapatnak nem postázzuk a további feladatsorokat). Az egyes fordulókban elért pontszámról két fordulóval később (illetve a www.tolkien.hu honlapon folyamatosan) tájékoztatjuk a versenyzőket.
A feladatsorokat minden hónap 20-áig postázzuk a versenyzők iskolájának címére, ezért a jelentkezési lapon fel kell tüntetni egy kapcsolattartó tanár - vagy más iskolai dolgozó, például könyvtáros - nevét is.
Az élő döntő rendezvényre az azt megelőző öt fordulóban kellően magas pontszámot elért csapatokat hívjuk meg. A döntő időpontjáról és helyszínéről levélben értesítjük a résztvevő csapatok tagjait.
Minden, az öt forduló feladatait megoldó csapat egyedi oklevelet kap, a döntőbe bejutott csapatok pedig értékes tárgynyereményekben részesülhetnek.
A versenyzők a nevezési lap kitöltésével hozzájárulnak, hogy beküldött megoldásaikat újabb megkérdezés nélkül publikálhatjuk a www.tolkien.hu honlapon, illetve a Magyar Tolkien Társaság hivatalos kiadványában, a Lassi Laurië-ban.

A nevezésről

A nevezés a mellékelt jelentkezési lap (ami INNEN tölthető le) kitöltésével, és postai úton (a lentebb megtalálható címre) történő visszaküldésével történik.
A nevezési díj összege csapatonként 1600 Ft , ezt teljes egészében a postaköltségre és egyéb, a verseny lebonyolításával kapcsolatban felmerülő költségre fordítjuk. Amennyiben egy iskolából több nevezés is érkezik, kedvezményes nevezési díjat fizethetnek, ennek összege 1200 Ft/csapat . A nevezési díjat az első forduló feladatsoraihoz mellékelt CSEKKEN kell befizetni a Magyar Tolkien Társaság számlájára, a kézhezvételtől számított nyolc napon belül . Amennyiben ez nem történik meg, az érintett csapat nevezését automatikusan töröljük.
A mellékelt jelentkezési lapot kitöltve 2007. november 30-ig kell elküldeni a következő címre: Magyar Tolkien Társaság, 1701, Budapest, Pf. 79. A borítékra kérjük, írjátok rá: Tolkien Levelező Verseny

A verseny plakátja PDF formátumban letölthető innen: SZÍNES valamint FEKETE-FEHÉR verzió.

Üdvözlettel:

A szervezőbizottság nevében

Czégé Dávid

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére