Rendek a 2017-es őszi találkozón

ToHUra 

 A Kreatív Őszi Művészeti Találkozó programjának gerincét a rendek adják. Ezeken a többalkalmas foglalkozásokon elmélyülhettek a kiválasztott tevékenységben, és akár bemutatható produktumok is születhetnek a rendezvény végére. Bemutatjuk a választható rendeket. 

Hula tánc

Rendvezető: Timár Bogáta

A hula a szív nyelve, így a hawai'i nép szívverése."

Talán mindenki hallott már a hula táncról, amit a trópusi szigeteken színes virágfüzérekkel és fűszoknyában táncolnak a turisták nagy örömére. Ez azonban csak a felszín. Az igazi tradicionális hula táncos a tenger ringását idézi, a kezeivel pedig történeteket mesél a hawai'i nép múltjából. A három foglalkozás alatt mi is megtanuljuk a hula alapjait, és ha minden jól megy, betanulunk egy táncot. Pihenésképpen pedig mesélek Polinézia érdekességeiről, amiről sajnos itthon nagyon keveset tudunk.

A hula nem igényel semmilyen táncos előképzettséget, viszont fárasztó, és nagyon igénybeveszi a térdet, így térdfájósoknak nem ajánlom!

Minden érdeklődőt nemtől és alkattól és kortól és hajszíntől függetlenül szeretettel várok! :) Aloha!

Létszámkorlát: 15 fő

Társasjáték

 Rendvezető: Totó (Furtenbacher Antal)

Merülj el a társasjátékok világában, megismerve a birodalom építős játékok két legpörgősebb darabját (7csoda, Citadella) valamint a területfoglalos játékok egy gyöngyszemét (Condottiere)! Három gyorsan elsajátítható, pörgős társasjáték várja az érdeklődőket a Birodalmak rendi foglalkozáson! Kellemes szórakozási és ismerkedési lehetőség régi és új résztvevőknek.

Minimum életkor: 12 év
Létszámkorlát: 26 fő

Tűnemezelés

Rendvezető: Stara (Váczi Csilla)

Ha eddig is szerettél volna már tűnemezelni, csak nem tudtad, hogy hogyan kezdj hozzá, vagy ha eddig még nem is hallottál róla, de kíváncsi lennél rá, akkor ennek a technikának a kipróbálására most van itt a remek lehetőség.

A nemez tulajdonképpen gyapjúból összetömörített vastag textilanyag. Tűnemezeléssel nem a megszokott szappanos vizes módon, hanem szárazon, nemezelő tű segítségével -böködéssel- dolgozzuk össze a birkagyapjú szálacskáit nemezzé. Eközben pedig egyúttal meg is formázzuk a nemezt, hogy látványos alkotás legyen belőle.

Amit alkotni fogunk: az alapok és pár egyszerűbb forma elkészítése után csinálunk majd a natúr és színes gyapjúból tenyérnyi méretű gyapjas állatkákat, szörnyikéket, manókat és orkokat és esetleg a végére még akár sárkányt is, de bátran jöhetnek az egyéb elképzelések is. (Mondjuk egy havasi jeti és a hóbárányai.)

Amire szükség lesz: alkotókedv, fantázia, sok türelem.

Minimum életkor: 10 év
Létszámkorlát: 15 fő

Ez a rend feláras! A részvétel díja 800 HUF.  

Grafikus hagyományőrzés

Rendvezető: Alew (Sági Kiss Dániel)

A rendi alkalmak alatt a tolkien-i világ hagyományainak grafikai megközelítésén át dolgozzuk fel a tündék ébredését és Valinorba vezető útját, Beleriand és Középfölde tünde birodalmait és Gondor felemelkedését és hanyatlását. Térképekkel, címerekkel és míves tengwar betűkkel ábrázoljuk, tesszük láthatóvá a történeteket, adunk formát és színt az írott szónak.

Létszámkorlát: 12 fő

Ez a rend feláras! A részvétel díja 800 HUF. 

Gyöngyékszer készítés

Rendvezető: Sil (Peller Henriett)

A rendi foglalkozásokon gyöngyből készíthettek ékszereket. Ezúttal olyan technikákban fogunk kicsit jobban elmélyedni, amikre egy műhely keretein belül nem jutna elég idő, tehát most nem a "szokásos" karkötők ill. medálok lesznek soron. Előzetes ismeretek nem szükségesek, csak sok-sok türelem. 10 év alattiaknak nem ajánlott.

Minimum életkor: 10 év
Létszámkorlát: 6 fő

Ez a rend feláras! A részvétel díja 800 HUF.  

Picture1

fotó: Sil

Színjátszó

Rendvezető: Nati (Sárdi Krisztina)

Ha mindig érdekelt, de sosem merted kipróbálni, ha úgy gondolod, hogy profi vagy, de sosem árt egy kis gyakorlás, ha simán csak szeretnél egy kis önbizalom-erősítést, megtanulnád leküzdeni a lámpalázad, vagy gondod van a prezentálással, sok ember előtti beszéddel, gyere a színjátszórendbe!

Sokat fogunk játszani, kiabálni, nevetni, miközben fejlesztjük az improvizációs-képességeinket, a beszédhangunkat, tanulunk egy kis színpadi mozgást, járást, és az elmaradhatatlan helyzetgyakorlatokból sem lesz hiány. Alakítsuk színházzá az egész világot a KÖMT-ön!

Létszámkorlát: 12 fő

Érvelés, meggyőzés, manipuláció - (Nem vagyok a szavak embere – még…) 

Rendvezető: Ankalimon (Füzessy Tamás)

Minden nap szembe kerülünk olyan helyzetekkel, amiben különböző eszközökkel szeretnénk meggyőzni másokat, vagy éppen minket szeretnének befolyásolni. A 3 alkalom során minimális elméleti bevezetőkkel, lényegretörő technikai ismertetővel és sok-sok helyzetgyakorlattal nézzük át az emberi interakciókban a szigorú logikus/racionális érvelés, az érzelmi ráhatás, a kifinomult retorika, a tömeghatás és a karizmatikus befolyásolás eszközeit mind az aktív, mind a passzív fél oldaláról, illetve a nyílt vita esetén. Zárásként megvizsgáljuk, hogy hol a határ a meggyőzés és a manipuláció között, milyen módon lehet gyakorolni az elsőt és védekezni a második ellen.

Létszámkorlát: 16 fő

IT security 

Rendvezető: sebcsaba (Sebestyén Csaba)

Érdekel a hackerek világa? Tudni akarod hogyan férnek hozzá az adatokhoz azok akiknek nem lenne szabad? Ebben a rendben alaposan megkapargatjuk ezeket a témákat. Végignézzük a gyakoribb támadási felületeket, kipróbálunk pár eszközt és megnézzük milyen az amikor már tényleg betörünk egy rendszerbe. Gyere, ha nem rettensz vissza a technikai részletek mélységétől!

Szükséges előismeret: nem árt ha használtál már internetet korábban. Szükséges eszköz: hozz saját laptopot! (meg egy hosszabbítót is hozzá...)

Létszámkorlát: 25 fő

Harcos/ íjász BETELT! 

Rendvezető: Bellgaraf (Fejér Máté)

A harcos rend idén sem rugaszkodik el a hagyományoktól (nagyon ? ). A rendi foglalkozás alatt elsajátíthatjátok a hosszúkardvívás, a karate és a helyszíntől függően az íjászat alapjait. Szeretnék megkérni mindenkit, hogy amennyiben ezt a rendet választja, „játszóruha” legyen nála. Akinek van otthon továbbá gyakorlókardja, esetleg fém kardja azt is nyugodtan hozhatja magával, de az ilyesmik mindenkinek biztosítva lesznek, szóval, ha túl nagy lenne a csomag vagy csak féltitek szívetek csücskét akkor sem kell aggódni.

Amire viszont megkérnék mindenkit, hogy íjat és nyílvesszőket hozzon, amennyiben van rá lehetősége, mert ezekből potenciálisan nem lesz elég. És amennyiben a helyszín lehetőséget ad erre, ebben a harcos rendben az íjászat kapná a főszerepet.

Minimum életkor: 8 év
Létszámkorlát: 15 fő

Középfölde kockái - Hogyan szerepjátékozzunk Középföldén? 

Rendvezető: Gandalf (Barna Bálint)

"– Ki az az ember? – súgta oda Frodó egy alkalmas pillanatban Papsajt úrnak. – Azt hiszem, őt nem mutatta be.
– Az? – súgta vissza a fogadós, és csak a szemével vágott arra, a fejét nem fordította oda. – Nem nagyon tudom. Ő is a szerepjátékozó emberek közül való: mi úgy hívjuk őket, hogy kockák. Nemigen nyitja ki a száját, de ha úgy tartja a kedve, érdekeseket mesél."

Nézzük meg együtt, mi az, ami működik a tolkieni hangulatból, narrációból, háttérvilágból és hasonló elemekből, ha szerepjátékra használjuk, és mi az, ami nem! És ami igen, az milyen eszközökkel? Mitől lesz egyáltalán tolkieni egy Középföldés szerepjáték? Tanácsok meséléshez, szempontok játékosok számára, hivatalos és nem hivatalos rendszerek áttekintése, tippek, trükkök, technikák. Mitől működik egy kaland? Mitől nem? Miben más egy tolkieni szerepjáték, mint egy átlag fantasy szerepjáték középföldei elnevezésekkel? Miben nem más? Leszünk-e kellő létszámban ahhoz, hogy mindezeket a gyakorlatban is megnézzük, akár közös kalandmodul(ok) megalkotásával, akár tesztjáték(ok)kal, vagy egyéb módon? Kérdések, melyek feleletre várnak!

Minimum életkor: 14 év
Létszámkorlát: 15 fő

20170920 174156 szerk

fotó: Gandalf

Virtuális Középfölde rend

Rendvezető: Pók (Királyházi Csaba)

Ismerd meg a virtuális valóságba vezető utakat, és lépj be magad is a számítógép által létrehozott mesevilágba. Nálunk kipróbálhatod a VR élményt és megismerheted a VR játékfejlesztés alapjait. De ez még nem minden! A résztvevőkkel közösen megalkotjuk Középföldi valamelyik nevezetes helyszínét, amit utána virtuálisan bejárhatóvá teszünk. Gyere és kratívkodj velünk!

Minimum életkor: 14 év
Létszámkorlát: 10 fő

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az esemény megtalálható a facebookon is, látogass el gyakran a legújabb fejleményekért!

Vissza a KÖMT főoldalára

Utoljára frissítve: péntek, 13 október 2017 12:23

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére