fbpx
 
 

Középfölde-kutatók rendje 2020

Jól esne néha egy ital mellett, jó társaságban elmélyülni Középfölde világában? Szívesen vitatnád meg a mitológia mélyebb összefüggéseit? Május 28-án megint online várunk a Heren Nolmion Endorëo, azaz a Középfölde Kutatók Rendjének idei harmadik alkalmára!

 

Középfölde Kutatók Rendje fejléckép

 

A 2020 tavaszán újrainduló Középfölde Kutatók Rendje (Heren Nolmion Endorëo - HNE) programsorozattal arra igyekszünk lehetőséget teremteni, hogy az érdeklődők közösen mélyülhessenek el a tolkieni világ érdekes kérdéseiben és belső összefüggéseiben. A korábbi hasonló programokkal ellentétben itt nem lesznek kijelölt előadók, az alkalmakon a résztvevők beszélgethetnek a tolkieni mitológiához kapcsolódó, előre meghatározott témakör kapcsán, egy szakértő moderátor vezetésével. Beszélgetésindítóként a témához kapcsolódó fontosabb forrásrészletek összegyűjtésével készülünk, melyek átolvasásával bárki képbe kerülhet az adott téma alapjaival, így aktívan részt tud venni a beszélgetésben, és senkinek nem kell úgy éreznie, hogy esetleg nem olvasott még eleget ahhoz, hogy csatlakozzon.

 

3. alkalom: Átkok, eskük, jóslatok

Időpont: 2020. május 28. (csütörtök) 18:30-21:00
Helyszín: Discord (Heren Nolmion Endorëo - Középfölde Kutatók Rendje)

Ezúttal az átkok, eskük és jóslatok kérdését járjuk körül. Mindig beteljesülnek? Vagy elkerülhető ez a vég? Létezik, hogy valaki a jövőbe lát?
Moderátor: Rákos-Zichy Johanna (Hanna)

Az áprilisihoz hasonlóan ezt az alkalmat is online, a "Heren Nolmion Endorëo" Discordon rendezzük meg, elsősorban audiobeszélgetéssel, de akinek ez nagyon nem megoldható, írásban is hozzá tud szólni. Az esemény jellegéből adódóan csak valós időben hallgatható, felvételt nem teszünk közzé.
A Discord-csatorna egyébként az események közötti időben is elérhető, ha bármi eszetekbe jut az előző vagy a következő témával kapcsolatban, írjatok oda nyugodtan!

Forrásgyűjtemény >>>

Facebook-esemény >>>

 

Hogyan használd a Discordot?

Kattints a meghívóra: https://discord.gg/MHaFdJz
A szóbeli beszélgetés hallgatásához elég megadnod egy nevet a belépésnél, de érdemes regisztrálni (gyors és egyszerű), mert a szöveges csatornákra csak úgy tudsz majd írni. (Persze bejelentkezhetsz korábbi regisztrációval is, de akkor ezt már úgyis tudod.) Csatlakozhatsz számítógépen böngészőben, vagy letöltheted a telefonos vagy asztali alkalmazást.

Belépés után bal szélen (telefonon a bal fölső menüikonra nyomva) tudsz váltani a szöveges csatornák között, és az éppen nézett szöveges csatorna mellett párhuzamosan be tudsz kapcsolódni egy hangos csatornára is.

A HNE-Discord csatornái:
#bejelentések: Ide csak a szervezők írnak hirdetményeket, mindenkinek szóló információkat, hogy azok ne vesszenek el a beszélgetésben. Nem lesz itt sok minden, néha nézz rá!
#tematikus: Itt lehet írásban beszélgetni az aktuális (vagyis már meghirdetett következő, éppen aznap várható, vagy a közelmúltban lezárult) HNE témájáról (most éppen: Nők a tolkieni mitológiában), esetleg idézeteket javasolni a forrásgyűjteménybe, utólag hozzátenni később felmerült gondolatokat.
#szót-kérek: Ezt kizárólag az esemény ideje alatt használjuk, itt tudsz "jelentkezni", ha szeretnél hozzászólni a beszélgetéshez. A jelentkezéshez hozzátehetsz a moderátornak fontos plusz megjegyzést (pl. XY-hoz kapcsolódó kiegészítés; ez már új résztéma, majd ha lezárult a mostani vita). Mást ide ne írj!
#csevegés: Itt szabad a pálya, kötetlenebbül lehet beszélgetni a témához nem szorosan kapcsolódó kérdésekről is, és itt tudsz technikai segítséget is kérni a többiektől, ha elakadtál. Azért kérjük, figyeljetek a barátságos hangvételre, maradjon ez a beszélgetés is a Középfölde Kutatók Rendjéhez illő.

A Beszélgetés nevű hangos csatornán történik maga az Esemény, de ha még új a terep, nyugodtan egyeztess valakivel egy korábbi időpontot, hogy kipróbáljátok itt a hangot, illetve közvetlenül az esemény előtt is hagyunk erre időt. Az esemény alatt a mikrofonodat folyamatosan tartsd kikapcsolva, és csak akkor kapcsold be, ha a moderátor felszólít: de akkor mindenképp! (A Discordon belül böngészőben bal alul tudod a mikrofont és hangszórót kapcsolgatni.)

 

 Várunk sok szeretettel minden érdeklődőt, Tolkien-kedvelőt!

 

 

2. alkalom: Nők a tolkieni mitológiában

Időpont: 2020. április 30. (csütörtök) 19:00-21:00
Helyszín: Discord (Heren Nolmion Endorëo - Középfölde Kutatók Rendje)

Ez alkalommal a Tolkien műveiben kis számban felbukkandó, de annál fontosabb női karakterekkel foglalkozunk. Megkíséreljük megtalálni a nők helyét a mitológiában, felfedezni, hogy miben rejlik különleges erejük.
Moderátor: Abonyi Barbara (Esgal)

A járványügyi helyzetre való tekintettel ezt az eseményt is online rendezzük meg, a Discordon.

Forrásgyűjtemény >>>

Facebook-esemény >>>

 

A márciusi alkalom a járványügyi helyzetre való tekintettel elmaradt.

Facebook-esemény >>>

 

1. alkalom: Művészet, varázslat, másodteremtés?

Időpont: 2020. február 27. (csütörtök) 18:30-20:30
Helyszín: Grand Guri Serház (1071 Budapest, Rottenbiller utca 39.)

Az első alkalommal nem kisebb témát járunk körül, mint a teljes mitológiát átható másodteremtés kérdését. Honnan ered? Mire alkalmas? Ki birtokolja ezt az erőt? Ezekre, és sok más kérdésre keressük a választ.
Moderátor: Füzessy Tamás (Ankalimon)

Forrásgyűjtemény >>>

Facebook-esemény >>>

 

Utoljára frissítve: csütörtök, 28 május 2020 09:11

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére