Tábori házirend 2011.

A 2011. évi Tolkien Tábor házirendje. (A táborról itt olvashatsz.)
Tábori házirend 2011.

1) A tábori rend betartásáért minden táborozó felel. A tábori rend előírásai valamennyi táborozóra érvényesek.

2) A táborban 18 éven aluliak számára alkoholt fogyasztani és alkoholos befolyásoltság állapotában tartózkodni tilos! A 18-ik évüket be nem töltött táborozók dohányzása tilos, a Ntv. 2. § (9), 7. § (13), 67. § (1) alapján!

3) Alkoholt fogyasztani 18 éven aluli jelenlétében, illetve közösségi, nyilvános területen és a közös helyiségekben, valamint a közös programok során minden táborozó számára tilos!

4) Dohányozni 18 éven felülieknek az erre kijelölt helyeken van lehetőségük.

5) A tábor rendjének, tisztaságának fenntartásában minden táborozó egyaránt köteles részt venni. A házak rendben tartása az ott lakók, a közösségi területek az azt használó közösségek felelősségei. A kijelölt dohányzó hely nem megfelelő állapota esetén annak megtisztításáig elveszti státusát.

6) A tábor területének elhagyását a főszervezőknek minden esetben jelezni kell. A 18 éven aluliak engedély nélkül nem hagyhatják el a tábor területét!

7) Tartsuk tiszteletben mások pihenéshez való jogát; ezért a délutáni csendespihenő alatt, és az esti takarodótól a reggeli ébresztőig tartó időszakban rendzavaró viselkedés, hangoskodás, hangos zenehallgatás nem engedélyezett!

8) A táborozók legyenek tekintettel a közeli falu és lakóinak nyugalmára, ezért a táboron kívül is elvárás a kulturált viselkedés.

9) A tábor vizesblokkjai közös használatúak az egész tábor számára, ezek állapotára minden táborozó köteles vigyázni, és lehetővé tenni a többi táborozó számára azok teljes értékű használatát.

10) Tűzrakás csak a főszervezők által erre kijelölt helyeken és időkben lehetséges.

11) A szervezői szobákban és szervezői pihenőben csak a szervezők tartózkodhatnak. A szervezői irodában, raktárban, konyhában, büfében kizárólag a főszervezők és az ott feladatukat ellátó szervezők tartózkodhatnak, ettől eltérni csak a táborvezetőjének engedélyével lehet.

12) A táborozók által hozott, saját tulajdonú (dísz)fegyvereket, íjakat, nyílvesszőket zárt raktárban tároljuk, azokat balesetvédelmi okokból csak konkrét használatra adjuk ki.

13) A programban jelzett keretjáték-eseményeken, étkezéseken minden táborozó megfelelő állapotban és illendő, a keretjáték szellemiségébe illeszkedő öltözékben köteles megjelenni.

14) A tábor személyzetének szállásaira, raktáraiba és kiegészítő helyiségeibe belépni csak a főszervezők engedélyével lehet.

15) Az egészségügyi problémákat (rosszullét, súlyos allergia, baleset) minden esetben jelezni kell a főszervezők felé, ellátásuk az egészségügyi helységben vagy szükség esetén a helyszínen történik.

16) Az elektromos hálózat kialakítása nem teszi lehetővé nagy teljesítményű elektromos eszközök (hűtő-, fűtő berendezések, például hajszárító, vízforraló, rezsó, hűtőtáska) szálláshelyeken való használatát, ezért kérünk minden táborozót, hogy ezek használatát mellőzze a szálláshelyeken - használatuk a konyhában, étkezőben, fürdőben, valamint a szervezői helyiségekben megengedett. A kisebb teljesítményű eszközök használata esetében a szálláshelyeken csatlakozó aljzatonként összesen 250 W teljesítményű eszköz csatlakoztatható. Az egyes eszközök hozzávetőleges teljesményének listája a házirend mellékletében olvasható, a tényleges fogyasztást az eszközről lehet leolvasni.

17) Amennyiben bármely táborozó a fenti szabályokat megsérti, a táborvezető fenntartja a jogot, hogy saját döntés alapján a táborozót a további részvételből kizárja, a részvételi díj megtérítése nélkül, különös tekintettel a második és harmadik pontra!

---

Jellemző elektromos eszközök teljesítménye

Vízforraló 2400-3000 W
Hajszárító 1800-2200 W
Hajvasaló/hajsütővas 600-1000 W
Teafőző/kávéfőző 600-1400 W
Borotva/epilátor 80-150 W
Laptop 80-150 W
Asztali lámpa (villanykörte) 60-100 W
Notebook 60-80 W
Netbook 40-60 W
Asztali lámpa (fénycső) 15-45 W
Hangfal 10-30 W
Fényképezőgép-töltő 10-15 W
Elemtöltő 10-15 W
Olvasólámpa 5-15 W
Rovarriasztó 2-5 W
Telefontöltő 2-8 W

 

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére