Tavaszi Találkozó karakterei

ESGAL

Világnézet: Lázadó / kifelé Királypárti

Karakter: nem változtattunk rajta, Plankenhorstné maradhat

Infók:
· Te vagy a lázadók tulajdonképpeni „tyúkanyója”, afféle logisztikai vezető, aki a főnemesi tekintélyénél fogva bújtatja őket, mindig gondoskodik alibiről a számukra, és vigyáz is, hogy ne csináljanak hülyeséget, ami a szertelen lányokkal [Narb és Idhren] már nem egyszer előfordult.
· Tudod [Alyr]ról, a temetkezési vállalkozóról és Núlaphelről [Eglar], hogy ők is a Hűségesekkel szimpatizálnak.
· Ismered a Várúr lányát [Zsu], aki most házasodik: ő is a Lázadók közé tartozik. Tkp. ő az operatív vezető a csapatban, mindig is ő vezette az akciókat, amíg te a háttérből igyekezted fedezni őket. Állítólag van egy új terve...


Céljaid:
· Te nem erőszakkal és megtorlással dolgozol, mint ahogy [Narb] és [Idhren] szeretnének. Inkább a kellemes udvari beszélgetést kedveled, és megvannak a módszereid, hogy kipiszkáld a beszélgetőpartnerektől a megfelelő információkat. Kicsit különösnek találod, hogy a király néhány jókívánság-hozó udvaronc helyett a Kancellárt küldte követségbe. Túl magas rangú küldött egy ilyen egyszerű – bár ünnepélyes – eseményre.
· Azonkívül tudomásod van róla, hogy Forostar egyik legtekintélyesebb főnemese idős korában nemrég elhunyt. Huszonéves fia, [Peredhil] örökölte meg a negyed tartománynyi birtokot, aki ezzel a Királyi Tanács tagja is lett. Apját bölcsen kritikus királypárti szemlélet jellemezte, amivel óriási tekintélyt szerzett országszerte – de a fiú pártállásáról semmi biztosat nem lehet tudni, sőt, kimondottan befolyásolhatónak tűnik... Talán rá lehetne hatni, és a Lázadók táborába csábítani.



ESTEL

Világi/adúni név: Gimlimano
Quenya név: Elenfea

Világnézet: Hűséges

Karakter: csodabogár. Minden, amit leírtál, maradhat. Mi tettük hozzá, hogy Gimlimano a Várúr idősebb unokatestvére, és puszta jóindulatból – bár néha a terhére van – a Várúr megengedte, hogy elszegényedése után tartósan a Várban lakjon. Immár második éve él ott.
És nagyon is szereti figyelni az embereket. Csendben. De közben kattognak a fogaskerekek a fejében...

Infók:
Ismersz egy Núlaphel nevű nőt [Eglar] a Hűségesek közül, akiről komoly a gyanúd, hogy hazudik, és valójában királypárti.
Ahogy elnézed Inzilbeth királyné [Angwen] egyik udvarhölgyét [Patiszon] – úgy látod, kissé zavartan viselkedik, mintha valami komoly baja lenne.
Van egy rosszcsont unokaöcséd [Furi], aki veled jött a várba, mert majd apród és fegyverhordozó szeretne lenni. De állandóan elcsámborog, és fogalmad sincs, miket csinál. Aztán néha történtek fura dolgok, az őrök néha fegyvertelenül, fordított sisakkal ébredtek fel, vagy a vár Intézője [Mogy] hasravágódott a felzsírozott küszöbön, arról nem is beszélve, hogy egyszer a hálósapkádat belül kikente mézzel. szóval ha már ennyi energia van a kissrácban, lehet, hogy beszélni kéne vele: inkább azokat froclizza, akik tényleg az ellenségeink (a Királypártot).

FELAGUND


Világi/adúni név: Azulnarak
Quenya név: Ciryamo

Világnézet: Hűséges // kifelé Királypárti

Infók:
Rangodat tekintve bár nem vagy főnemes, mégis a Királyi Tanács tagja vagy. (Tagok még, akiket ismersz: [Peredhil], a frissen örökölt forostari nemesifjú; [icke], a fakereskedő; a Várúr; a Kancellár; a Flottaparancsnok [RodarthGergő].)
Mindenekelőtt, te vagy az andustari Hűségesek egyik fontos kapcsolattartója. Tudsz róla, hogy Ar-Gimilzor király titokban azon dolgozik, hogy megszerezze a Tanács jóváhagyását az örökösödési törvény megváltoztatásához – lehetővé téve, hogy az uralkodó maga válassza ki leendő utódját, aki kétségkívül Gimilkhad lenne.
(Tudod, hogy Inzilbeth királyné tkp. nyíltan Hűséges elvek szerint él, a királytól teljesen elhidegülve, külön udvartartással.)

Célok:
Ezért a fő célod az, hogy mindent megmozgass a Hűséges erők egybekovácsolásáért, és hogy a Tanács jelenlevő tagjai közül minél többeket a Hűséges oldal felé hajlíts. Andúnie ura, a Hűségesek vezetője létre akarja hozni a Tiszta Jogar Ligát, amely nemesi hatalmi tömbként kiállna Inziladun mellett, és a hagyományos értékek visszaállításáért. Ő bízott meg azzal a feladattal, hogy minél több Tanácstagot és más nemest is rábírj a liga alapító okiratának aláírására.


FURI

Világnézet: Hűséges

Karakter: a Várúr csodabogár rokonának, Gimlimanónak [Estel] vagy a fiatal unokaöccse. 14 éves. Két éve a Várban éltek, a Várúr jóindulatából. Szeretsz itt élni, mert a Várúr sok hősi történetet mesélt, meg a fegyverekről is sokat tud. Őt nagyon tiszteled, és szeretnél egy napon a fegyverhordozója lenni. Viszont él a várban egy csomó idegesítő alak: az Intéző [Mogy], aki állandóan dolgoztat, meg a két idióta várőr [Gandalf, Karesz], akiket jólesik megtréfálni, hogy ne vegyék már olyan komolyan magukat. Aztán a nagybácsi [Estel] is kicsit mulyának tűnik, őt is megtréfáltad már jópárszor. Szóval mindenki úgy ismer, mint a Vár tréfamesterét, és a falra másznak tőled.

Célod: minél több és minél furfangosabb csínyeket kitalálni.


HV

Világi/adúni név:
Quenya név:

Világnézet: Hűséges

Karakter: amit írtál, nem változtattunk rajta. Dióhéjban: Tudósnak készült köznemesfiú, királyi parancsra tengerész lett, meggyűlölte a mészárlást Középföldén, dezertált a Várúr fiával, akit elfogtak, de ő megmenekült, és a Várúrhoz szökött, hozza a hírt a Várúrfiról.

Infók/célok:
Egy-másfél órás késéssel érkezel a lakodalomra, OUT-eligazítás után diszkréten sétálj ki a várból, és bújj el egy-másfél órára.
A szituáció: ezután az említett szökésből érkezel a várba. (Téged és a Várúr fiát bekerítettek szökés közben, mire a fiú felajánlotta, hogy ő feladja magát, mert őt kimentheti az apja a befolyásával. Ha téged fognak el, azonnal kivégeznek. Így beleegyeztél. Ő körmölt neked gyorsan egy levelet, hogy vidd el az apjának.

A lakodalomban fel fogod ismerni [RodarthGergőt], aki a flottaparancsnokod volt – tőle szöktél meg. Tudod róla, hogy nagyhatalmú főnemes, a Királyi Tanács tagja.

Gyűlölöd a gyarmatosítást, az erőszakot – nem tudod, kik azok a Hűségesek, de hallottál róluk sokat, és szeretnél csatlakozni hozzájuk. A lényeg, hogy bosszút állhass a királypárton, hogy keresztbetehess nekik, ahol csak tudsz.


ICKE

Adúni név:

Világnézet: Királypárti

Karakter: amit írtatok, nem változtattunk rajta. Feleséged [Lamy], fiatok [TirionGergő].

Infók/célok:
Fakereskedelemmel foglalkozó elképesztően vagyonos nemesként a Királyi Tanács tagja vagy. (Tagok még, akiket ismersz: [Peredhil], a frissen örökölt forostari nemesifjú; [Felagund]; a Várúr; a Kancellár; a Flottaparancsnok [RodarthGergő].)

Tudod a Várúr lányának [Zsu] jövendőbelijéről [Celebrom], hogy jómódú fakereskedő – akárcsak jómagad, és csöppet sincs ínyedre, hogy ezzel a remek házassággal nemesi rangot is fog kapni, ráadásul alaposan keresztbetesz majd neked az andustari faüzletekben.
A fiad célja, hogy katona legyen, és 1-2 éven belül a megfelelő korba lép. És ez az ünnepség kitűnő alkalom lesz arra, hogy bemutasd a Flottaparancsnoknak, és egyengesd a karrierjét.


IDHREN
Világnézet: Lázadó

Karakter: amit leírtatok, marad.


Infók:
Ismered a Lázadó klikk többi tagját: [Narb]ot + [Esgal]t, aki a Lázadók „anyukája”, afféle Plankenhorstné a Kőszívű ember fiaiból, aki főnemesi rangjánál fogva kifelé játssza a királypártit, de csak azért, hogy bújtasson titeket és fedezze az akcióitokat. Aztán ott van még a Várúr lánya [Zsu], aki szintén közétek tartozik, és rendszerint ő vezeti az akciókat.

Célok:
Bosszút állni szüleitek meggyilkolásáért, irtani a királypártot. Különösen utálod a Kancellárt, ki más lenne a gyilkosság hátterében, ha nem ő?!


LAMY
Világnézet: Hűséges

Karakter: „jiddise máme” : ) Mindenáron ki akarja házasítani a fiát, és kísérgeti körbe, mint valami portékát. Kiházasítani sokkal fontosabb, mint a karrierje (emiatt veszekednek is a férjével, aki a katonaurakat igyekszik megkörnyékezni a fia érdekében), mert hát minél korábban meg kell neki találni a megfelelő partit.

Infók:
A Várurat megbízható Hűségesnek tartja.

Célok:
Kiházasítani a fiát.
A férje a Királyi Tanács tagja. Szeretné őt minél inkább a Hűséges elvek felé fordítani. Ha tanácskozásra készül, mindig próbálja megkörnyékezni, megtudni tőle, mi az aktuális vitatéma, aztán próbálni meggyőzni.


LYONA

Világnézet: Hűséges
Karakter: 150 év körüli [=földi 60-70] Gyógyító a várban, a Várúr legfőbb bizalmasa, szinte minden titkát ismeri, annak idején dajkálta is. Sok történetet tud a Várról, gyógyításról – de csak annak szokott mesélni, aki nagyon ráfigyel, és konkrétan kérdez.

Folyamatosan aggódik a Várúr családja miatt. Tudja, hogy a Várúr fia most épp Középföldén szolgál tengerészként, már jó pár éve.


MOGY

Világi/adúni név:
Quenya név:

Világnézet: Hűséges

Karakter: elszegényedett nemesi családból származó lány, akit a Várúr jóindulatból maga mellé vett, és taníttatott. Idővel törvényesen is lányává fogadta. Jelenleg Intézőként működik a várban, az ő feladata, hogy mindig minden működjön, mindenki végezze a dolgát, a raktárban mindig rend legyen (nála van a Raktárkulcs is!), az őrök ne aludjanak el szolgálatban, stb. Van egy égetnivaló kissrác is a várban [Furi], akit mindig csínytevésen kap. Egyszer már móresre kéne tanítani.

Infók:
Úgy tudja, a Várúr fia szolgálatban van Középföldén, tengerészként, már jó néhány éve.

Célok:
A Várúr lányának [Zsu] az esküvőjét lebonyolítani zökkenőmentesen, irányítgatni a személyzetet – és mivel rengeteg királypárti úr eljön, elkerülni a botrányt a két párt között.
NARBELETH

Világi/adúni név:
Quenya név:

Világnézet: Lázadó

Karakter: szende, bár bosszúszomjas szüzike – amit már átküldtél, az maradéktalanul mehet játékba

Infók:
Ismered a lázadópárt többi tagját: Azrabeth-t [Idhren] + Esgalt, aki a Lázadók „anyukája”, afféle Plankenhorstné a Kőszívű ember fiaiból, aki főnemesi rangjánál fogva kifelé játssza a királypártit, de csak azért, hogy bújtasson titeket és fedezze az akcióitokat. Aztán ott van még a Várúr lánya [Zsu], aki szintén közétek tartozik, és rendszerint ő vezeti az akciókat.

Célok:
Bosszút állni szüleitek meggyilkolásáért, irtani a királypártot. Különösen utálod a Kancellárt, ki más lenne a gyilkosság hátterében, ha nem ő?!


PEREDHIL

Világi/adúni név:
Quenya név:

Világnézet: bizonytalan, szeretne ismerkedni a Hűséges nézetekkel

Karakter: forostari főnemesifjú, 25 éves, apja halála után elég fiatalon örökölte meg a kb. Forostar negyedét kitevő birtokokat, és ezzel együtt a tagságot a Királyi Tanácsban. Mérhetetlenül tisztelte az apját, és az ő nyomdokaiba szeretne lépni. Hasonló nagy tekintélyt szeretne kivívni a Királyi Tanácsban, mint apja annak idején – de még túlságosan hirtelen haragú, indulatos és forróvérű.

Infók:
A fővárosban nemrég találkoztál egy távoli rokonoddal, akit szintén meghívtak erre a lakodalomra, de nem tudott eljönni. Rád bízta két fogadott lányát [Narb]ot és Azrabeth-t [Idhren], hogy ajánld fel „lovagi szolgálataidat”, és kísérd el a két hölgyet a fővárosból a menyegzőre.

Célok:
Apád halála után nem sokkal találtál egy levelet az asztalfiókjában, amiből megtudtál egy-két dolgot a Hűségesekről: apád levelezett egy bizonyos „Ciryamo”-val. Elhatároztad, hogy megkeresed ezt az embert, hogy végre apád nyomdokába léphess a Hűséges-mozgalomban.
Azonkívül fiatalemberként szeretnéd megtalálni a helyed a világban, feleséget találni, családot alapítani.


TIRION/GERGŐ

Világnézet: nem foglalkozik politikával; természetesen tiszteli az ország rendjét és Ar-Gimilzor királyt

Karakter: 18 év körüli nemesifjú, apád vagyonos fakereskedő és nemes [icke]. Anyád [Lamy] pedig nemrég a fejébe vette, hogy ki fog téged házasítani. Ez még eddig rendben is lenne, csak általában olyan kísérőszöveggel mutat be téged a szebbnél szebb úrikisasszonyoknak, hogy Középföldéig úsznál előle.

Célod:
Apád mesélte, hogy a lakodalmon ott lesz a királyi flotta parancsnoka is [RodarthGergő], akinél jó lenne bevágódni. 1-2 éven belül katonakorba lépsz, és nem lenne rossz ilyen tekintélyes vezető alatt szolgálni.
Persze a hölgyek társaságát sem veted meg. Csak ne lenne mindig a nyakadon az anyád...


Alyr:
A neved Azranarû. Egy lehetséges hosszú távú szerződés reményében érkeztél a várba: Ěphalizindôn, a vár ura úgy tűnik, hajlik rá, hogy új családi sírbolt építését bízza rád; annál is inkább, mert valaha régen együtt szolgáltál a fiával. Ha már úgyis nála szálltál meg, meginvitált leánya, Zâirel esküvőjére (Imrazôrral, egy kisnemesi származású fakereskedővel lép frigyre). Mivel mind az üzletfeleid körének bővítésére, mind házasulandó nemesi származású lányok megismerésére bőven nyílhat lehetőség az ünnepség során, elfogadtad a meghívást.
Akiket ismersz:
· A várurat és a vár személyzetét látásból (a várúr lánya, a várúr fogadott lánya: Zamîn, a várúr apródja: Ibal, a két várőr: Azrabêl és Zabathân, valamint a vár gyógyítója: Úrikali)
· Kôrbeth-t, a királyi flotta egyik hadvezérét
· Szintén látásból két néhai konkurens fakereskedőt, Imrazôrt és Sakalthôrt (mindkettő nemesi származású), valamint az utóbbi feleségét, Zadaninzilt, és katonai pályára készülő fiatal fiát, Zabathânt
· Üzleti kapcsolatok révén látásból ismered Izindubêth-t, a nemrég öröksége birtokába jutott gazdag ifjú főnemest


Celebrom
A neved Imrazôr. A várba saját lakodalmadra érkeztél: Ěphalizindôn, a Várúr lányát: Zâirelt veszed feleségül. A nász minden szempontból előnyös számodra, hiszen így a sziget egy ugyancsak vagyonos és befolyásos nemesurának leszel a veje; ennek ellenére és a rossz nyelvek pletykáinak dacára nem érdekből, hanem kölcsönös és őszinte érzésektől vezéreltetve házasodtok össze.
Noha a nagy esemény lefoglalja a figyelmedet, azért van más is, amit szeretnél nyélbe ütni az ünnepség során. Jó lenne megerősíteni a Kancellárral a szerződésedet, mint a Király fa-beszállítója; annál is inkább, mert tudomásod van róla, hogy jelen lesz egy konkurens fakereskedő, Dulgikhô is, akinek tudomásod szerint jó kapcsolatai vannak az udvarnál. Attól tartasz, hogy ki akar téged ütni a nyeregből—talán nem ártana megelőzni, és borsot törni az orra alá…
Leendő apósod politikai hozzáállásáról magad sem sokat tudsz, bár egyes megnyilvánulásaiból (többek között a Kancellárhoz fűződő bizalmas viszonyából) arra következtetsz, hogy a Királypártiakhoz húz.
Akiket ismersz:
· A várúr (Ěphalizindôn) és lánya (Zâirel) J
· A vár személyzete: a várúr fogadott lánya, Zamîn (ő vezeti javarészt a háztartást), a várúr apródja, Ibal, a két várőr: Azrabêl és Zabathân, valamint a vár gyógyítója, Úrikali (ő valamiért az az érzésed, hogy ellenséges irányodba)
· Azrakâli, akiről kevesen tudják, hogy a húgod; a Királyné udvarhölgye
· Dulgikhô, a rivális fakereskedő


Dani
A neved Gimilzagar, feladatod a királynét megvédeni és segíteni. Álcád: Azgarôn, a várúr (Ěphalizindôn) harmadunokatestvére vagy Hyarrostar távoli csücskéből. (A valódi Azgarôn visszavonult életet él, nem sokan ismerik; valószínűleg akkor sem jött volna el, ha a Királyné titkosszolgálata nem tesz róla, hogy a meghívó ezúttal el se jusson hozzá.) Van, aki felismerhet, hisz látott a Királyné közelében, de ezek kevesen vannak. Célod megtudni minél többet mind a Királypártiak, mind a radikális Lázadók terveiről – aki a jogar várományosának hatalmát gyengíti, az a Királyné ellensége.
Akit (főleg hallomásból) ismersz:
· Azranarû: temetkezési vállalkozó; valaha régen részt vett középföldei expedíciókban a Király hajóival
· Kathuphazgân: a Kancellár titkára; meggyőződéséről nem sokat tudsz, de elvben bármit kinézel belőle
· Núlaphel: a Hűségesek közé tartozik; köztük Morniel a neve; kissé fiatal, de lelkes
· Minilzor, a Kancellár: hajthatatlan királypárti, semmilyen eszköztől nem riad vissza (ő felismerhet…)
· Azraphel, a Kancellár lánya
· Elenfea/ Gimlimano: a várúr bogaras rokona, Hűséges, de kevéssé beszámítható
· Azûlnarâk: királypárti nemes, aki gyakran szólal fel az Udvarnál a Hűségesek végleges felszámolásáért
· Kôrbeth: a királyi flotta egyik hadvezére; hajthatatlan királypárti
· A Királyné udvarhölgyei: Azrabanâth (Ivett, ha jön), Azrakâli (akiről kevesen tudják, hogy mellesleg Imrazôr testvére) Arnithil és a vőlegénye, Balkumagân (az utóbbi feltörekvő udvaronc…)



Patiszon:
Arnithil vagy, a Királyné jószívű, bár nem épp a legbátrabb udvarhölgye. Szüleid nemrégiben jegyeztek el Balkumagânnal, egy ugyancsak ambíciózus udvaronccal, akinek alacsony származása ellenére fényes karriert jósolnak, akik csak ismerik. Az események alakulásába nem sok beleszólásod volt, de nem is lázadtál ellene különösebben. Nemrégiben azonban különös dolognak lettél szemtanúja: láttad, amint jövendőbelid félrevonulva hosszan tárgyal Dulgikhôval, egy közrendű fakereskedővel, majd végül egy tárgyat vesz át tőle. Még a te tapasztalatlan szemed is felismerte egy alattomos tőr formáját. Mielőtt még lett volna időd eltöprengeni azon, hogy vajon mibe is keveredett jegyesed, már a keze szorítását érezted a karodon: észrevette, hogy láttad. Meg sem próbálta kimagyarázni a helyzetet, nem tagadta, hogy titkos megbízatásokat teljesít az állítólagos fakereskedőnek; ellenben megfenyegetett, hogy ha Dulgikhô lebukik, úgy veszi, hogy a te szád járt el, és gondoskodik róla, hogy többet ne tehess neki keresztbe… Biztos vagy benne, hogy ez nem üres beszéd volt. Azóta sem vitt rá a lélek, hogy szembeszegülj vele: rettegsz a bosszújától. Az utóbbi napokban ráadásul egyre agresszívabb volt veled: gyakran követelte, hogy mondj el neki bizalmas információkat a Királyné köreivel kapcsolatban. Ebből arra gyanakszol, hogy nem éppenséggel a Hűségesek javára tevékenykedik…
Akit ismersz:
· Balkumagân, a jegyesed: feltörekvő udvaronc, akiről csak te tudod, hogy gyanús titkos megbízatásokat teljesít…
· Dulgikhô, aki a nyilvánosság előtt fakereskedő, de te tudod, hogy Balkumagân megbízója
· Azrakâli: szintén a Királyné udvarhölgye. Kevesen tudják róla, hogy Imrazôr (a Várúr leendő veje) testvére. Segítőkész, szeretnivaló leánynak ismered.
· Núlaphel: állítólag a Hűségesek közé tartozik
· Azrabanâth: szintén a Királyné udvarhölgye.


Rohin
Zimraphel vagy, a szívében Hűséges erdőjáró. A napokban egy Hyarnustarban élő nemesúr, aki andúniei származású, állítólag Andúnie uraival rokonságban is rokonságban van, de a királyi udvarba is bejáratos (te csak Aldamir néven ismered, bár sejted, hogy Ar-Gimilzôr köreiben máshogy szólítják), levelet bízott rád. Meghagyta, hogy menj Ěphalizindôn birtokára, ahol jelenleg esküvői ünnepség zajlik, és ott keress meg egy bizonyos Ciryamo fedőnevű embert. Aldamir maga félt, hogy ha személyesen megy, túl nagy feltűnést keltene. Abban nem tudott neked segíteni, hogy Ciryamót miről ismered fel, mert maga is csak összekötők útján érintkezett vele eddig, azonban egyedül őt érzi elég megbízhatónak ahhoz, hogy a levélben közölt híreket rábízza. Aldamir szerint Ěphalizindôn megbízható ember, s noha nyíltan nem foglal állást, a szíve mélyén a Hűségesekhez húz—ugyanakkor kimondottan arra kért, hogy a levelet még neki se add át, sőt, ha lehetséges, hallgass róla.
Akit ismersz:
· Hinarâk: szintén hyarnustari lakos, erdészlány, és, amennyire tudod, a világnézetetek is megegyezik.


Szozsi:
A neved Azrakâli. A Királyné kíséretében érkezel – kevesen tudják, hogy a tulajdon bátyád esküvőjére. Célod, hogy a Királyné számára minél többet megtudj az ellenkező oldal, a Királypártiak szervezkedéseiről. Ha sikerülne beépülnöd közéjük, azt a Királyné kifejezetten jó szemmel nézné – arról nem is beszélne, hogy saját magad számára is több lehetőség nyílna, méghozzá nem egészen úgy, ahogy Inzilbêth gondolja…
Akiket ismersz:
· Imrazôr: ismered a bátyádat, és biztos vagy benne, hogy (bármit pletykáljanak a rossz nyelvek) ő nem nősülne érdekből. Zâirelhez, a Várúr (Ěphalizindôn) lányához valódi érzelmek fűzik.
· Arnithil: szintén a Királyné udvarhölgye, egyszerű, kissé félénk, de vidám szívű teremtés. Ártalmatlan, kiszámítható. Nemrég jegyezték el egy Balkumagân nevezetű fiatalemberrel – ez utóbbi afféle udvaronc, akinek ugyancsak gyorsan ível felfelé a karrierje.
· Gimilzagar: a Királyné testőrkapitánya. Nemrégiben került az udvarhoz, Inzilbêth azonban valamiért tökéletesen megbízik benne. Jelenleg Azgarôn álnéven érkezik az ünnepségre; a feladata nagyjából az, mint a tied.
· Kathuphazgân: a Kancellár titkára; meggyőződéséről nem sokat tudsz, de elvben bármit kinézel belőle
· Núlaphel: a Hűségesek közé tartozik; köztük Morniel a neve; kissé fiatal, de lelkes
· Minilzor, a Kancellár: hajthatatlan királypárti, semmilyen eszköztől nem riad vissza
· Azraphel, a Kancellár lánya, akinek állítólag viszonya van egy közrendű fakereskedővel, Dulgikhôval
· Izindubêth, egy fiatal, tapasztalatlan, ámde vagyonos és befolyásos nemesúr, valamint két rokona, Azrabeth és Dairabel (a két lány unokatestvér, és ugyancsak gátlástalan nőszemélyek hírében állnak)
· Azrabanâth, szintén a Királyné udvarhölgye. Hozzád hasonlóan ügyes, és nem válogat az eszközökben, viszont veled ellentétben elkötelezett híve Inzilbêthnek. Az az érzésed, hogy kicsit gyanakvó irányodban…


Zsu
A neved Zâirel. Nagy esemény ez az életedben: a te esküvődre gyűlt össze a nép; bár tisztában vagy vele, hogy a háttérben ennél nagyobb jelentőségű, az egész országot érintő események zajlanak. Nem is olyan rég még határozott politikai nézeteid voltak: apádat, Ěphalizindônt, noha nagyon szereted, elítélted puhány megalkuvásáért, és szíved szerint azokkal értettél egyet, akik minden eszközzel el akarják távolítani a vén királyt, a tündék nyelveit betiltó, hagyományokat sárba tipró Ar-Gimilzôrt, hogy végre a Hűségesek pártján álló elsőszülött fia, Inziladûn vehesse kezébe a jogart. De aztán megismerted Imrazôrt… Tudsz a pletykákról, melyek szerint csak rangod, vagyonod és befolyásod miatt vesz el, de te bízol vőlegényed őszinte érzelmeiben, és nem akarod egy esetleges radikális lépéssel veszélybe sodorni. (Imrazôr nézetei egyébiránt leginkább apádéra hasonlítanak.) Most pedig, épp a vendégség kezdete után nem sokkal, afelől kaptok hírt, hogy öcséd dezertált a királyi hadseregből, majd fogságba esett, és könnyen lehet, hogy az élete a tét…
Akiket ismersz:
· Ěphalizindôn, az apád. Tudsz róla, hogy valójában mérsékelt Hűséges nézeteket vall, bár igyekszik nyilvánosan nem elkötelezni magát, és most ugyancsak meg van kötve a keze.
· Ěphalizindôn fogadott lánya, Zamîn (ő vezeti javarészt a háztartást): jóravaló, megbízható lány; a politikába nemigen ártja bele magát
· Apád apródja, Ibal: még fiatal…
· A két várőr: Azrabêl és Zabathân, régóta szolgálnak a családotoknál
· Úrikali: amióta az eszedet tudod, a várhoz tartozik, egyesek szerint apád mellett is dajkáskodott. Nem fiatal már. Jó ismerője a füveknek, gyógymódoknak, régi tudományoknak. Az egész családot a szívén viseli, és úgy sejted, valamiért rossz szemmel nézi a házasságodat.
· Minilzor, a Kancellár: apád jó barátja, a Király bizalmas embere; apád egyenes és tisztességes embernek tartja, te azonban néha úgy érzed, nála nagyon is a cél szentesít bármilyen eszközt…
· Azrabeth és Dairabel, vagy ahogy titokban nevezik magukat, Isilwende és Úriwende: örökbefogadott gyermekei a jelenlegi családjaiknak, így a nyilvánosság szemében unokatestvérek, de te tudsz róla, hogy valójában ikrek. Azzal is tisztában vagy, hogy korántsem olyan semlegesek politikai téren, mint mutatják, hiszen gyakran akartatok közösen terveket szőni. A háttérből Zagarinzil, egy magát Királypártinak kiadó vagyonos nemeshölgy támogatja őket. Számítasz rá, hogy most, az ünnepség során is fel fogják veled venni a kapcsolatot…
· Minalattô: Az öcséddel együtt szolgált a hadseregben; együtt szöktek meg és fogták el őket. Ő hozta meg a hírt…
· Kôrbeth: a királyi hadiflotta sikeres hadvezére. Az öcséd egyik felettese (volt).

"Telcontar (Dulgikhô)

A titkosügynökség (belsőelhárítás, vatevör) egyik első embere vagy.
Szerencsédre ezt igen kevesen tudják rólad, nagyjából két közvetlen
beosztottad: Balkumagân, aki egy feltörekvő fiatalember, jó
kapcsolatokkal, illetve Azraphel, aki, bár a Kancellár, Minilzor lánya, a
Kancellár tudtán kívül már évek óta a király nevében (és a te parancsodra)
gyilkol.
Fakereskedőként jössz az esküvőre, útközben csatlakoztál a királyi
követséghez. Hogy ne legyen feltűnő, hogy a bérgyilkosoddal netán sokat
beszélnél, szeretőkként viselkedtek majd az előzetes megbeszélés szerint.
Ismerve Minilzort, egy ilyen viszony is igényel titkosságot, tehát jó
fedősztori.

Főleg, mert semmiképp nem akarsz semmiféle gyanút magadra vonni –
semmi olyat, ami igaz. Arra készülsz, hogy valahogyan belecsalod a
fanatikus lázadókat egy Minilzor elleni merényletbe, amihez hamisítanál
parancsot is a király idősebb fiától – hisz itt van a királyné
(Angwen), és a fiú ugyanazt a pecsétet használja, mint ő.

Mindenképpen közel kell majd férkőznöd a lázadókhoz, és megtudnod, kik is
ők. Már van egy beépült ügynököd, ő Balkumagânon keresztül tud majd
elérni.
A kancellár kíséretében tartózkodik a Flottaparancsnok, Kôrbeth is.
Megbízható királypárti tiszt, de nem vonnád be az ügyleteidbe. Főleg, mert
nem tud róla, de a te parancsodra süllyedt el egy hajója, amin magas rangú
áruló próbálta meg Anadúnét elárulni, és az ország érdekében gyorsan el
kellett tenni láb alól – meg mindenkit, aki tudott az árulásáról."
Rabyn- Pharazammî
Te egy kocsmáros egy szem lánya vagy, aki az apjával (Daîraburôda) (Sú) érkezett az esküvőre. Apád valahonnan messzi vidékről, Középföldéről érkezett, így ti nem vagytok Númenóriaik, de úgy érzed, neked többet szánt a sors, mint egy egyszerű kocsmát. Eszes vagy és szép, ezért magasabbra is juthatsz, mint ahol most vagy – csak meg kell találni a megfelelő pártfogókat. Nagy a feszültség a meghívottak és meghívó nélkül érkezettek között a várban, mert a királyhoz hűek nem szívlelhetik a valapártiakat, akiknek bújkálniuk kell. Úgy tudod, hogy maga a Várúr (Ěphalizindôn) (Cue) is fanatikus valapárti, és várőröknek öltöztetve bújtatja a lázadókat.
Ezért és más információkért bizonyos királyhű emberek bizonnyal megkönnyíthetik az életedet. Kocsmároslányként sok infóhoz juthatsz, ha ügyes vagy.
Apáddal jelenleg nem vagytok jóban – nehezményezed, hogy ő nem tör többre, és úgy érzed, visszatart.
Akiket már láttál: maga a Várúr, a lány (Gimlinithir) (Zsu), aki házasodik egy fakereskedővel (Imrazôr) (Celebrom) (ő így fog nemességhez jutni), a Várúr fogadott lánya Zamîn (mogy) (ő amolyan mindenes a várban, vele lehetsz közelebbi barátságban is).


Sú- Daîraburôda
Kocsmárosként érkeztél az esküvőre. A Várurat (Cue) (Ěphalizindôn) ismered már egy ideje, reménykedsz, hogy az esküvőn való kiszolgálással meggyőzöd arról, hogy érdemes lesz továbbiakban is igénybe venni a borodat/sörödet. Pontosabban az egyik lányát (mogy) Zamîn kell meggyőznöd, mert ő a mindenes a várban.
A Várúr másik lány (Zsu) Gimlinithir a menyasszony, vőlegénye Imrazôr (Celebrom), aki fakereskedő. Egy temetkezési vállalkozó is érkezett Azranarû (Alyr) – de ő, őszintén szólva, roppant gyanús. Folyton feketében jár. Gyanús. Mit keresne itt egy temetkezési vállalkozó? Sok jel mutat arra, hogy valójában egy bérgyilkos. Hallottad valakitől, hogy van itt egy, egy másiktól meg azt, hogy ő az.
A lányoddal (Pharazammî) (Rabyn)még nem sikerült kibékülni - de félted kissé, nehogy pont a bérgyilkos temetkezési vállakozó vesse ki rá a hálóját (dobótőrét, mérgezett nyilait, stb.).

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére