KÖMT 2023 Műhelyek

A 2023-as Kreatív Őszi Művészeti Találkozón választható műhelyek listája, az egyes foglalkozások leírásai és beosztása olvasható ebben a cikkben. A műhelyekre a jelentkezési lapon kell majd jelentkezni. 

 A lenti táblázat az egész műhelytáblát bemutatja az egész rendezvény ideje alatt. A műhelyek neveire kattintva jutsz el az adott műhely leírásához. A táblázatban pirossal jelöljük a többalkalmas foglalkozásokat. Ezekre csak akkor jelentkezz, ha mindegyik alkalomra el tudsz menni! Ami nem piros, azok mind olyan foglalkozások, amik vagy egyalkalmasak, vagy bár több, összefüggő alkalom lett meghirdetve, az egy alkalomra is be lehet csatlakozni.

Jelentkezés előtt mindenképpen olvasd át a kiválasztott műhely leírását, és az előfeltételeket, korhatárt vedd figyelembe! A jelentkezés lezárulta után számíthasz rá, hogy a műhelyvezetőd meg fog keresni e-mailben, és az egyéb tudnivalókat még a rendezvény előtt megosztja a résztvevőkkel. Ezeket a leveleket is olvasd át figyelmesen, mert ezekből derülhet ki, van-e bármi eszköz, amit hoznod kell a foglalkozásra, vagy kell-e előzetesen készülnöd (pl. minta keresése kézműves foglalkozásra, előzetes olvasás íróműhelybe).  

 A feláras műhelyek díjai automatikusan hozzáadódnak a jelentkezéskor fizetendő összeghez, a helyszínen már nem kell semmit fizetni. 

Műhelyek

október 21.,
szombat
9:00-12:00
október 21.,
szombat
14:00-17:00
október 21.,
szombat
19:00-21:00
október 22.,
vasárnap
9:00-12:00
október 22.,
vasárnap
14:00-17:00

ötye

és leathercraft #1

ötye

és leathercraft #2

Kábeltekerés

ötye

és leathercraft #3

ötye

és leathercraft  #4

Figura festés

Figura festés

BETELT

Tábor

workshop

Figura festés

Figura festés

BETELT

DOOM:

Légszomj

BETELT

DOOM:

A tábornok lánya

BETELT

Lindy hop - kezdő #1 Lindy hop - kezdő #2 Jam műhely  

Asztali Szerepjáték Gyerekeknek

- Állati Kalandok

Kötőkeretes kötés Kötőkeretes kötés

Strangers LARP

BETELT

Kötőkeretes kötés

Makramé táskacsomózás

BETELT

Kreatív chill

Bollywood

- bhangra

HELYETTE:

Lipsync

Asztali Szerepjáték Gyerekeknek

- Kószáló Kedvencek

BETELT

Léteznek-e a számok?

- tudományfilozófia kezdőknek

Concept

art #1

Stencilfestés  Szemtorna

Concept

art #2

Stencilfestés
Versműhely #1

Karakterközpontú

írókör

BETELT

  Versműhely #2

Szemlélődő

meditációs műhely

BETELT 

KÖMT

funkcionális edzés

NEM INDUL

Ten candles

BETELT

 

Faszék

(na jó adjatok neki valami szebb nevet)

Ten candles

BETELT

Céilí (ír tánc)

A benned rejlő

tigris és daru #1

 

Hobbitajtós koszorúkészítés

BETELT

A benned rejlő

tigris és daru #2

KószaMűhely Történelmi táncok  

Gondor üzeni,

--. -.-- . -.- .  #1

Gondor üzeni,

--. -.-- . -.- .  #2

 

Műhelyek részletes leírása 

Lipsync

Műhelyvezető: Andariel

Lelkes énekelni nem tudó, de táncolni igen, illetve táncolni nem, de énekelni tudó, vagy egyik sem, de lehet mindkettő embereket (és természetesen tündéket) vár Andariel a Lipsync műhelyre, mely az esti sávban lesz megtartva a Bollywood műhely helyett. Kényelmes ruha kell csak hozzá, amiben tudsz mozogni, egy mikrofonnak tűnő tárgy (hajkefétől mű Narsilig bármi jöhet) és te magad. Ha hozol bal oldali cápa jelmezt, plusz pont. Vár szeretettel mindenkit Andariel!

 

A benned rejlő tigris és daru

Két alkalmas műhely, az alkalmak egymásra épülnek. 

Műhelyvezető: Alyr

Korhatár: 13+

Minimum létszám: 1 

Előfeltétel: Edzőruha, edzőcipő szükséges.

Ismerkedés a dél-kínai kungfuval. Belenézünk egy kicsit a mozdulatok értelmébe, a formagyakorlatok világába, a "déli kungfus" mozgásba. Sokáig tanultam a kung fu-t és ebből szertenék átadni néhány dolgot azoknak akiket érdekel egy kétalkalmas, egymással összefüggő edzés formájában. Nem lesz nagyon intenzív, de a végére a kifáradás erősen valószínű. 

 

Asztali Szerepjáték Gyerekeknek - Állati Kalandok

Műhelyvezető: Horváth János

Korhatár: 9+

Minimum létszám: 3 / Maximum létszám: 5

A Steamforged gondozásában kiadott Állati Kalandok (Animal Adventures RPG Starter Set) gyerekek számára készített asztali szerepjáték modult játszanánk végig.
A kaland során a gyerekek a DnD rendszerekben megszokott kasztokba tagozódva, de kifejezetten kutyák és macskák bőrébe bújva oldanának meg egy hősi küldetést.
Az érdeklődő szülők itt találthatnak bővebb információt a termékről: https://steamforged.com/en-eu/products/animal-adventures#information

 

Asztali Szerepjáték Gyerekeknek - Kószáló Kedvencek

Műhelyvezető: Horváth János

Korhatár: 9+

Minimum létszám: 3 / Maximum létszám: 5

A Hasbro gondozásában kiadott Tails of Equestria (Én Kicsi Pónim - Equestriai kalandozások) gyerekek számára készített asztali szerepjáték rendszer kezdőjátékosoknak szánt indítómodulját játszanánk végig.
A kaland során a gyerekek equestriai pónikként abban a megtiszteltetésben részesülnek, hogy Twilight Sparkle és barátai a gondjaikra bízzák kis kedvenceiket amíg ők távol vannak. A kis kedvencekkel együtt töltött idő meseszépen indult, a bonyodalmak akkor kezdődtek, amikor Angel, az unatkozó kis kópé málnával kezdett megdobálni titeket...
Az érdeklődő szülők itt találthatnak bővebb információt a termékről: https://riverhorse.eu/our-games/my-little-pony-tails-of-equestria/

 

Bollywood - bhangra

Műhelyvezető: Narb (Schuster Viktória)

Felár: 500 Ft/ alkalom

Korhatár: 14+

Minimum létszám: 3 / Maximum létszám: 15

Ugrálás, indiai zenék, unisex tánc - kardió, kultúra, móka kacagás A bhangra az indiai szubkontinens Pandzsáb régiójából származó zene és néptánc. Ennek "bollywoodosított" és könnyített változatát fogjuk táncolni gyakorlatok és egy rövid koreográfia segítségével.

 

Céilí (ír tánc)

Műhelyvezető: Metaflora & Toma

Korhatár: 10+

Minimum létszám: 2 / Maximum létszám: 14

Hagyományos ír csoportos táncok, egyszerű alaplépésekből, kettővel vagy hárommal osztható létszámokhoz. Hobbitok és tündék kedvence, orkokkal még nem próbáltuk. Előképzettség nem szükséges, puha talpú cipő és kényelmes ruházat ajánlott, mert sokat kell ugrabugrálni. Igyekszünk új koreográfiákat választani, hogy a visszatérők se unják, és az először próbálkozók se legyenek hátrányban.

 

Concept art

Két alkalmas műhely, az alkalmak egymásra épülnek. 

Műhelyvezető: Katæ

Felár: 1000 Ft / 2 alkalom

Korhatár: 12+

Minimum létszám: 3 / Maximum létszám: 15

Előfeltétel: Legalapabb rajztudás, vagy rajzolni akarás.

Gondolkodtál már azon, milyen lehet megtervezni egy játék/film karakter kinézetét? Vagy egy epikus környezetet, mely sok kalandot rejteget? Egy rémisztő Boss-t, melyet csak sokadik próbálkozásra sikerült legyőzni? Ezen a modern hangvételű rajzos alkalmon segítek megmutatni, hogyan mesélheted el valaminek a történetét, pusztán a vizuális eszközeiddel. Ha érdekel a Concept Art, de bizonytalan vagy elkezdeni, vagy csak szeretnél kicsit nyugiban rajzolgatni, skiccelni, ez a műhely neked való.
Amiket kipróbálhatsz: kontraszt gyakorlás, színek, kompozíciók, ceruzarajz, festés, megbirkózás az alkotói válsággal ;)
Amitől nem kell félned, mert nem lesz: művészettörténet, stílusgyakorlat, kalligráfia, ijesztően élethű rajzolás. 

 

DOOM: A tábornok lánya

Műhelyvezető: Adim

Korhatár: 12+

Minimum létszám: 2 / Maximum létszám: 4

Rémisztő felvételek kísérnek egy segélykérő üzenetet egy isten háta mögötti kisbolygó kutatóállomásáról. Gyorsreagálású tengerészgyalogosként téged riasztanak bevetésre három társaddal, hogy szembenézzetek a borzalommal, és oldjátok meg a felmerülő problémát, kerül, amibe kerül. Ez egy űrhorror bevetés a 2004-es DOOM társasjátékkal. Nem számít, hogy játszottál-e a Doom online vagy társasjátékos változatával, bevetés előtt mindent megtudsz, amire szükséged lesz ahhoz, hogy társaiddal alászállj az acél és vér poklába.
Amennyiben ugyanaz az osztag jelentkezik erre a délutáni bevetésre (vagy olyan, aki ismeri a szabályokat), a hosszabb kaland szabálymagyarázat nélkül folytatódik. Avagy egy másik, zöldfülű osztagot küldenek (szabálytanulással) a segélykérő kutatóállomásra. Meglehet, az első elbukott...

 

DOOM: Légszomj

Műhelyvezető: Adim

Korhatár: 12+

Minimum létszám: 2 / Maximum létszám: 4

Rémisztő felvételek kísérnek egy segélykérő üzenetet egy isten háta mögötti kisbolygó kutatóállomásáról. Gyorsreagálású tengerészgyalogosként téged riasztanak bevetésre három társaddal, hogy szembenézzetek a borzalommal, és oldjátok meg a felmerülő problémát, kerül, amibe kerül.
Ez egy űrhorror bevetés a 2004-es DOOM társasjátékkal. Nem számít, hogy játszottál-e a Doom online vagy társasjátékos változatával, bevetés előtt mindent megtudsz, amire szükséged lesz ahhoz, hogy társaiddal alászállj az acél és vér poklába.

Faszék (na jó adjatok neki valami szebb nevet)

faszek1 Screenshot 2023 10 11 at 11.33.06 

image3 image4

Műhelyvezető: Sebcsaba

Felár: 1800 Ft /alkalom

Korhatár: 12+

Minimum létszám: 2 / Maximum létszám: 15

Előfeltétel: Jöhet fiatalabb is szülővel!

Kezdő barkácsolás, fából: csináljunk összecsukható széket, vagy kis padot! Válassz hogy milyet szeretnél:
1) Nagyon egyszerű: összecsukható-hordozható szék kötél ülőkével - ilyesmi csak nem bőr lesz rajta: https://www.youtube.com/watch?v=uf9oRz7ajgs
2) Normál nehézség, ezt ajánlom alapvetően: összecsukható-hordozható szék fa ülőkével (ilyent hordok magammal pl tábortüzetésre) - https://www.youtube.com/watch?v=cWqoPBfUW6M
3) Normál nehézség csak kicsit több munka: kétszemélyes kispad (ilyent dobtam össze a táborban maradékokból)
4) Nehezebb: laprabontható kisszék (sámli) - https://www.youtube.com/watch?v=O-mMijO67oY
A sorszám tehát egyben nehézségi fokot is jelöl, az utolsót csak akkor válaszd ha egy fűrésszel magabiztos vagy.

 

Figura festés

Műhelyvezető: Totó

Felár: 1500 Ft / alkalom

Korhatár: 13+

Minimum létszám: 1 / Maximum létszám: 6

Wargame/társasjáték figurák festése, alapoktól a haladóbb technikáig, van otthon társasjáték figurád amit mindig is ki akartál festeni, de sose volt türelmed, megfelelő festékeid, eszközeid? Esetleg szerepjátékozol, van menő bábud amit kifestenél? Nosza! Ha nincs figurád, de érdekel a technika, az se baj, nálam mindig van festést igénylő figura! Vagy csak ha érdekel a valamely szerepjátékos vagy társasjáték világ, a wargaming, vagy csak úgy festegetnél és beszélgetnél közben másokkal, gyere!
Egy alkalom alatt is elsajátítható minden amit tudok mutatni, de aki bonyolultabb figurát szeretne kifesteni, szükség lehet 2-3 alkalomra is.

 

Gondor üzeni, --. -.-- . -.- . 

Két alkalmas műhely, az alkalmak egymásra épülnek. 

Műhelyvezető: Rákos-Zichy Péter

Felár: 1000 Ft / 2 alkalom

Korhatár: 6+

Minimum létszám: 1 / Maximum létszám: 8

Azt nem tudjuk, hogy Gondor jelzőtüzei milyen kódolást használtak a kommunikációra, de miért is ne használtak volna morze kódokat? Ha szeretnél annál többet tudni a Morse nevével fémjelzett kommunikációs formáról, mint hogy ... --- ... , akkor csatlakozz! Az ábécé alapjainak megismerése után kis távírót is összebarkácsolunk, hogy átérezzük a távírdászok életét (az iskola területén máglyát gyújtani tilos), és hogy bármikor hírül adhassuk, --. --- -. -.. --- -.- ... . --. .. - .. . --. . - -.- . -.-
A műhelyhez előzetes ismeret vagy képesítés nem szükséges. Az elektronikát előre összeszerelem, de ha szeretnél te forrasztani, jelezd, és kit formában viszem.
A műhelyhez szükséged lesz egy mikro-usb töltőre (vagy kábelre, legalább). Ez az a régebbi okostelefon-töltő, amit nem mindegy, merre fordítva dugsz a telefonba. A műhely ára tartalmazza a kis morze adó-vevő kitet.

 

Hobbitajtós koszorúkészítés

hobbit 4 hobbit 2

Műhelyvezető: Sil

Felár: 3500 Ft / alkalom

Korhatár: 10+

Minimum létszám: 2 / Maximum létszám: 6

Díszítsd otthonod igazi megyei motívumokkal, és készíts koszorút Peller Henriett (Sil) vezetésével! Dekorációs elemeket és alapanyagokat biztosítunk (de természetesen ti is hozhattok). Ha van otthon ragasztópisztolyotok, hozzátok magatokkal. A kész koszorú kb 16-18 cm átmérőjű lesz.
Kisgyermekek számára a részvétel (a forró ragasztó használata miatt) csak szülői felügyelettel lehetséges.

 

Jam műhely   

Műhelyvezető: Nonn Benedek és Zsófredil

Korhatár: 10+

Minimum létszám: 2 / Maximum létszám: 15

Szeretnéd átélni a közös zenélés örömét? El tudod énekelni a Tequilát, vagy el tudod játszani a Süss fel, napot? Akkor itt a helyed! A műhely során néhány, a műhelytagokkal előre kiválasztott dalt fogunk ráilleszteni a meglévő hangszerekre, kísérletezünk különböző variációkkal, és meglátjuk, mi sül ki belőle. A cél nem egy bemutató összerakása, hanem a közös alkotás és jó hangulat. Bár egyszerű dalokból válogatunk, a műhely némi előzetes felkészülést (gyakorlást) igényel. Ritmushangszereket korlátozott számban tudunk majd biztosítani, de az a biztos, ha hozol saját hangszert, ha van.

 

Karakterközpontú írókör

Műhelyvezető: Mészáros Dorottya (Dorawyna)

Korhatár: 14+

Minimum létszám: 3 / Maximum létszám: 6

Az írás a hobbid? Szeretsz olyan regényeket olvasni, ahol a szerző váltogatja a nézőpontokat? Netán szerepjátékozol? Ha bármelyikre is igennel válaszoltál, valószínűleg értékeled az érdekes karaktereket, és szívesen gondolkodsz mások fejével. Vegyél részt ezen az írós műhelyen, és alkosd meg velünk saját szereplődet a történetedhez, amit aztán a foglalkozás alatt a mi fiktív személyiségeinkkel és érdekes fordulatokkal színesíthetsz. Ki tudja? Lehet, hogy annyira megkedveled az alkotásodat, hogy egyúttal a folytatáshoz is ihletet kapsz majd.
A foglalkozásra hozd magadat, a kreativitásodat és valamilyen íróeszközt (lehet laptop, de akár egy füzet és toll is megteszi).

 

Kábeltekerés

Műhelyvezető: Sebcsaba

Korhatár: 3+

Minimum létszám: 1 

Előfeltétel: Felsőfokú végzettség topológia szakon kizáró ok.

El kéne pakolni a hosszabbítókat, hangfalkábeleket. Feltekered az alkarodra? Akkor még van mit tanulnod! Összegubancolódott a múltkor is? Itt a helyed! Tegyük egyenesbe ezt a dolgot, hogy hasznos segítség legyél a jövőbeni helyszíni logisztikának. Könnyű testmozgással járó foglalkozás miközben a vezetékek lelkivilágával ismerkedünk.

 

KószaMűhely

Műhelyvezető: Kaszab Zsuzsanna

Korhatár: 12+

Minimum létszám: 1 / Maximum létszám: 24

Előfeltétel: Nem kell profi túracucc, de ne balerinacipőben gyere.

Belsőbárándi tátorjános természetvédelmi terület, Háromág-völgyi tanösvény: kihelyezett majdnem-KószaKommandó, természeti, geológiai és kultúrtöténeti huncutságokkal, egy kb. 10 kilométeres könnyű túrán.

 

KÖMT funkcionális edzés

Műhelyvezető: Nessa

Korhatár: 14+

Minimum létszám: 3 / Maximum létszám: 8

Mindenkit várok szeretettel, aki szeretne egy kicsit (sokat) mozogni, ledolgozni előre az utolsó napi buli kalóriáit. A helyszín és az edzés felépítése még a helyszíntől függ, de amire biztosan szükséged lesz mindenképp, egy jó cipő, esőálló ruha, lelkesedés és 2 db teniszlabda (nem vicc, ez tényleg nagyon fontos). Elvárás a megfelelő edzettségi állapot/fizikum, mert ez nem egy laza kis edzés lesz :)

 

Kötőkeretes kötés

Műhelyvezető: Stara

Korhatár: 10+

Minimum létszám: 1 / Maximum létszám: 12

A műhelyen megtanulhatod, hogy hogyan lehet kötőtű nélkül sapkát, fejpántot, sálat, kézmelegítőt, térdmelegítőt (és még sok minden mást) kötni egy egyszerű eszköz (kötőkeret és hurkolótű), egy kis kézügyesség, némi kitartás és türelem segítségével. Nem baj, ha még sosem csináltál hasonlót sem, nem kell hoznod semmit, csak magadat. :) A célom az, hogy a műhely végére legyen egy új, saját kézzel készült kötött ruhadarabod. Idén kipróbáljuk a kötőmalmot is, amivel a vékonyabb fonalakkal is haladósabb lesz a munka. (Ha van saját kötőkereted, esetleg kötőmalmod, akkor azt ne hagyd otthon.)

 

Kreatív chill

Műhelyvezető: Sebcsaba

Korhatár: 10+

Minimum létszám: 3 

Visszatér a chill-műhely! (Csak idén más vezető neve alatt.) Van otthon olyan kreatív projekted, amit még nem fejeztél be, vagy esetleg el sem kezdtél, mert nincs időd? Szívesen foglalkoznál vele társaságban? Hozd el, és itt senki sem gátol majd meg benne, és még beszélgetni is lesz kivel! Szinte bármit hozhatsz - az egyetlen megkötés, hogy nem legyen olyan zajos, ami mellett lehetetlen beszélgetni. Nincs épp semmi projekted, de szívesen alkotsz valamit teljes nyugalomban? Akkor is gyere nyugodtan, lesz valami egyszerű program neked is!

 

Léteznek-e a számok? - tudományfilozófia kezdőknek 

Műhelyvezető: Füzessy Tamás

Korhatár: 16+

Minimum létszám: 8 

Előfeltétel: platonisták és kontinentális filozófusok számára nem javasolt

Metafizikai propedeutikánk fő kérdése, hogy mi az, ami van, és hogyan tudhatunk róla bármit is. Eközben szó lesz Thészeusz hajójáról, egy nemlétező filozófusról, Schrödinger macskájáról, egy unikornisról, Szent Anzelm végső istenérvéről, az entrópiáról, Gödel nemteljességi tételéről és úgy általában a modern tudomány és az IGAZSÁG viszonyáról. Noha az ontológiai relativizmus és az episztemológiai aluldetermináció elég kemény diónak tűnhet, megértésükhöz valójában semmilyen filozófiai, matematikai vagy természettudományos előképzettség nem szükségeltetik, csak tudásra szomjazó, nyitott elme...

 

Lindy hop - kezdő

Két alkalmas műhely, az alkalmak egymásra épülnek.

Műhelyvezető: Vásárhelyi-Tóth Attila és Faludi Nóra

Korhatár: 16+

Minimum létszám: 6 / Maximum létszám: 12

Előfeltétel: Előképzettséget nem igényel, viszont lelkesedést annál inkább.

A Lindy Hop egy afroamerikai tánc, amely a New York-i Harlemből származik az 1920-as évek végéről. Ha szeretnétek kipróbálni egy kreatív, improvizatív tánc stílust, akkor gyertek és csatlakozzatok hozzánk, merüljünk el együtt a 20-40-es évek amerikai swing életérzésben. A Lindyhop egy páros tánc, így érdemes párban jelentkezni. A gyakorlás során mindenki egy szerepkört fog betölteni, ebből az egyik a Vezető, másik a Követő. Bárki lehet Vezető/Követő, nincs szabályhoz kötve a fiú vezet, lány követ felállás. Akik pár nélkül jelentkeznek, őket összepárosítjuk a gyakorláshoz.
Kedvcsinálónak nézzétek meg ezeket a videókat, mi természetesen majd a lassabb tempóval kezdünk:) https://www.youtube.com/watch?v=_gjHdBd5wp4 https://www.youtube.com/watch?v=VmvKrPUo97E&t=120s
A csoport közös tempójának függvényében haladunk a komplexebb figurák megtanulásával.
Fontos, hogy a két alkalom egymásra épül, így érdemes a kettőre egyszerre jelentkezni.

 

Makramé táskacsomózás

makramé 2023

Műhelyvezető: Szonja

Felár: 3500 Ft /alkalom

Korhatár: 14+

Minimum létszám: 3 / Maximum létszám: 10

Előfeltétel: monotonitástűrés

Gondoltad volna, hogy csomózással is lehet táskát készíteni? Ezen a műhelyen elkészítheted a saját, makramé technikával készült táskádat.
A fonal színét előre kiválaszthatod (választható fonalak itt: https://www.fonallak.hu/index.php?route=filter&filter=category%7C547/zsinorvastagsag%7C2), a mintát én hozom, és együtt csomózunk.
A csomózás egy része kicsit monoton lesz, erre készülj, de az eredmény egy rusztikus, mégis elegáns és letisztult válltáska, úgyhogy megéri. Mivel ez egy nagyobb projekt, a létszám és haladás függvényében előfordulhat, hogy kicsit túlcsúszunk a műhely időkorlátján, de mindenkinek segítek befejezni a táskát, akár műhelyidőn túl is, de persze azon leszek, hogy időben végezzünk.

 

ötye és leathercraft

Négy alkalmas műhely, az alkalmak egymásra épülnek. 

Műhelyvezető: Schiller Mátyás

Felár: 3000 Ft / 4 alkalom

Korhatár: 13+

Minimum létszám: 2 / Maximum létszám: 9

Előfeltétel: Itt fogunk éles eszközökkel dolgozni, akkor gyere, ha nem ijedsz meg attól, ha késsel/ollóval kell dolgokat elvágnod.

Az idei alkalommal egy átlagos fantasy settingbe tökéletesen beillő, övre rakható bőr övtáskát fogunk összerakni. Készülj fel a jó teákra, és a rossz szóviccekre.

 

 

Stencilfestés

stencil
Műhelyvezető:
 Sil

Felár: 500 Ft / alkalom

Korhatár: 8+

Minimum létszám: 3 / Maximum létszám: 12

Egyedi mintás pólók készítése stencilfestéses technikával. Mindig is vágytál egy menő Mordoros pólóra, de nem árulnak ilyet Tolkien Napon? Készítsd el magadnak! Az sem akadály, ha nem tudsz rajzolni. Speciális papírból fogunk mintát kivágni, a kész stencilt felvasaljuk a pólóra és kifestjük. Mivel készülj? Hozz magaddal egy egyszínű, legalább 50% pamut anyagú pólót, amire festeni szeretnél! Bármilyen színű pólóval készülhetsz.
(Ha nincs időd beszerezni, akkor jelezd, és korlátozott számban tudunk vászontáskát biztosítani, melyet a helyszínen tudsz kifizetni.)

 

Strangers LARP

Műhelyvezető: Bélteki Dorka

Korhatár: 9+

Minimum létszám: 8 / Maximum létszám: 18

Ez egy absztrakt, non-verbális LARP, ami a bevándorlás témáját, a beilleszkedés és befogadás, illetve a kultúrális különbségek nehézségeit dolgozza fel. A ráhangolódó workshop és a játék során felfedezzük, hogy hogyan is tudjuk magunkat kifejezni szavak nélkül, csupán jelbeszéddel és mozdulatokkal. A játékosok két fiktív ország lakóit fogják megjeleníteni, közösen kialakítják a saját kultúrájukat, rutinjukat. Azonban az egyik országot katasztrófa sújtja, és a lakói előbb-utóbb arra kényszerülnek, hogy a másik országban keressenek új otthont maguknak.

 

Szemlélődő meditációs műhely 

Műhelyvezető: Kaszab Zsuzsanna

Korhatár: 14+

Minimum létszám: 1 / Maximum létszám: 12

Szemlélődő meditácós műhely: különböző meditácós technikák a gyakorlatban El sem tudod képzelni, hogy csendben ülj tíz percig féllótuszban? Szeretnél néha nagyon gyorsan megnyugodni? Évek óta azon tűnődsz, miért nem kerek a világ? Érdekel a válasz a Végső Kérdésre? Furdal a kíváncsiság, hogy miért jó meditálni? És mire jó a hangtál? Szeretnéd tudni, hogy a Nevető Buddha miért nem Buddha? És miért az mégis? Sosem merted megkérdezni, mi a csudát jelent az, hogy "a tudat tiszta, mint a tükör"?
Csatlakozz a Meditációs Műhelyhez, nézzük meg, hátha jutunk együtt valamire!
Polifoam, pléd és kényelmes ruha szükséges, akinek van, meditációs-/ülőpárnát is hozhat.

 

Szemtorna - Szemtorna a pihent és élesen látó szemekért

Műhelyvezető: Kiss Tünde

Korhatár: 6+

Minimum létszám: 1 / Maximum létszám: 20

Előfeltétel: Nincs szükséged semmi segédeszközre, csak gyere el és gyakoroljunk.

Gondoltad volna, hogy a szemizomban is lehet izomláz? Ha nem jól csinálod a szemtornát, bizony előfordulhat. Megmutatom hogyan kerülheted el, hogyan pihentesd a szemed, amikor már fáradt. A gyakorlat az éleslátás javítására is szolgál. 

 

 

Tábor workshop

Műhelyvezető: Pilesz

Korhatár: 14+

Minimum létszám: 5 / Maximum létszám: 30

Előfeltétel: Akkor érdemes jönnöd, ha ismered a koncepciót (még jobb, ha voltál is táborban). Az aktív részvételt támogatjuk, azaz akkor ne jelentkezz, ha csak nézni szeretnéd :) ígérem, elmesélek róla mindent utána! :D

Táborszervezés ötletbörze, avagy hogyan javítsunk az idei koncepción. Voltál idén táborban? Mit változtassunk és hogyan? Gyere el és tegyük együtt még jobbá a tábort a kérdőívben megfogalmazott és szóbeli visszajelzések alapján.

 

Ten candles

Műhelyvezető: Kovács Attila

Korhatár: 15+

Minimum létszám: 3 / Maximum létszám: 4

 It's spooky season again! Játszottál már Ten Candlest? Ha igen, akkor azt hiszem nincs is az évben aktuálisabb időszak erre a játékra mint október vége, és ha van kedved, nem igényel további magyarázatot miért erre a műhelyre gyere. Nem játszottál még Ten Candlest? Itt a remek alkalom hogy kipróbáld! A Ten Candles egy zero-prep asztali horror szerepjáték, ahol egyetlen célotok van: a túlélés. A játék 10 jelenetből áll, melyeknek végén egy-egy gyertya kialszik, és a játék jelenetről jelenetre sötétebb lesz. Minden egyes gyertya kialvásakor egyre közelebb kerültök a karakteretek végzetéhez, és Hozzájuk. Hogy kik is Ők? A műhely végén kiderül ;)
(A játékhoz nincs szükség előzetes felkészülésre, karakteralkotásra, helyben közösen, gyorsan fogjuk megalkotni őket, a settinget pedig közösen fogjuk eldönteni előre a KÖMT előtt, nyitott vagyok játékosi kérésekre. Ha esetleg játszottál már a játékkal, arra kérlek, ne spoilerezd el a részletes játékszabályokat, azoknak, akik még nem, legyen minél nagyobb az élmény:) )

 

Történelmi táncok

Műhelyvezető: Zsófredil

Korhatár: 10+

Minimum létszám: 5 

A reneszánsz és a barokk korba utazunk vissza ebben a három órában, az uszályos ruhák, a cifra bókok és az elegáns, vonulós táncok világába. Megtanulunk egyszerű táncokat, és bonyolultnak tűnő, de valójában szintén egyszerű táncokat is. Előképzettségtől függetlenül várok mindenkit szeretettel!

 

Versműhely

Két alkalmas műhely, az alkalmak egymásra épülnek. 

Műhelyvezető: Tóth-Palásthy Luca (Laerthel), Surján Kinga

Korhatár: 14+

Minimum létszám: 3 / Maximum létszám: 10

Mitől vers a vers, és miért félünk tőle annyian? Hogyan állunk neki a versírásnak? Mitől lesz valami költői? Lehet "a nulláról" verset írni? – Ehhez hasonló kérdésekre keressük közösen a választ a műhely során. Várunk, ha kipróbálnád magad költőként, de akkor is, ha eleve rendszeresen írsz – sőt, akkor is, ha meg vagy róla győződve, hogy te aztán képtelen lennél holmi verseket írni, de érdekel a téma. Az első műhelyalkalom beszélgetős, együtt alkotós lesz, a másodikon pedig továbbgörgetjük a felmerült ötleteinket, és egy kicsit jobban elmélyülünk a verselésben azokkal, akik maradnak. Ha tavaly is részt vettél a műhelyen, számíts rá, hogy egyes feladatok újragondolva bár, de ismétlődnek - a tempó azonban kevésbé lesz feszített, mint legutóbb.

Utoljára frissítve: szerda, 18 október 2023 20:32

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére