Tolkien Tábor 2013. - Rendi bemutatkozások

A 2013. évi nagy nyári Tolkien Tábor (Nan Thurin - A könnyek útján) rendjeinek bemutatkozása.

 

[A táborról részletesen -->]

 

Fehér Viktória - Táncos rend – a tánc a pillanatnyi érzéseink kifejezése
A rendi foglalkozásokon megismerkedünk különböző modern tánctechnikákkal, koreográfiát tanulunk, improvizálunk. Utóbbiban a test mozgását a zene ritmusára, dallamára és a fantáziára bízzuk. Ne törődj azzal, ha nem táncoltál még, elég, ha szeretnél.

Reinicke Tamás, Icke - Harcos rend – katonák, veteránok, alakulatban
A harcos rend idei programja a lovagi hosszúkard forgatására, valamint kisebb részben az alakzatharc alapjaira épül. A foglalkozások során a rendtagok megismerkedhetnek a hosszúkard használatának elméleti alapjaival (kard felépítése, ember felosztása, különféle ütések, stb.), valamint az MTT saját gyártású ütőfáival biztonságos körülmények között a gyakorlatban is kipróbálhatják az elméletben tanultakat. Az edzések erősítést, az erőnlét fejlesztését is tartalmazzák majd, de sem ez, sem a vívásról szóló rész nem igényel semmiféle előképzettséget. Fentiek mellett röviden foglalkozunk majd az alakzatban történő mozgással és harccal is - elméleti és gyakorlati síkon egyaránt.

Kiss Kincső, Thilanna - Lore-mesterek – Idézd fel, éld át és hasznosítsd a hagyományt!
A lore szó jelentése 'tudás, hagyomány'. Szeretnénk minél jobban megérteni és továbbéltetni a hagyományt, így amit olvastunk, tudunk, igyekszünk a legkülönfélébb módokon át is élni, ki is próbálni. Tisztában vagyunk vele, hogy a tudás úgy mélyül el igazán, ha a történeteket nemcsak passzívan, olvasva, hanem különböző módokon aktívan feldolgozva, újraalkotva ismerjük meg. Ezt a célt szolgálják majd a rendi tevékenységek. Néhány példa: térképet olvasunk, kódot írunk és fejtünk, kronológiát, családfát vagy eseményeket bemutató posztert készítünk, játékok és feladatok révén igyekszünk akár a különböző hősök szerepébe bújni, hogy jobban megérthessük tetteiket.
Nálunk a tudomány nem csak csendes egyéni elmélyedés, hanem olyan közösségi tapasztalat, ami akár a saját életünkben, döntéseinkben is segíthet.

Zsidek Barbara, Bari – rajz, festészet, instagram, installáció. Lépj túl az ARTon.
Elsősorban nem a hagyományos visual vonalat megragadó rendi foglalkozás, NEM klasszikus tájképfestészetre és rajzi megoldásokra számíthattok, minden területen egy kisebb-nagyobb csavar vár rátok. Sokkal inkább a kreatív és jó megoldások fontosak, mint a precizitás és a görcsös ragaszkodás a szabványokhoz. Olyan kortárs eszközökkel játszunk, mint az instagram, az installáció, videó. A program része a festészet és a rajz is, viszont mindez inkább expresszív módon értelmezhető alkotásként. Ne félj önmagad lenni a festmény, önmagadért és az alkotás öröméért alkoss velünk. Komoly eszközöket nem igénylünk a mobiltelefon kamerája is használható fényképezőgépnek, de mp3 lejátszót mindenképpen hozz magaddal.

Hödl Patrícia, Patiszon – Erdőjáró rend – természet, felfedezés, túra
Városlőd és a Bakony páratlan természeti értékeit fedezhetik fel a vállalkozó kedvűek. Növény- és állattan, földrajz, hosszú kilométerek és jó hangulat várja azokat, akik túracipőt húzva nekivágnak a környéknek. Az MTT-ben évek óta működő Kósza Kommandó tábori megfelelője amatőr természetbúvár ismeretekkel fűszerezve.

Szarvas Tünde, Fio - Zenész rend - ritmus, hang, dallam találkozása
Töltsünk el együtt néhány feledhetetlen pillanatot a zene jegyében! Sokan szeretnek a tábortűz köré ülni, hallgatni a gitárosokat, akik az énekszólamot kísérik. Elképzelnél egy ismert dallamhoz egy ritmikus aláfestést? Vagy csak szimplán ihletett kaptál? Netalán van egy olyan nóta, amit szívesen megosztanál társaiddal is? Legyél idén tagja a tábor zenészeinek! Alkossunk együtt egy olyan közösséget, ahol szabadon játszhatunk a zene elemeivel, és alkossunk új dalokat az MTTnek! :)
 

 

 

 

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére