MTT Hírlevél (2009. október)

A Magyar Tolkien Társaság hivatalos Havi Hírlevele (2009. október, V. évfolyam, 7. szám)
 

KÖSZÖNTŐ

Most mondhatnám azt, hogy én megmondtam, de az olyan végtelenül sablonos lenne, ráadásul nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy az ősz – sőt, lassan a tél – győzelmét megjövendöljem a hosszúra nyúlt nyár fölött. Most, ahogy kinézek az ablakon, a szemközti házfal napfényben úszik, de az idő már határozottan hideg – főleg hajnali séták esetén – és egyre több a rozsdavörös, aranysárga levél az utcákon, kertekben. Nyugodt, kellemes ősz van, nem kínoz minket nyálkás, hideg eső, az óvatos napsütést csípős szél váltja fel esténként. Az ősz – minden kellékével – megérkezett. Korai sötétedés űz minket mind hamarabb a szobák melegébe, ahol kávéval, teával, forralt borral, vagy kakaóval melegítjük meg magunkat, sálat tekerünk magunkra, sapkát húzunk, és mind nagyobb feszültséggel és várakozással gondolunk a megállíthatatlanul közeledő Karácsonyra.

Persze nem csak ez a megjósolt változás történt meg. Elindult a Magyar Tolkien Társaság média részének teljes átalakítása, lassan formát ölt, előbb a fejekben, aztán a valóságban is az új szerkezet és az új szerkesztőségek.

Az ősz valamilyen formában elgondolkoztat – véget ér a nyár mozgalmassága, de még nem kezdődik meg a tél, a maga szikrázó, fagyos bájával és ünnepi izgalmával. Az ősz csöndes és lomha. Az ősz kicsit mindenkit egyedül hagy, kicsit mindenkit magába nézésre késztet. Egyesekben bánatot, másokban várakozást, kíváncsiságot vagy épp melegséget kelt. Átmenet csak az éles vonalakkal meghúzható nyár és tél között, elmosódott és bizonytalan, változékony és kiismerhetetlen, mint maga az élet. Nekem személy szerint az ősz a kedvenc évszakom.

Élvezzétek az ősz örömeit, amíg tehetitek, lubickoljatok a levélhalmokban, sétáljatok a korai estékben, gyűjtsetek gesztenyét – igazi gyerekkori élmény. Hiszem, hogy belül mindenkiben van egy kis rész gyerek, aki időről időre szót kér, és csodálkozó, csillogó szemekkel mered a világra. Mutassatok a saját belső gyermeketeknek valami szépet, valami újat. És örüljetek a változásoknak.

Alew (Sági Kiss Dani)     Főszerkesztő 


A Magyar Tolkien Társaság Hivatalos Hírlevele

A Hírlevelet írja és kiadja az InfoCsoport

Elérhetőség: mtt.infocsport@gmail.com

Felelős kiadó: Gandalf gandalf@tolkien.hu

Főszerkesztő: Alew alewyan@gmail.com

Terjesztés: Gandalf gandalf@tolkien.hu

Következő Hírlevelünk 2009. december
elején jelenik meg.

2009. november 2.

Designed by Gilg

Magyar Tolkien Társaság © 2009.

www.tolkien.hu


AKTUÁLIS HÍREINK

Indul a mandula!

Október 30-án lezárult a jelentkezés a Tolkien Levelező Versenyre. A 4. alkalommal megrendezett levelező vetélkedő célja, hogy az általános és középiskolás diákok bizonyítsák tudásukat a Tolkien által megálmodott világról játékos vagy épp elgondolkodtató feladatok során.

A november elején elinduló, 5 fordulós megmérettetés főszervezője Kincső (Kiss Kincső), aki eddig is nagy szakértelemmel rendezte meg a korábbi Tolkien Levelező  Versenyeket is.

Idén is 3 kategóriában vetélkedhetnek a jelentkezők, melyeknek kategóriafelelősei: Hobbit kategória – Sötét Úr (Kostyál Zsigmond), Dúnadán kategória – Metaflora (Orthmayr Flóra) és Zsodoo (Szász Zsombor) és nem utolsó sorban Nolda kategória – Alew (Sági Kiss Dániel), dorwinion (Bartalos Nikoletta) és Kincső (Kiss Kincső) lesznek.

További információkat a főoldalon és a topicban találtok! 

Tiszteleg!

Nincs január Tolkien Születésnap nélkül! J. R. R. Tolkien professzor születésnapjának év eleji megemlékezése immár hagyománnyá vált a Magyar Tolkien Társaság köreiben. A 2010 januárjában megrendezésre kerülő, nagy érdeklődésre számot tartó rendezvény elnökségi felelőse Eruntale/Hanna (Rákos-Zichy Johanna), aki sajnos egyetemi kötelezettségei miatt nem tudja vállalni e megemlékezés levezénylését.

Az MTT vezetősége lelkes és ötletekkel teli embereket keres szervezőknek, akik egy, a korábbiaknál kisebb, közösségi ünneplést tudnának megszervezni.

Jelentkezni Hannánál priviben vagy a eruntale’kukac’gmail.com címen tudtok.

Továbbra is figyeljétek a topicot
 

GOMUNCS

Várnak mindenkit örömmel a GOMUNCS (Gondolatok MunkaCsoport) legújabb összejövetelén. A helyszín és az időpont még nincs kitűzve, erről is véleményt alkothattok a topicban.

A GOMUNCS legfontosabb kérdései: „Mire vagyunk kíváncsiak most, itt, a közösséggel, a Társasággal kapcsolatban, mik az értékeink, mitől félünk, mit szeretnénk?”

Rovatvezető: Náda


 


VEZETŐSÉGI DÖNTÉSEK


Tábor 2010 

Az MTT történetének eddigi legszorosabb táborpályázati döntését hozta meg az Elnökség. Mindkét szervező csapatnak számos kérdést feltettek, majd egymás között vitatták meg a szempontokat az elbíráló elnökségi tagok. Végül a 7 szavazóképes elnökségi tagtól (Ankalimon és Ádám ezúttal érintettként nem szavazhattak) 4 szavazat érkezett az Ankalimon – Ádám – Sebcsaba – Lau – Celebrom által beadott koncepcióra, míg 3 a Felagund – Cueddo – Ádám – Nido által írt pályázatra. Így az előbbiek szervezhetik a 2010-es tábort, de mindenképp szeretettel várjuk a másik csapatot jövőre a pályázók között (illetve addig is bármilyen rendezvény szervezésére pályázva). 

Egyéb döntések 

Halloween szervezésére idén egy pályázat érkezett be, így egyhangú szavazás mellett Alew és Idhren személyében köszönthettük a buli szervezőit. A farsangi rendezvényre szintén egy pályázat érkezett, így a Milendoria által vezetett, Julcsival, Loth-szal és Kincsővel kiegészült főszervezői csapat kapta meg a lehetőséget.

Rovatvezető: Gandalf


 


RENDEZVÉNYEK



Kószálások

A Kósza Kommandó sem tétlenkedett októberben. A természetbe csábító idő hívásának engedelmeskedve három túrát is tettek: a hónap elején a Legénybarlangtól a Feketekőn át Pilisszentlélek felé; két héttel később megnézték a Pál-völgyi- és Szemlőhegyi barlangokat, valamint a Hárs-hegyen sétáltak; a hónap utolsó előtti szombatján pedig a Pilis észak-keleti csücskében, a Vörös-kő környékén tettek egész napos túrát.

A Kósza Kommandó túrái késő ősszel és télen is folytatódnak, részletek a topicban!



KÖMT 2009.


Október 22-26. között remek hangulatban telt a Kreatív Őszi Művészeti Találkozó (a későbbiekben KÖMT), melynek idén is a zebegényi Szőnyi István  Általános Iskola adott otthont. A KÖMT a társaságunk legjelentősebb külföldi látogatottságú rendezvénye, így idén is részt vettek programunkon külföldi barátaink. A Szlovén Tolkien Társaságtól 4 fő érkezett, illetve a Szlovák Tolkien Társaságtól 1.

A tavalyi koncepcióhoz képest az idei annyiban változott, hogy a táncos, a dalnok, a színjátszó, az író és a harcos rend tagjai, egymással egységet alkotva, csapatokba voltak beosztva. Így jött létre a haradi haramiák, a trollok és hajcsárjaik, az ork portyázók és az umbari kalózok csapata, sorban Mil, mogyi, Dodiee és Mírrand vezetésével. A többi rend, a kézművesek, a szakácsok, az erdőjárók, és a bölcsek eredeti mivoltukban megmaradtak és a 2 nap kreatív tevékenységét a szombat esti bemutató esten láthattuk performance és kiállítás formájában.

A csapatfoglalkozásokon kívül ki-ki kipróbálhatta magát különböző szabad rendi órákon, így az érdeklődők fotózhattak, főzhettek, harcolhattak. Mindenki megtalálhatta a kreatív énjének legalkalmasabb kibontakoztatási formáját.

A rendezvény főszervezői nido (Umann Dorottya), Ádám/Leguánember (Becze Ádám), fqqdk (Simon Csaba Péter) Cue (Kovács Gábor) és SÚ (Kostyál Zsigmond) voltak.  
A rendezvényről készült képeket megtekinthetitek az esemény
topicjában.


Rovatvezető: Attila

 


MÉDIA

Új tartalomszolgáltatóhoz költözött a Tolkien.hu

Önmagában a költözés nem érintette a portál tartalmát, külalakját. Az elnökség döntése alapján, az egyesület anyagi forrásait felhasználva egy fizetős szolgáltatóhoz költöztünk. Reményeink szerint ezzel végre megoldódik számos, az üzemeltetéssel kapcsolatos korábbi probléma, és a honlap elérhetőségében is megszűnnek a zavarok.  

A fórum is átalakult 

Mostantól egy jóval megbízhatóbb, sokoldalúbb, látványosabb fórum-motor biztosítja az egyértelműen legkedveltebb közösségi szolgáltatásunk működését. A költözéstől függetlenül most jutottunk el oda, hogy az egy évvel ezelőtt bevezetett, de máig befejezetlen „Agora" fórum-motor helyett visszatérjünk a korábban használt PhpBB legújabb, 3-as számú verziójára. Ez az alkalmazás szélesebb szolgáltatási kört biztosít, megbízhatóbban. Egyben lehetővé tette, hogy a fórum kinézetén is frissítsünk, és visszahozzunk néhány régen használt, sokak által kedvelt megjelenési stílust is. 

A szolgáltató-váltással együtt megváltozott a Tolkien.hu postafiókok elérése is 

Az eddig létező, egyéni postafiókok újra létrehozásra kerültek, az eddigi jelszavak változatlanok maradtak. Az új postafiókok az alábbi címen érhetők el: 
http://tolkien.hu/webmail (ha nem működne: https://tolkien.hu:2096/)

Itt kétféle felület közül lehet választani: Horde és Squirrelmail. Mindenki használja a neki tetszőt. 

Rovatvezető: Gandalf

 
 
 

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére