Rendek KÖMT 2018

KÖMT 2018 TOHU header01

A kép Ted Nedsmith The Shores of Valinor című festményének felhasználásával készült. https://www.tednasmith.com/

A rendek többalkalmas, az adott témában elmélyülésre lehetőséget adó foglalkozások, nagyközönség számára bemutatható produktummal a végén. Minden résztvevő egy rendbe jelentkezhet, ez a fő elfoglaltsága a KÖMT alatt, ezek az alkalmak teszik ki a rendezvény nagy részét. 

A következő rendekből lehet választani.

Bevezető a zsonglőr világba 

Foglalkozásvezetők: Papp Miklós Levente (Adanedhel) és Kopjás Áron

Mindig is tetszett ahogy mások zsonglőrködnek, de nem volt alkalmad kipróbálni? Vár Áron és Ada zsonglőr rendje, ahol megtanulhatod a bot és a poi alapjait! Aztán ki tudja, lehet, hogy a legügyesebbek a tüzet is kipróbálhatják majd...

Feláras rend! A felár összege 1000 Ft.

Grafikus hagyományőrzés 

Foglalkozásvezető: Sági Kiss Dániel (Alew)

A Tolkien által ránk hagyott hatalmas ismeretanyag boncolgatása, írott szó helyett rajzzal, festéssel és vonalas grafikával. Tünde cimerek, tengwar kalligráfia, térkép-vázlatok, családfák és szimbolika. 

Feláras rend! A felár összege 1000 Ft. 

Harcművészet 

FoglalkozásvezetőTóth Gergely (Alyr)

Tigris, daru, kígyó, leopárd... Avagy ismerkedés a kínai harcművészettel és mozgáskultúrával. 
A foglalkozáshoz szükséges kényelmes ruha (amiben tudsz mozogni) és tornacipő.

Mitopoéták (mítoszírók és mítoszmondók) 

Foglalkozásvezető: Füzessy Tamás (Ankalimon)

Hogyan válnak az egyszerű történetekből, mindennapi vérontásokból, mániákus uralkodókból mitikus csaták és legendás királyok? Rendünk bölcsei megtanulják, hogyan kell visszafejteni egy mítosz fonalát, megismerni az eredetét, megtalálni a forrását, addig csupaszítani, amíg eljutunk annak igazság magváig. Mindezt a tolkieni világ keretei között, annak gazdag mondavilágában.

Színjátszó rend 

FoglalkozásvezetőZrinyifalvi Eszter (Arapona)

Társakat keresek magam mellé a hétvégére, akik hajlandóak elővenni a gyermeki énjüket, belemenni a szituáció adta helyzetekbe és ezer meg ezer új ötlettel előállni. Aztán ezeket megbeszélni, átrágni és újragondolni. Imprózunk, színjátszunk, drámázunk és sokat-sokat beszélgetünk ezekről. Megtanuljuk elfogadni, hogy nincsen rossz megoldás. Aztán a végén megmutatjuk másoknak is, mire jutottunk!

"A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni, 

akarsz-e mindig, mindig játszani, 

akarsz-e együtt a sötétbe menni, 

gyerekszívvel fontosnak látszani," 

Őszi alkotás 

Foglalkozásvezető: Mikesy Anna (Éogil)

Ragadjuk meg az ősz szépségeit, színeit, játsszunk az októberi nap és az otthonunk fényeivel! A rendben kisebb-nagyobb tárgyakat készítünk majd, amelyekkel felvidíthatjuk az otthonunkat vagy épp a ruházatunkat. Lesz a kezünkben tű és cérna, papír és sniccer, festék, ragasztó, termések... És mindig lesz a kezünk ügyében forró tea is, otthon ne feledd a bögréd :)

Feláras rend! A felár összege 1000 Ft. 

Tánc rend 

Foglalkozásvezetők: Kovács Gábor és Krisztina

A tánc egy ősi nyelv, amelyen bárhol a világon elmondhatsz bármit, amit akarsz.Latin és standard táncokkal, Rock & Rollal és Line dance lépésekkel foglalkozunk majd, hogy megismerjük és elmélyítsük a tudásunkat ezen az ősi nyelven. Klasszikus és újabb táncok, melyeket bulikban, bálokban bármikor előhúzhatsz.Ezeken kívül lesz még örömtánc, mozgásgyakorlatok, és néhány meglepetés. 
Ha sosem foglalkoztál még ilyen táncokkal, az se tartson vissza, a rend menetét a résztvevőkhöz igazítjuk. A jelentkezéshez nem kell pár.

DúnaDance 

FoglalkozásvezetőkDeák Adri (Pillangó) és Kaszás Péter (Brandir)

Varázsolt már el egy musical a színházban, moziban vagy otthon a tv előtt? Érezted azt, hogy Te is ott szeretnél lenni a színpadon, vagy a barátaiddal üvöltötted bele az éjszakába az egyik dalt? A táncos-énekes műfaj, a modernkori színjátszás egyik legnehezebb, de valószínűleg a legszórakoztatóbb előadói módja is egyben. A rend keretein belül a színpadi tánc és a musicalek világában teheted próbára magad. A tánc közbeni énekléshez szükséges technikák, valamint musical stílusgyakorlatok mellett megismerkedünk majd a műfaj kialakulásával és történetével is.

Gyöngyékszer készítés 

Foglalkozásvezető: Peller Henriett (Sil)

A rendi foglalkozásokon gyöngyből készíthettek ékszereket. Ezúttal olyan technikákban fogunk kicsit jobban elmélyedni, amikre egy műhely keretein belül nem jutna elég idő, tehát most nem a "szokásos" karkötők ill. medálok lesznek soron. Előzetes ismeretek nem szükségesek, csak sok-sok türelem.

10 éven aluliaknak nem ajánlott. 

Feláras rend! A felár összege 1000 Ft. 

Képmesélők Rendje

Foglalkozásvezetők: Kostyál Zsigmond (Sú) és Schuster Viktória (Narbeleth)

A fotó nem a fényképezőgép felemelésekor kezdődik, és nem a gomb megnyomásakor ér véget. A kép először Eru énekében ölt formát – és mi ismerjük azt a tudást, hogyan lehet ezt a sokféle élményt, érzetet vagy akár egy történetet egyetlen képben összesíteni.Ez a rend nem a fényképezésről szól, hanem a fény képpé alakításáig vezető útról. Inspirációról, kreativitásról, mozgásról és fantáziáról, vagy ami épp kell ahhoz, hogy jó képet vágjunk a világhoz. 
A konkrét tevékenységről dióhéjban: csendéleteket és életképeket hozunk létre, amelyeket le is fényképezünk. Hozott, és a helyszínen fellelhető (és használható :) ) tárgyakból alkotunk mesélő kompozíciókat. Jeleneteket állítunk be, érzelmeket, érzeteket fejezünk ki. Drapériákból jelmezt készítünk, ha a mese úgy kívánja arcfestést is. A rend tagjai lehetnek dekoratőrök, modellek és rendezők, szereplők és történet-kitalálók. Nem is várjuk, hogy előre eldöntsd mi lesz a Te szereped, és nem is kell egyhez ragaszkodni. 
Akarj alkotni, legyenek ötleteid, a technikát meg ellesheted, de nem muszáj.

>>>>Vissza a KÖMT főoldalra<<<< 

Utoljára frissítve: hétfő, 08 október 2018 12:50

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére