komt2015fbevent2

 

A Magyar Tolkien Társaság 2015. október 22-25. között ismét Zebegényben rendezi meg hagyományos őszi kreatív hétvégéjét. Szeretettel várjuk nem csak az MTT tagjait és a Tolkien.hu regisztrált felhasználóit, hanem mindenkit, aki érdeklődik a Tolkien által megalkotott világ és általában a művészetek iránt.

Általános információk

A KÖMT időpontja: 2015. október 22. 18:00 - 2015. október 25. 13:00
Helyszíne: Szőnyi István Általános Iskola, Zebegény (2627 Zebegény, Petőfi tér 2.)

Programok

Az idei KÖMT-ön visszatérünk a régi hagyományokhoz, és négy egymásra épülő műhelyfoglalkozáson vehetnek részt a jelentkezők (péntek délelőtt és délután, valamint szombat délelőtt és délután). A következők közül lehet választani: színjátszó, táncos-harcos, „Színkavalkád” (batikolós és rajzos), gravírozó-bőrös-pirográf, író, fotós, táncos.
Ezen kívül a tervezett esti programok közt szerepel többek között társasjáték, sport, teaház, közös éneklés és szabad rendi órák is. Szombat este a műhelyek bemutatóit csodálhatjuk majd meg, majd egy fergeteges bulival zárulhat az este.
A KÖMT első napján, október 22-én 18:00-tól tudjuk fogadni az érkezőket. Vasárnap, 25-én nagyjából 13 órakor ér véget a rendezvény.

Az egymásra épülő műhelyfoglalkozások miatt legalább péntek délelőtt 10:30 és szombat este 21:00 óra között részt kell venni a rendezvényen (akár ottalvós, akár nem ottalvós verzióban). Akinek erre nincs módja, azt a szombat estére szóló látogatójeggyel várjuk szeretettel.

Műhelyleírások >>

Program időbontás >>

Keretjáték

Bár hatalmas hírverés előzte meg, hosszas készülődés és feltörő izgalom, Zsákos Bilbó szeptember 22-i születésnapja sokak számára csalódás és rossz tréfa volt – Bilbó úr bejelentette, hogy elhagyja a Megyét, majd egyszerre csak eltűnt mindenki szeme elől. A Tukok és Borbakok, Pozsgák és Gödrösök, Fürtösök és Kürtösök, Hurkák és Turkák, Csülkök és Üregiek, Rönkösök és Nagyszikládiak egyaránt megdöbbentek és megrökönyödtek. Mi lesz így a házzal? A kincsekkel? És szegény Frodó úrfival? És egyáltalán, hová tűnt Zsákos Bilbó? Hiszen alig néhány hónappal korábban, az Öregdombi Vígasságon még olyan kedélyes volt minden, sőt, egyenesen Bilbó úr hívott meg mindenkit az ünnepségére. Hát mi végre a távozása és a titokzatos köddé válása? A vendégsereg jóllakva és kissé kapatosan, de zúgolódva és hitetlenkedve távozott, mindenki a saját szmiálja irányába.

Október közepére a legtöbb pletyka vagy elült, vagy már senkit nem érdekelt Lobélia asszonyon kívül, és a kedélyek megnyugodtak – de a hobbitok nem feledékeny fajta, így pontosan emlékeztek a zavarba ejtő jelenetre. Mikor azonban az ifjú Frodó úrfiról híre ment, hogy az Északi Fertályba utazik világot látni, hirtelen mindenki ismét suttogni kezdett. Így vált az egyébként viszonylag kevés érdeklődést kiváltó Északi Őszi Vásár egy csapásra fontos eseménnyé. Az Északi Őszi Vásárt minden évben megrendezik az Északi Fertály lakói, általában Nagyszikládon, Rönkfalván vagy Zabkomlóson, ahol a hobbitok bemutatják kertjük legszebb termékeit, tököt sütnek, sört isznak, táncolnak, meséket mondanak és kézműves kincseket vásárolnak. A maguknak való, zárkózott északiak ilyenkor megnyílnak, hatalmas ünnepséget csapnak és persze kiosztják az Északi Fertályban nagy megbecsülésnek örvendő Zöld Szalagot, melyet a legszebb terményeket kiállító gazda kap.

Mint rendesen, az Északi Őszi Vásáron megjelenik az Északi Fertály színe-java – a Csülkök és Rönkösök, Nagyszikládiak és az északi Tukok, a Mézesek és Üregiek. A Zöld Sárkányt átmenetileg helyettese gondjaira bízva kinyitja családja legrégebbi kocsmáját, az Ezüstkanál nevű, még mindig apró és bájos fogadót Nagyszikládi Matilda, és talán férje, Bögyös Tóni is tiszteletét teszi néhány levéllel. Nagyszikládi Mandula és Rönkös Rolló Bríbe tett nászútjuk után szintén ígéretet tettek a Vásár meglátogatására. Eljön Csülök Rozi és örökké rendetlen, neveletlen, kócos húga, Csülök Rita, valamint Mézes Ardó, Rönkös Rolló gyerekkori barátja. Talán még Primula néni és Hurka bácsi is eljönnek Öregdombról – már ha Hurka Bendegúz el nem kergeti a meghívót hozó postáslegényt. Mindenki beszélni akar Zsákos Frodóval, mindenki látni akarja, kié lesz a legnagyobb sütőtök idén, mindenki enni akar Menta és Málna süteményeiből, és mindenki magának akarja a Zöld Szalagot.

Rajta hát, Északi Fertály, Csülkök, Rönkösök, Mézesek, Nagyszikládiak, Üregiek és Tukok, süssétek meg a pitéket, pakoljatok jó fajta tepertős pogácsát és zabkomlósi ászokot a táskátokba, vegyétek fel a prémes köpenyeket, tömjétek meg a pipáitokat, és vágjatok neki az útnak az Északi Őszi Vásárra!

hobbit market

Szállás, étkezés

A résztvevők többségének az iskola tantermeiben, hozott hálózsákokkal és polifoamokkal biztosítunk szállást. Az iskola tornamatracait +1000 Ft-ért van lehetőség igénybe venni (melyet azok felújítására fordítunk). Lehetőség van az iskolán kívüli (saját szervezésű) alvásra is, ekkor kedvezményes árú bérletet ajánlunk.
További információ a közeli szálláslehetőségekről >>
A részvételi díj tartalmazza a pénteki, szombati és vasárnapi reggelit. A további ellátásról mindenki magának gondoskodik: ehhez a rendezvény helyszínén a megszokott színvonalú büfé fog üzemelni Koppány vezetésével. A faluban van élelmiszerbolt, rétesező, hamburgerezde és néhány bisztró. Október 23-ra azonban előzetes bevásárlással készüljetek!


Árak és jelentkezés

Ahogy tavaly, idén is többféle jegytípussal lehet majd részt venni a KÖMT-ön.
Az árak a következőek:

   Ottalvós bérlet A
 (csüt.estétől vasárnapig)
 Ottalvós bérlet B
 (péntek reggeltől vasárnapig)
  Nemottalvós bérlet
 (csüt.estétől v. péntek reggeltől vasárnapig)
 Látogatójegy
 (szombat 17h-tól vasárnapig)
nem tag: 7000 Ft 5900 Ft 3700 Ft 2300 Ft
pártoló tag: 6650 Ft 5600 Ft 3500 Ft 2300 Ft
rendes/támogató tag: 5600 Ft 4750 Ft 3000 Ft 1900 Ft

A Színkavalkád és Pirográf-gravírozós-bőrös műhelyek felára +1000 Ft. Aki első helyen ezeket választja, kérjük, a felárat is utalja (amennyiben nem fér be az adott műhelyre, az 1000 Ft-t a helyszínen visszakapja).
Az iskolai tornamatracok bérlése további +1000 Ft.

A rendezvény nyolc éven aluli gyermekek számára (testvérük vagy szülőjük kíséretében) ingyenes, részvételüket kérjük a családtag jelentkezési lapján jelezni. További családi kedvezmény igényével kapcsolatban kérjük, vegyétek fel a kapcsolatot a szervezőkkel!

Ha bizonytalan vagy, hogy mennyit kell fizetned, vagy bármi egyéb kérdésed van, bátran írj a komt kukacc tolkien pont hu címre!

Bankszámlaszámunk:
Magyar Tolkien Társaság
11709002-29900837-00000000 (OTP)

A közleményben mindenképp tüntesd fel a neved, illetve azt, hogy "KÖMT". Köszönjük!

*

Kérjük, hogy a rendezvényen legalább péntek 10:30 és szombat este 21:00 között legyetek jelen (a négy műhelyfoglalkozáson és a bemutatóesten).
Akinek ezt nem megoldható, szombat estétől látogatójeggyel látjuk szeretettel!

Akinek nehézséget okoz a részvételi díj kifizetése, a jelentkezési lap megfelelő helyén ezt jelezheti – a lemondott kedvezményekből befolyt összeget a rászorulók közt osztjuk szét.

*

A rendezvény házirendje itt megtekinthető.

A jelentkezési és befizetési határidő 2015. október 20. éjfél.


Jelentkezési lap >>

Szülői jóváhagyó nyilatkozat 18 éven aluliaknak >>

 

facebook esemny

Utoljára frissítve: kedd, 20 október 2015 00:35

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére