KÖMT 2015 - műhelyleírások

A 2015. évi Kreatív Őszi Művészeti Találkozó műhelykínálata.

Táncos-harcos
Színjátszó
Író
Bollywoodi táncos
Fotós
Színkavalkád (batikolós-rajzos)
Pirográf-gravírozós-bőrös

Táncos-harcos

(vezeti: Sőreg Kinga & Alyr)

A tánc és a kungfu szerelmeseinek ajánljuk ezt a műhelyt. Rövid időre betekintést nyerhettek a harcművészetek színpadi megjelenítésébe. Egyenlő hangsúlyt kap a kungfu edzés és a kortárstánc tréning, továbbá a két nap végére egy harcművészetek formanyelvén koreografált botos demonstrációval is készülünk. Várunk mindenkit szeretettel, aki intenzív fizikai és mentális kihívásra vágyik, és közben alkotni és szórakozni szeretne. :)

Létszámkorlát: 7-15 fő

[tetejére]

Színjátszó

(vezeti: Lencse Anna)
Anna vagyok, 18 éves, és 9 éve járok különféle színi stúdiókba. Várok a műhelybe minden Oscar-díjjal rendelkező profi színészt, illetve mindenkit aki szeret improvizálni, vagy aki szeretné megszeretni, aki elég kreativitást érez magában, és azt is aki nem, aki kényelmesen érzi magát a színpadon, és aki csak szeretné kipróbálni magát kicsit ezen a téren, vagy aki bátrabb szeretne lenni a mindennapok kis szerepléseiben egy lazán imprózós, de alkalomadtán komolyan egymásra-hangolódós, beszélgetős műhelybe.
A sokak által ismert "Beugrós" játékoktól kezdve beszédgyakorlatozáson keresztül a komolyabb problémákat feldolgozó helyzetgyakorlatokig sokmindent kipróbálnánk együtt, és annál időznénk tovább, ami a leginkább tetszik nektek.
A bemutatóra is azokat a jeleneteket vinnénk tovább, amiket legjobban szerettetek csinálni, vagy amit a legszórakoztatóbbnak találtok, teljes Shakespeare-művek megtanulása nem kötelező.
Várok mindenkit szeretettel.

Létszámkorlát: 6-végtelen

[tetejére]

Író

(vezeti: Momó)
Elsősorban a karakter-archetípus-mese vonalon szeretném vezetni a műhelyt. Milyen mesei archetípusokat ismerünk és azok hogy vannak jelen egy jól megírt karakterben? Mitől lesz jó, hiteles, szerethető-utálható egy karakter és mennyiben befolyásolják ezt a tulajdonságát az általunk ismert archetípusok? A bemutatóestre pedig valószínűleg az általunk alkotott - jó és szándékosan vacak karatereket “eresztjük össze” egy hobbit népmesében. :)

Várok mindenkit, aki ütött volna már meg forgatókönyvírót, amiért szarul megírt karaktert rakott egy jól megcsinált filmbe:)

Létszámkorlát: 7-15 fő

[tetejére]

Bollywoodi táncos

(vezeti: Narb & Sebi)
A Bollywood tánc egy rendkívül egyedülálló stílus; mozgásvilága magával ragadó, dinamikus és szórakoztató, edz, és minden porcikádat átmozgatja. Az indiai Bollywood filmekből önállósult táncforma, mely számos műfaj elemeit olvasztja magába, mint például a klasszikus indiai táncok, a bhangra (pandzsábi néptánc), a show-tánc, a hip-hop."

Mindenkit szeretettel várunk, aki szeretne egy pörgős, bulis zenére önfeledten táncolni. Sebi jelenléte (is) garantálja, hogy ez nem egy girls only foglalkozás. :) Táncos előképzettség nem szükséges.

A szombati bemutatón ennek a koreográfiának: https://www.youtube.com/watch?v=Wk01NN4ttKg a lerövidített és leegyszerűsített változatát táncolnánk.

Létszámkorlát: 6-30 fő

[tetejére]

Fotós - BETELT!

(vezeti: Sú)

Ha szereted megörökíteni a pillanatot, a szép tájakat, a különleges embereket, de többet szeretnél kezdeni a fényképezőgépeddel a random kattintgatásnál, akkor ez a műhely neked szól. Ha már tudod kezelni a fotómasinádat - legyen fényképezőgép vagy telefon, amely legalább néhány kézi beállításra alkalmas (szóval nem vagy annyira kezdő, hanem legalább "fontolva haladó" :)), csatlakozz és mélyedjünk el együtt Zebegény és a többiek megfigyelésében, fotózásában. A két nap végére pedig a legjobban sikerült képeket a többieknek is bemutatjuk!

További tudnivalók:
- Az alsó korhatár 16 év (14, ha komoly az illető)
- Képalkotáson lesz a lényeg: próbálom bemutatni, hogy mi a különbség a snapshot és a fénykép között, és hogyan lehet az előbbi helyett az utóbbit készíteni
 - Tervezek olyan foglalkozást, amikor a saját, milliós értékű felszerelésemmel dolgozhatnak a jelentkezők, ellenben egyáltalán nem tervezek gépbeállításokkal, technikai alapdolgokkal foglalkozni. Ha szeretnél jelentkezni és ezzel problémád van, kérlek használd a géped használati utasítását (meglepő módon ezekben szinte mindig benne vannak az alapvető fényképezési ismeretek), illetve készítek egy kis összeállítást, amivel boldogulni tudsz.
- Kifejezetten előny lenne, ha mindenkinek DSLR vagy MILC, esetleg komolyabb bridge gépe lenne, manuális beállításokkal és hasonlókkal... De felkészülök arra is, hogy akár komolyabb telefonnal is részt lehessen venni.
 

Létszámkorlát: 5-8 fő

[tetejére]

Színkavalkád (batikolós-rajzos)

(vezeti: Éogil & Esztur)

Ez a műhely két részből tevődik össze: viaszbatikolásból Éogil vezetésével és rajzolásból Esztur irányításával.

Viaszbatikolás
Mi is ez? Egy jópofa, ám kissé talán időigényes technika, amellyel kisebb-nagyobb képeket festhettek textilre, jóformán ecset nélkül. A textilre 2-3 színt viszünk fel, a világosabbtól a sötétebb felé haladva, és az egymást követő, egyre sötétebb árnyalatok adják a mintát.
És mit is hozzatok? Egy (vagy több) jó ötletet, hogy mi legyen a minta, és ha akad otthon elkopott, kidobásra ítélt ecset, akkor azt is szívesen látjuk J
(Figyelem! Ezzel a technikával nem lehet pólót, szatyrot, kendőt, satöbbit batikolni, mert a viasz nem távolítható el a textilből tökéletesen! Persze ha marad festék és kedv is, akkor megpróbálhatjuk azt is :) )

Egy példa ((c) Herczeg Ágnes):

batik

Rajzolás
A műhely másik felében Esztur vezetésével a rajzolás világába kalandozunk el, és csak a fantáziánk szabhat annak határt, hogy mit próbálunk papírra vetni és hogyan játszunk a színekkel.

A műhely az anyag- és eszközigények miatt feláras (+1000 Ft).

Létszámkorlát: 5-12 fő

[tetejére]

Pirográf-gravírozós-bőrös - BETELT!

(vezeti: Tybor & Ada)
A "MAGyar céh" három mesterségre fog fókuszálni: a fa- és bőrmegmunkálásra, illetve az üveggravírozásra.
A famegmunkálás két fajtája a fa pirográffal való díszítése, és a fa faragása. Akit ez a rész érdekel, kérjük, hozza magával az(oka)t a fadarabo(ka)t, amikkel dolgozni kíván. Ha van otthon elfekvőben egy pirográf, vagy a nagypapa vésőkészlete, persze jöhet az is :)
Az üveggravírozás spéci kézi gravírozógépekkel történik, ezek használata kis ügyességet és sok gyakorlást igényel. Ha ez érdekel, akkor hozz magaddal egy olyan üveget, amire a végső díszítést szeretnéd majd reájaoktrojálni (legyen vastagabb fala!), meg olyanokat is, amin tudsz gyakorolni (befőttes/sörösüveg).
Ha inkább bőrözni szeretnél (amit szintén lehet pirográffal díszíteni), akkor készíthetsz tárcát, tarsolyt, alkarvédőt vagy karkötőt, de persze hozhatsz saját ötletet is :) Alapvetően rendelkezésre áll szép facebook-kék, inkább táska- vagy tokkészítésre alkalmas bőr, de ha inkább kis zsákot, nyakláncot vagy hasonlót kreálnál, akkor a bőrt magadnak kell hoznod. Hogy hol tudod ezt megvenni, és mennyit, természetesen segítünk :)

A műhely az anyag- és eszközigények miatt feláras (+1000 Ft).

Létszámkorlát: 5-15 fő

[tetejére]

 

Vissza a KÖMT főoldalára >>

Utoljára frissítve: vasárnap, 11 október 2015 22:05

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére