Tolkien Kreatív-Közösségi Tábor 2009

A Magyar Tolkien Társaság 2009. július 9. és 19. között Szanticskán szervezi immár 7. nyári táborát, ahová szeretettel várjuk nem csak az MTT tagjait és a Tolkien.hu regisztrált felhasználóit, hanem mindenki mást is, aki érdeklődik a Tolkien által megalkotott világ iránt. Figyelem! A jelentkezés határidejét meghosszabbítottuk július 7-ig!


Mornie utúlië - És eljő a Homály...

Elvonultak a seregek – mi pedig maradtunk. Lobogó zászlók alatt vonultak el, sor sor után, százak százak után. Égkék, ezüstfehér, tűzvörös volt minden zászló, testvéreink fegyverei pedig úgy szikráztak a nyári nap fényében, akár a Fák, Telperion és Laurelin egykoron. Hosszú idő óta először végre reménnyel telt el szívünk. Győztesen fognak visszatérni. Dicsőségben fognak visszatérni, mi pedig mindent előkészítünk, hogy méltóképpen ünnepelhessük visszanyert szabadságunkat, és a hősöket, akik kivívták.


A táborról általában

A Magyar Tolkien Társaság táborai évek óta az intenzív alkotótevékenységen keresztül, átélhető módon próbálják a résztvevők számára megmutatni a tolkieni mitológia értékeit. A táborozókat hagyományosan a mindennapok szürkeségén túlmutató vágyak kapcsolják össze, és az együttes tevékenység eredményeként szoros emberi kapcsolatok, és páratlan ifjúsági kisközösségek kovácsolódnak a közösen töltött napok alatt.

A tábor helyszíne: Szanticska, egy mindössze 19 házból álló falu Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
A tábor időpontja: 2009. július 9 - 19.

A tábor ezúttal 11 napos lesz, és a különleges program, illetve a várhatóan nagyobb létszám miatt nem egy hagyományos, zárt táborhelyen, hanem Magyarország egyik legkisebb településén, egy meseszerű kis üdülőfalu felújított parasztházaiban és közösségi épületeiben kerül megrendezésre. (Az egész település a miénk lesz.) Google térkép»

A táborral kapcsolatos tudnivalók nyomon követhetőek lesznek a Tolkien.hu Fórum a 2009-es nyári tábor topikjában is: Fórum»

A keretjátékról

A tábori programokat sokéves hagyományainknak megfelelően egy keretjáték fogja össze, amelyben a résztvevők idén Középfölde történelmének egyik legnagyobb változásokat hozó időszakát élhetik át; amikor az első korban a hatalmuk teljében álló tünde birodalmak összefognak, hogy egyszer és mindenkorra legyőzzék a Sötét Ellenséget Középföldén. Egy olyan korszak ez, amikor azokból válnak az énekek és legendák hősei, akik korábban soha nem voltak kénytelenek szembeszállni a Gonosz hatalmával.

A programról

Az eddigi programokhoz hasonlóan ismeretterjesztő programok, természetjárás, kreatív és kézműves foglalkozások, színpadi produkciók, csapatjátékok, közös éneklések és tábortüzek várnak a leendő táborlakókra.

A Középfölde világával való ismerkedésen kívül a táborozók számtalan (egyéni és csoportos) alkotó tevékenységben is kipróbálhatják magukat. Az eddigi táborokban megszokott tevékenységi körök mellett (képzőművészet, irodalom, tánc, stb.) a falubeli mesterek jóvoltából az érdeklődők megismerkedhetnek a fazekasság, kovácsolás, kenyérsütés, szövés alapjaival is.

Szállás:

Az elhelyezés gyönyörűen felújított régi parasztházakban és sátrakban történik. A 4-8 fős szobákhoz minden házban saját fürdőszoba és WC tartozik, a sátorozóknak külön fürdőblokk áll rendelkezésre.

A sátorozáshoz szükséges felszerelést (sátor, matrac, hálózsák) nem biztosítjuk, ezekről a sátorozóknak maguknak kell gondoskodniuk.

A házas elhelyezés esetén a szükséges felszerelést (takaró, párna, ágynemű) a szállásadó biztosítja.

Étkezés:

Naponta háromszori bőséges étkezés, ebből az ebéd és a vacsora meleg. Éjszakánként kiegészítő hideg élelem (zsíros/vajas kenyér).

Az érkezés napján csak vacsora lesz, aznapra mindenki hozzon magával az útra valami élelmet! Az utolsó napon reggelit és ebédet biztosítunk.

Részvételi díjak:

Egyéni utazás esetén: Csoportos utazás esetén (különbusszal)
Nem MTT-tag, házban alvással:35 500 Ft Nem MTT-tag, házban alvással:38 000 Ft
Nem MTT-tag, sátorban alvással:32 500 Ft Nem MTT-tag, sátorban alvással:35 000 Ft
MTT-tag, házban alvással:32 000 Ft MTT-tag, házban alvással:34 500 Ft
MTT-tag, sátorban alvással:29 500 Ft MTT-tag, sátorban alvással:32 000 Ft
Pártoló tag, házban alvással:35 500 Ft Pártoló tag, házban alvással:38 000 Ft
Pártoló tag, sátorban alvással:32 500 Ft Pártoló tag, sátorban alvással:35 000 Ft

A részvételi díj tartalmazza a szállás és a teljes ellátás (napi 2 meleg, 1 hideg étkezés) díját, valamint a tábori szabadidős programokkal kapcsolatos valamennyi költséget.

A csoportos utazás esetén egy budapesti indulóállomástól a tábor helyszínéig, illetve vissza különbuszokkal biztosítjuk a táborozók és csomagjaik szállítását . Egyéni utazás esetén a részvételi díj az útiköltséget nem tartalmazza! 

Jelentkezés

Jelentkezni az alábbi formanyomtatvány kitöltésével és visszaküldésével lehet: Jelentkezési lap »

A tábori jelentkezéseket vagy kinyomtatva, hagyományos postai levélként várjuk a 1701, Budapest, Pf. 79. címre (a borítékra írjátok rá: Tolkien Tábor), vagy word fájlként kitöltve e-mail-ben az "mtttabor kukac tolkien.hu" címre (a tárgy mezőbe írjátok bele: Tolkien Tábor jelentkezés).


Figyelem! A május 15 után jelentkezők számára nem tudjuk garantálni, hogy a kívánságuknak megfelelő rend munkájában vesznek majd részt.

A jelentkezések elbírálásakor túljelentkezés esetén figyelembe vesszük az MTT tagságot (csak 2009. március 1. előtt belépett, és tagdíjfizetési hátralékkal nem rendelkező rendes tagok, és a tábor kezdőnapjáig belépett pároló tagok esetében!), és a Tolkien.HU fórumában való aktivitást is.
A jelentkezések elfogadásáról értesítünk mindenkit! 

További információk: 20/399-00-60

 

Képek a helyszínről:

Tábla.
Kápolna.
Lakóház.
Lakóház.
Nagyhatár.
Kishatár.
Falu.
Szoba.
Szoba. Harangláb.
 Szanticskai panoráma

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére