V. Országos Tolkien Levelező Verseny

A Magyar Tolkien Társaság és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a 2010-2011-es tanévben immár ötödik alkalommal hirdet országos levelező versenyt általános és középiskolás diákoknak.VÉGEREDMÉNY >>

Az elmúlt négy év nagy sikerű versenysorozatának hagyományát folytató megmérettetés célja – a Társaság célkitűzéseivel összhangban –, hogy játékos és kreatív feladatokon keresztül az iskolás korosztály is megismerje J. R. R. Tolkien, az utolérhetetlen mítoszteremtő és nyelvészprofesszor, A Gyűrűk Ura című világhírű regény szerzőjének munkásságát.

Kategóriák

A verseny három kategóriában zajlik:

I. (Hobbit) kategória

Ebben a kategóriában a feladatok A Gyűrűk Ura és A hobbit ismeretére épülnek, azaz az ide jelentkezők már olvasták – vagy vállalják, hogy a verseny elején elolvassák – ezt a két művet.

II. (Dúnadán) kategória

Ide azok jelentkezését várjuk, akik már olvasták A hobbitot, A Gyűrűk Urát és A szilmarilokat, jól kiismerik magukat az első kettőben, és szívesen kötnek szorosabb ismeretséget a harmadikkal.

III. (Nolda) kategória

Ez a kategória A Gyűrűk Ura, A hobbit, A szilmarilok, A Gyűrű keresése és a 2008-ban megjelent Húrin gyermekei c. könyvekre épül. Azoknak javasoljuk, akik legalább az első hármat alaposan ismerik, és készek még jobban elmélyedni Tolkien világában.

(A verseny során szükség lehet további művekre is Tolkientól vagy Tolkienról, ezt a kategóriafelelősök időben jelezni fogják.)

Mindhárom kategóriában három-négyfős csapatok jelentkezését várjuk. A csapat tagjainak lehetőleg egy iskolába (de nem feltétlenül egy osztályba) kell járniuk. A versenyre - a feladatok jellegéből adódóan - elsősorban 10-18 éves diákok nevezését várjuk. Mindhárom kategóriában külön értékeljük az általános iskolás (10-14 éves) és a középiskolás (14-18 éves) indulókat.

Általános tudnivalók

A verseny öt fordulóból áll. Az első négy forduló (november közepétől március közepéig) levelező, az ötödik – a döntő – pedig egy nagyszabású élő rendezvény lesz a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban. A feladatlapok megoldására kb. 4 hét áll rendelkezésre, beküldési határidő mindig a következő hónap 15. napja (vagy az azt követő első munkanap).

Fontos: Ha egy csapat két egymás utáni forduló feladatait nem küldi be, azt automatikusan a versenytől való visszalépésnek tekintjük, és nekik nem küldjük ki a további feladatsorokat!

Az egyes fordulókban elért pontszámról két fordulóval később (illetve a www.tolkien.hu honlapon folyamatosan) tájékoztatjuk a versenyzőket.

Kapcsolattartás

Idén (immár harmadszor) a hagyományos postai megoldás mellett lehetőség van arra is, hogy a diákok e-mailben kapják meg a feladatokat, és e-mailben is küldjék vissza a megoldásokat

Figyelem! Amennyiben egy csapat az e-mailes kapcsolattartást választja, ezzel tudomásul veszi, hogy egyes feladatmegoldások beküldéséhez szkennerre vagy digitális fényképezőgépre is szükségük lehet, és a döntőn be kell adniuk az eredeti megoldásokat is!

A feladatsorokat az előző forduló határidejét követő napokban küldjük ki – e-mailes versenyzők esetén a megadott e-mail címre, hagyományos versenyzőknek pedig a választott postacímükre.

A postai úton levelezőknek két lehetősége van. Vagy az iskola címét kell megadniuk, és a jelentkezési lapon feltüntetni egy kapcsolattartó tanár - vagy más iskolai dolgozó, például könyvtáros - nevét is; vagy – főleg különböző iskolák diákjaiból álló vegyes csapatok esetén –, meg lehet adni az egyik versenyző címét is, de fontos, hogy az illető akkor is továbbítsa a leveleket a többi csapattagnak, ha személyesen esetleg már nem vesz részt a feladatok megoldásában.)

Az élő döntő rendezvényre az azt megelőző négy fordulóban kellően magas pontszámot elérő csapatokat hívjuk meg. A döntő időpontjáról és programjáról levélben értesítjük a bejutott csapatok tagjait.

Díjazás

Minden, a négy forduló feladatait megoldó csapat egyedi oklevelet kap, a döntőbe bejutó csapatok pedig értékes tárgynyereményekben részesülhetnek.

A versenyzők a nevezési lap kitöltésével hozzájárulnak, hogy beküldött megoldásaikat újabb megkérdezés nélkül publikáljuk a www.tolkien.hu honlapon, illetve a Magyar Tolkien Társaság hivatalos kiadványában, a Lassi Lauriëben.

A nevezésről

A nevezés a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével, és a lenti postai címre történő visszaküldésével történik.

A nevezési díj összege:

°         e-mailes versenyzőknek 1700 Ft/csapat,

°         postai levelezőknek 2200 Ft/csapat.

Ezt az összeget teljes egészében postaköltségre és egyéb, a verseny lebonyolításával kapcsolatban felmerülő költségekre fordítjuk.

Amennyiben egy iskolából több (akár különböző kapcsolattartási formát választó) nevezés is érkezik, a csapatok kedvezményes nevezési díjat fizethetnek, ennek összege

°         e-mailes versenyzőknek 1400 Ft/csapat,

°         postai levelezőknek 1900 Ft/csapat.

A nevezési díjat ÁTUTALÁSSAL vagy CSEKKEN (melyet az első forduló feladatsoraihoz mellékelünk, illetve kérésre az e-mailes versenyzőknek is kiküldünk) kell befizetni a Magyar Tolkien Társaság számlaszámára, a levél kézhezvételétől számított nyolc napon belül. Amennyiben ez nem történik meg, az érintett csapat nevezését automatikusan töröljük!

A mellékelt jelentkezési lapot kitöltve 2010. november 15-ig kell elküldeni a következő címre: Magyar Tolkien Társaság, 1203 Budapest, Török Flóris u. 19.

A NEVEZÉSI HATÁRIDŐT MEGHOSSZABBÍTOTTUK: 2010. november 25-ig!

(De ha tudsz, nevezz minél előbb, hogy több időd legyen az első fordulóra!)

A nevezési szándék komolyságát felmérendő csak postai úton fogadunk el nevezést!

A borítékra, kérjük, írjátok rá: Tolkien Levelező Verseny

A versennyel és a nevezéssel kapcsolatos kérdéseket a tlv 'kukacc' tolkien.hu címen várjuk.

JELENTKEZÉSI LAP >>

Terjeszthető plakátok:

A/4 fekete-fehér

A/4 színes

A/3 fekete-fehér

A/3 színes

 

A 2010-es döntő

 Tünde heraldikai szabályok a nolda I. fordulóhoz >>

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére