Farsang 2008 - meghívó

Ha az uralkodók színdarabjában (mely tragédia vagy komédia-e, vajon ki tudja?) játszol, vagy győzöl, vagy meghalsz - középút nincs.
Bár a végeredmény nem mindig tőled függ, ha okos vagy, képes leszel rá hatást gyakorolni. Mit gondolsz, barátom, miért követelik felséges Királyunktól, hogy mondjon le posztjáról? Ő nem volt okos, nem tudta, hogy hatalma ellenzőire úgysem számíthat... Persze a népre építhetett volna, ám gyávasága és ostobasága miatt akaratlanul is elidegenítette magától országát. Miért is rejtőzik már napok óta tanácsosaival megbújva a legbelsőbb palotaszobákban? Mert tudja, hogy vége - gyengesége ide vezetett. Ha meg valóban járvány van kitörőben Középföldén, ahogy azt a rosszindulatú tanácsosok és a pletykás asszonyok terjesztik, akár még meg is értheted, hogy ő sem akarja kockára tenni azt a petyhüdt, bár kissé már elhasználódott bőrét... Egyetlen tanácsosa járkál csak még az emberek között, most épp az Ispotályban segédkezik, újabban mintha megszaporodtak volna a betegek.
Hogyan? Ugyan, barátom, talán csak egy helyi lakodalomban volt buggyant a tojásos fasírt, természetesen szó sincs járványról. Természetesen. Az a tanácsos a Király gyógyító kezeként csupán emberszeretetből segédkezik az Ispotályban - eléggé naiv indok egy politikusnak, de meg kell vallani, ilyen ember nem árt a hatalom közelében. Többek között ezt is elrontotta az öreg király. Én biztosan magam mellé veszem a fickót, ha én leszek az új uralkodó...
Miért ne lehetnék, kedves barátom? Akár még te is lehetsz, bár készülj, nagy veszedelemből kell kihúznod hazádat. Gyengéknek nem is való ilyen feladat, alaposan gondold át. Természetesen nem akarlak lebeszélni...
Ha mindenáron úgy véled, hogy értékeid és elméd eléggé pallérozottak és nagyra törőek e feladathoz, kövess a királyválasztó bál helyszínére - mivel öreg királyunk felettébb sajnálatos módon a választás napjának éjfeléig betölti posztját, ennél fogva lefoglalva tartja a királyi palota kétségkívül tágasabb termeit, ezért a bál a Budakalász Faluházban kerül megrendezésre. (Budakalász, Szentendrei út 9.)
Legyél ott 2008 február 16.-án 7, azaz hét órakor , a kezdetre - egy királynak nem illendő késnie. Mivel bál lesz, ezért öltözz az alkalomnak megfelelően - a leffentyűs csizma Északra való, mikor vadat hajkurászni mész dúnadán ivócimboráiddal. Maszk vagy arcfestés erősen ajánlott, hisz manapság még a bál sem bál, ha rögtön rájössz, ki áll veled szemben. S ha megfelelően ötletes jelmezt találsz ki - üsse kő, eltekintünk a báli hacukától. Még az is lehet, hogy a konyha édes csemegével jutalmazza azt, ki a legötletesebb és legszebb álcát ölti ma este.
Hozzájárulásodat fizetheted előbb, de ott helyben is, csak fizesd - nem olcsó dolog az új korona, tudod. (Alapjegy elővételben: 800 Ft, pártolóknak és szervezőknek: 760 Ft, MTT-tagoknak: 680 Ft, helyszínen: 970 Ft.) Jöveteli szándékod mihamarabb jelezd, igencsak ajánlott ez akkor, ha előrelátóan még azonnap előtt szeretnél jegyet venni. Ezt megteheted a farsang2008@tolkien.hu címen.
Sajnálatos módon nem lehetséges kikölcsönözni egy egész hobbit-kiskocsmát a maga mennyei ízeivel, ezért étkezésetekről magadnak és bálozó társaidnak kell gondoskodniuk - vagy hozzatok magatokkal vadat halat, s mi jó falat, szem-szájnak ingere (bár a szemé nem feltétlenül, csak finom legyen), vagy pedig segítsétek az új király híveit hozzájárulásotokkal (aki nem hoz enni-vagy innivalót, 300 Ft-ot fizet a jegyáron felül) .
Ha nem is akarnád királyként jelöltetni magad - amit tökéletesen megértenék, barátom, hidd el - bemutathatod tudásod énekekkel, táncokkal, rövid színdarabokkal. Ha ezt kívánod tenni, jelentkezz a farsang2008@tolkien.hu címen - a szervezőknek épp elég lesz a király bérgyilkosait kikerülni, legalább ezt a szívességet tedd meg nekik, ha már érted is választanak új királyt.
És ha már a szívességekről beszélünk... Mindannyian tudjuk, mennyit köszönhetünk a vén királynak, és mennyit a hűséges udvaroncoknak, akik, úgy fest, ily nehéz időkben is Gondor ügye mellett állnak. Ha már leköszönő uralkodónk nem tette meg, illő lenne fáradtságos munkájukat legalább nekünk megjutalmazni valamivel, nehogy e kivételes polgárok neveit túl hamar elnyelje a feledés homálya. Ezért hát kérlek, szavazz, kik érdemlik meg leginkább a Mathom-díjat , és a Gandalf-díjat ez évben. Mathom díjat az kaphat, aki az elmúlt évek során igen sokat tett a társaságért, javaslatot tenni a díjazott személyére az info@tolkien.hu emailcímen lehet. Gandalf díjat az elnökség azon tagja kaphat, aki az elmúlt évben, elnökségi tag minőségben a legtöbbet fáradozott az MTT-ért. Jelölted nevét a gandalf_dij@tolkien.hu címre küldheted, természetesen indoklással. De vigyázz, barátom, egyik díjat sem kaphatja kezébe kétszer senki, ezért körültekintően válassz - nem is kevesen vannak az arra érdemesek.
Természetesen nem csak a király megválasztása adhat szórakozást, lehetőséged nyílik táncra, egy parti kártyára is, de vigyázz, fejedbe ne szálljon a szórakozás - éjfélkor ugyanis elkezdődik a próbák sorozata, melynek során kiderül, ki lesz Gondor új királya. Már ha addig életben maradsz, kedves barátom... Könnyű manapság megbetegedni, és a király önzetlen tanácsosát sem mindig egyszerű megtalálni.
A szabályok egyszerűek: a Vörös Halál alattomban jár köztünk, s akit megtalál, annak már csak fél órája van hátra földi létéből, kivéve, ha addig sikerül megtalálnia a Király Gyógyító Kezét, azaz a jó tanácsost, ez esetben van remény a gyógyulásra. S ha a toronyóra éjféli kongása még életben talál, indulhatsz is a többi, hasonlóan kiváló nemessel szemben a trónért - hátha neked kedvez a sors, és személyedben kellemesebb uralkodót kapunk, mint a mostani.
Hogyan? Neked nincsenek ilyen nagyra törő ambícióid? Nos, mi sem egyszerűbb, mint az egész választási hacacáréból kimaradni, hisz ha így van, a világon semmit nem kell tenned. Végy hát magadhoz egy pohár kellemesen elzsongító italt, esetleg némi harapnivalót, s figyeld derűsen, mint szórakozik, s szórakoztat téged is az udvar tarka népe. Biztosra vesszük, hogy ez esetben sem fog csalódás érni.
Sok szerencsét, és tartalmas szórakozást, kedves barátom. Remélem, ott találkozunk.

Abonyi Barbara/Esgal,
Főszervező

Alapi Orsolya/Orsie,
Fodor Viktória/Minerva,
Kirschner Viktória/Artemisz
Szabadkai Zsófia/Szofi
Szarvas Szilvia/Siss

Szervezők

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére